Waterschap verwacht hoog water in regio Zwolle

Zwolle – Waterschap Groot Salland verwacht dat komend weekend de uiterwaarden van de Vecht voor een deel onder water komt te staan. Dit is bijzonder voor deze tijd van het jaar. Het hoge water volgt op de neerslag van het afgelopen etmaal. In Duitsland maar ook in Twente is in het stroomgebied van de Vecht veel neerslag gevallen.

Het waterschap adviseert iedereen met bezittingen in de uiterwaarden van de Vecht alert te zijn op het wassende water. Het hogere waterpeil leidt tot meer stroming in de Vecht. Kanoërs en andere recreanten op en langs het water wordt daarom geadviseerd niet op het water te komen, zeker in de omgeving van stuwen. Zowel eigenaren van bezittingen in de uiterwaarden als recreanten zijn zelf verantwoordelijk voor hun eigen bezittingen en veiligheid. In de zomerperiode is het bijzonder dat er water in de uiterwaarden van de Vecht komt te staan. Van een uitzonderlijke situatie is geen sprake. Op dit moment is er geen risico op overstromingen. Wel zijn  de waterschappen dit weekend verhoogd alert. Ook de stad Zwolle krijgt dit weekend te maken met hogere waterstanden. Met de huidige weersverwachting zal dit niet voor problemen zorgen, aldus een zegsman. Wel worden eigenaren van boten die liggen afgemeerd in Zwolle gewaarschuwd voor het stijgen van het water.

Inwoners van het Vechtdalgebied die vragen hebben kunnen daarvoor overdag (ook in het weekend) terecht bij het Waterschap Velt & Vecht, telefoonnummer 0524-592114 of het Waterschap Groot Salland, telefoonnummer 038-4557200.

Artikel delen:
Reacties 28
 1. Wel worden eigenaren van boten die liggen afgemeerd in Zwolle gewaarschuwd voor het stijgen van het water Water komt dus toch wel 7-10 cm hoger te liggen. Kan leuke foto’s opleveren 😉

 2. Als eigenaar zijnde van 2 boten die in het Almelose Kanaal liggen maak ik mij geen zorgen. De huurders van die boten hoeven zich ook geen zorgen te maken want de boten gaan bij het stijgende water vanzelf omhoog.:D

 3. Tja Assendörper ring om de paal? Vandaag nog een leuk iets meegemaakt bij de Roggebotsluis, Verval ongeveer 80 cm maar dat zeiljachtje hing dus wel in de touwen. :D:D:D En dat ondanks steawerts in de sluis!

 4. Wanhoop niet mensen! Krijg morgen misschien wel een belletje: oproep voor het dijkleger….Wie het eerst komt wie het eerst maalt en in ons gebied hebben ze alles onder controle. Stond ook in de flut-SensatorT die vandaag ineens gratis op onze mat lag en 5 minuten laten in de papiercontainerT. Alleen al die spelfouten al 😮

 5. Bericht door dick, op 28 augustus 2010 om 22:45
  Wanhoop niet mensen! Krijg morgen misschien wel een belletje: oproep voor het dijkleger….

  Alle reden om de komende 24 uur geen oog dicht te doen.

 6. Skuimer d’r bij uit een groen flessie, vrouw-Assie in de buurt; wie dut oe wat. Prut.

  Ze willen overigens de IJssel omleggen he…Hoorde vandaag nog over de gevolgen (gedwongen verhuizing van boerderijen) nav het “Ruimte voor water” gebeuren. Allemaal wel ingrijpend maar het water moet onder bijzondere omstandigheden natuurlijk ergens heen. Het zal wel weer goedkomen. Al “regende” het weer claims bij verzekeringsmaatschappijen. Ook was er een half-huilende kerel (woonde bij de Dinkel) op de radio die failliet ging omdat alles door instromend water onbruikbaar was geworden. Tja.

 7. @ Dame; intrigerend he, de grillige, ontembare natuur. Als die af en toe eens uitbarst zijn we heel nietig. Zag vandaag nog beelden van storm Caterina. Van ’t jaar al 2 grote rampen… de Tsunami .etc. etc. Gelukkig ook veel moois en ongelooflijks….maar idd verrast de natuur steeds weer.

 8. Het lijkt de laatste jaren ook heviger te worden: stormen, hoosbuien, hagel. Vanmiddag zat ik in een buitje, althans dat dacht ik. Bleek vette plensbui te zijn. Tot de draad toe nat. Maar wel lekker fris.

 9. Die lui die dat ontkennen zijn meer bezig met andere spoken na te jagen, vrees ik. Helaas krijgen die figuren het binnenkort waarschijnlijk voor het zeggen. Zal het milieu geen goed doen.

 10. Gelukkig maar Assie, de oudjes kunnen zich geen betere en betrokkener bewaker wensen. Die voor ze in de bres springt als het nodig is en met hart en ziel voor elke inwoner vecht…Voorwaar een zware verantwoordelijkheid. Keep cool!

 11. Eens Dame en het zal ze jeuken ook allemaal: het komt hen immers niet zo snel aan de botten. Dus ook geen geld in steken….ach, eigenlijk geen zin om me in hen te verdiepen.

Reageer