Kirsten Wild moet op zoek naar nieuwe wielerploeg

Zwolle – Cervélo houdt als wielerploeg op te bestaan. Dit bevestigen bronnen binnen de leiding van de formatie. De Zwitserse ploeg, die onder anderen Joop Alberda (algemeen directeur), Jean-Paul van Poppel (ploegleider) en de Zwolse wielrenster Kirsten Wild onder contract heeft staan, heeft zijn medewerkers woensdag ingelicht.

Het is nog onduidelijk óf en in welke hoedanigheid het fietsenmerk in 2011 actief blijft binnen de wielersport. Wel is zeker dat de renners, zowel de mannelijke als de vrouwelijke, op zoek moeten naar een nieuwe werkgever. De leiding geeft vrijdag, één dag voor de start van de Vuelta, meer duidelijkheid op een persconferentie in Sevilla. Naast Theo Bos bij de mannen, betaalt Cervélo ook het salaris van rensters Regina Bruins, Mirjam Melchers, Iris Slappendel en Kirsten Wild.

Carlos Sastre, de winnaar van de Tour de France van 2008, kondigde eerder deze maand al aan in 2011 niet meer voor Cervélo uit te komen. Hij tekende een contract bij Geox. Wat de toekomst biedt voor renners van het kaliber Thos Hushovd en Heinrich Haussler, is nog niet bekend.

Bron: NOS

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer