CSV ’28 troeft SVI af in bekerduel

Zwolle – In het laatste duel van de eerste bekerronde ontving CSV ’28 stadgenoot SVI. De Zwolse teams, beide sterk verjongd, maakten er een lekkere wedstrijd van waaruit CSV tenslotte als winnaar te voorschijn kwam.

CSV ’28 begon deze bekerwedstrijd sterk, met na 5 minuten al een 100 kans. Yavuz Özdemir kapte zijn directe tegenstander knap uit maar sprong vervolgens slecht om met de vrije schietkans. Na een kwartier kwam SVI nadrukkelijker in het stuk voor. Eerst schoot Lennart Bril naast het CSV-doel en even later had Steven van de Bosch in kansrijke positie te veel tijd nodig om nog gevaarlijk te worden. CSV deed nog wel wat terug toen Özdemir Thomas Wieringa lanceerde, maar diens voorzet kwam half achter de inlopende Gert Wim van de Esker. Na ruim een half uur dreigde SVI op voorsprong te komen, maar met een hele goede redding voorkwam keeper Wibo van Dijk dat SVI-spits Gasan al Taher in de korte hoek zou scoren.

Een schot voorlangs van Thomas Wieringa (mooi aangespeeld door Peter Bruintjes) was het laatste wapenfeit van de thuisploeg, want verder was het tot aan de rust SVI wat de klok sloeg. Twee maal voorkwam Peter Bruintjes dat SVI via spits Robert Gast zou scoren en dus gingen de ploegen met een “brilstand” rusten.

In de tweede helft begonnen beide ploegen aanvallend en dat leverde over en weer een paar kansjes op. Lennart Bril schoot voor SVI over en een schot van Peter Bruintjes leverde voor CSV niet meer dan een hoekschop op. Daarna werd SVI weer sterker maar resoluut optreden van de verdedigers Fikret Akin en Matthijs Kremer voorkwam dat SVI via Bas Boekema en Steven van de Bosch een voorsprong zou nemen. Die voorsprong werd in de 67e minuut wel een feit toen de gevaarlijke spits Gasan al Taher een uitbraak doeltreffend afrondde en SVI op voorsprong zette (0-1). Lang kon SVI niet genieten want de volgende minuut werd hen fataal. Yavuz Özdemir zette een aanval op en lanceerde vervolgens Mayken Stolte perfect. Die bleef koel en scoorde de verdiende gelijkmaker (1-1). Nog in dezelfde minuut kwam CSV ’28 op voorsprong. Thomas Wieringa ontfutselde de bal aan routinier Martijn Riphagen en gaf een voorzet, die spits Gert Wim van de Esker afrondde (2-1). Met nog een kwartier op de klok, zette SVI nog eens alles op alles.

Trainer Arnie Pot onderkende het gevaar en belastte Peter Bruintjes met de bewaking van de gevaarlijke Gasan al Taher. Kansjes kwamen er toch voor SVI (Steven van de Bosch) en ook CSV deed van zich horen toen Gert Wim van de Esker nog eens op de lat schoot. De definitieve beslissing viel in blessuretijd toen Thomas Wieringa van net buiten de 16, de bal met een fraaie curve over doelman Bas Reuvekamp in de uiterste linker bovenhoek deponeerde (3-1). In de volgende minuut kreeg SVI via Robert Gast nog een prima kans, maar de spits schoot uit vrije positie naast het doel van Wibo van Dijk. Direct daarna floot de goed leidende scheidrechter Wolterink de wedstrijd af, die hoewel iets geflatteerd, in CSV ’28 een terechte winnaar kreeg.  

CSV ’28 speelde in de volgende opstelling:

Doel: Wibo van Dijk.Achter: Bas Roijakkers, Matthijs Kremer, Fikret Akin en Kai Renwarin.Midden: Peter Bruintjes, Yavuz Özdemir, Oumar Sylla (64. Han Stolte) en Mayken Stolte (73. Mart Borns)

Voor: Gert Wim van de Esker en Thomas Wieringa.        

Maurtis Vermeulen

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Als jullie maar opvallend genoeg blijven presenteren, komt er vanzelf een ster-fotograaf van het onvolprezen weblogZwolle langs. Ze hebben er al 1 met CSV-connectie in hun midden 😉

    Succes!

Reageer