Reddingsbrigade Zwolle zoekt nieuwe redders

Zwolle – Tijdens het festival "Zwolle op het water", dat komende zaterdag bij het Rodetorenplein plaatsvindt, zal de Reddingsbrigade Zwolle het publiek de mogelijkheid bieden zelf te ervaren hoe een redder te werk gaat. De reddingsbrigade zoekt nieuwe redders en wil het reddingswerk in de praktijk laten zien en meemaken.

redding.jpg

Er kan meegevaren worden met een reddingsboot of geoefend worden met het gooien van een reddingsklos. Daarnaast zal de snelle boot ingezet worden bij demonstraties tijdens het evenement. Voor het meevarende publiek heeft de Reddingsbrigade Zwolle reddingsvesten van de firma Besto aangeschaft, zodat de veiligheid van alle opvarenden gegarandeerd is. De brigade werkt al jaren tot volle tevredenheid met reddingsvesten van dit bedrijf uit Meppel. Uiteraard zorgt de brigade voor de algehele veiligheid op en rond het water tijdens dit evenement. Met name de Peperbusrace (sloepenrace) verdient de nodige aandacht: hierbij zullen 4 reddingsboten toezicht houden.

Twee van de boten zijn in het bezit van de brigade, één is in bruikleen van het Nationaal Rampenfonds en één boot wordt geleend van één van de leden. Recentelijk is de oudste boot van de brigade door een aantal leden grondig opgeknapt. Bij de informatiestand van de vereniging op het plein is informatie te verkrijgen over het werk van de reddingsbrigade. Uiteraard mag het publiek de redders het hemd van het lijf vragen.

Zwolle op het Water vindt plaats op zaterdag 28 augustus a.s. van 10.00 tot 20.00 uur op en rond het Rodetorenplein te Zwolle. Tijdens de Peperbusrace is het helaas niet mogelijk voor het publiek om mee te varen met de reddingsboten. Meer informatie over het festival is te vinden op www.zwolleophetwater.nl. Wie redder wil worden, kijkt op redderworden.reddingsbrigade-zwolle.nl of komt langs op het Rodetorenplein.

Artikel delen:

Reageer