Programma Week van de Verbinding bekend

Zwolle – Het programma van de Week van de Verbinding is rond. In samenwerking met vele partijen uit de stad is weer een gevarieerd programma tot stand gekomen. Het college legt meer dan 50 bezoeken af in de stad. Ook dit jaar is het weer gelukt een gevarieerd en inhoudelijk programma neer te zetten. Dit mede dankzij de vele uitnodigingen die het college ook dit jaar weer heeft ontvangen.

Een speciale themabijeenkomst over Zwolle als groeistad. De bijeenkomst start met een korte en voorbereidende introductie. Aansluitend start een themafietstocht waarbij in twee groepen wordt gefietst. Eén groep gaat aan de slag met binnenstedelijke ontwikkeling, in combinatie met duurzaamheid, leefbaarheid etc. De andere groep heeft als onderwerp economische groeilocaties en vestigingsfactoren voor bedrijven (aantrekkelijke binnenstad, groene omgeving, bereikbaarheid (Hanzelijn) etc.). Bij de tocht sluiten diverse partijen uit de stad aan waaronder City Center, Bewonersvereniging Schellerheem, Prorail, Vrienden van Assendorp, Rover, RGD, Buurtschap IJsselzone, Beverwijk Bouw, Hegeman bouwgroep, stuurgroep Centrummanagement, Museum de Fundatie, NS, Vrienden van de Stadskern, SWZ, Zwolle Marketing, deltaWonen en de Milieuraad.

Veel organisaties zijn enthousiast aan de slag gegaan met het opzetten van de bezoeken. Net als voorgaande jaren komt het college weer veel in contact met de ‘werkvloer’ en de doelgroepen van organisaties en instellingen. De Week bevat ook weer volop verrassende activiteiten.  Elke dag staat er een thema uit het collegeprogramma centraal. In totaal zijn er 4 themabijeenkomsten: De Stad, De Wijken, De Mensen en De Toekomst. Elk themabijeenkomst heeft zijn eigen programma en bij de organisatie ervan zijn vele mensen en partijen betrokken. In het programmaoverzicht kun je meer informatie vinden over de themabijeenkomsten.

Wil je tijdens de Week informeel een gesprek aanknopen met burgemeester of wethouders? Kom dan naar de speciale Open Coffee of naar de feestelijke afsluiting van de Week op donderdagavond 9 september om 19.00 uur in het stadhuis. Een verrassende en inspirerende avond waarin wordt teruggeblikt op de Week. Met medewerking van improvisatiecabaretier/theatermaker Willem Gunneman.

Artikel delen:

Reageer