Labrie in discussie met studenten over duurzaamheid

Zwolle – Ik heb mijn grote benzineslurpende auto ingeruild voor een zuiniger variant’ Antwoorde Sebastiaan Labrie op de vraag, van een nieuwe eerstejaars studente, over zijn bijdrage aan duurzaamheid.

labrie.jpg

Acteur  en tv presentator Labrie sprak donderdagmiddag op Windesheim met honderd nieuwe eerstejaarsstudenten over het thema duurzaamheid. Organisaties Upact (games over armoede), Filt (duurzame kleding) en het Prodeon Solarteam (boot met zonnepanelen) lieten zien wat hun bijdrage is aan een betere wereld. Onder leiding van Labrie ontstond een geanimeerde discussie over de zin en onzin van duurzaamheid. Labrie hierover: ‘ik heb niet als doel om studenten met rampscenario’s te confronteren of  met een vinger te wijzen door te zeggen: als we nu niets doen dan?!. De motivatie voor een duurzame levensstijl moet bij de studenten van binnenuit komen’. De talkshow is onderdeel van een reeks programma’s die VUconnected dit jaar organiseert rondom het thema ‘sociaal maatschappelijk ondernemen’.

studenten.jpg

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Ik heb meegedaan aan de Grasweek. ‘Grasgenoten’ die ook bij de show van de partij waren, vonden deze aanvankelijk ‘saai’, maar waren er aan het einde best enthousiast over. Best grappig om Grasgenoten te herkennen op deze foto!

  2. Een onderwerp als duurzaamheid kan ook dodelijk saai zijn en staat daarnaast ook al weer een tijdje in de belangstelling waardoor het nieuwe er voor mensen alweer af is. Het is wel een belangrijk onderwerp en het is aan de organisatie van een programma om een stoffig onderwerp levendig en interessant te krijgen. Ben blij te horen dat vele GRASsprieten na de talkshow enthousiast waren!

Reageer