Caravan niet te lang op openbare weg stallen

Zwolle – De vakantie is weer voorbij. Het gewone leven begint weer. Maar eerst nog even alle vakantiespullen opruimen. En de caravan uitpakken, schoonmaken en winterklaar maken. Bedenk daarbij dat recreatievoertuigen niet langer dan drie dagen op de openbare weg geparkeerd mogen worden. Houdt u zich hier niet aan, dan loopt u het risico dat u een dwangsom opgelegd krijgt.

Tijdens het kampeerseizoen stallen veel mensen hun caravans, campers en vouwwagens voor langere tijd op de weg. Daar ontvangt de gemeente elk jaar veel klachten over. De recreatievoertuigen nemen immers parkeerplaatsen in en belemmeren het uitzicht. En dat laatste leidt ook tot onveilige verkeerssituaties. Binnen de gemeente Zwolle is het verboden om caravans, campers, vouwwagens en andere recreatievoertuigen langer dan drie dagen op of langs de openbare weg te plaatsen. Met de openbare weg wordt bedoeld de weg volgens de Wegenverkeerswet. Dit omvat, naast de rijweg, pleinen, stoepen, parkeerplaatsen, open plaatsen, plantsoenen, parken, speelweiden, passages en galerijen.

Een termijn van drie dagen is in het algemeen ruim voldoende om uw recreatievoertuig bij thuiskomst uit te laden en weer gereed te maken voor de winterstalling.

Denk hieraan als u uw recreatievoertuig gebruikt in de vakantieperiode. Het team milieuhandhaving van de gemeente Zwolle houdt controle op recreatievoertuigen die op of langs de openbare weg zijn geparkeerd. Bij overtreding van de regels kunt u een dwangsom opgelegd krijgen.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. prima input, op de container verzamelplaats bij mij in de buurt staat al 3 maanden een vouwwagen geparkeerd. De containers worden op straat of parkeerplaatsen geplaatst, waardoor de mijne al een x niet geledigd is.

  Hoe kan ik dit zorgvuldig aanpakken?

 2. Naar de buurman lopen en vragen of er misschien een mogelijkheid is om de vouwwagen in de winterstalling te plaatsen??

  Inplaats van direct de gemeente waarschuwen!! waar gaat dit toch heen? moeten we overal direct iemand erbij halen?>:(

 3. Volgens mij als je een camper voor de deur hebt, kunnen ze er weinig aan doen als je belasting en verzekering betaald is het een gewoon vervoersmiddel..

 4. Nee misschien als straks het nieuwe kabinet er komt wat ik van harte hoop kan hier ook wat tegen gedaan worden ,maar dit is iets minder belangrijk dan de dringende zaken zo als immigratie uitkeringen en veiligheid.

 5. Als ik de ideologie van met name PVV en VVD een beetje inschat, denk ik dat ze van jou Baf als burger gaan vragen om zelf naar je buurtje te gaan om te vragen of ze de caravan/vouwwagen/aanhanger in een stalling willen zetten. ‘Eigen verantwoordelijkheid’, baf, staat namelijk hoog in het vaandel van deze partijen.
  Laat dat overigens net een van de weinige punten zijn waar ik het helemaal mee eens ben.

 6. Snap niet wat er mis mee is om even bij je buren aan te bellen.En vragen wanneer ze van plan waren om de caravan naar de stalling te brengen.
  Zeker als je er, om wat voor een reden last van hebt.

Reageer