Karate interland Nederland – Turkije

Zwolle – Op zaterdagmiddag werd er in de WRZV-Hallen te Zwolle de interland gehouden tussen de nationale karateploegen van Nederland en Turkije.

20100828_-_karate_ned_turkije_4.jpg

De Karate-Do Bond Nederland (KBN) had Zwolle uitverkoren voor het organiseren van de ontmoeting met de Europees en Wereldkampioen Turkije. De plaatselijke karateclub Mossel-Boot, een onderdeel van Budo Stichting Boot, verleende aan dit evenement haar medewerking. Aan deze interland deden zowel het nationale heren- als damesteam mee. De landenwedstrijden zijn altijd een belangrijk onderdeel van een EK of WK en geldt als de meest aansprekende titel. De Turkse nationale ploeg was in voorbereiding op het WK dat in oktober in Belgrado wordt gehouden. De uitslag is nu nog niet bekend.

20100828_-_karate_ned_turkije_1.jpg

20100828_-_karate_ned_turkije_3.jpg

Nederland heeft een rijke traditie bij de landenwedstrijden. In 1977 werden ze zelfs wereldkampioen in Tokio, terwijl in 1980 de finale in Madrid werd verloren tegen Spanje. Eén van de teamleden was toen Wim Mossel, de huidige bondscoach van de KBN en tevens trainer van de Zwolse karateclub.

De laatste jaren is de Turkse ploeg toonaangevend op het mondiale karatepodium. Het feit dat ze Europees en wereldkampioen zijn zegt genoeg. Deze interland geldt als voorbereiding op de WK die eind oktober in Belgrado worden gehouden. De Turkse ploeg start hier wederom als één van de favorieten.

De Nederlandse ploeg is na een succesvol verlopen EK in mei jl., op de weg terug. Juist bij de teamwedstrijden moet er echter een achterstand worden ingehaald. Bondscoach Wim Mossel en assistent coach Anthony Boelbaai zien de interland met enthousiasme tegemoet. “Het is een prima graadmeter om te zien waar we staan. Turkije heeft een ijzersterke ploeg, waar we het niet eenvoudig tegen zullen krijgen. Het beloven in ieder geval spannende wedstrijden te worden.

”Het huidige bestuur van de KBN is bereid om te investeren in het voorbereiden van onze landenteams. Deze interland is een mooie kans om de Turkse en Nederlandse teamleden aan het werk te zien en tevens een mooi moment om de goede relatie met Turkije weer eens onder de aandacht te brengen” schrijft bestuurslid topsport Eddy Marques. 

Team Nederland Heren: Moreno Sheppard, Rene Smaal, Geoffrey Berens, Daniel Dutomadio,Vincent Vasseur, Nicky Le Febre, Lorenzo Manhoef

Team Turkije Heren: Yavuz KARAMOLLAOĞLU, Okay ARPA, Serkan YAĞCI, Gökhan GÜNDÜZ, Yaser ŞAHİNTEKİN, Murat SALİH KURNAZ

Team Nederland: Vanesca Nortan, Ciska van der Voort, Hanina Berrouba, Lydia Mossel

Team Turkije Dames: Asu Nur YILDIRIMER, Serap ÖZÇELİK, Vildan DOĞAN, Hafsa Şeyda BURUCU

Artikel delen:
Reacties 4

Reageer