Bewoners van de Pierik werken aan leefbare buurt

Zwolle – Vrijdagmiddag hebben wethouder Erik Dannenberg en Gerke Brouwer van Openbaar Belang, samen met een aantal kinderen uit de Pierik, het vernieuwde binnenplein aan de Fuchsiastraat, Gladiolenstraat en Hyacintstraat geopend. Tijdens de feestelijke opening waren er diverse activiteiten, ook voor de kinderen. De catering werd door de bewoners zelf verzorgd. Het opgeknapte binnenplein is tot stand gekomen met de inzet van bewoners, Travers Welzijn en Woningstichting Openbaar Belang.

binnenplein_de_pierik_9775_470.jpg

Met de bestaande grote boom op het plein heeft het plein een gezellige uitstraling gekregen. De paden van het binnenplein zijn opnieuw betegeld met kleurige rode en gele tegels in de vorm van een zon. Het plein is voorzien van nieuwe verlichting, uitgezocht door de bewoners zelf. Woningstichting Openbaar Belang heeft de werkzaamheden laten uitvoeren. Door de Gemeente Zwolle is er een zitbank en prullenbak geplaatst. Oosterse buurtgenoten hadden aziatische hapjes klaar gemaakt, Er werd nog even een heater door de buurtgenoten geïnstalleerd. Van Travers Welzijn ontvingen de bewoners materialen om het plein te kunnen onderhouden. Kinderen konden geschminkt worden, en konden op het nieuwe plein schilderen, plakken en knikkeren. Wethouder Dannenberg gaf nog aan, dat hij vroeger een gat met de hak in de grond moest maken om een knikkerpotje te maken. Op het plein was een tegel met een knikkergat geplaatst. Kinderen kregen plantjes om zelf in een bloempot te planten. Bewoners kunnen vanaf nu genieten van het gezellige binnenplein.

binnenplein_de_pierik_a.jpg

binnenplein_de_pierik_9801_470.jpg

binnenplein_de_pierik_9831_470.jpg 

Ruim een jaar geleden is een werkgroep bestaande uit bewoners, Travers Welzijn en Woningstichting Openbaar Belang gestart met het bespreken van het opknappen van het binnenplein aan de Fuchsiastraat, Gladiolenstraat en Hyacintstraat. De werkgroep heeft de ideeën aangedragen die nu zijn gerealiseerd.

binnenplein_de_pierik_9651_470.jpg

De samenwerking verliep erg prettig, alle werkgroepleden hadden hetzelfde eindresultaat voor ogen. Gerke Brouwer, directeur van Woningstichting Openbaar Belang is trots op het gezamenlijk behaalde resultaat: “Als woningcorporatie vinden wij het belangrijk dat mensen prettig met elkaar wonen in buurten en wijken. Een prettig leefbare buurt kunnen we alleen gezamenlijk met bewoners en partners bereiken. Het vernieuwde binnenplein is een goed voorbeeld van het samen werken aan een leefbare buurt.”

binnenplein_de_pierik_9765_470.jpg

binnenplein_de_pierik_9878_470.jpg

binnenplein_de_pierik_9816_470.jpg

binnenplein_de_pierik_9727_470.jpg

binnenplein_de_pierik_9752_470.jpg

Artikel delen:
Reacties 7
  1. De jeugd heeft de toekomst dus mooi plan!

    Ik vind het vies als boven het eten dat anderen nog moeten of willen nuttigen staan te eten. Een ander kan er ook niet bij zo.
    Ik zie dat heel vaak als er iets te nuttigen valt, bah.

  2. ik denk dat die mevrouw op foto 4 en 8 het zich zeer goed heeft laten smaken die was niet weg te slaan bij de tafels met eten.8)8)
    leuk voor deze buurt het is ze gegund.

Reageer