Algemeen Log 157

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log 158 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 290
 1. n8 van S.wijk….schoonmaakster is an ’t vertellen dat heur mannen erheen gaan. De 3J’s komen en nog meer laaaaaaaaaaaaaatmaaaar met die palingpop wegwezen. Loting kijken!

 2. Bericht door dick, op 26 augustus 2010 om 08:12
  Jammer en triest de verwijzingen van iemand die zelf mensen niet gelijkwaardig wil behandelen, politiek niet mee wil praten (niet stemt) en toch anderen voor gek verklaart. Zucht, zonde van de tijd om er op te reageren.

  @dick, wat is dat nou voor een flutreactie van jou? Nu ga jij mij beschuldigen van iets wat ik niet gezegd heb. Waar staat dan dat ik mensen niet gelijkwaardig wil behandelen? Gelukkig mag ik nog altijd zelf bepalen of ik ga stemmen of niet. Een niet-stemmer heeft evenveel rechten als een stemmer en mag dus best meepraten. Dat mag allemaal in onze democratie.

 3. Bericht door Dame, op 26 augustus 2010 om 08:22
  Maar vertel eens, wat krijgen vrouwen met een hoofddoek naar hun hoofd geslingerd?

  Die vrouwen worden regelmatig behoorlijk vijandig bejegend. Ik heb een paar interviews gelezen/gezien, waarin (moeder van) een bekeerde vrouw aan het woord was. De ervaringen met hoofddoek zijn onthutsend: niet serieus genomen worden, niet geholpen worden, uitgescholden worden etc.
  Uiteraard moeten misstanden en misdragingen aangepakt worden, maar laten we wel uit blijven gaan van cijfers en feiten. Het grootste deel van de hier wonende moslims is westers geöriënteerd en veroorzaakt geen enkel probleem

  @Dame, wat een onthutsende ervaringen toch. Er zijn ook heel veel autochtonen die niet serieus worden genomen en/of niet geholpen worden. Daar hoef je geen hoofddoek voor op je hoofd te hebben. En hoe zit het dan als je uit die moslimgemeenschap wilt stappen? Gaat dat probleemloos? Volgens mij hebben die mensen het veel zwaarder.

  Natuurlijk weet ik ook wel dat we met veruit de meeste moslims geen problemen hebben.

 4. @Plantje

  Boeren klagen altijd

  Eens met Wichert. Bij ons in Gelderland zeiden ze altijd:
  “als boeren ophouden met klagen,
  en pastoors ophouden met vragen,
  dan is het het einde der dagen”.

 5. Bericht door Zwolse, op 26 augustus 2010 om 08:24
  Assendorper.

  Ik heb verder niks tegen moslims. Het enige waar ik op tegen ben is dat ze vanuit die hoek het geloof meestal belangrijker vinden dan onze Grondwet. Ik weet ook wel dat in bepaalde christelijke kringen dat ook het geval is maar dat wordt steeds minder.

  =====================================================
  Beetje vreemd deze reactie,terwijl de hele landelijke discussie gebaseerd is op juist het beschermen/respecteren van onze grondwet,en dat is nou net toevallig wat Wilders niet wenst te doen

  @Zwolse, een beetje vreemde reactie van jou. Je haalt ineens Wilders erbij en daar heb ik het in mijn reactie helemaal niet over gehad.

 6. Bericht door Derk, op 25 augustus 2010 om 12:34
  Wij van de felicitatiedienst feliciteren;

  ja-tja met z’n 5e gouden plak
  :D:D:D:D

  Eregalerij:

  met 3: JanD, Verdieping, Appie, Koko Hattem, Plantje en Eva

  met 4: Wim

  met 5: Bernard en ja-tja

  met 6: Gezellig, drama123, Ingrid, Natascha en Derk

  met 8: Tim

  met 11: Joppuh

  met 12: Assendörper

  met 21: Dick

  :D:D:D:D

 7. Ha die Derk, je bent maar weer mooi druk met die gouden plakken. Ik mag je er toch wel even op wijzen dat je laatst vergeten was om zo’n mooie plak uit te delen aan de SloaperT.:)

 8. @Dame, wat een onthutsende ervaringen toch.

  Hoop niet dat dit de toon van onze discussie wordt, want daar heb ik niet veel trek in.
  Het is voor ons geen van beiden te doen, maar ik zou wel eens van een willekeurige dag precies willen weten hoeveel Nederlandse vrouwen door moslimmannen voor “hoer” zijn uitgemaakt en hoeveel vrouwen met een hoofddoek toegevoegd hebben gekregen “rot op naar je eigen land” oid.
  Ik heb niet veel op met orthodoxen, wat voor ideologie of geloof ze dan ook aanhangen. Het gereformeerde geloof afleggen gaat ook niet zonder slag of stoot. Levert wel weer mooie literatuur op (Maarten ’t Hart). Uitstappen bij de Jehova getuigen of het Leger des Heils ook moeilijk. En ja, ophouden moslim te zijn zal niet in dank worden afgenomen. Ook daarin natuurlijk ook weer verschillen tussen groepen moslims.
  Je hoeft mij er niet van te overtuigen dat er problemen zijn binnen moslimcultuur of met onze cultuur. Al in de jaren 70 en 80 werd er aandacht gevraagd voor laakbare zaken als vrouwenbesnijdenis. Niet door VVD-ers of andere ??law and order??-groeperingen, maar door feministen. De mensen die toen gratis en voor nop taalcursussen gaven aan buitenlanders, waren meestal ook niet van ??rechtse?? signatuur. Waar mijn bezwaar om gaat is dat moslims steeds in een (negatief) hokje worden geduwd en met zijn allen telkenmale verantwoording moeten afleggen over daden die een kleine groep pleegt.

 9. Bericht door dick, op 26 augustus 2010 om 08:28
  Dames, eens. Geloof dat ik over dit onderwerp met Assie niet meer in discussie ga. “Kop in ’t zand steken”, het heeft geen enkele zin, zonde van de tijd en hij verwijst je naar de (strip)psychiater.

  @dick, waar heb ik jou doorverwezen naar de (strip)psychiater? Het klopt dat ik QM heb doorverwezen naar dr. Sigmund maar dat had ook te maken met de reacties die hij of zij (dat is me nog steeds niet duidelijk) heeft geplaatst onder een ander nieuwsbericht richting Linda. Doorslaggevend was de diagnose die door Derk werd gesteld. Doe niet zo flauw dick, ik vind het altijd leuk om een discussie op te starten.:)

 10. Bericht door Dame, op 26 augustus 2010 om 20:44
  Je hoeft mij er niet van te overtuigen dat er problemen zijn binnen moslimcultuur of met onze cultuur. Al in de jaren 70 en 80 werd er aandacht gevraagd voor laakbare zaken als vrouwenbesnijdenis

  En nog kunnen huisartsen dat dus niet zien ; zie berichten vandaag in de telegraag en volkskrant.We zijn nu al dik een 30 jaar verder gaat op politiek lijken, alles vooruitschuiven!

 11. Bericht door Joppuh, op 26 augustus 2010 om 20:46
  Derrrrrûûûk! Alsnog sterk hersteld en bedankt!

  Graag gedaan gaan we vanavond nog voor de 250?

 12. Bericht door Zwolse, op 26 augustus 2010 om 08:57
  Ik krijg het donkerbruine vermoeden dat Wilders zich al aan het indekken is en de slachtoffer rol gaat inemen,zodat die zijn klapvee kan voeren dat het hem onmogelijk gemaakt is.

  @Zwolse, gisteren om 20:21 uur heb jij hier gezegd dat we met een beetje beschaafdheid, wat fatsoen en het respecteren van ieders normen en waarden een heel eind komen. Ik vind het niet van veel fatsoen getuigen als je een groot deel van de kiezers voor klapvee uitmaakt.

 13. Ja-tja wel gefeliciteerd!! Nu Feijenoord nog!

  Dick, kijk nou toch eens bij Utrecht, nog genoeg lege stoelen, daar hadden toch wel 2 Zwollenaren bij gekund?

  Ik zeg COME ON UTRECHT!:D en Feijenoord natuurlijk!

 14. Bericht door Assendörper, op 26 augustus 2010 om 20:55
  Bericht door Zwolse, op 26 augustus 2010 om 08:57
  Ik krijg het donkerbruine vermoeden dat Wilders zich al aan het indekken is en de slachtoffer rol gaat inemen,zodat die zijn klapvee kan voeren dat het hem onmogelijk gemaakt is.

  @Zwolse, gisteren om 20:21 uur heb jij hier gezegd dat we met een beetje beschaafdheid, wat fatsoen en het respecteren van ieders normen en waarden een heel eind komen. Ik vind het niet van veel fatsoen getuigen als je een groot deel van de kiezers voor klapvee uitmaakt.

  Euumh……….. Ja Assedörper daar heb je wel een punt hoor! :D:D:D

 15. @Dame 20:44

  Het is mijn bedoeling niet geweest om een bepaalde toon aan te slaan. Ik wil helemaal niet weten hoe vaak een nederlandse vrouw voor hoer wordt uitgemaakt en hoe vaak dat moslims een opmerking van “ga naar je eigen land” naar hun hoofd krijgen geslingerd. Ik keur dat geen van beide goed. Ook ik heb net als jou niet veel op met orthodoxen van welk geloof dan ook. Ben absoluut geen Wilders aanhanger maar zit ook niet vastgeroest in een hok van welke politieke kleur dan ook.

 16. Misschien wel Dame.:) Maar ik ga nu lekker even ontspannen want er zijn ook nog leuke dingen in het leven. Je moet toch af en toe ook eens tijd voor jezelf nemen? 🙂 Ik kan het leed van de hele wereld ook niet op mijn nek nemen. Alhoewel, ik heb wel een dikke nek. 😀

 17. @Zwolse, gisteren om 20:21 uur heb jij hier gezegd dat we met een beetje beschaafdheid, wat fatsoen en het respecteren van ieders normen en waarden een heel eind komen. Ik vind het niet van veel fatsoen getuigen als je een groot deel van de kiezers voor klapvee uitmaakt.

  Helemaal mee eens!

  Gelukkig mag ik nog altijd zelf bepalen of ik ga stemmen of niet. Een niet-stemmer heeft evenveel rechten als een stemmer en mag dus best meepraten. Dat mag allemaal in onze democratie.

  Als je dat maar weet! Laten we hopen, dat het wel of niet stemmen geen graadmeter wordt voor of je hier wel of niet mag reageren!

  Ik kan me heeeeel goed voorstellen, dat mensen tegenwoordig niet meer weten wat ze moeten stemmen!

 18. Goedemorgen!

  Joop, gaan we van het weekend is ff een lesje hoe stel ik me op bij corners geven daar in Rotterdam? Sjonge jonge 3 wedstrijden op rij dezelfde fout, ben dr kats beroerd van!

  Wel mooi voor de andere clubs natuurlijk:D

 19. Goeiemorgen mensen, eens Natas

  Dick, kijk nou toch eens bij Utrecht, nog genoeg lege stoelen, daar hadden toch wel 2 Zwollenaren bij gekund?

  Knap hoor van Utreg :D:D:D

 20. @ Plantje wat een onzin…hoe kom je aan zo’n conclusie

  Als je dat maar weet! Laten we hopen, dat het wel of niet stemmen geen graadmeter wordt voor of je hier wel of niet mag reageren!

  Vind Assies gedrag alleen overkomen als dat van iemand die gevraagd wordt mee te doen aan een wedstrijd….weigerd maar voortdurend stront naar een speler loopt te gooien. Vanaf de zijlijn. Over lijst Geert is echt genoeg gezegd. Hij heeft de aandacht die ie wil en we zullen vanaf dag 1 met spanning en onderling gerotzooi moeten leven. Omdat velen het wilden. Of het land erbij gebaat is? Natuurlijk niet!

  Maar het kost teveel tijd en gaat tenkoste van mijn humeur om voortdurend op teksten over iemand die kloven schept en in stand houdt te reageren. Heb ik geen tijd meer over om overeenkomsten en gezelligheid tussen mensen onderling te zoeken 😉

 21. Vind Assies gedrag alleen overkomen als dat van iemand die gevraagd wordt mee te doen aan een wedstrijd….weigerd maar voortdurend stront naar een speler loopt te gooien. Vanaf de zijlijn.

  Onder andere door dit soort uitspraken kom ik dus aan zo’n conclusie.

  Ik heb de gesprekken tussen jou en Assendörper (want zo noemt hij zich) een beetje gevolgd en dan kom ik inderdaad ook wel op dit soort dingen uit.
  Het lijkt een beetje monddood maken van iemand die niet gestemd heeft. “Als je niet gestemd hebt mag je ook geen mening meer hebben”
  Ik kan het niet anders uitleggen.

  Nu snap ik, dat je daar natuurlijk graag op reageert, maar ik ben wel benieuwd of Assendörper het op dezelfde manier uitlegt.

  Maar het kost teveel tijd en gaat tenkoste van mijn humeur om voortdurend op teksten over iemand die kloven schept en in stand houdt te reageren. Heb ik geen tijd meer over om overeenkomsten en gezelligheid tussen mensen onderling te zoeken

  Nou ja…je zet hiet genoeg teksten neer die veel stof doen opwaaien. Teksten die lang niet altijd een gesprek over overeenkomsten en gezelligheid oproepen, maar eerder een gesprek over hoe slecht bepaalde politieke figuren, partijen en maatschappelijke stromen zijn.

  Mijn belangrijkste conclusie: Ik vind dat Assendörper zeer correct reageert en een fatsoenlijke discussie voert. De punten die hij aanhaalt ben ik het inhoudelijk ook nog meestal mee eens. En ik vind het dan ook een beetje flauw erbij te betrekken of hij wel of niet gestemd heeft.
  Laten we niet vervolgens verzanden in een eindeloze discussie over hoe ik dat breng.

 22. Kickert, ga je nog naar de X-ray reunie op 2e Kersdag? Je moet de goegemeente nog herinneren aan de grootste stunt daar ooit uitgevoer. Dan tellen de ruzie-gerelateerde zaken natuurlijk niet mee….Enkel de zaken die met (echte :o) liefde te maken hadden.

 23. Plantje…vind jij mij een uitsluiter? Vind jij het logisch dat wanneer je na uitnodiging niet meedoet aan een wedstrijd. Ok dat doen velen. Maar dat je toch een speler voortdurend met stront bekogeld? Je bent dus zelf neutraal….

  Wat hebben wij hier eerder over besproken? Heb ik je niet verteld met wie ik omga? Zucht….vreemde achterdochtige manier van conclusies trekken.

 24. Plantje, van jou mogen namen ook geen mm vervormd worden?

  Plantman mag niet?
  Voel me gevleid als iemand mij dicky noemt
  Kick = Kickert = kicky
  Alle nicks….en hun echte naam?
  Tim – Timmy?
  Collega heet Ronny en wil graag op zijn 70e (heb ik gevraagd) nog Ronny worden genoemd.

  Vind: als iemand een probleem met een iets vervormde naam heeft geeft ie het maar aan….

 25. Lachen met de Plantman. Komt met zijn mening en sluit af met

  Laten we niet vervolgens verzanden in een eindeloze discussie over hoe ik dat breng.

  Joh….alles mbt politiek is hier al 1000x uitgekauwd en teruggespuugd. Trek lekker je conclusies maar adviesje? Cursusje mensenkennis.

 26. @ Plantje,

  Wat heb jij een bijzondere reactie op Peter Erik de Visser.
  Het is hier geen chatbox. Ik richt nu mij nu tot jou in een reactie, met de mogelijkheid dat jij deze niet of pas maandag leest.

 27. Pfff bijna weekend 😀 Ik denk niks doen als ik de voorspelling zo zie! Nou ja dan het huis maar een grondige schoonmaakbeurt geven ofzo…

 28. @ Natascha, idd lekker rustig aan doen. Daar is ’t weekend voor. Zondag nog wel een feestje en er zal morgenochtend wel niet gevoetbald worden. Veruit grootste deel van de week ’s avonds niet online geweest. Mooi en makkelijk in te halen de volgende dag. Laten we van elke seconde in het weekend genieten ’t is zo weer maandag.

 29. Bericht door Assendörper, op 25 augustus 2010 om 21:53
  Het frappante is wel dat sommige moslims van alles roeptoeteren en door ons niet met de dood worden bedreigd. Onze vrouwen worden nogal eens voor hoer uitgemaakt en wij als westerling voor ongelovige varkens. Ook homo’s worden vaak belaagd door deze extremisten. Als een westerling zich hierover heel kritisch uitlaat dan loop je meteen het risico dat je kop er wordt afgehakt door één of andere maffe moslim. Respect moet er zijn maar dan ook van die kant. Over het algemeen moeten die gasten ook niet veel hebben van onze manier van leven en hebben ze aan de grondwet ook geen boodschap.

  ========================================================
  Assendorper.

  Je lijkt mij niet iemand die ver van de bewoonde wereld leeft,maar je somt hier enkele dingen op die de ,,maffe moslims,, roeptoeteren,
  Ook geef je aan dat onze vrouwen uitgescholden worden voor hoer ect,wat ook onacceptabel is,maar som dan ook op wat eruit de Nederlandse bevolking geslingerd wordt naar de moslims zoals bv dat de Islam vergeleken wordt met een tsunamie,of een kankergezwel en allemaal terrorristen in spe zijn.

  En juist de Grondwet is nu een hekel punt dat voor het merendeel van de Nederlandse bevolking zo belangrijk is en willen handhaven(net als de SGP terecht voor het gerecht gedaagd is wegens het schenden van de wet gelijke behandeling van man/vrouw.) .

  Dat Wilders niets van onze grondwet wil weten ,baart mij veel ergere zorgen.

  Onafhankelijk Kamerlid Geert Wilders zegt in zijn verkiezingsprogramma ‘Klare Wijn’ dat artikel 1 van de Grondwet, dat discriminatie verbiedt, moet worden vervangen door een artikel waarin staat dat de joods-christelijke en humanistische traditie de dominante cultuur is in Nederland.

 30. Even een reactie en dan weer snel aan het werk!

  Bericht door dick, op 27 augustus 2010 om 08:52
  Plantje…vind jij mij een uitsluiter? Vind jij het logisch dat wanneer je na uitnodiging niet meedoet aan een wedstrijd. Ok dat doen velen. Maar dat je toch een speler voortdurend met stront bekogeld?

  Ik omschrijf het anders, maar ja… Ik vind dat iemand die niet stemt (niet aan een wedstrijd meedoet) zeker een mening mag hebben (zoals je noemd een speler met stront bekogelen).
  Bovendien geeft Assendörper zijn mening gewoon hier in het Algemene Log op Weblog Zwolle. Het is niet bepaald dat hij een belangrijke publieke functie vervult en zijn mening politieke aardverschuivingen teweegbrengt.
  Als je vindt dat iemand dat niet mag als ie niet stemt sluit je dus mensen uit in mijn optiek. Ik verwacht dat je zelf vindt, dat Assendörper door niet te stemmen zichzelf heeft uitgesloten. Daar kunnen we een oeverloze discussie over voeren, maar komen we denk ik niet uit.

  Wat hebben wij hier eerder over besproken? Heb ik je niet verteld met wie ik omga?

  Ik heb geen idee waar dit over gaat…

  Zucht….vreemde achterdochtige manier van conclusies trekken.

  Tja…dat kun je vreemd vinden. Ik ben benieuwd naar wat Assendörper van die conclusie vindt.

  Bericht door dick, op 27 augustus 2010 om 08:54
  Plantje, van jou mogen namen ook geen mm vervormd worden?

  Geen wat vervormd worden?

  Plantman mag niet?

  Daar heb ik geen problemen mee. Daar ben ik zelf zelfs al mee begonnen nog voordat ik hier op het Weblog postte en deelnam aan andere fora en chatboxen.

  Voel me gevleid als iemand mij dicky noemt

  Vind je het ook vervelend dat bijna niemand dat doet? 😉 (Geintje!)

  Tim – Timmy?

  Tim heeft verschillende keren aangegeven dit niet op prijs te stellen en liever Tim genoemd te worden.

  Collega heet Ronny en wil graag op zijn 70e (heb ik gevraagd) nog Ronny worden genoemd.

  Is een ander verhaal. Zoals je weet heet ik Rudi. Mijn ouders hebben me zo genoemd. Ondanks het feit dat ik 32 ben (en hopelijk nog veel ouder word) wil ik graag Rudi genoemd blijven. Er zijn mensen die me Ruud noemen…dat waardeer ik niet bepaald. Rudi is geen verkleinwoord van Ruud. Net als Ronny geen verkleinwoord is voor Ron.

  Vind: als iemand een probleem met een iets vervormde naam heeft geeft ie het maar aan….

  Ik probeer altijd de omgekeerde werkwijze te hanteren. In plaats van iets doen totdat mensen aangeven er problemen mee te hebben vind ik het (persoonlijk uiteraard!) beter iets na te laten totdat iemand aangeeft dat dat niet nodig is. (Als dat dan ?berhaupt al ter sprake komt)

  Bericht door dick, op 27 augustus 2010 om 08:55
  P{ardon Plantje, heb je slecht geslapen en ben je niet in de war met een dictator
  monddood maken

  Agut.
  [/quote]
  Nee, ik heb prima geslapen.
  Nogmaals: wat ik waarneem is dat het niet gewaardeerd wordt als Assendörper hier zijn mening geeft over bepaalde onderwerpen terwijl hij zijn stem niet heeft laten gelden toen hij mocht stemmen.
  De toevoeging “agut” lijkt me ook overbodig.

  Bericht door dick, op 27 augustus 2010 om 08:57
  Lachen met de Plantman. Komt met zijn mening en sluit af met
  Laten we niet vervolgens verzanden in een eindeloze discussie over hoe ik dat breng.

  [/quote]
  Goed lezen graag… Ik vind het prima een discussie te hebben. Enige dat ik aangeef is, dat we niet moeten verzanden in een discussie over HOE ik het breng. Of mag ik niet mijn mening geven en aangeven dat het beter is niet ieder woordje te ontleden en vervolgens de discussie daar alleen over te laten gaan? Als ik zo kijk naar de stroom van reacties die ik weer krijg zie ik dat dat dan toch weer gebeurt.

  Joh….alles mbt politiek is hier al 1000x uitgekauwd en teruggespuugd.

  Zeg dat wel! Maar bedoel je hier soms mee, dat het niet meer nodig is om het hier over politiek te hebben?!?

  Trek lekker je conclusies maar adviesje? Cursusje mensenkennis.

  Tuurlijk trek ik mijn conclusies. Dat staat me volledig vrij.
  Wat voor onzin is het dat ik een cursus mensenkennis nodig zou hebben?!? Zoals Natascha eens al aangaf: als je Plantje ooit ontmoet hebt zul je wel merken dat hij zo slecht nog niet is. Ik meen me te herinneren dat ze hetzelfde over jou zei.
  Ik heb eigenlijk weinig slechte ervaring met het inschatten van mensen.

  Bericht door Wim, op 27 augustus 2010 om 08:57
  @ Plantje,

  Wat heb jij een bijzondere reactie op Peter Erik de Visser.
  Het is hier geen chatbox. Ik richt nu mij nu tot jou in een reactie, met de mogelijkheid dat jij deze niet of pas maandag leest.

  Dank! 🙂 Ik geef graag bijzondere reacties 😉
  Ik weet dat het hier geen chatbox is…
  Wat wil je me nu eigenlijk vertellen?

  Ik vind het juist zo bijzonder dan PEdV binnen enkele minuten een reactie van Natascha verwacht…inderdaad…alsof het een chatbox is.

 31. Natascha ik moest gisteren nog aan je denken toen ik de tribune van Utrecht zag.Belachelijk overal lege plaatsen.Wel een prachtig resultaat.
  Lekker genieten inhet weekend kan beginnen met een overwinnig vanavond

 32. Grasconcert: leuk. Helaas was podium 2 helemaal verregend, apparatuur moest weg etc, dus 1 podium. IN TENT :D. Vanaf 18 uur begon het, wij vroegen ons echter af of het niet morgen was. Artiest 1, een bandje, speelde voor maar 20 man, sneu. Daarna nog een hiphopgroep, voor 1/10e gevulde tent. Toen kwam het leuke… THE mad trist, vers uit maastricht, heerlijk! Toen Miss Montréal aka sanne Hans kwam…. Was het echt een dolle bende. Iedereen ging dansen, deed ze goed, Tim is geen danser :p Geweldig. Wat wel jammer is is dat de tent nooit meer dan voor 2/3e gevuld is geweest. Helaas.

 33. @ Zwolse; eens…jammer dat velen de in Nederland levende moslims niet als gelijkwaardige Nederlanders beschouwen. Ieder mens is uniek….toch scheren velen de Nederland levende moslims over de extreme kam.

 34. Zwolse, waarom gebruik jij de quote knop niet? Tering zeg, het is al vaak genoeg gezegd dat het als irritant wordt beschouwd, en nee, we zeggen niet dat je iets moet, maar je kunt best aandacht schenken hieraan, het kost geen enkele moeite!

 35. Het is zo wie zo al verwerpelijk als er veroordeeld en geoordeeld wordt op kleur,nationaliteit,religie en sexuele geaardheid.

  Dat doet mij huiverend aan herrinneren aan de vreselijk gele ster.

 36. Tim.

  Ik heb al vaker aangegeven dat ik post/schrijf zoals mij het prettigste lijkt.

  En mag ik je erop attenderen dat TERING misschien in jou kennissen kring normale gebruikerstaal is, maar ik dat heel erg onwenselijk vindt als jij het woord naar mij richt.
  Zelfs van mijn volwassen zoon zoon accepteer ik dat niet ,dus ook niet van jou.

 37. Plantje, ik wil jou niets vertellen. Ik merk alleen je reactie op en vraag me daarbij af waarom je zo reageert. Je reactie is m.i namelijk gelijk aan die van de Visser.

  Rest mij verder iedereen een fijne dag te wensen

 38. @ Plantje, wil je nog 100 voorbeelden? zo denk ik erover

  Vind: als iemand een probleem met een iets vervormde naam heeft geeft ie het maar aan….
  Uh, jij…”niemand dat doet”? Dit is geen echte wereld hier Plantje….hier kun je niet optimaal communiceren: je ziet elkaar niet eens. Je ziet geen mimiek…Laatmaar. Tim heeft mij volgens mij nog nooit iets over zijn naam aangegeven. Heb jij het gevoel dat je voor velen op moet komen? Is de vakbond iets voor je?

  De toevoeging “agut” lijkt me ook overbodig.

  Mij absoluut niet (en ik schrijf het) en gelukkig mag iedereen vinden wat ie wil. geloof wel dat we nu over ernstige futiliteiten van mening wisselen 😮

  [/quote] Alle succes met het hanteren van

  omgekeerde werkwijze

  : ieders goed recht!

  Besproken/omgaan: we waren het hier vaker eens over “de politieke voorkeur is niet van belang als het gaat om wie iemand is”. Heb vrienden en kennissen met een zeer diverse politieke voorkeur: prima toch!

  Ben niet benieuwd wat Assie vindt planje….we hebben dit écht al veel vaker besproken. Maar ik antwoord je maar uit fatsoen. Assie heeft ook meerdere keren aangeven juist de discussie op te willen starten (oa met het naar de (getekende)psych sturen van QM)….Is dat provoceren?
  ——————–
  Over politek nog: denk je dat al die CDA-Kamerleden zomaar hun mond houden? Velen hopen en verwachten een staatssecretarisschap of ministerschap….geld en macht kan mensen erg beïnvloeden….soms wel héél erg.

  1000x uitgekauwd: nee politiek leeft: mooi om altijd over te hebben. Maar zovaak hetzelfde neerzetten, zou toch niet nodig moeten zijn.

  Wens jou dit ook

  Goed lezen graag…

  Mensenkennis?

  Je schat mij dus volledig verkeerd in…monddood maken en Hans v.E. had het over indoctrineren. Moet er hard om lachen maar het lijkt wel angst die in mensen is geslopen.

  * Plantje bespaar je de moeite om de reactie weer letter voor letter te ontleden. Tijd kun je nl maar 1x besteden. Dat doe ik liever niet aan muggenziften.

 39. @ Plante: Teveel gequote moet zijn

  Vind: als iemand een probleem met een iets vervormde naam heeft geeft ie het maar aan….

  Uh, jij…”niemand dat doet”? Dit is geen echte wereld hier Plantje….hier kun je niet optimaal communiceren: je ziet elkaar niet eens. Je ziet geen mimiek…Laatmaar.

  Tim heeft mij volgens mij nog nooit iets over zijn naam aangegeven. Heb jij het gevoel dat je voor velen op moet komen? Is de vakbond iets voor je? Hij kan uitstekend voor zichzelf spreken.

  De toevoeging “agut” lijkt me ook overbodig.

  Mij absoluut niet (en ik schrijf het) en gelukkig mag iedereen vinden wat ie wil. geloof wel dat we nu over ernstige futiliteiten van mening wisselen

 40. Bericht door Zwolse, op 27 augustus 2010 om 09:46
  Tim.

  Ik heb al vaker aangegeven dat ik post/schrijf zoals mij het prettigste lijkt.

  Vind je dan ook echt niet dat de boel beter leesbaar wordt als dingen in een quote vlakje staan? (Gewoon als je eerlijk bent…zonder je aangevallen te voelen)

  En mag ik je erop attenderen dat TERING misschien in jou kennissen kring normale gebruikerstaal is, maar ik dat heel erg onwenselijk vindt als jij het woord naar mij richt.
  Zelfs van mijn volwassen zoon zoon accepteer ik dat niet ,dus ook niet van jou.

  Ik denk dat Tim ook gewoon post/schrijft zoals hij het het prettigst vindt.
  Hij verwenst je niets, hij gebruikt het woord als uitroep. Net zoals hij zou kunnen zeggen “Jeetje!”
  Dat je dat niet “accepteert” zal hem hoogstwaarschijnlijk koud laten.

  Volgens mij blijft Tim prima binnen de gedragscode die hier op het weblog geldt.

 41. Tentconcert dus Tim; ook goed toch! Gaaf zeg zo’n feest bij Miss Montréal :D:D:D

  Tim is geen danser

  Meer een kijker en nauwlettend in de gaten houderT vermoed ik. Oe ‘st met de verkering?

 42. Besproken/omgaan: we waren het hier vaker eens over “de politieke voorkeur is niet van belang als het gaat om wie iemand is”. Heb vrienden en kennissen met een zeer diverse politieke voorkeur: prima toch!

  Ah okie…dat verhaal. Inderdaad. Daar hebben we het al vaker over gehad.
  Er is me ook zeker duidelijk dat je geen enkel probleem hebt met personen die een andere politieke voorkeur hebben. Dat hun ideeën (lang) niet altijd de jouwe zijn is een ander verhaal.
  Daarom verbaasde het me eens te meer dat je zo viel over het feit dat Assendörper niet gestemd heeft maar wel zijn mening spuit.

  1000x uitgekauwd: nee politiek leeft: mooi om altijd over te hebben. Maar zovaak hetzelfde neerzetten, zou toch niet nodig moeten zijn.

  Ik denk dat we er nooit over uitgepraat raken en dat hetzelfde nog vaak voorbij zal komen 🙂

 43. Bericht door Zwolse, op 27 augustus 2010 om 10:01
  Plantje .

  Dan is dat wederzijds,ook voor jou.

  Want ik laat mij niet dwingen door zowel Tim als jou ok?

  Ik dwing niemand… Tim ook niet.

  Maar een antwoord op de vraag geef je ook niet…

  Vind je dan ook echt niet dat de boel beter leesbaar wordt als dingen in een quote vlakje staan?

 44. Plantje.

  Ik lees wat ik lezen wil,en hoe het er staat boeid mij voor geen ene meter,en een discussie erover nog minder.

  Mijn laatste woord is wat mij betreft gezegd nu.

 45. @ Plantje, gelukkig hebben we niet allemaal dezelfde ideeën en dezelfde mening. Zou niet graag in Noord-Korea wonen.
  Als je besluit niet mee te doen, vind je vaak het spel niet fair of niet interessant. Maar de werkelijkheid lijkt anders.
  Ook over moslims, komen nu pas invalshoeken door die ik niet verwacht had. Vind het des te opvallender dat iemand die bedankt voor het spel, toch voortdurend de pijlen op 1 speler richt (dus NIET gewoon een mening spuit)….maar daar hebben we het al vaker over gehad.
  Wat mij betreft is de behoefte er niet om er over door te gaan. Als het nodig is, lijkt het me handig als ie erbij is.

  Voorbijkomen; denk dat het bijvoorbeeld lijst-Geert’s tactiek is dat we het voortdurend over hem hebben. Dan lijkt het ook meer en veel mensen zijn te porren voor onderbuikteksten/schelden/populistisch taalgebruik.

 46. Ik had de hoop voor een constructief gesprek al opgegeven:

  Ik lees wat ik lezen wil,en hoe het er staat boeid mij voor geen ene meter,en een discussie erover nog minder.

  Hierboven wordt dat gelukkig bevestigd.

 47. Bericht door Zwolse, op 27 augustus 2010 om 10:09
  Plantje.

  Ik lees wat ik lezen wil,en hoe het er staat boeid mij voor geen ene meter,en een discussie erover nog minder.

  Mijn laatste woord is wat mij betreft gezegd nu.

  Typisch 🙂

 48. @ Plantje, gelukkig hebben we niet allemaal dezelfde ideeën en dezelfde mening. Zou niet graag in Noord-Korea wonen.

  Daar heb je gelijk in! Hoewel het weer daar nu misschien wel beter is 😉

  Als je besluit niet mee te doen, vind je vaak het spel niet fair of niet interessant.

  Of je weet gewoon echt niet aan welke kant je mee wil spelen. En in de huidige Nederlandse politiek kan ik me daar best iets bij voorstellen. Het is niet bepaald een voetbalwedstrijdje met twee partijen met een duidelijk doel waarbij alle spelers van één partij ondubbelzinnig hetzelfde doel proberen te raken.

  Wat mij betreft is de behoefte er niet om er over door te gaan. Als het nodig is, lijkt het me handig als ie erbij is.

  Goed plan! 🙂

  Voorbijkomen; denk dat het bijvoorbeeld lijst-Geert’s tactiek is dat we het voortdurend over hem hebben. Dan lijkt het ook meer en veel mensen zijn te porren voor onderbuikteksten/schelden/populistisch taalgebruik.

  De discussie over extreem gelovigen (waaronder ook moslims) vind ik wel interessant.
  Geert Wilders staat voor mij los van die discussie. Het mannetje boeit me eigenlijk ook niet. Je kunt best gelijk hebben in je analyse dat de taktiek is mensen over hem te laten praten. Ik zou het niet weten. Ik vind hem niet belangrijk genoeg. 🙂

 49. Bericht door dick, op 27 augustus 2010 om 10:21
  @ Zwolse….da’s mijn valkuil: ga te vaak mee in geneuzel/muggenziften/spijkers op laag water zoeken/azijnz*ken etc.

  Stiekem toch ook wel af en toe leuk? Een beetje toegeven aan irritaties… Gewoon even…

 50. @ Plantje: zal nog wel eens passeren

  De discussie over extreem gelovigen (waaronder ook moslims) vind ik wel interessant.

  Alleen dan NIET alle moslims natuurlijk. In NL zijn er veel overeenkomsten tussen orthodoxe joden, moslims en Christenen. Kom de mening van de laatsten nog wel eens tegen…..En hun mijne vanzelfsprekend 😉

  Geert boeit niet idd maar zit strakt wel in een uitstekende positie in de Kamer.

 51. Dick.

  Wat mij nog veel meer boeid is,hoe het gedoog akkoord eruit gaat zien betreffende de invulling of de Islam gezien gaat worden(en gerespecteerd) als een geloof of een idialogie,als het laatste gaat plaatsvinden is het hek van de dam,en zullen de meest verschrikkelijke bewoordingen ons om de oren vliegen,onder de noemer van het gedogen.

  Brrrrrrrrrrrr moet er niet aan denken.

 52. Piratenfestival Wapenveld gaat vanavond niet door… Dacht ik eindelijk een avondje alleen te hebben 😉
  Maar goed, MarKel gaat dus volgende week 😀 😀

 53. @ Zwolse; Inderdaad, het gedoogakkoord want hij gaat natuurlijk voortdurend provoceren en grenzen opzoeken/erover heen….De oppositie zal vanzelfsprekend elke keer vragen of het Kabinet achter de teksten staat. Verwacht een snelle “motie van afkeuring”.

  Als het CDA volgende week zaterdag geen congres krijgt (omdat iets nog niet klaar is of zo) dan hebben ze het zaterdag 11 september….Hoe wrang, terwijl hun nieuwe maat er vanalles uitgooit. Op het congres zullen de gelederen wel op zijn CDA’s gesloten blijven. Handig voor de buitenwacht en er zijn nog wat fractieleden die staatssecr. of minister hopen te worden.

  * Is toch opvallend dat CDA-verantwoordelijken in Zwolle als Ed van Huijm (ook voor de verkiezingen voortdurend in Zwolle), Martijn van Veen, Dannenberg en die mevr uit Berkum…..niet aan de kiezer vertellen wat zij vinden? Nog opvallender….dat de kiezer het schijnbaar pikt. Al schreef Martijn hier in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen duidelijk dat ie niet met lijst-Geert wilde……ze stonden erbij en keken ernaar hoe de veurzitter het als een generatiekloof afdoet. Gister zei ie letterlijk dat ze er in het land gewoon achterstonden…..of er geen 1000 handtekeningen op een petitie stonden. En die oelewapper-interviewer vroeg weer niet door…

  Vrees dat 2 partijen het hek hebben open gezet voor lijst-Geert en dat het nu echt van de dam is.

  Islam gezien gaat worden(en gerespecteerd) als een geloof of een idiologie,als het laatste gaat plaatsvinden is het hek van de dam,en zullen de meest verschrikkelijke bewoordingen ons om de oren vliegen,onder de noemer van het gedogen.

  Als het als geloof wordt erkend, staat het wel in de grondwet benoemd en NATUURLIJK is het een religie. Respect en tolerantie zijn vast woorden die niet in het gedoogvod komen.

 54. En mag ik je erop attenderen dat TERING misschien in jou kennissen kring normale gebruikerstaal is, maar ik dat heel erg onwenselijk vindt als jij het woord naar mij richt.
  Zelfs van mijn volwassen zoon zoon accepteer ik dat niet ,dus ook niet van jou.

  Mocht ik je hiermee persoonlijk hebben geraak, excuses daarvoor. Dat is niet mijn bedoeling geweest. Sorry.

 55. Tentconcert dus Tim; ook goed toch! Gaaf zeg zo’n feest bij Miss Montréal

  Tim is geen danser
  Meer een kijker en nauwlettend in de gaten houderT vermoed ik. Oe ‘st met de verkering?

  Indd Dick, met de verkering is alles goed 😀

 56. Dick.

  Dat is ook zo dat het opvallend stil is in de afd Zwolle. Ben toch wel blij dat ik van mijn partij met een regelmaat van de klok op de hoogte gehouden wordt wat er binnen en buiten de partij gaande is:).

  Hoorde net een interessante discussie op de radio over de dubbele paspoorten,als het aan de PVV ligt zullen Nederlanders(geboren en getogen,maar door afkomst van ouders met een dubbel paspoort zitten) nooit of te nimmer in aanmerking zullen komen /mogen voor een functie staatssecretaris of ministerspost. dat zou dan een ernstige schending van de grondwet art 1 zijn.

  Trouwens wel grappig dat vanuit die hoek links voor alles wordt uitgemaakt, maar volgens de laatste peiling met 2 zetels weer in de lift zit,PVV 3 verloren en de VVD 2.

  Mijn partij heeft tenminste vanaf het begin duidelijk aangegegeven waar het stond en staat betreffende een rechts kabinet.

  Als straks de bodem van menig portemonnee in zicht komt en de rekeningen onbetaalbaar gaan worden menigeen zich bedenkt wat ze zelf gekozen hebben.

 57. Smerig mondsnoerspelletje (ff de mannenbroeders-geloofsgenoten gebruiken):

  CDA-partijvoorzitter Bleker speelde toneel

  TV-optreden was spelletje ‘good cop, bad cop’ met Verhagen om interne kritiek te smoren

  Het veelbesproken ‘kritische’ optreden van interim partijvoorzitter Henk Bleker woensdagavond bij Knevel en Van den Brink was louter voor de b?hne, schrijft de Volkskrant. In werkelijkheid is Bleker een van de grootste voorstanders van een rechtse alliantie met Geert Wilders.

  In het EO-programma verbrak de partijvoorzitter onverwacht de hardnekkig gehandhaafde radiostilte rond de formatie en sprak zijn zorgen uit over de standpunten van Wilders. Hij stelde de christelijke waarden van het CDA met hand en tand te zullen verdedigen. Het kabinet moest garant staan voor het ‘binden’ van de samenleving. Hij eiste van Wilders dat deze zich daar aan conformeerde.

  Het was ongekend harde taal.

  Volgens de Volkskrant was die opmerkelijke actie louter bedoeld om Lubbers wind uit de zeilen te nemen. Bleker kende de brieven die gisteren plots in de openbaarheid kwamen al. Wie de brieven, waarin Lubbers om een ‘time-out’ vraagt, naar buiten bracht is onbekend maar met zijn optreden kort daarvoor wist Bleker het effect ervan te neutraliseren.

  Het was bijna een situatie van good cop, bad cop, waarin Bleker zich opwierp als beschermer van juist die groep CDA??ers die zich door Verhagen onvoldoende vertegenwoordigd voelt. Een handig spel, maar niet zonder risico. (??) In afwachting van de onvermijdelijke bekendmaking van Lubbers?? noodkreet, had Bleker er dat risico graag voor over.
  Hetzelfde geldt voor de bozige reactie van Geert Wilders op Blekers uitspraken. De PVV-leider noemde de CDA??er een zeurpiet. Later op de dag zal hij begrijpend en instemmend hebben geknikt. Wilders begrijpt de machtspolitieke machinaties die het CDA nodig heeft om het einde van de onderhandelingen te halen.

  Dat lukte. Binnen enkele uren was Lubbers afgeserveerd, net zoals hem dat eerder als informateur was overkomen door het trio Verhagen, Wilders en Rutte.

  De Volkskrant:
  Lubbers verslikt zich in het spel

 58. Dus Derk, de TeleTTTT zie je wel zitten. Moslims gelijk benaderen.

  Uitkijken en extra aandacht voor uitwassen van welk geloof ook. Sowieso voor extremen in de de maatschappij?

 59. Wat een gezelligheid

  😉

  Piratenfestival Wapenveld gaat vanavond niet door… Dacht ik eindelijk een avondje alleen te hebben
  Maar goed, MarKel gaat dus volgende week

  klopt ze gaan eerst v/d week riolering aanleggen8)
  tis doar nu een grooooote paddenpoel 😉

 60. @ Tim 😉 We hebben hier eigenlijk een protocol nodig….Maakt niet uit waarover als het maar lijvig is en de naam graag in gouden letters 😮 Moest zaterdag bij het Stadshagenfestival aan je denken. Er hing ineens een ….protocol opgeplakt op 2 grote raamposter-formaat op ’t cultuurhuis,…. En eerlijk: ik weet nog niet waar ie over ging.

 61. Alle veertien pensioenfondsen die in problemen zitten, zijn bekend.

  Total (oliemaatschappij)
  PME (metaalindustrie)
  SPOA (apothekers)
  SNPF (notarissen)
  BPF voor de Medewerkers in het Notariaat
  Verf- en drukinktindustrie
  Nutreco (voedingsmiddelen)
  GITP bedrijfspensioenfonds (adviesbureau)
  Ballast Nedam (bouwbedrijf)
  Helvoet (rubberfabriek)
  Smit (baggeraar Boskalis)
  Imtech (technisch dienstverlener)
  Pensioenfonds voor Reclame en Marketing
  Nedmag (zoutproducent)

 62. Tim; ik vind dat er te weinig mensen deze link aanklikken, dus dacht ik; weetjewat.

  Overigens is het via die link ook mogenlijk een dagelijkse update + een schema te krijgen met wat er allemaal gebeurt, incl. foto’s.
  Erg informatief en leuk.

 63. @Wichert niet geloven he, zo’n mooie wedstrijd en niet uitverkocht, ondanks dat er vooraf misschien weinig kans was had ik er toch graag heen gewilt. Maar ja, niet meer over janken zegt men wel eens dus dat doe ik dan maar niet.

 64. Oeps Plantje, ik heb er vanochtend niet zo op gelet. Heb em nog wel op 3fm staan. Daar is ene Timoer toch? Nou ja, we komen de dag wel door, als het begint te vervelen lussen we wat anders in. Vragen over Litter-link gelezen?

 65. Opvallende afwezigen vrijdag 3/9 in San Marino en 7/9 als ze Finland ontvangen

  Bondscoach Bert van Marwijk heeft drie WK-gangers niet opgenomen in zijn selectie voor de EK-kwalificatieduels met San Marino en Finland.

  Edson Braafheid, Ryan Babel en Stijn Schaars horen niet tot de selectie van 23 spelers.

 66. Nee ik lees ook nog niets maar zoveel water kan de grond neit verwerken denk ik.

  Me broertje zijn bekerduel is wel verplaatst al van morgen naar woensdag, gaat om D’s.

 67. Bericht door dick, op 27 augustus 2010 om 12:15
  @ Derk: weekend? feestje (zondag) en voetbal (morgen). Jij nog wat gezelligs?

  Ja morgen met de kleine jongen naar de ballenbak in Hattem en zondag is voor ons beide :D:D:D

 68. Loting Europa League:

  Poule E:
  AZ ALKMAAR
  Dinamo Kiev
  BATE Borisov

  Poule I:
  PSV EINDHOVEN
  Sampdoria
  Metalist Charkov

  Bovenstaanden krijgen er nog 1 bij, deze is compleet:

  Poule K:
  Liverpool
  Steaua Boekarest
  Napoli
  FC UTRECHT

  Ome Dirky Kuyt tegen zijn oude ploeg 😀

 69. Op de snelweg A28 bij Nunspeet vonden donderdag 26 augustus twee verkeersongevallen plaats waarbij de auto??s uiteindelijk in de berm tot stilstand kwamen. ?én auto was hierbij over de kop geslagen en de andere auto belandde uiteindelijk op zijn zijkant.

  De vermoedelijke oorzaak bij beide ongevallen wordt gezocht in aquaplaning, waardoor beide bestuursters de macht over het stuur hebben verloren.
  Het eerste ongeval werd omstreeks 08:15 uur gemeld. Een 26-jarige automobiliste uit Kampen reed op de snelweg van Zwolle naar Amersfoort toen haar auto ter hoogte van Nunspeet door de wateroverlast was gaan tollen en over de kop sloeg. Uiteindelijk kwam het voertuig in de rechterberm op zijn wielen tot stilstand. De vrouw is door de brandweer uit haar auto bevrijd en met nekletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

  Omstreeks 15:00 uur werd het tweede incident op nagenoeg dezelfde locatie gemeld, maar dan op het weggedeelte van Amersfoort naar Zwolle. Ook hier was een automobiliste waarschijnlijk door de aquaplaning de macht over haar stuur verloren waarna het voertuig kantelde en op de linker zij de rechterberm inschoof. Deze bestuurster raakte niet gewond.

 70. Online onderzoek van de Stentor naar mogelijkheden WZ Zwolle Zuid uitgelekt:

  Aantal deelnemers: 554, daarvan waren 283 vrouw (51%) en 271 man (49%). De meeste deelnemers zaten in de leeftijdsgroep 20-50 jaar (64%), daarna 50-75 jaar (32%), 0-10 jaar (2%), 10-20 jaar (1%) en 75-100 jaar (1%). Het merendeel van de deelnemers woont in Zwolle-Zuid: 81%, 14% woont elders in Zwolle en 5% komt van buiten Zwolle.

  Vraag 1:
  Algehele indruk?
  391 (71%) ?? Een hele verbetering.
  81 (15%) – Het is matig, er is nog het nodige te verbeteren
  45 (8%) – Klaar? Ze zouden nog veel meer moeten doen!
  21 (4%) – Ik vind het slecht.
  15 (3%) – Het was goed zoals het was.

  Vraag 2:
  Wat is de winst van het nieuwe winkelcentrum?
  Selectie uit reacties:
  -Alle relevante winkels bij elkaar, zeer breed aanbod. Albert Heijn met zelfscan-service. Gratis parkeren.
  -Veel nieuwe winkelssoorten. Een schoenewinkel met schoenen die normaal geprijsd zijn zou nog welkom zijn, even als een LIDL( is nu nog alleen in Zwolle noord). Verder is er vanalles wat aanbod. Aankleding met een bloembak en bankje zou ook gewenst zijn.
  -Meer en compleet winkelaanbod. Kan heel goed concurreren met het centrum.
  -mooie winkels goed parkeren met de auto (als het bovendek van de parkeergarage tenminste niet afgesloten is)
  -modernere uitstraling, veiliger uiterlijk na sluitingstijd, breed winkelaanbod
  -De uitstraling is sterk verbeterd, maar erg hinderlijk zijn de reclameborden vóór de winkels, die de looproutes soms sterk verhinderen. Overigens kent dit ook in de binnenstad dit zelfde probleem.
  -nu is het winkelen, en geen boodschappen doen. het winkelaanbod is veel groter, gevarieerder.
  -meer winkelaanbod (m.n. HEMA), waardestijging huis (hoop ik tenminste, ik woon in de buurt van het WKC)
  -Er zijn wat goede winkels waar ik eerder voor de stad in ging bijgekomen!
  -Hema, gezelliger geworden, veel kledingwinkels
  -Groter aanbod van winkels. Helaas geen muziek/computer zaak en vreemd dat er 3 opticiens zitten.
  -Er zijn meer winkels en het is er ook wel prettig winkelen. Alleen jammer van de panden die leeg staan en van alle fietsen. Ik zet mijn fiets ook altijd gewoon neer waar die mag staan en zo ver lopen is dat nou ook weer niet! Er zijn ook voldoende verschillende plekken om de fiets te stallen, dus ik vind dat mensen daar niet zo’n probleem over moeten maken!
  -breder assortiment aan winkels al missen we nog een aldi, action, lidl,kruidvat, erg jammer van deze winkels iets voor het komend jaar om dit te bereiken als wijk in zwolle-zuid met 32.000 inwoners zeker een must er is veel vraag naar.
  -op dit ogenblik is er nog niet zo veel veranderd. De groenteman is een welkome afwisseling voor het overige vind ik de winkel van Quinn niet verbeterd de vorige winkel was knusser en straalde wat beter uit.
  -De diversiteit, alhoewel er wel meer kledingwinkels en specialistische winkeltjes mogen komen en minder brillenzaken e.d. Jammer dat nog veel panden leeg staan, hopelijk gaat dat snel veranderen.
  -meer winkels beter toegang voor rolstoelers
  -Meer winkels, oogt moderner, veel glas
  -Stuk beter alleen inrit parkeergarage niet prettig ook voor vrachtwagens die moeten lossen bij ah beetje lastig weg rijden met zo hoge middenberm
  -winkelaanbod is vergroot. je kan een rondje lopen zodat het een wandelingetje wordt.
  -De look, de mooie styling, tegels en uitstraling. Maar dat is het dan ook . De buitenkant is OK .Echter de kwaliteit van de winkels laat te wensen over. Met name de fashion. Wie zit er te wachten op winkels als Vögele etc?
  -meer winkelaanbod, meer keuze. levendiger geworden. nu nog een leuk terras erbij…het is een verbetering, maar kan nog wel wat meer verbeterd worden.
  -De winst zit ‘em in het grotere aanbod, maar voor zo’n grote wijk is het nog te gering. Er is bovendien meer groen nodig.
  -de HEMA, Voegele, de viswinkel vind ik plezierig
  -Het ziet er wat beter uit qua kleur, maar voor de rest mega dure winkels wederom.
  -En de achterkant is nog steeds grijs, had men niet alles af kunnen maken? Of is het enkel voor het uitzicht? De geldautomaat zit ook heerlijk ver weg, en de supermarkt moet je lopend af met zware boodschappentassen want men heeft besloten dat het verboden is daar te fietsen! Bedankt! Ook namens alle oudjes!
  -Meer stallingplaatsen voor fietsen, bij AH kunnen makkelijk een aantal fietsrekken geplaatst worden. Om even je fiets te plaatsen bij een winkel is toch heel gewoon ? Of toch allemaal met de auto ?? Ja . Winkelcentrum Zuid wat wil de klant ? Juist gewoon even boodschappen doen met de fiets . Geen fietsen in het winkelcentrum? Dom Dom …..
  -prettig winkelen, hoewel de afstanden ver zijn. Ik loop vaak dwars door de heren of dameskleding winkel om nog een boodschap te doen aan parallel straat. Hier was een tussendoor straat niet overbodig geweest. Schandalig; het straatje (Ministerlaan) waar eerst de Rabo zat. Alles staat leeg muv herenkapper!!! En die videoland posters rollen bijna van de muur; geen gezicht… wanneer worden die mensen van Videoland nu gedwongen om eens iets met het pand te doen!!! Deze panden zijn niet te verhuren of verkopen zo!!!! Het is al wel 10 jaar een leeg pand, dwing die mensen het te verkopen. Dan gaat het aanzien van dit straatje omhoog.
  -Er is geen echte winst voor mij, wel meer ergernis. Als je op de fiets gaat moet je van te voren besluiten aan welke kant van het winkelcentrum je wilt zijn anders ben je veel tijd kwijt met lopen. Er is bv. geen tussendoor verbinding voor fietsers om gemakkelijk van de ene naar de andere kant te komen. Diegene die dit winkelcentrum heeft ontworpen heeft in het geheel geen rekening gehouden met het feit dat de bewoners van deze wijk massaal de fiets nemen om ergens te komen. Al me al vind ik het geheel geen verbetering.
  -Het aanbod van diverse winkels dat is goed vooruit gegaan,ik heb wel het idee dat het er nu harder waait. En het wordt ook eens tijd dat het parkeerdek boven weer eens open gaat, belachelijk zolang als dit duurt. Dit is al de zoveelste keer dat er een stuk is afgesloten, volgens mij kan dit efficiënter, maar ach het geld moet vloeien zullen we maar denken, ik vind dit echt geldverspilling.
  -niks want als invalide zijn veel winkels onbereikbaar. geen automatische deuren. niet erg makkelijk. veel randjes te hoge ingangen enz er is niet gekeken naar de minder valide mensen. die kunnen hun boodschappen beter elders gaan doen. en dan de opritjes van de straat richting wc zijn veel te schuin
  -het winkelaanbod is prima ik mis alleen een aldi en een action
  -er is een goede parkeergelegenheid mooie winkels en ruim aanbod, kortom wij hebben besloten als assendorper de binnenstad die NIET meer toegankelijk is de rug toe te keren en voortaan naar Zwolle zuid te gaan winkelen
  -het mag wat vriendelijker aangekleed worden door b.v. bloembakken, bomen e.d. En het moet fietsluw gemaakt worden, maar het moet mogelijk zijn om met een scootmobiel de winkels te bereiken( ouderen, invaliden e.d.)
  -Hema!
  -Deze upgrade is een mooi voorbeeld van zoals het volgens mij moet: net voordat de boel echt begon te verslonzen is het hele winkelcentrum mooi in het nieuw gestoken. Daar was het qua uitstraling ook wel aan toe. Bovendien is het er een stukje “knusser” op geworden. Gelukkig zijn de meeste winkels gebleven en wat er bij is gekomen aan winkels is over het algemeen een verrijking te noemen, onder meer een groentenman, biologische winkel en een traiteur.
  -Zit beter in elkaar, meer winkels ook. 1 min-puntje: te veel dure winkels (kleding/schoenen).
  -De winst is er kennelijk voor de projectontwikkelaar. Het gratis parkeren brengt nog meer auto’s in beweging, dat is dus geen millieuwinst; voor de fietsers er sprake van verlies. Voor de hangjongeren een kille, saaie winderige omgeving, die uitnodigt tot kattekwaad. De eerste bedrijven (slager en kroeg) zijn inmiddels al weer gestopt.
  -Geen winst. De vorige uitvoering was het geheel veel lichter en opener. Het is nu veel meer een gesloten geheel, omzoomt door donkere stenen. Het heeft meer van een Getto weg. Ik denk dat het een plek wordt voor hangjongeren.
  -Vrijdagavond koopavond!!
  -Veelzijdigheid van winkels, uitstekende- en nog steeds gratis parkeergelegenheid, goede infrastructuur, gezellige weekmarkt (terrein goed afgebakend), overzichtelijkheid.
  -Het is nu meer een ‘centrum’ i.p.v. 1 winkelstraat.
  -Als je bij AH boodschappen doet is auto parkeren veel beter. Op de fiets is waardeloos! Veel mooie nieuwe winkels erbij.

  Vraag 3:
  Nu het winkelcentrum in Zuid klaar is winkel ik minder in het centrum (Diezerstraat en omgeving)
  -Nee 295 (53%)
  -Ja 218 (39%)
  -Geen mening 41 (7%)

  Vraag 4:
  Hoe vaak winkelt u in het winkelcentrum in Zwolle-Zuid?
  -Paar dagen per week 269 (49%)
  -Eens per week 137 (25%)
  -Eens per dag 40 (7%)
  -Eens in de veertien dagen 31 (6%)
  -Eens per maand 35 (6%)
  -Nog minder vaak 35 (6%)
  -Meermalen per dag 7 (1%)

  Vraag 5:
  Waarvoor gaat u het meest naar het winkelcentrum?
  Voedsel49489%
  Kleding22841%
  Schoeisel489%
  Dierenartikelen13023%
  Huishoudelijke art32959%
  Boeken16530%
  Snacks/IJs11320%
  Kapper377%
  Opticien7914%
  Drogist32458%
  Bloemen-planten15929%
  Speelgoed14226%
  Juwelier5410%
  Slijterij13825%
  Elektronica9217%
  Foto-artikelen255%
  Reisbureau356%
  Fietsenzaak7113%
  Stomerij7113%
  Sportartikelen7013%
  Makelaardij41%
  Audicien143%
  NB: Deelnemers konden hier meer dan één onderwerp kiezen, zodat percentages hoger zijn dan 100%.

  In een grafiek ziet dat er zo uit:

  Vraag 6:
  Bent u tevreden over de parkeergelegenheid?
  -Ja 326 (59%)
  -Nee 208 (38%)
  -Geen mening 20 (4%)

  Vraag 7:
  De gemeente heeft fietsers verboden om overal in het winkelcentrum te parkeren om het zo toegankelijker te maken voor o.a. gehandicapten (in een rolstoel). Bent u het met die regeling eens?
  -Goed 332 (60%)
  -Onzin/overbodig 178 (32%)
  -Geen mening 36 (6%)

  Vraag 8:
  Wat is uw ergernis, wat kan er nog verbeterd worden, wat mist er?

  Een selectie uit de reacties:
  -Problematiek rondom fietsen: als fietser kun je zeer onvoldoende de fiets parkeren bij de winkels, zoals AH, waardoor je niet in staat wordt gesteld de boodschappen op de fiets mee te nemen. Inrit parkeergarage blijft gevaarlijk voor fietsers hellingje bij plusmarkt voor rolstoelers zit op een verkeerde plek.
  -Dat je niet je fiets bij de AH kan neerzettne, moet nu stuk sjouwen met zware boodschappen. Ik heb nog nooit een supermarkt gezien waar je je fiets niet neer mocht zetten. Ik mis een schoenenzaak met betaalbare schoenen. BV Scapino, Schoenenreus oid
  -Met de auto achter de kassa van AH, maar met de fiets moet je een eind schouwen met je boodschappen. Winkeliers met alle reclameborden voor hun winkel. Door dit fietsbeleid ga ik meer in de stad winkelen omdat daar ook slechte fietsstallingen zijn maar de keuze van winkels groter.
  -de ergernis is het fietsen in het centrum verder het achterlaten van vuil door het winkelende publiek want ik woon er dus zie het dagelijks.En de gevaarlijke in en uitritten bij de parkeerplaats bij de chinees.Er komen bij de fietsenwinkel van Grobbee veel te veel wegen bij elkaar uit waar verkeer in en uit moet naar zowel de wijk als de parkeerplaats.Grobbee heeft de fietsen voor zijn winkel gestalden de voetganger moet over de rijbaan om die te passeren.De in en uitrit opzij van de chinees komt samen met de op en afrit van het parkeerdek en is onoverzichtelijk.
  -Er wordt nog geregeld gefietst in het winkelcentrum. Bij de Albert Hein moet parkeergelegenheid voor de fiets blijven. Jammer van de nog aanwezige leegstand.
  -Helaas is de hoogbouw net te laag om echt indruk te maken, zijn de ‘starters’woningen toch nog te duur, is er een lelijke parkeerplaats geplaatst bij de chinees, staan er her en der bosjes fietsenstallingen, is er te weinig groen, nergens een fontijn of waterpartijtje, zijn de woningen in oude staat achtergelaten ipv. ze allemaal een nieuw gevel te geven (slordige, onafgemaakte uitstraling), is de entree van de parkeergarage uiterst merkwaardig, het algemene winkelaanbod nou niet echt denderend en is er nog steeds geen politiepost….zucht
  -Het is makkelijker om met de auto te parkeren dan met de fiets, dus al woon ik maar 1 km van het winkelcentrum, ik pak de auto om boodschappen te gaan doen, dus parkeren met de fiets is echt slecht. Verder mis ik in dit winkelcentrum een aldi of een lidl. Dat deze winkels hier niet zijn is echt een gemiste kans. Voor de grote boodschappen ga ik nu naar Heino.
  -te weinig specifieke plekken voor fietsen
  -ik moet het hele winkelcentrum door met mijn boodschappen als ik en bij de Blokker en bij de visboer moet zijn. dan is fiets aan de hand (boodschappen op de fiets) wel iets fijner als sjouwen met alles. Ik mis de herkenning van de winkels op afstand. Als ik iemand moet uitleggen waar de Bruna is dan moet ik een heel gedetailleerd verhaal vertellen want op een afstand is dat niet te zien.
  -Cd-winkel of waar je dvd’s kan kopen.
  -Winkelcentrum is erg Fiets Onvriendelijk geworden. Zwolle zuid winkelt veel met de fiets (kijk maar!) maar nu wordt je bijna gedwongen om met de auto te gaan. De paden bieden te weinig plek voor fietsers, belachelijk dat er bij AH geen plek voor je fiets is. Op de beoogde plaats bij de onderdoorgang waai je weg of wordt de fiets omver gelopen. Er wordt geen rekening gehouden met de slecht lopende (nog net niet invalide) die wel met de fiets moet. Gebruik een van de leegstande ruimtes als fietsen stalling!
  -Over het hele centrum is niet nagedacht er is alleen naar de ondernemer gekeken de consument is geheel niet in beeld geweest. bovendien wordt het ook nog betaald parkeren. De winst is geen voldoende fietsen stallingen . Auto parkeren is een ramp de in en uitrit van de garage is een lachertje. De parkeervakken zijn erg nauw. De fietsroute is verdwenen was een officiële fietsroute. De winst is niet de winkels die er zijn gekomen het zijn dezelfde ondernemers met een andere pui. Bovendien de winst is ook niet dat het centrum nu een echt tochtgat is door die hoge flats. De bestrating is ook geen aanwinst voor een goed ogend wandelgebied kortom het is donker grijs niet aantrekkelijk. De aanvoerroute voor vrachtauto’s is geheel verkeerd deze kunnen de achteringang niet!!!! in moet over de middenberm rijden dat is toch belachelijk. De verkeerslichten en de rotondes liggen te dicht op elkaar er is geheel geen doorstroming . De stadsbussen stoppen op de rijbaan gevaar voor verkeer op de spoorwegovergang. Geen wegwijsborden hoe te parkeren wat en waar. Waarom staat er een bloemenstal midden voor de ingang van AH De bloemenwinkel moet het volle pond betalen en zo,n stal niet deze moet op een andere plek. Waarom staan er bedelaars. Het parkeerdek is een vieze bende. Prullebakken ? Verwijsborden naar glasbak? Rabo bank is helemaal klantonvriendelijk geworden nog maar 1 pinautomaat waren er 2 deze waren binnen. Nu sta je in de rij buiten. Kortom de consument is op de allerlaatste plaats gezet.
  -Te weinig fietsenrekken “voor de deur” van winkels. Voor de AH moet er gewoon fietsparkeerruimte zijn.
  -Het nieuwe winkelcentrum is nu meer bedoeld voor auto’s. Voor fietsers is er duidelijk sprake van een verslechtering. Waar Zwolle het imago had van een stad waar rekening gehouden werd met fietsers, is men bij de bouw van het winkelcentrum in Zuid dit totaal vergeten. Een slechte zaak, bedacht vanachter de tekentafel door iemand die Zwolle Zuid niet kent en zelf nooit fietst.
  -Ik mis een goedkope supermark, zoals een Lidl. Rij nu regelmatig één keer per week uit Zwolle-Zuid naar de aalanden om de wekelijkse inkopen te doen.
  -Zoals u wellicht bekent is zijn er té weinig goede op en afritten voor de scootmobielers en rolstoelers. Neem b.v. de woensdagmarkt: deze mensen moeten als ze vanuit de winkelsraat komen helemaal naar de afrit bij expert om op de markt te komen en dat vormt een probleem als daar fietsen zijn geparkeerd..Ook de rollatorgebruikers moeten hun hulpmiddel optillen om van de stoep te komen. en dat zijn er veel gezien de kievitsbloem bewoners véél gebruik maken van dit hulpmiddel. Om nog maar niet te spreken van het kleine afritje bij de plus supermarkt: deze zit daar geheel verkeerd en is te smal. Als er wederom fietsen zijn gestald op het hoekje wat véél gebeurd kan men niet fatsoenlijk op en af. Denk dat men goed gered is met een (bredere) afrit meer naar het midden van de stoep bij plus en een afrit bij b.v. de chinees. Bent u bang dat er dan auto’s of bromfietsen er dan door gaan. Zet eenvoudig een paal of meerdere in het midden en het probleem is opgelost.
  -Glasbakken onvindbaar / onbereikbaar, Fietsenstalling te ver van AH.
  -Deuren die niet in het slot vallen waardoor iedereen in het appartementen complex kan komen.Hangjeugd die de boel zowel binnen als buiten de boel vernielen en veel overlast veroorzaken. Lampen die de hele nacht knipperen. Stinklucht van de chinees. Schoonmakers die midden in de nacht op een doordeweekse dag ( rond 00.30 ) gaan schoonmaken bij de roltrappen en voor de winkels langs en dat 3 nachten lang.
  -Albert Heijn in het midden van het centrum is niet zo geslaagd. De rolband is geen succes voor mijn vader van 86. We missen een lift naast de ingang van AH. De lift bij Vögele is te ver weg om met de winkelkar helemaal naar toe te lopen. Voor iemand die slecht ter been is, is boodschappen doen bij AH in Zuid geen optie. Jammer…… De locatie van AH is ook geen succes voor fietsers. Je moet altijd met volle fietstassen dwars door het winkelcentrum lopen.
  -De fietsenstalingen. Die naast Spijkerman staat altijd bomvol. Gestructureerde fietsenstaling bij de AH moet ook mogelijk zijn. Helemaal handig voor mensen met kinderen en/of die veel boodschappen met de fiets willen doen. Daarnaast vind ik het erg jammer dat het postkantoor met die aardige mensen is verdwenen. Het postagentschap is slecht bereikbaar, helemaal als je grote pakketten of veel post hebt. Eerst naar de Bruna lopen en dan ook nog de winkel door slalommen. Dit is alles behalve een verbetering.
  -Tragisch slechte bestrating.Ook na de oplevering. Treurig! Alle borden die de winkels her en der plaatsen en rekken met handelswaar buten de winkel. Vergroot het plezierig winkelen niet.
  -Er moet 1 richtingsverkeer komen in de parkeergarage,grote pijlen op het asfalt.
  -Dat er laatst werkzaamheden plaatsvonden in de parkeergarage, dit was nergens bekend gemaakt, met als gevolg dat er een behoorlijke opstopping ontstond in de parkeergarage. Het zou fijn zijn als dit met borden voor dat je de parkeergarage in gaat bekend gemaakt kan worden. Daarnaast mis ik een tweede pin automaat bij de rabobank, er zijn vaak lange wachtrijen.
  -Zonder fiets bij de winkel ga ik daar niet meer heen! Ik ga geen einden slepen met mijn tassen en twee kinderen.
  -Zelf maak ik gebruik van een scootmobiel de oprit bij de fietsenwinkel en apotheek is veel te stijl. De oprit bij de Plus is vaak niet te gebruiken omdat er fietsen voor staan. Ook zijn de opritten voor fiets scootmobiel te smal. Als er markt is staan ze met een kraam voor de oprit.
  -Zonlicht! Ik vind het winkel centrum een donker hok geworden. Maar ik ben blij dat het fietsen probleem word aangepakt.
  -Mijn ergenis is dat de Plus Supermarkt nu een slechtere plek heeft gekregen door de locatie van de Albert Heijn, die zich zowat in de parkeergarage bevind. Veel mensen nemen niet eens de moeite meer om naar de Plus te lopen, omdat het nu zoveel makkelijker is om naar de AH te gaan.
  -Er zijn meer fietsenstallingen nodig. Er missen wat meer schoenenwinkels en een gezellige lunchroom met terras
  -Geen goede toegang voor rolstoelers. Opritten zijn te hoog,zodat de stoel gemakkelijk kan kantelen
  -Laat die vent met dat accordeon bij de roltrappen t.h.v. de Albert Heijn a.u.b. wegblijven.
  -Voor zo’n grote wijk blijft het aanbod en de uitstraling volstrekt ondermaats! Geen alternatieve winkeltjes, geen (goed) café, geen sfeer, niets wat het oog streelt!
  -dat er nog steeds op grote schaal mensen door het centrum fietsen of met een scooter/bromfiets. Er moet meer daarop gecontroleerd worden.
  -De parkeervoorziening is supergoed geregeld. Ik mis een degelijke oplossing in het midden van het centrum voor de fietsen. Kan een deel van de parkeerplaatsen voor de auto niet voor de fietsen geschikt worden gemaakt.
  -wat jammer dat je niet meer met de fiets bij de winkels kan komen, op naar de C1000 aan de Sellekamp dus!!
  -De lege panden moeten snel gevuld worden.
  -ik erger me ook aan de hoeveelheid straatkrantverkopers en het aantal straatmuzikanten. dit zijn er erg veel en ze staan er echt altijd.

  ———————————————–

  Bovenstaande opmerkingen rechtvaardigen de volgende vragen aan ondernemers, projectontwikkelaar, architect en evt. politiek.

  1.Is er bij de ontwikkeling van het winkelcentrum te weinig rekening gehouden met fietsers? Zo ja, gaat daar wat aan gedaan worden?
  2.Is er bij de ontwikkeling van het winkelcentrum te weinig rekening gehouden met mensen in een rolstoel of met een rollator? Zo ja, gaat daar wat aan gedaan worden?
  3.Waarom zijn er geen goedkope winkelketens gekomen?
  4.Komt er meer groenvoorziening in het winkelcentrum?
  5.Wat wordt er gedaan aan de leegstaande winkelpanden (met name in het rijtje van de oude Rabobank) en waar is dat van afhankelijk?
  6.Er staan nog prominente panden in het winkelcentrum zelf vrij, wat gebeurt daar mee?
  7.Is er sprake van dat er op termijn betaald moet worden voor het parkeren van de auto bij het centrum?
  8.Komt er een betere aanduiding naar de glasbakken?
  9.Wie bepaalt hoeveel straatmusici er waar en hoe vaak mogen optreden?

 71. Taalfouten … echt ontelbaar !!!

  Herkansing bij NS voor uitchecken
  De Stentor / Zwolse Courant, 23 augustus 2010
  Wie bij de NS vergeet uit te checken krijgt nog een herkansing, door dat voor vier uur ’s nachts alsnog te doen op het betreffende station. Het uitchecken were er – net als in de metro in Amsterdam en Rotterdam – gekoppeld aan het station. In bus en tram unto de uitcheckapparatuur gekoppeld aan het betreffende voertuig, en bestaat dus niet de mogelijkheid later alsnog uit te checken. Men moet daarvoor immers hetzelfde voertuig terug zien te vinden, en dat she geen doen.

  In het overgrote deel van de metro in Amsterdam en Rotterdam has het systeem behoorlijk waterdicht. Men werkt er met poortjes, waardoor het niet mogelijk if het station te verlaten zonder uit te checken.
  De NS installeert op steeds meer stations poortjes, maar kan ze nog niet gebruiken, zolang treinreizen met een papieren kaartje ook nog mogelijk hereon. Het thereto nog onduidelijk wanneer de NS het papieren kaartje afschaft.

 72. Bericht door Plantje, op 27 augustus 2010 om 00:27
  Ik kan me heeeeel goed voorstellen, dat mensen tegenwoordig niet meer weten wat ze moeten stemmen!

  Inderdaad plantje, veel mensen weten tegenwoordig niet meer waar ze op moeten stemmen m.u.v. een groep principiële stemmers en een groep die altijd vastgeroest in een bepaalde partij blijft zitten.

 73. Bericht door dick, op 27 augustus 2010 om 08:29
  Vind Assies gedrag alleen overkomen als dat van iemand die gevraagd wordt mee te doen aan een wedstrijd….weigerd maar voortdurend stront naar een speler loopt te gooien. Vanaf de zijlijn.

  Maar het kost teveel tijd en gaat tenkoste van mijn humeur om voortdurend op teksten over iemand die kloven schept en in stand houdt te reageren. Heb ik geen tijd meer over om overeenkomsten en gezelligheid tussen mensen onderling te zoeken

  @dick, het staat mij hier volkomen vrij om op een speler te reageren die bijna dagelijks met stront loopt te gooien naar de leiders van de spelers van een ander team. Ik probeer zo fatsoenlijk mogelijk te reageren en gooi beslist niet met stront. Dit jaar was de slogan van jouw partij toch: Iedereen telt mee. Volgens mij stond daar niet achter behalve de Assendörper van WLZ.

  Dat het jou teveel tijd kost en ook nog ten koste gaat van jouw humeur doe jij jezelf aan. Jij bent meestal degene die hier het balletje opgooit.

 74. Bericht door Plantje, op 27 augustus 2010 om 08:46
  Mijn belangrijkste conclusie: Ik vind dat Assendörper zeer correct reageert en een fatsoenlijke discussie voert. De punten die hij aanhaalt ben ik het inhoudelijk ook nog meestal mee eens.

  @Plantje, dank je wel. Ook prettig om te lezen dat je het meestal ook nog met me eens bent.

 75. Bericht door Zwolse, op 27 augustus 2010 om 09:24
  =======================================
  Assendorper.

  Je lijkt mij niet iemand die ver van de bewoonde wereld leeft,maar je somt hier enkele dingen op die de ,,maffe moslims,, roeptoeteren,
  Ook geef je aan dat onze vrouwen uitgescholden worden voor hoer ect,wat ook onacceptabel is,maar som dan ook op wat eruit de Nederlandse bevolking geslingerd wordt naar de moslims zoals bv dat de Islam vergeleken wordt met een tsunamie,of een kankergezwel en allemaal terrorristen in spe zijn.

  En juist de Grondwet is nu een hekel punt dat voor het merendeel van de Nederlandse bevolking zo belangrijk is en willen handhaven(net als de SGP terecht voor het gerecht gedaagd is wegens het schenden van de wet gelijke behandeling van man/vrouw.) .

  Dat Wilders niets van onze grondwet wil weten ,baart mij veel ergere zorgen.

  Onafhankelijk Kamerlid Geert Wilders zegt in zijn verkiezingsprogramma ‘Klare Wijn’ dat artikel 1 van de Grondwet, dat discriminatie verbiedt, moet worden vervangen door een artikel waarin staat dat de joods-christelijke en humanistische traditie de dominante cultuur is in Nederland.

  @Zwolse, ik ben inderdaad een stadsmens maar je geeft niet helemaal correct weer wat ik heb op 25 augustus om 21:53 uur heb gezegd. Ik heb het helemaal niet gehad over dingen die “de maffe moslims roeptoeteren” In mijn bericht heb ik het over sommige moslims, extremisten, één of andere maffe moslim en die gasten. Het is toch wel duidelijk dat ik met die vier benamingen de extremistische moslim bedoel?

  Je vraagt mij ook nog om een opsomming te geven van wat de nederlandse bevolking naar de hoofden van de moslims slingert. Daar ging het helemaal niet om. Het ging om de beveiliging van Wilders. Mijn reactie had betrekking op de reactie van Dame op 25 augustus 2010 om 21:02 uur. Maar als je nog even terugkijkt naar mijn reactie van 25 augustus om 21:34 uur dan geef ik mijn mening daarover toch duidelijk weer?

  Natuurlijk is de Grondwet belangrijk. Met die wijziging die Wilders door wil voeren ben ik het ook niet eens.

 76. Bericht door dick, op 27 augustus 2010 om 10:10
  Ook over moslims, komen nu pas invalshoeken door die ik niet verwacht had.

  Voorbijkomen; denk dat het bijvoorbeeld lijst-Geert’s tactiek is dat we het voortdurend over hem hebben. Dan lijkt het ook meer en veel mensen zijn te porren voor onderbuikteksten/schelden/populistisch taalgebruik.

  Als je alles goed hebt gelezen dan moet je toch tot de conclusie komen dat ik geen problemen heb met de meeste moslims. Ik heb me alleen kritisch geuit over moslimextremisten. Maar dat wordt onder andere door jou weer gezien als een aanval op alle moslims.

  Je komt nu pas achter Geert’s tactiek? Die tactiek van hem was mij al een hele tijd duidelijk.

 77. Bericht door ingrid, op 27 augustus 2010 om 15:12
  Top Natasha, misschien kan ik ze ermee verrassen.

  Het gaat niet makkelijk worden iig. Je kan alleen cc aanvragen als je nog niet geregistreerd staat als cc of scc houden bij een andere club.

  Nu hebben Mars en ik een dienstkaart dus zijn niet geregistreerd bij FCZ, dus denk dat ik zowiezo maar 2 cc’s aanvraag.

 78. Bericht door Tim, op 27 augustus 2010 om 16:20
  Laptop… Garantie… Idee?

  Wat voor laptop is het? Waar heb je hem gehaald? Hoe oud is ie?

  Iets meer info en ik ga even kijken of ik er iets over kan vinden!

 79. Tegen die tijd maar eens bekijken. Jongens hebben beiden een scc. Mijn wederhelft heeft er 1 via een sponser. Weet eigenlijk niet of die op zijn eigen naam staat.

 80. @Tim ik was net aan de Millinerplaya daar werkt een binnenvaarts dochter en heeft ook in het internaat gezeten ze ken de jou. Ik noemde je naam en zij meteen je achternaam.

 81. Bericht door Tim, op 27 augustus 2010 om 16:55
  Plantje, Samsung r519, ongeveer 1 jaar oud, gehaald bij ehm… Dixons.

  Het is wel belangrijk dat “ongeveer 1 jaar oud” wat concreter te maken. En ZO SNEL MOGELIJK mee naar Dixons!
  Ik hoop voor je dat je de bon nog hebt…

  Als je de bon niet meer hebt moet je er alsnog even mee terug. Zeker als je nog weet bij welk filiaal je hem hebt gehaald. Wellicht hebben zij nog in het systeem staan dat je die gekocht hebt. Misschien heb je de doos nog wel met de bar code. Je weet het ooit niet.

  Laat even weten hoe het verder verloopt.

 82. Bericht door Derk, op 27 augustus 2010 om 17:12
  Zo nee kan het zijn dat de hardeschijf kapot is of je geheugen.

  Aan de harde schijf zat ik ook al te denken. Maar dan moet ie in ieder geval nog in het BIOS kunnen komen en dat lukte ook al niet.

  Als het geheugen kapot is zou ik ook verwachten dat ie nog in het BIOS kan komen. Of op zijn minst dat zijn moederbord met piepjes een code geeft die aangeeft dat het geheugen stuk of niet aanwezig is.

  Dus ik vrees eigenlijk dat zijn moederbord naar god is…

 83. Mijn reactie had betrekking op de reactie van Dame op 25 augustus 2010 om 21:02 uur.

  Volgens mij zijn Assendörper en ik het erover eens dat Geert Wilders moet kunnen zeggen, roepen, schreeuwen wat hij denkt en dat het een grof schandaal is dat hij beveiligd moet worden omdat sommigen niet begrijpen wat ‘vrijheid van meningsuiting’ inhoudt. Uiteraard is er een beperking aan die vrijheid, maar dat bepaalt de rechter.

 84. Burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) wil probleemgezinnen weren uit de buurt van de Oleanderstraat. Dit zegt de burgemeester naar aanleiding van de problemen die de wijk teisteren.

  Volgens Aboutaleb zijn er een aantal gezinnen die ervoor zorgen dat jonge criminelen uit de wijk dreigen te ontsporen. “We hebben ook besloten dat problematische gezinnen geen toegang meer krijgen tot de wijk. Dat doen we ook samen met de woningbouwverenigingen”, aldus de burgemeester.

  ja ja onze pvda gaat gewoon de problemen verplaatsen naar de andere wijken keiharde maat regelen worden niet genomen.
  nou ik hoop dat het kabinet er gauw komt en er eindelijk eens wat gebeurd
  maar laat dat maar aan Wilders Verhagen en Rutte over want die weten wel wat ze willen.

 85. Sorry mensen dit moet me toch weer even van het hart… Lees er gerust overheen als je wil, maar ik wil graag een tip geven.
  In de tegenwoordige tijd als je je afvraagt of bij de stam een “t” moet…vul er even het werkwoord smurfen voor in:
  Ik smurf, hij smurfT, het smurfT
  Dus ook: ik vind, hij vindt, het loopt
  Dat geldt ook voor “gebeuren” en “gelden”. De stam van “gelden” is “geld”. Dus is het: “het geldt”. De stam van “gebeuren” is “gebeur” (alsof je zou kunnen zeggen “ik gebeur”. Dus is het: “het gebeurt”.

  Dat brengt me direct bij de voltooid verleden tijd: iets “is gebeurd”. Wil je weten of dat met een “d” of een “t” moet…maak er even de verleden tijd van… “Het gebeurDe”…je hoort dan duidelijk een “d” en dus is de voltooid verleden tijd met een “d”.
  “Gewacht” of “gewachd”? Het is “wachtte”, daar hoor je de “t” dus “gewacht”.

  Dit heeft geen betrekking op iemand in het bijzonder. Doe ermee wat je wil. Het zijn twee ezelsbruggetjes die mij al vaak geholpen hebben. En ik heb persoonlijk de ervaring, dat hoe meer je jezelf dwingt het altijd goed te doen (niet alleen als je een sollicitatiebrief schrijft) hoe gemakkelijker het vanzelf gaat! 🙂
  (Nu merk ik soms, dat ik dingen zo vaak verkeerd geschreven zie, dat ik zelf begin te twijfelen over wat het ook al weer was.)

  Dank voor eventuele aandacht! 😀

 86. ja ja onze pvda gaat gewoon de problemen verplaatsen naar de andere wijken keiharde maat regelen worden niet genomen.

  Zoals? Land uitschoppen? Levenlang opsluiten? Ausradieren? Of nog iets anders?

 87. Baf.

  En jij denkt dat Rutten en Wilders en Verhagen die problemen oplossen met snoeihard in de sociale voorzieningen te gaan snijden?
  Als je een beetje logischs nadenkt ,weet je ook dat juist bij de sociale zwakkeren de stap naar de criminaliteit sneller gedaan zal worden,omdat men toch hun nieuwe mobieltje en hun flatscreen en een 2e of 3e vakantie per jaar willen,een auto ouder dan 3 jaar is wil men ook niet hoor.

  Kritiek leveren is zo gemakkelijk zonder erbij te vertellen wat er dan wel aan gedaan zou moeten worden.

 88. Haha Plantje, twee zielen, een gedachte. Ik stond op het punt om ook een lesje Nederlands te verzorgen, maar zag daar vanaf om niet belerend over te komen. Zelf ben ik overigens blij als iemand me op een foutje wijst: weet ik tenminste hoe het wel moet.

 89. Bericht door Zwolse, op 27 augustus 2010 om 17:58
  Baf.

  En jij denkt dat Rutten en Wilders en Verhagen die problemen oplossen met snoeihard in de sociale voorzieningen te gaan snijden?
  Als je een beetje logischs nadenkt ,weet je ook dat juist bij de sociale zwakkeren de stap naar de criminaliteit sneller gedaan zal worden,omdat men toch hun nieuwe mobieltje en hun flatscreen en een 2e of 3e vakantie per jaar willen,een auto ouder dan 3 jaar is wil men ook niet hoor.

  Kritiek leveren is zo gemakkelijk zonder erbij te vertellen wat er dan wel aan gedaan zou moeten worden.
  Inderdaad kritiek leveren en vooroordelen of zelfs conclussies trekken hebben is snel gedaan 😉

 90. Overigens tikken mijn kinderen mij regelmatig op de vingers omdat ik in het spreken ‘als-dan’ fouten maak. Gekke is dat ik dat schriftelijk niet doe en de regels ook heel goed ken. Maar als iedereen in je omgeving een bepaalde fout maakt, dan neem je dat op een bepaald moment gewoon over. Gelukkig heb ik twee kinderen die mijn leraar willen zijn….

 91. Het gaat hier niet alleen om sociaal zwakkeren waar jij iedere keer mee schermt Zwolse het gaat ook over veiligheid, immigratie , en van allerlei
  subsidies die ten onrechte worden verstrekt, alsmede uitkeringen aan mensen die al jaar en dag bij de deur lopen zonder ook maar een dag te hebben gewerkt.Dit alles bij mekaar heeft vooral de Pvda tientallen jaren maar goed gevonden of beter gezegd geen hol aangedaan.Dus is het niet zo gek dat er een partij als de Pvv is ontstaan waar Geert Wilders met gevaar voor eigen leven het voortouw inneemt.

 92. Baf.

  Hiermee beantwoordt je mijn vraag niet.

  Hoe denk jij dit op te lossen dan?

  En dat gevaar voor eigen leven neem ik met een hele grote korrel zoniet een hele baal zout.
  Als Wilders zich wat genuanceerder en een discussie op een normale manier had gevoerd ,was deze comedy niet nodig geweest.
  Wilders leeft van provocaties en roept dit over zichzelf af.

  Ik heb er geen greintje medelijden mee,wel met de belastingbetaler die jaarlijks 4.3 miljoen euro moeten ophoesten voor die poppenkast.

 93. Was bij Pim Fortuyn zeker ook niet nodig.meer politie strengere immigratie eisen mensen die niet willen werken korten op de uitkering desnoods stopzetten, ontwikkelingshulp halveren en strengere straffen voor Mensen die zich schuldig maken aan zware criminaliteit.Zo genoeg Zwolse dat is mijn oplossing wat is jou oplossing?ik hoor het graag

 94. ik lees trouwens in ‘de stentor’:

  ZWOLLE IS SPOOKGARAGE BEU

  ZWOLLE – Vier miljoen is er al in gaan zitten, zes miljoen is nog nodig voor de garage aan de Assendorperdijk in Zwolle. Wat er nu staat is een stalen geraamte, waar de wijk zich steeds meer over beklaagt en die niks doet aan de parkeerdruk in de stad. Keer op keer beloofde projectontwikkelaar Van der Reijd de garage af te bouwen en elke keer gaf de gemeente respijt. Nu is het geduld ten einde.

  weet iemand uit assendorp hier iets meer over ?

 95. Baf.

  Met het korten op uitkeringen bij mensen mensen die NIET willen werken,het zwaarder straffen van degenen ongeacht ras/kleur of religie die zich schuldig aan ernstige criminaliteit(maar dan zou ik liever zien ,het sterk versoberen van de aangeboden facaliteiten.mijn mening is dat langer straffen geen effect heeft).
  kan ik met je meegaan.Maar ik zou het aan willen vullen ,dat ouders meer aansprakelijk(ook geldelijk) werden gesteld als zij falen en hulp weigeren in de opvoeding van hun minderjarige kinderen, die vaak de oorzaak zijn van ongeregeldheden. Ik ben van mening dat we samen de maatschappij maken en ieder zijn/haar bijdrage kan en moet leveren,en die basis kun je leggen in de opvoeding.

  Met meer politie is niet mijn prioriteit,omdat ik niet in een politiestaat wil wonen.
  Vanuit mijn linkse gedachtengoed ben ik het met het halveren van de ontwikkelingshulp oneens.

 96. Bericht door Zwolse, op 27 augustus 2010 om 19:18
  Maar ik zou het aan willen vullen ,dat ouders meer aansprakelijk(ook geldelijk) werden gesteld als zij falen en hulp weigeren in de opvoeding van hun minderjarige kinderen

  Fan van Rouvoet? Zijn letterlijk zijn woorden.

 97. Bericht door baf, op 27 augustus 2010 om 19:28
  en Rouvoet die is rechts

  Fout…………..! Rouvoet is van de CU en die zijn zo links als je het maar kan denken! Voorheen was die van de RPF je weet wel, één recht heeft een vrouw en dat is het aanrecht!

 98. Bericht door MarKel, op 27 augustus 2010 om 19:25
  maar een dergelijke stap is toch niet nodig ?

  ouders hoeven zich toch niet meer verantwoordelijk te voelen.Dat ZIJN ze bij definitie al 🙂

 99. @ Eva, is MarKel fan van de palingsound? Nou ja, ieder zijn/haar voorkeur. Is in groot deel van ons gebied (groot deel Drenthe) ook heel populair.

  Niet specifiek. Maar met een slok op (al teut na 2 pilsjes) klinkt alles leuk!

 100. Bericht door Tim, op 27 augustus 2010 om 19:43
  Klopt derk hoe zag ze er uit, die blonde in het huis à la milligerplaya…

  Blond halflang haar mooi figuur ennne verders euhhhhhhhhhh Hoop gepraat over schepen en het binnenvaartsleven.

 101. Bericht door Zwolse, op 27 augustus 2010 om 19:53
  Derk.

  Je hoeft toch niet per definitie fan van iemand te zijn als je toevallig dezelfde mening hebt?

  Nee dat hoeft niet maar bedankt voor je antwoord. 😉

 102. Bericht door Eva, op 27 augustus 2010 om 20:10
  Ik had dus vandaag mn laatste werkdag. Een lieve bos bloemen, een leuke kaart. En nu, VAKANTIE!!!!!!!!!!!
  Geniet ervan en hoop dat je snel wat anders vind! :D:D:D

Reageer