Moeilijk seizoen voor FC Zwolle vrouwen

Zwolle – FC Zwolle is één van de nieuwkomers in de Eredivisie Vrouwen. Met een redelijk krappe selectie met nog weinig ervaring, lijkt het geen makkelijk seizoen worden voor het Zwolse team. Trainer Bert Zuurman geeft aan dat zijn ploeg nog moet doorontwikkelen, maar is er van overtuigd dat er zeker wel voetbal in de ploeg zit.

fcv_1.jpg

FC Zwolle heeft al sinds het begin van de Eredivisie Vrouwen interesse gehad om in te stromen. Eerder is het er niet van gekomen, maar vanaf aankomend seizoen zullen ze er dan eindelijk bij zijn.”Met Be Quick ’28 heeft Zwolle als stad al jarenlang een goede ervaring met vrouwenvoetbal. Ondanks dat Be Quick ’28 de afgelopen jaren al veel speelsters heeft geleverd aan onder andere FC Twente en sc Heerenveen, blijven ze zelf ook op het hoogste amateur niveau meestrijden. Dit kan met FC Zwolle een mooie samenwerking worden” aldus de kersverse trainer van FC Zwolle, Bert Zuurman. Verder geeft Bert aan dat het voor de club natuurlijk ook goed is om deel te nemen aan de Eredivisie Vrouwen.”Dit geeft de club alleen maar meer uitstraling in de omgeving.”

De selectie

Om een selectie voor aankomend seizoen bij elkaar te krijgen heeft FC Zwolle selectiewedstrijden georganiseerd. Hier zijn al een aantal speelsters uit naar voren gekomen, maar de selectie van Bert Zuurman is nog wel erg smal.”We hadden er op gehoopt dat we nog wat extra speelsters zouden krijgen, maar dit is helaas anders gelopen. We hebben nu nog wel twee Keniaanse speelsters, deze zullen onze selectie komen versterken.” De Keniaanse speelsters komen naar Nederland om een trainers cursus te volgen en zullen daarnaast voor FC Zwolle uitkomen. Beide speelsters hebben al meegetraind en coach Zuurman was hier aardig over te spreken. “Je kan zien dat ze goed kunnen voetballen en dat de één niet voor niets in de Duitse Bundesliga heeft gespeeld.” Naast de Keniaanse speelsters en de talenten vanuit de selectiedagen heeft FC Zwolle ook wat bekende namen uit de Eredivisie Vrouwen binnengehaald. Nadja Olthuis en Mariska Kogelmans van sc Heerenveen, Bouchra Moudou van AZ en Lisanne Vermeulen van FC Utrecht zullen voor de Eredivisie ervaring moeten zorgen.

Doelstellingen komend seizoen

Voor FC Zwolle zal het naar alle waarschijnlijkheid een moeilijk seizoen worden.”We zullen ons moeten richten op het bouwen van een team, wat zeker nog tijd nodig heeft om zich te ontwikkelen” aldus de trainer. Er zal een sterke samenwerking moeten ontstaan met Be Quick ’28, zodat de selecties elkaar sterker zullen maken.
“Vanuit de voorbereiding heb ik gezien dat er genoeg voetbal zit in de ploeg. Dit hebben we laten zien tegen hoofdklassers. Ook tegen FC Twente zijn we zeker niet weggespeeld en konden we soms leuk meevoetballen. Hier moeten we ons aan vasthouden en vanuit hier kunnen we verdere stappen maken. Over uiteindelijke positie op de ranglijst ga ik nu dan ook nog geen uitspraken doen” concludeerde de Zwolse trainer. "Wel zal FC Zwolle gewoon van de eigen kracht uitgaan en niet alleen maar op de counter gaan spelen." legt Zuurman uit.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. ” Over uiteindelijke positie op de ranglijst ga ik nu dan ook nog geen uitspraken doen⤝ concludeerde de Zwolse trainer ”

    Doelstelling: Met de huidige selectie en in deze competitie moet een plaats bij de eerste 8 toch realistisch zijn? :-*

Reageer