Nieuwe serie All that jazz in Statenzaal

Zwolle – Na een succesvol eerste seizoen start vrijdag 3 september een nieuwe serie jazzconcerten in de Statenzaal onder de titel All that jazz. Evenals als in het eerste jaar wordt de opening van het nieuwe seizoen verzorgd door een grote naam in de jazzwereld, namelijk stemkunstenares Adrienne West. In de concertreeks All that jazz worden bekende namen in de jazzwereld begeleid door studenten van ArtEZ.

Adrienne West werd geboren in New York en startte als vijfjarige met het zingen van spirituals en gospels. Al als negenjarige studeerde ze klassieke zang en piano. Inmiddels is zij uitgegroeid tot een internationaal gewaardeerde en allround zangeres. Adrienne stond jarenlang op Broadway en toerde met de Tony-Award winnende musical ‘Ain’t Misbehavin’ door de hele wereld. Ze produceerde samen met haar echtgenoot David Cameron een eigen theaterproductie Royal Court, een eerbetoon aan Duke Ellington en Nat King Cole. Adrienne West’s repertoire is zeer breed: van modern klassiek tot jazz en van theater tot gospels. Tijdens deze eerste jazzavond ligt het accent vanzelfsprekend op jazz-standards en onvergetelijke evergreens. Haar stijl kan het beste vergeleken worden met Burt Bacharach. Adrienne West wordt niet voor niets ‘The art of voice’ genoemd.

All that jazz

Vanaf 3 september vindt er elke eerste vrijdagavond van de maand een jazzconcert plaats in de Statenzaal. De akoestiek van deze zaal leent zich bij uitstek voor concerten, waarbij versterking niet of nauwelijks nodig is. Onder de titel ‘All that jazz’ begeleiden Zwolse studenten van ArtEZ een gastsolist. Bibliotheek Zwolle stelt het programma samen in samenwerking met Jacco van Santen. Jacco van Santen is een begenadigd saxofonist, die zelf regelmatig  jazzgrootheden  begeleidt.

‘All that jazz’ met Adrienne West start vrijdag 3 september om 20.30 uur in de Statenzaal van Bibliotheek Zwolle (Diezerstraat 80) en duurt tot ongeveer 22.30 uur. Entree: 6,50 (voorverkoop) en 7,50 (aan de zaal).  

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer