Berkum klopt MSC in bekerduel

Zwolle – VV Berkum heeft ook de derde wedstrijd in de poule voor de Districtsbeker Oost als winnaar kunnen afsluiten: MSC uit Meppel werd zaterdag met een 4-1 nederlaag naar huis gestuurd. Na de eerdere overwinningen tegen Go Ahead Kampen en HODO sluit Berkum daarmee de poulecompetitie af met negen punten en een keurig doelsaldo van 14-3. Hierna wacht een knock-outfase, waaraan ook de clubs uit de Topklasse mee zullen doen.

Berkum had in het duel tegen de zondaghoofdklasser uit Meppel weer het grootste deel van de tijd het heft in handen maar gaf nog wel eens de nodige kansen weg en de uitvallen van de tegenstander bleven gevaarlijk. “In de tweede helft sturen we ze echt alle kanten uit en hebben we de wedstrijd volledig in handen. Maar dan komt er een tegengoal en zijn we een tijdje de kluts helemaal kwijt,” was de kritiek van coach Michel van Oostrum na afloop. Wel was hij tevreden over de manier waarop daarna orde op zaken was gesteld.

Berkum begon met een wel heel aangepaste opstelling. Nadat middenvelder Marc van der Meulen al weken niet kon worden opgesteld moest zijn broer Chris zich nu ook bij het legertje geblesseerden melden. “Ik heb last van mijn bovenbeen en de trainer vond het beter daar wat rust mee te nemen. Aanstaande zaterdag is de eerste competitiewedstrijd in de Hoofdklasse C en die is natuurlijk heel belangrijk,” meldde Chris, die verwacht dan wel in actie te kunnen komen.

Berkum liet al in de eerste 10 minuten van de wedstrijd tegen MSC, dat was gehandicapt door het ontbreken van aanvaller Yves Heskamp, een aantal verdedigende steken vallen maar tot doelpunten leidde dat niet. Na een kwartiertje had de thuisclub het spel wat meer op orde en dat zorgde voor twee dotten van kansen. Jeffrey van der Vlist werd prachtig vrijgespeeld, schudde de verdediging van zich af maar zijn schot kwam daarna via de onderkant van de lat het veld weer in. Direct daarna schoot aanvoerder Pascal Diender, weer terug na enkele wedstrijden afwezigheid, de bal ook al tegen de onderkant van de lat. Vlak voor rust zorgde Berkum-doelman Erwin Duits ervoor dat een hard schot van Jos Fidom niet tot een tegentreffer leidde.

In de tweede helft was Berkum de sterkere partij. In de 54e minuut vond Onno Tammeling collega-aanvaller Jeffrey van der Vlist die prima afrondde en met een echte ‘spitsen-goal’ voor de 1-0 zorgde. Zo’n 10 minuten later vond heel Berkum dat de bal buiten de lijnen moest vanwege een geblesseerde speler maar de goed leidende scheidsrechter Goutier had daar geen boodschap aan. Jos Fidom kon daardoor doorgaan richting Berkum-doel en zo de 1-1 binnen tikken. Jurian Meijntjes, in de tweede helft in het veld gekomen voor Edmund Mijnheer en vanaf dat moment ook aanvoerder, wist zijn verontwaardiging over de gang van zaken in woord en gebaar zo duidelijk te maken dat hij dat moest bekopen met een gele kaart.

Daarna was het toch echt Berkum dat de lakens uitdeelde. Roy Supèr, die in de tweede helft werd ingezet, liet opnieuw zien een aanwinst te zijn voor Berkum door in de 74e minuut de bal met een fraaie actie achter MSC-keeper  Marc Holterman te werken en zo voor de 2-1 te zorgen. Een minuut of 10 later zette Jeffrey van der Vlist mooi voor en wist de MSC-verdediging geen andere oplossing dan Onno Tammeling in het strafschopgebied te vloeren. Bram Roelofs kon vervolgens de 3-1 scoren door de terecht toegekende penalty te verzilveren. In de voorlaatste minuut gaf Frank Hoolsema de overwinning nog wat meer glans toen hij een, alweer, fraaie voorzet van Jeffrey van der Vlist kon afronden: 4-1.

Slechter is het nieuws wat betreft Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis, die al weken niet kon worden ingezet. Een scan wees deze week uit dat hij een probleem heeft met zijn enkelband zodat hij zeker het begin van de competitie zal gaan missen en mogelijk nog wel langere tijd zal moeten ontbreken. Nader onderzoek zal daar de komende week meer duidelijkheid over moeten geven.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Zeker geen prettig nieuws

    Slechter is het nieuws wat betreft Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis, die al weken niet kon worden ingezet. Een scan wees deze week uit dat hij een probleem heeft met zijn enkelband zodat hij zeker het begin van de competitie zal gaan missen en mogelijk nog wel langere tijd zal moeten ontbreken. Nader onderzoek zal daar de komende week meer duidelijkheid over moeten geven.

    Beterschap!

Reageer