WVF geeft overwinning op STEVO uit handen

Zwolle – WVF moest  voor de derde wedstrijd van het bekertoernooi aantreden tegen STEVO uit Geesteren. Doordat de scheidsrechter door de overvloedige regenval het hoofdveld had afgekeurd, moesten de 22 acteurs hun opwachting maken op het kunstgras.

Na een zenuwachtig start, wist WVF na 10 minuten  een corner van rechts middels een intikker van Kardag te verzilveren. (1-0)  Het spel golfde wat op en neer,  met een licht veldoverwicht voor de blauwwitten. Verdedigend speelde  WVF de bal  vaak rond en probeerde met lange ballen Beimers en Kardag in stelling te brengen.  Middenvelder Sloots zag, als slotact van de eerste helft,  zijn zoevend schot in recht in de handen van de sluitpost van STEVO belanden. Zo’n 10 minuten na rust stichtte Beimers het eerste  gevaar voor het STEVO doel. WVF voerde de druk verder op, met aanvallend net iets te weinig verrassingen. Coach Lindeboom greep in en wisselde Kardag voor Leenhouts en Berends voor Tenkink. Nog geen minuut later liet, na goed doorgaan van Sloots, Beimers eenvoudig de 2-0 aantekenen.

De mannen uit Geesteren capituleerden  niet. Nog geen 5 minuten later  wist STEVO  aanvaller Wigger de Zwolse verdediging makkelijk te verslaan. Vlak daarna was het weer raak. Onoplettendheid deed WVF ditmaal de das om. Van Bentheim profiteerde daarvan en maakte gelijk.

In een rommelige eindfase die volgde, was WVF verdedigend het spoor bijster.  Heel eenvoudig liep Reinerink door de WVF defensie  en  liet te Wiele kansloos. De Zwolse goalie moest vervolgens vanwege een blessure vervangen worden door doelman Noordman.

Donkere wolken pakten zich samen en een stortbui zorgde voor een koude douche voor WVF. De beker uit beeld,  de competitie in het zicht !

Doelpunten:                     10’ 1-0 Özan Kardag

                                      66’ 2-0 Timon Beimers

                                      71’ 2-1 Roy Wigger                                      74’ 2-2 Tom Bentheim

                                      78’ 2-3 Ingmar Reinerink          

Kaarten:                              geen

Overig:                                De wedstrijd werd op kunstgras gespeeld  vanwege een afkeuring van het hoofdveld als gevolg van overvloedige regenval.

Door John Ruijsch  

Artikel delen:

Reageer