Regen zorgt voor wateroverlast in Zwolle

Zwolle – Zwolle had donderdag last van de zware en langdurige regenval. Op diverse straten en bij (fiets-)tunnels steeg het water letterlijk tot aan de enkels. Ook kwamen er diverse meldingen van wateroverlast bij de Stationsstraat. De rotonde bij het NS-station stond in de ochtenduren blank.

26-08-2010_nieuws_of_weerfoto_th_a_kempisstraat.jpg
Thomas a Kempisstraat…

De GRASweek heeft ook last van de regen. Het buitenconcert op Park de Wezenlanden gaat donderdagavond niet door. Het GRASconcert in de feesttent gaat wel door! Op sommige plekken in Nederland is donderdag net zo veel regen gevallen als normaal in de hele maand augustus. Dat heeft het KNMI in De Bilt berekend. Het KNMI verwacht donderdagavond en de daarop volgende nacht meer neerslag. Vanaf midden volgende week wordt het rustiger en droger zomerweer.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Dit soort beelden is echt niet alleen in Zwolle.
  Vandaag even een rondje gefietst. In Olst was het ook een drama. Maar daar niet alleen. Ook Deventer en Apeldoorn waren niet vrij van water. Echt lomp grote, diepe plassen waar ik doorheen moest.

  De leukste was nog wel onder een spoorbrug bij het station in Deventer. Daar kon ik nog net (stapvoetsrijdend) voorkomen dat het via de voetgaten van m’n velomobiel binnen kwam spuiten.

 2. Ik zag bij RTV Oost foto’s van een fietser in een tunnel (volgens mij in Deventer). De fiets stond tot het zadel in het water en de fietser klom over een ballustrade. WFvN?

 3. Dat was volgens mij in Enschede. 🙂

  En die rotonde bij het station is een ramp. Die staat werkelijk bij elk buitje blank, misschien moet daar eens wat aan de riolering gedaan worden.

 4. Ik woon bij het Almelose Kanaal(Zwolle) – Weteringbrug. Het water dat door het kanaal stroomt gaat heel snel en sleept allemaal gras, riet, takken en meer van dat soort spul mee. Waar komt dat vandaan, vraag ik me af.

 5. @Zbigniew Boniek:
  Vergeet je ons eigen Zwolle niet?

  @Wim:
  100 kilometer

  @Dame:
  Als hij met z’n zadel in het water stond, dan zou ik met mijn fiets een duikboot hebben nagespeeld:D

Reageer