Zwollenaren collecteren illegaal in Nijmegen

Zwolle / Nijmegen – In Nijmegen zijn twee jongens uit Zwolle van 16 en 17 jaar opgepakt wegens collecteren. Ze zamelden geen geld in voor het goede doel, maar staken het in eigen zak.

Dienstdoende agenten kregen de melding dat er in de wijk de Lankforst mogelijk meerdere personen valselijk collecteerden. De agenten gingen direct naar de wijk en niet veel later zagen zij de twee jongens lopen. Bij nader onderzoek bleek dat zij zogenaamd geld collecteerden voor een kinderboerderij, maar van plan waren om het opgehaalde geld zelf te houden. De agenten hielden de jongens aan, waarna ze op het bureau een boete kregen voor illegaal collecteren.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Mensen moeten weten dat er een collecte loopt, zulks wordt in bladen bekend gemaakt. Ook ken je de kinderboerderij enz. Komt het je onbekend voor geef dan niets.

  Bij collectes zoals van de hartstichting/nierstichting etc daarvan hebben de collectanten legitimatie bij zich. Ook hangt de vlag van de betreffende stichting uit, hier in Zwolle aan de Peperbus, daar kun je mensen ook op wijzen. Ook zijn er in de collecte week van welke geregistreerd doel dan ook, tv spotjes te zien. Dus!

 2. Het gekke is dat wij nederlanders maar wat graag geven. het maakt ons niet uit wie of voor wat aan de deur komt schooien voor een of ander goed doel, als het ons maar een feeling-good moment opleverd.
  als iemand naar een legitimatie had gevraagd waren ze na de eerste voordeur al opgepakt.

 3. Zelf wel eens gecollecteerd, verdieping? Je wilt niet weten hoe onbeschofd sommige kunnen reageren, waar een simpel ‘nee, dank u’ zou volstaan.
  In dit geval is de politie gebeld, dus ik neem aan dat mensen argwaan hadden. Zusenzo heeft ook gelijk: collectes worden altijd breed aangekondigd en er is er nooit meer dan één per week.

 4. in het verleden voor jantje beton, ten tijde hadden wij een legitimatie op de jas gespeld.
  tegenwoordig doneer ik enkel. niet teveel, maar genoeg.

 5. Zij hebben slechts 2 euro opgehaald omdat een van de eerste bewoners die benaderd werd, informeerde bij de Kinderboerderij zelf en daar bleek dat die nooit aan de deur lieten inzamelen.

  Dus dankzij deze “achterdochtige” bewoner werden zij al snel opgepakt. De beller was er dus snel bij met bellen naar de politie.

  Groet van Oma van 3

  Ik woon zélf in Lankforst en hoorde hiervan. Ik ben blij dat zij al snel opgepakt werden.

Reageer