Politiek Log 1

De redactie van Weblog Zwolle heeft recent besproken of een nieuw forum-onderdeel met alleen (landelijke-) politieke kwesties een optie is. Dit na tal van opmerkingen op het forum, een tip en enkele e-mails in die richting.

Om iedereen tevreden te stellen is besloten een ‘Politiek Log’ op te starten. Daar kan een ieder zijn politieke pennenstreken, quotes en opmerkingen kwijt. Ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 245
 1. Het vertrouwen van consumenten en ondernemers in de economie van de eurozone is in augustus weer gestegen.

  De vertrouwensindex kwam uit op 101,8 punten tegen een stand van 101,3 in juli. Dat blijkt uit cijfers van de Europese Commissie.

  Analisten verwachtten een iets lager cijfer van 101,7. De groei die de index vertoont is in augustus zwakker dan in juli. Toen schoot de indexstand omhoog naar 101,3 van 98,7 in juni.

  In Groot-Brittannië en Duitsland maakte de vertrouwensindex in augustus de sterkste stijging mee. Nederlandse consumenten en ondernemers werden gemiddeld juist veel pessimistischer over de economische vooruitzichten (min 2,1 punt).

  In de eurozone werden vooral de consumenten optimistischer over de economie. Onder hen verbeterde het sentiment met drie punten. Het sentiment in de industrie in de eurozone bleef onveranderd.

  © ANP

 2. Marcello gefeliciteerd met dit historisch hoogtepunt 😀 Dat je nog maar veel hoogtepunten mag bereiken…..oeps, dit lijkt me niet politiek genoeg.

  Belgische formatie zit muurvast
  Vlaamse en Franstalige partijen zijn te verdeeld over de financiering van Brussel. Preformateur Di Rupo mag van koning niet aftreden

  &

  Loopgravenoorlog barst los in CDA

  Zo dan maar.

 3. 11 oktober 2010: het CDA stopt met bestaan
  door Steeph/Sargasso

  11 oktober 1980, nu dertig jaar geleden, ontstond (officieel) uit de bestaande samenwerking tussen CHU, KVP en ARP het CDA. Dat was logisch en begrijpelijk in die tijd.
  Maar sinds enige jaren is de vanzelfsprekenheid van het CDA niet meer zo evident. Er ontstaan duidelijk twee vleugels binnen de partij. De meer conservatieve vleugel dicht op de dogmatische christelijke grondslag en met een zelf toegekend zogenaamd ⤽realisme⤝ en de progressieve vleugel die meer leunt op de medemenselijke kant van de Bijbel.
  Het van buiten niet goed zichtbare debat binnen de CDA indertijd over het generaal pardon liet die komende scheiding al duidelijk zien. Veel CDA??ers buiten de partijtop waren duidelijk voor dit generaal pardon juist vanuit het menselijk oogpunt. Dit waren dan ook de CDA??ers in het veld die de gevolgen van het kromme illegalen beleid dagelijks meemaakten. De afstandelijke bestuurders en de biblebelters drukte indertijd deze ⤽revolte⤝ de kop in met vooral economische en politieke motieven.

  Nu het CDA lijkt te gaan samenwerken met de PVV gaat de bestaande stammenstrijd op de spits gedreven worden. De progressieve, menselijke CDA??ers zullen het nooit acceptabel vinden dat er een associatie komt met een partij die in hun ogen kiest voor discriminatie en diskwalificatie van een specifieke groep mensen. En wanneer zelfs grondleggers van het huidige CDA als Lubbers in het openbaar hun bezwaren beginnen te uiten en de ⤽realisten⤝ zoals Verhagen alleen maar hardnekkiger vasthouden aan de gemaakte keuzes, kan een grote confrontatie niet uitblijven.

  Of leden van het CDA hun christen zijn willen blijven koppelen aan de C in het huidige CDA is dan ook een gewetensvraag. Een hele wezenlijke vraag voor een partij met een religieuze basis in plaats van een kille ideologie. Het is niet ondenkbaar dat bij het doordrukken van de huidige lijn door de top, het CDA binnen korte tijd in twee partijen uiteen zal vallen. Daar is het ook electoraal gezien een heel goed moment voor overigens. Nu is het moment om iets nieuws op de bouwen in de luwte van de oppositie. Dus wellicht valt 11 oktober 2010, dertig jaar na oprichting, het doek voor de samenwerking die niet langer appelleert.

  niet langer appelleert….sterker nog: amper tot nooit geappelleerd heeft.

 4. PVV’er ruimhartig voor vluchtelingen

  DEN HAAG – Dertig procent van de PVV-achterban is voor het ruimhartig toelaten van vluchtelingen in Nederland. Onder CDA’ers is het grootste deel, 82 procent, voorstander en onder VVD-stemmers 59 procent.

  Kop in de Teletubbie. 70% van de PVV stemmers is dus tegen een ruimhartig toegangsbeleid. Hoe kun je recht praten wat krom is!

 5. Bernhard al zou er bij de PVV stemmers 99% (wat niet waar is)ruimhartig zijn,dan heeft dat nog geen effect,want er is maar 1 heerser die beslist en dat is Geertje himself,zijn kiezers mogen op hem stemmen,maar verder gewoon hun mondje houden en luisteren en lopen in het keurslijf van hun leider of lijder.

 6. @ Zwolse
  Berend is de naam. Ik denk dat wij wel door één deur kunnen.Gelukkig begint het ook binnen de VVD te roeren. Weisglas gooit olie op het vuur.

 7. 100% harteloos en hersenloos wellicht, maar ook 100% vol van hun eigen ego en hun geldbuidel. Ach, ’t is toch ook wel lekker als je een ander voor je kunt laten denken.

 8. Berend.

  Hahahaha sorry ,maar was even overvallen door een gevoel van euforie,kreeg net zomaar het bericht dat 2e mijn reactie geplaatst werd,zouden ze bij de troeproeperskrant ook barmhartig worden?

 9. 😮 Tot oktober…kan ie ook helemaal niet meer met Mosko dansen 😉
  Hopen voor Suriname dat ze dan tijdelijk een daadkrachtig leider hebben ZONDER bloed aan zijn/haar handen.

 10. @Zwolse
  Ik ben gestopt met lezen van de reacties op dit artikel. Valt me wel op dat er veel anti-Wilders reacties zijn geplaatst cq zijn doorgelaten. Barmhartig bij de Troeproeperskrant? Ach, als het rechtse kabinet er komt wordt er nog harder tegen “het linkse tuig” getrapt.

 11. Dit lijkt me duidelijk politiek-getint

  Concurrent FIFA-voorzitter Blatter trekt zich terug

  AMSTERDAM – De kans dat Sepp Blatter in 2011 wordt herkozen als voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA is aanzienlijk toegenomen. Mohamad Bin Hammam, zijn beoogde rivaal, werpt zich niet op als uitdager van de 74-jarige Zwitser.
  Bin Hamman zwaait momenteel de scepter over de AFC, de voetbalfederatie van Azië. De 61-jarige Qatarees gaf in het verleden blijk van ambities om de belangrijkste FIFA-baan te bemachtigen, maar trekt zich terug nu de verkiezingen naderen.

  ⤽Ik steun Blatter in zijn campagne⤝, meldt Bin Hamman in gesprek met Reuters. ⤽Zelf hoop ik aan te blijven als voorzitter van de AFC, hopelijk steunen de nationale bonden mij.⤝

  Mandaat

  Het huidige mandaat van Blatter loopt in juni 2011 af. De Zwitser werd in 1998 op het schild geheven als FIFA-voorzitter toen hij Lennart Johansson nipt versloeg.

  In 2002 rekende Blatter eenvoudig af met Issa Hayatou en in 2007 stelde hij een derde termijn veilig omdat niemand zich aandiende als tegenkandidaat.

  © NUsport

  :o:o:o nog langer deze dictator >:(>:(>:(

 12. Zo, de luns weer achter de kiezen…
  Voor een log waar we eigenlijk principieel tegen zijn, loopt ie wel als een tierelier…

  Dick, wat dacht je van de volgende stelling:
  CDA en VVD hadden al vanaf het begin geen zin in samenwerking met het PVV, maar hebben een schijnformatie op touw gezet om vervolgens op het laatste moment toch onder het mom “We hebben het geprobeerd” uit elkaar te gaan…

 13. toch raar al dat getrap tegen wilders, ik zal zelf NOOIT op hem stemmen maar volgens de peilingen stemt inmiddels toch meer dan 25 % van de N(M)edelanders op Wilders. DUS: of die lezen hier niet… of…
  ze komen er niet vooruit… of…
  de peilingen kloppen niet… of???

 14. Ik vind wel dat er een soort van lijn in het politiek log moet zitten anders wort het een warboel.

  Dick, Ronnie is niet degene die waarneemt, het is iemand met dreadlocks.

 15. @ Eva, dit dacht ik eerst ook

  CDA en VVD hadden al vanaf het begin geen zin in samenwerking met het PVV, maar hebben een schijnformatie op touw gezet om vervolgens op het laatste moment toch onder het mom “We hebben het geprobeerd” uit elkaar te gaan…

  Maar ik vrees toch dat de zucht naar macht en de geylheid van het pluche, zeker voor de gehalveerde partij, al snel belangrijker werd. Weet je dit nog

  Al vóór de onderhandelingen over Paars-plus wist VVD-leider Rutte dat ook het CDA geïnteresseerd was in regeringsdeelname. Terwijl CDA-fractieleider Verhagen zich in het openbaar terughoudend opstelde, sprak hij achter de schermen met Rutte af samen een regeerakkoord te schrijven als andere coalities mislukten.

  Dat bevestigen bronnen van het CDA en de VVD aan de Volkskrant. Ruud Lubbers beschreef dinsdag dat hij op zijn eerste dag als informateur geconfronteerd werd voldongen feiten. ??Ik wilde het over alle mogelijke combinaties hebben, maar de fractievoorzitters gaven mij geen enkele ruimte.??

  Rutte en Verhagen wilden het alleen maar over rechts hebben, aldus Lubbers. Hij was daarover zo teleurgesteld dat hij zelfs overwoog zijn opdracht terug te geven aan de koningin. ??Maar dan hadden echt de scherven op het bordes gelegen.?? Rutte, zeggen bronnen, is serieus geweest over Paars-plus. Maar hij heeft atijd de zekerheid gehad dat het CDA ook met hem verder zou willen. Ook al zei Verhagen ??ons past bescheidenheid??, ondertussen had hij wel degelijk contact met de VVD over mogelijk regeren ?? al dan niet met de PVV.

 16. Maar Verhagen heeft ook altijd geweten, dat zijn enige manier om weer in de regering te komen is, om met VVD en PVV in zee te gaan. Misschien alleen daarom al slijmend naar PVV?

 17. Huub; in ’40-’45 had je ook collaborateurs hoor,en heb je al eens goed gekeken waaruit de pvv bestaat…dat zijn geen mensen zoals jij en ik.Dat zijn degenen die over pakweg 20 jaar tegen alles en iedereen liegen nooit vóór wilders te zijn geweest.:o

 18. Wat zeg je Huub; hoeveel % stemt niet op lijst-Geert?
  En trappen? Dit is nog nooit vertoond, dat iemand die zulke haatdragende kloofscheppende uitspraken doet, een lijst die mensen wil uitsluiten. En straks met ons kabinet kan doen wat ie wil, zonder vuile handen te maken. Ook van een dreigende scheuring in 1 van de mogelijke regeringspartijen, nog tijdens de onderhandelingen, mag nixxx worden gezegd? Mag het ons niet bevreemden dat juist een Christelijke partij klovenscheppend bezig lijkt te zijn?

  25% heb ik toch echt niet gelezen…da’s 37,5 zetel. Volgens mij zouden ze er 31 kunnen hebben. Maar wat hebben we aan die tussentijdse peilingen? De stemresultaten van de verkiezingen zijn nog niet eens vertaald.

  Nog 1 CDA-er

  Hoe’st overigens met ZOO, de zender al opgezocht?

 19. Eigenlijk zouden we allemaal ZEER POSITIEF moeten zijn over Wilders!!!
  Wat zeg je nou? Zeer positief?
  Ja, zeer positief!
  Waarom?
  Omdat PVV naar mijn idee alleen een “none of the above”-partij is. Een partij die iets anders zegt dan de rest, wat ie dan ook maar zegt. Als we nou met zn allen heel positief zijn over Wilders, is de hype er af.
  Kunnen we daarna weer back to business!

 20. @ Eva, zie je niet dat lijst Geert kloven schept tussen mensen? Hor je zijn populistische geroeptoeter niet? Hebben wij behoefte aan zo’n oproerkaaier? Gehoord wat ie van ’t weekend weer in Australië riep?

  Maar uh: Wij zouden moeten zijn?

  Moet heel weinig en al helemaal niet blij zijn met zo’n iemand die voor haatzaaierij vervolgd wordt. Gelezen hoeveel moeite hij had een lijst samen te stellen en wat er mankeerde aan de kandidaten?

  Iets anders? Mensen uitsluiten, tja als we dat toe moeten juichen. Maar ik neem aan dat je deze post niet serieus bedoelt Eva?

 21. Wat ik bedoel, Dick, is dat er blijkbaar mensen zijn, die op Wilders willen stemmen om te provoceren. Als Wilders nou eens meer positieve aandacht krijgt, ipv negatieve aandacht (ook in de pers), dan kijken mensen eerder met een objectief oog naar zijn betoog, dan dat ze het gevoel hebben het voor hem op te moeten nemen.
  En hoe meer positieve media-aandacht, hoe eerder zijn programma door de mand zal vallen!

 22. zolu geloof ik eerst 3 september zijn maar toen kon de wethouder niet dus even een weekje later heb ik begrepen. Ze willen het goed en officieel doen dus.

 23. Geloof me, ik ben heel ANTI Wilders, maar er moet een manier zijn om hem door de mand te laten vallen. En dat is, door hem maar zoveel mogelijk aan het woord te laten…

 24. Kijk naar LPF… het hele denken was gebaseerd op een man die dood ging en een partij achter liet, dat geen idee had hoe ze zijn ideeen moesten uitdragen. In plaats van een zelfstandige partij, ging alles “in de geest van Pim Fortuyn”. En toen ging het dus nat (gelukkig!).

 25. CDA-voorzitter Henk Bleker is aangeslagen door de aanhoudende kritiek van prominenten op de gang van zaken rond de kabinetsformatie.

  Hij zei dat in het Radio 1-programma Dit is de Dag. Hij wil dat partijbonzen als Ruud Lubbers en Cees Veerman niet langer de formatie onder druk zetten door open brieven en mails.

  Met name voor de actie van Veerman, die dit weekend samen met een aantal anderen in een open brief opriep tot het stoppen met de onderhandelingen, had Bleker geen goed woord over.

  “Daarover ben ik zeer teleurgesteld. Ik ken Veerman zeer goed en hij heeft mijn nummer”, aldus de CDA-voorzitter, die had gewild dat Veerman hem over zijn actie zou informeren.

  De diverse acties van CDA-leden kunnen de partij volgens Bleker schaden.

  nu.nl

 26. Wilders is politiek gezien al door de mand gevallen,zijn kreten waar hij zijn aanhang mee gekweekt heeft,zijn al bij het oude papier gezet en opgehaald.
  Het is triest dat zijn aanhang maar niet wil of kan begrijpen dat ze zichzelf vreselijk in de handen snijden,als het straks pijn gaat doen in hun portemonnee,of zal dat ook aan de linkse kerk liggen?

  Verder loopt een groot deel van zijn aanhang klakkeloos achter hem aan en pappagaaien nog harder wat die uit kraamt.

  Als je die meerderheid van die aanhang vraagt wat het Deens gedoog kabinet verschilt met het beoogde gedoog kabinet hier in Nederland,kijken ze je aan of je van Mars komt.Het Deens model lijkt in de verste verte niet op dit a.s kabinet.

 27. @ Eva, Elsevier en de TeleTroepToeTerT, Stijllozen ook vaak….doen dit al erg lang

  Als Wilders nou eens meer positieve aandacht krijgt, ipv negatieve aandacht (ook in de pers), dan kijken mensen eerder met een objectief oog naar zijn betoog, dan dat ze het gevoel hebben het voor hem op te moeten nemen.
  En hoe meer positieve media-aandacht, hoe eerder zijn programma door de mand zal vallen!

  Volgens mij levert dat alleen maar meer volgelingen op. Ook mensen die graag zien dat ze met een grote hoeveelheid zijn. En wegkruipen in de grijsheid van de kudde. Gaan ze dat uitsluiten en klovenscheppen ook nog erg serieus nemen.
  QM weet het vast nog wel: ik mocht Geert op dat draadje van Henk B. een vraag stellen, zou live op hun radio komen. Bleek dat die vraag midden in de nacht per telefoon moest worden gesteld. Zei dat ik dat niet wilde. Mocht de vraag per mail stellen….tja, toen hebben ze de hele vraag verkracht (later teruggehoord) en de vraagsteller natuurlijk belachelijk gemaakt. Da’s niet zo moeilijk voor hem geweest, met zoveel fans om hem heen.

  Hij komt er ook altijd mee weg, dat hij niet in (volgens hem) linkse programma’s als P&W en DWDD wil verschijnen. Hij liet een groot verkiezingsdebat lopen omdat hij wat anders te doen had: een feestje vieren geloof ik…Meer positieve aandacht (dus ook geen scherpe vragen) heeft volgens mij alleen een tegengesteld effect.

 28. Deze Bleker Marcello?

  CDA-partijvoorzitter Bleker speelde toneel

  TV-optreden was spelletje ‘good cop, bad cop’ met Verhagen om interne kritiek te smoren

  Het veelbesproken ‘kritische’ optreden van interim partijvoorzitter Henk Bleker woensdagavond bij Knevel en Van den Brink was louter voor de b?hne, schrijft de Volkskrant. In werkelijkheid is Bleker een van de grootste voorstanders van een rechtse alliantie met Geert Wilders.

  In het EO-programma verbrak de partijvoorzitter onverwacht de hardnekkig gehandhaafde radiostilte rond de formatie en sprak zijn zorgen uit over de standpunten van Wilders. Hij stelde de christelijke waarden van het CDA met hand en tand te zullen verdedigen. Het kabinet moest garant staan voor het ‘binden’ van de samenleving. Hij eiste van Wilders dat deze zich daar aan conformeerde.

  Het was ongekend harde taal.

  Volgens de Volkskrant was die opmerkelijke actie louter bedoeld om Lubbers wind uit de zeilen te nemen. Bleker kende de brieven die gisteren plots in de openbaarheid kwamen al. Wie de brieven, waarin Lubbers om een ‘time-out’ vraagt, naar buiten bracht is onbekend maar met zijn optreden kort daarvoor wist Bleker het effect ervan te neutraliseren.

  Het was bijna een situatie van good cop, bad cop, waarin Bleker zich opwierp als beschermer van juist die groep CDA??ers die zich door Verhagen onvoldoende vertegenwoordigd voelt. Een handig spel, maar niet zonder risico. (??) In afwachting van de onvermijdelijke bekendmaking van Lubbers?? noodkreet, had Bleker er dat risico graag voor over.
  Hetzelfde geldt voor de bozige reactie van Geert Wilders op Blekers uitspraken. De PVV-leider noemde de CDA??er een zeurpiet. Later op de dag zal hij begrijpend en instemmend hebben geknikt. Wilders begrijpt de machtspolitieke machinaties die het CDA nodig heeft om het einde van de onderhandelingen te halen.

  Dat lukte. Binnen enkele uren was Lubbers afgeserveerd, net zoals hem dat eerder als informateur was overkomen door het trio Verhagen, Wilders en Rutte.

 29. q.m.

  Precies,als Geert zegt dat Taiwan weer Formosa heet roepen ze nog massaal Hup Geert je hebt gelijk ,we staan achter jou .we vertrouwen je:o

 30. Eens QM, maar ik geef toe dat niet alle “conservatieven” zo zijn. Hoe vaak lijst Geert ook roeptoetert over linkse hobbys. Etc. Weet zeker dat erg veel mensen het verschil tussen links en rechts helemaal niet weten.

 31. Stijllozen gaan nu wel aardig ver

  Broodjes kaas in de tas, thermosflesje gevuld, dit ouderwets gezellige koppel is helemaal klaar voor een relaxed middagje mensen kijken in de grote stad. Nee, achter de geraniums zitten is er voor deze vitale ouderen niet bij! Goed hoor, geniet er maar van zolang het nog kan. Opklikken voor groot en godwinnen maar!
  Beantwoorden

 32. Ai is Brinkman zijn ingeslagen weg al aan het plaveien?

  Toevallig vanochtend nog mijn mening aan iemand verteld wat ik van Brinkman ga verwachten.

 33. Ik bedoel, dat ik nergens meer een Roemer, Halsema of Pechtold zie in interviews…
  (maar dat kan ook komen omdat ik veel naar Nick Jr wordt gedwongen te kijken overdag… hahaha)

 34. Sterk stuk, sargasso.nl

  Angst
  30-08-2010 om 13:00 door Daniël Hoenderdos

  De staatsfabrieken massaproduceerden angst. Het werd verkocht voor een redelijke prijs en het was inmiddels verreweg het populairste product geworden in de consumptiemaatschappij. Dit werd door de overzeese drugsbaronnen met lede ogen aangezien. De voormalig topcriminelen waren volkomen uit de markt gedrukt, en dachten met weemoed terug aan de vette jaren dat ze elkaars kartels naar hartelust hadden uitgemoord. De leider van het grootste kartel had sinds de opkomst van de angst de banden met zijn verwaarloosde dochter aangehaald, en had zijn oude hobby internetschaak weer opgepakt. Hij vertelde nu iedere dag aan zijn vrouw dat hij van haar hield, las de krant, liet zijn Mechelse herder uit, trok een paar baantjes in zijn zwembad, en deed een aantal zetten. Het schijnt dat hij vrij aardige partijen speelde, en naar verluid is zijn favoriete opening een koningsgambiet.

  Er was angst in duizenden-en-een smaken. Er was angst afwijzing, er was angst voor kometen die met duizelingwekkende snelheid door het melkwegstelsel suisden, er was existentiële angst, angst voor klimaatverandering, angst dat de begroting niet klopte, angst dat er na het 65ste levensjaar moest worden doorgewerkt, angst voor vrouwen, angst voor honden, angst voor het onbekende, angst voor ontvoering door buitenaardse wezens, angst voor oorlog, angst voor te veel keuzemogelijkheden, angst voor depressie, angst voor succes, angst voor economische stagnatie, angst voor de dode hoek, angst voor koffie zonder perfecte schuimkraag, angst voor te weinig status en aanzien, angst voor stress, en natuurlijk de klassieke angst voor de dood. De meest populaire angsten hadden gepatenteerde merknamen: Agorafobie??, Paranoia©, en natuurlijk het goedkope ?? door een groep chemici via internet ontwikkelde ?? Panic (cc).

  De mensen aten het, dronken het, en injecteerden het direct in het bloed. Sommigen rookten het, anderen snoven het, er waren angst zetpillen die gedurende een langere periode zeer gelijkmatig de angst afgaven, waardoor mensen weliswaar minder schrokker, maar wel quasi-permanent bang waren.

  Mijn persoonlijke favoriet was in die jaren het ongrijpbaar narcistische angst voor controleverlies, een constante toestand waarmee ik mijn neuroses meende te kunnen legitimeren. Ik had op de middelbare school een vreselijke hekel aan wiskunde, maar met een klein pilletje zag ik alras de schoonheid der getallen en loste mijn rampzalige liefdesleven op met behulp van Excel.

  Het was een fantastische tijd, waarin iedereen precies van elkaar wist waar het getoonde gedrag vandaan kwam. Financiële crisis? Kwam door angst onder beleggers. Sudderend nationalisme? Angst bij een verontwaardigde blanke onderklasse die zich niet vertegenwoordigd voelden door een zittende politieke elite. Fossiele brandstoflobby? Angst voor progressie. De angst maakte van chaotische, oncontroleerbare individuen, een makke, weke en dociele massa die leiderschap zocht, en daarvoor graag hun eigenheid op wilde geven.

  Het was voor iedereen beter, maar het best was het voor iedereen aan de bovenkant van een machtspyramide: de managers van Proctor and Gamble of grote oliemaatschappijen, de mediamagnaten, de opiniepeilers, de leraren, de doctoren, de rechters en de psychiaters. Angst stond toe dat systemen nog enkel zichzelf dienden, angst zorgde ervoor dat de werkelijkheid nog enkel werd benaderd vanuit financieel-economisch oogpunt, en angst ontnam ons het oog voor de menselijke maat.

  Angst maakte de samenleving overzichtelijk en eendimensionaal en het was het absolute hoogtepunt in de geschiedenis van de mensheid.

  Vandaag schreef (van oorsprong Iranië) Kader Abdolah dit o.a. nog in VK-Opinie, over Iran:

  Hoewel ze telkens met een nieuwe raket de wereld bang maken, zie ik dat zijzelf bang zijn en uit paniek gekke dingen doen.

 35. @ Eva 🙂 Nic…gelukkig zijn ze bij ons een beetje door die jeugdtv heen. Maar volgens mij zijn oppossitie-leiders nog wel eens in de media. Ze hebben natuurlijk veel minder te vertellen als de coalitie partners zeker in deze situatie. Cohen heeft vorige week nog een brief gestuurd en Femken en Alex zijn volgens mij druk aan het “volg me en/of ik volg jou-en”

  Oewwwwwwwwwwwww Anouk met Michelle :D:D:D

 36. Ik zie de coalitie-onderhandelingen in Den Haag met lede ogen aan. Een minderheidskabinet met gedoogsteun van zo’n haatzaaierspartij, hoe diep kun je zinken als beschaving. Wilders krijgt ruime aandacht in de media met stoere en ronduit schofterige uitspraken over de Islam en Moslims in het algemeen. En ik maar denken dat er ook nog zoiets als fatsoen bestaat in de vaderlandse politiek. Rutte en Verhagen trappen met open ogen in de val die Wilders voor ze heeft opgezet. De gevolgen laten zich raden, Wilders en zijn PVV groeien tegen de klippen op en de VVD en het CDA gaan alleen maar verliezen. Ik heb VVD gestemd en daar heb ik nu enorm veel spijt van, als ik had geweten dat er met de PVV (wat mij betreft een niet-democratische beweging, want geen leden en dus geen inspraak van derden) zou worden onderhandeld over de vorming van een kabinet, dan had ik mijn stem nooit aan Rutte gegeven. Het trieste is nog dat zelfs gefundeerde kritiek door Wilders zijn vriendjes en vriendinnetjes meteen wordt afgedaan als “demoniseren”. Lekker makkelijk is dat en tegelijkertijd ook ronduit hypocriet. Door dit zo te benoemen verklaart de PVV feitelijk dat de door hen zo geroemde en bestreden vrijheid van meningsuiting alleen aan hen toebehoort. Toch waardeer ik de moed waarmee prominente en minder prominente CDA’ers nu met hun kritiek naar buiten komen. De arrogantie van zo’n Verhagen is ronduit stuitend te noemen, hij straalt uit de criticasters binnen zijn partij niet serieus te nemen en dat kan nog weleens als een boomerang in zijn gezicht terugkomen. Hij doet er verstandiger aan de onderhandelingen over dat minderheidskabinet NU stop te zetten. Economisch gaat Nederland veel last krijgen van de betrokkenheid van de PVV bij dit nieuwe kabinet en wat veel belangrijker is, onze tolerante samenleving zal zich gaan verharden. Een wat mij betreft somber scenario en ik realiseer me dat ik door mijn stem op de VVD nog mede verantwoordelijk ben ook. Culpa, mea Maxima Culpa..

 37. Mea Culpa klinkt eerlijk en oprecht. Goed dat je het durft neer te schijven Stadshagenees! Eens met de tekst trouwens en ik vond dit treffend verwoord, in al zijn triestigheid

  Ik zie de coalitie-onderhandelingen in Den Haag met lede ogen aan. Een minderheidskabinet met gedoogsteun van zo’n haatzaaierspartij, hoe diep kun je zinken als beschaving.

 38. Ach Dick, voortschrijdend inzicht duurt soms even en komt met de jaren. Ik heb mezelf de laatste tijd meerdere keren in de spiegel gekeken en bedacht dat ik niet in een land wil wonen waarin onverdraagzaamheid en vreemdelingenhaat een steeds grotere rol gaan spelen. De PVV is heel slim (verschrikkelijk om dat toe te moeten geven) ingesprongen op de onderbuikgevoelens die er kennelijk in de grote randsteden leven. Ik heb tot op zekere hoogte begrip voor de autochtone Nederlander die woont in een achterstandsbuurt en zich niet gehoord voelt door gemeente en andere overheden. De problemen in die zogenaamde “prachtwijken” zijn te laat onderkend en opgepakt. Toch gaat het ook daar goedkomen, dat vertrouwen moeten we als samenleving vooral in elkaar hebben. Die veranderingen/verbeteringen kunnen niet alleen door de lokale en landelijke politiek worden bewerkstelligd, dat is onmogelijk. De laatste 20 jaar wordt er gemakshalve steeds vaker en steeds makkelijker met een verwijtende blik naar de overheid gekeken. Voor een deel wellicht terecht, maar voor een veel belangrijker deel zou zelfreflectie bij eenieder ook veel goed kunnen doen. Nederland staat in het buitenland bekend als een voorbeeld voor een multiculturele samenleving, de PVV heeft die reputatie te grabbel gegooid en de regeringen in onze buurlanden vragen zich terecht af wat er hier toch in Godsnaam aan de hand is. Eerlijk gezegd vraag ik me dat ook steeds vaker af. Er zijn genoeg voorbeelden van dingen die wel goed gaan. Ik sta in Zwolle weleens bij jeugdvoetbalwedstrijden te kijken en bij 1 van die wedstrijden tussen de B-elftallen van 2 Zwolse clubs zag ik hoe een multicultureel elftal, met een Turkse leider en dito grensrechter, met veel respect aan het voetballen was. De leider haalde rigoreus spelers van het veld die zich niet goed gedroegen. Een grote mond tegen tegstanders, scheids- of grensrechter werd absoluut niet getolereerd door diezelfde leider, kortom, een verademing en het was en is nog hoopgevend ook. Na die tijd heb ik dit ook tegen die leider gezegd en hij gaf aan dat hij het vreemd vond dat hij daar vaker complimenten over kreeg, tenslotte begon alles in zijn ogen met wederzijds respect. Dit soort mensen zijn GOUD voor onze samenleving en daarbij maakt de afkomst helemaal niets uit. Het kan ook allemaal goedkomen, alleen zal dit niet van vandaag op morgen zijn. De PVV maakt op pijnlijke wijze duidelijk dat de zittende partijen te laat hebben gereageerd op de problemen en te zeer vastzitten in hun eigen partij-kaders. Wij, de inwoners van Nederland zullen aan moeten tonen dat we SAMEN de problemen willen en kunnen oplossen. Wat mij betreft kan dat nog steeds, ik hoor meer en meer om me heen dat de gewone mensen het gekrakeel in politiek spuugzat zijn en dat er eens goede en structurele besluiten moeten worden genomen over de toekomst van Nederland. Ik sluit me daar van harte bij aan.

 39. Duidelijk verhaal Stadshagenees en zo goed als eens. Dit is ook goed om te blijven benadrukken

  Er zijn genoeg voorbeelden van dingen die wel goed gaan.

  Je voorbeeld is erg duidelijk en aansprekend!

  Met dit als uitgangspunt

  Wij, de inwoners van Nederland zullen aan moeten tonen dat we SAMEN de problemen willen en kunnen oplossen.

  . We kunnen de dingen die niet goed gaan, alleen met een positieve instelling te lijf.

 40. @ Hagenees, het waren 2 lange epistels, maar je verwoord het voortreffelijk. Met meer verdraagzaamheid in deze wereld, en van elkaar accepteren dat in een overvol land als Nederland het geven en nemen is.

 41. Dick, zo is het! Als ik met collega’s van Turkse of Marrokaanse afkomst (allemaal hoog opgeleid en dus op dat vlak volledig geïntegreerd) praat dan is het eigenlijk heel simpel. Zij tonen respect en ze willen respect, heel normaal en volledig natuurlijk. Ik verheug me alweer op het einde van de Ramadan, omdat wij (autochtone Nederlanders) dan weer getracteerd worden op heerlijke hapjes die meegenomen worden naar de zaak. Zo ben ik ook weleens meegeweest naar een moskee, alwaar ik een rondleiding kreeg en waar in alle openheid over religie werd gesproken en gediscussieerd. Dit alles onder het genot van veel hapjes en nog meer thee. Erg vehelderend en vooral positief. De zorgen die wij autochtone Nederlanders hebben over de samenleving hier hebben worden ook door onze medelanders herkend en gedeeld. Alleen al het praten hierover lucht erg op en vooral de herkenning van elkaars zorgen is een goede eerste stap naar een mooie toekomst. Tegelijkertijd zie ik in mijn familie dat mijn neefjes en nichtjes naar school gaan met Fatima, Achmed, Dwight en noem ze allemaal maar op. Kinderen maken het onderscheid in huidskleur of religie helemaal niet en dat is nog wel het grappigst, die generatie gaat zich over 20 jaar afvragen waar wij nu toch in mee bezig zijn geweest en tegen die tijd is onze blonde haatzaaier ook een heel klein voetnootje in onze geschiedenis al denkt hij zelf dat hij redder des Vaderlands is, yeah right.

 42. Uh Ingrid…een zichzelfschromelijk overschattende Hagenees is nog wel wat anders als een eerlijk en oprecht (zelfs excuus aanbiedend) Stadshagenees….Gelukkig :D:D:D Ken wel een Hagenees, maar die laten we toch echt aan de andere kant van de Hasselterweg 😉

 43. @Ingrid, het zijn lange epistels die ik hier tenminste kwijt kan, omdat er hier over het algemeen erg genuanceerd met elkaar van gedachten kan worden gewisseld. Een verademing in vergelijking met sites als Geen Stijl en de reacties op artikelen op AD.nl en Telegraaf.nl. Dus hulde aan weblog Zwolle en zijn/haar reageerders!

 44. @ Stadshagenees; Inderdaad

  Zij tonen respect en ze willen respect, heel normaal en volledig natuurlijk.

  Wie wil er nu genegeerd en als 2e hands burger beschouwd worden. Hun gastvrijheid is ook heel herkenbaar. Ken ook gezinnen die hier in Nederland zijn komen wonen. O.a. via de kinderen; stuk voor stuk menselijk, gul en gastvrij. Nog niet heel lang geleden stonden wij ook zo bekend. “Praten” is inderdaad de sleutel. Heb in Egypte ook met een aantal mensen over Islam gesproken. Dit herken ik ook zo, bij onze 3 kinderen

  Kinderen maken het onderscheid in huidskleur of religie helemaal niet en dat is nog wel het grappigst, die generatie gaat zich over 20 jaar afvragen waar wij nu toch in mee bezig zijn geweest.

  Geert deed ook voorkomen of hij de multiculturele samenleving wil opheffen. Haha dat kan helemaal niet en deze kleurrijke samenstelling verrijkt onze maatschappij alleen maar.

  Dat voetnootje heb ik maar niet geciteerd, want hij kan hooguit als klovenschepper neergezet worden.

 45. NRC, vandaag:

  Radboud Universiteit noemt PVV in jaaropening

  Rotterdam, 30 aug. De PVV laat de universitaire wereld niet onberoerd. Bas Kortmann, rector magnificus van Radboud Universiteit Nijmegen, wees vanmiddag ter gelegenheid van de opening van het academisch jaar op de toegenomen onrust en onzekerheid in Nederland. ⤸Er is een politiek leider opgestaan die deze gevoelens [van ontheemding] kanaliseert in een sterke anti-islam campagne.⤝
  Volgens Kortmann is de taak van de universiteit in Nederland om een broedplaats te zijn voor de ⤸nieuwe elite die we nodig hebben. Die nieuwe elite moet ook uit de allochtone gemeenschap komen⤝.

  Collegevoorzitter Dirk Jan van den Berg van de TU Delft legde vanmiddag nadruk op de noodzaak tot innoveren. Hij riep het kabinet op om ⤸serieus werk⤝ te maken van voorstellen van de drie technische universiteiten om te investeren in kennis en innovatie.

  Academisch jaar

  De Nijmeegse universiteit en de de Technische Universiteit Delft hebben vandaag als eerste het academisch jaar geopend. De meeste universiteiten wachten traditiegetrouw op de eerste maandag van september, volgende week.

  Een aantal van die universiteiten heeft prominente inleiders. Zo zal Neelie Kroes spreken op de Erasmus Universiteit Rotterdam. In Amsterdam houdt de Duits-Franse Europarlementariër Daniel Cohn-Bendit een toespraak.

  De jaaropening op de TU Delft staat in het teken van duurzaamheid (??No waste??). De technische universiteit had bestuursvoorzitter Peter Voser van Shell als gastspreker.

 46. Stadhagenees.

  Ik vind het een verademing wat jij hier neer zette.Ook ik hoop uit de grond van hart dat de bezinning weer terug zal keren,dat we weer trots mogen zijn op onze multi-culturele bevolking waar Nederland in het buitenland zo geroemd om werd.Het is precies zoals je verwoorde,kinderen kennen geen verschil in religie en huidskleur, daarom is het zo enorm belangrijk dat op scholen/sportverenigingen/thuis daar aandacht aan wordt gegeven en direct ingegrepen/gecorrigeerd wordt als dit dreigt te gaan gebeuren.

 47. Graag gedaan Zwolse, wij kennen elkaar ook van een ander forum ;). Er moet meer de nadruk worden gelegd op dingen die WEL goed gaan in onze samenleving. Alleen maar het negatieve benoemen is veel te makkelijk en werkt contra-productief. Ik vind ook dat als je je a-sociaal gedraagt je daarop aangesproken MOET worden en als je strafbare feiten pleegt je daar ook voor bestraft MOET worden. Dat lijkt me niet meer dan normaal. Het belangrijkste is dat de angst uit de samenleving verdwijnt, want angst is ook wat Geert Wilders drijft. Hij is echter zo doorgeslagen in zijn anti-Islam retoriek dat hij niet meer terug kan en iedere keer meent mensen en religie te moeten schofferen. Zielig en onvolwassen gedrag, maar daarmee niet minder gevaarlijk. Er wonen ongeveer 1 miljoen Moslims in Nederland, daartegenover staan dus 16 miljoen mensen die een ander geloof aanhangen of helemaal niet gelovig zijn. Dus hoezo, bang zijn voor de Islam of voor een overheersing van welke religie dan ook. Het mooie is juist dat in Nederland iedereen mag geloven wat hij of zij wil of juist niet wil. Meisjes/vrouwen met hoofddoeken, nou en? Laatst maakte ik een moslim-meisje achter een kassa een compliment over haar prachtige hoofddoek, ze keek me aan of ik knettergek geworden was en werd er verlegen van. Gelukkig begreep ze dat ik het echt meende, maar weer een signaal dat er nog veel beter kan in dit land. Daar gaan we dan maar eens SAMEN aan werken!

 48. Beste medeloggers. We zijn het allemaal roerend eens. Maar hoe bereik je die 1,5 miljoen PVV stemmers? Waren dat éénmalige PVV-stemmers (uit onvrede) of zal de aanhang van Wilders nog groeien? Zet de verrechtsing zich door?

 49. Ze zijn in je omgeving Berend. Praten, discusseren met argumenten, nuance: ze zullen niet ineens (zeker niet in het openbaar) van mening veranderen. Maar ze krijgen zo in elkaar geval ook andere invalshoeken mee. Wij hebben ze in de kennissen en vriendenkring. Denk ook niet dat je een doorsnee profielschets van een PVV-stemmer kunt maken.

 50. Berend.

  Ik denk dat dit heel sterk zal afhangen hoe deze chaos zich gaat ontwikkelen.Komt dit kabinet er hoe zullen die PVV aanhangers reageren dat ze uiteindelijk zwaar in de maling zijn genomen en hier de rekening ook voor gaan betalen.

  Een andere mogelijk is ook.stel dat dit kabinet er niet komt,wat doet een Hero Brinkman,ik ben van mening dat die echt niet meer in het keurslijf van Wilders gaat lopen en zal eruit stappen,met meename van zijn zetel en voor zichzelf een partij opstarten,dat zal ook een verschuiving binnen de PVV opleveren.

 51. ‘Geestelijk leider roept op tot genocide op Palestijnen’

  De Palestijnse president Abbas moet ‘van de aardbodem verdwijnen’, aldus rabbijn Ovadia Yossef
  In zijn wekelijkse preek zegt rabbijn Ovadia Yossef dat hij hoopt dat de Palestijnen getroffen worden door een plaag. Donderdag beginnen de vredesonderhandelingen tussen de Palestijnen en Israël. De gesprekken staan al onder druk doordat premier Netanyahu het moratorium op nieuwe nederzettingen niet wil verlengen.

  Ovadia Yossef is de geestelijke leider van de ultraorthodoxe Shas-partij, de coalitiepartner van de regering van premier Netanyahu. In een wekelijkse preek zegt de rabbijn dat hij hoopt dat het Palestijnse volk “van de aardbodem verdwijnt”. Hij noemt hierbij in het bijzonder de Palestijnse president Abbas.

  Yossef noemt de Palestijnen “slechte, bittere vijanden van Israël” en hoopt dat ze getroffen worden door een “een plaag”. Saeb Erekat, de Palestijnse vredesonderhandelaar, zegt dat Yossef oproept tot “genocide”. Bovendien is het “een belediging voor al onze pogingen om de onderhandelingen vooruit te helpen”, aldus Erekat.

  De vredesonderhandelingen staan al op losse schroeven omdat de Israëlische premier Netanyahu niet wil voldoen aan de eisen van de Palestijnse president Abbas. Laatstgenoemde wil dat Israël het moratorium op nieuwe nederzettingen, dat op 26 september afloopt, verlengt. Netanyahu heeft aangekondigd niet op deze eisen in te gaan.

  NRC: Vredesoverleg met Palestina nu al onder druk

  Haaretz: U.S.: Rabbi’s ‘offensive’ remarks harm peace efforts

  De Volkskrant: Netanyahu: Niets beloofd over kolonisatie

 52. Ik twijfel er niet aan dat de PVV (Wilders) een keer door de mand valt. Maar dan is het leed al geschied. De schade (in binnen-en buitenland) zal na jaren pas hersteld zijn.

 53. Eens Berend.

  Ander nieuws:

  Burger draait op voor JSF-blunder overheid

  PvdA en SP willen weten waar extra geld voor JSF-ontwikkelingskosten vandaan kwam
  Nederlandse bedrijven die betrokken zijn bij de JSF-productie ontvingen 245 miljoen euro korting op de premie die ze moesten betalen om deel te mogen nemen aan het project. SP en PvdA Kamerleden stellen de ministers van Economische Zaken en Defensie vragen over die korting, want achteraf blijkt dat de overheid door een eigen fout de overheidsportemonnee verder heeft moeten opentrekken dan afgesproken.

  In 2002 besloot de Nederlandse regering mee te doen in de ontwikkeling van de JSF straaljagers. De overheid zou een bedrag van 800 miljoen euro bijdragen, die investering werd aantrekkelijk omdat bedrijven aangaven te willen meebetalen. Ze zouden immers op lange termijn mee profiteren van de JSF-aanschaf.

  Toenmalig minister van Financiën Gerrit Zalm bepaalde hoeveel premie de bedrijven jaarlijks moesten meebetalen. In 2008 bleek dat de bedrijven veel meer betaalden dan was afgesproken. De overheid beging de fout de ontwikkelingskosten van de JSF in dollars te betalen, terwijl zij een premie in euro’s van de JSF-bedrijven binnenkregen. Omdat de euro meer waard was dan de dollar kreeg de overheid veel meer geld binnen dan procentueel was afgesproken. In het geheim spanden de JSF-bedrijven een rechtszaak aan, maar uiteindelijk trof de overheid een schikking: de JSF-bedrijven kregen een korting van 245 miljoen euro.

  SP en PvdA vragen zich nu af of de overheid wel juist gehandeld heeft door een kortingsregeling met de JSF-bedrijven te treffen. In 2002 was namelijk afgesproken dat de belastingbetaler niet zou opdraaien voor de ontwikkelingskosten van de JSF. Die afspraak lijkt te worden geschonden met de kosten van de schikking.

  De zaak kwam vorige week vrijdag aan het licht door een beroep op de Wet Openbaar Bestuur (WOB) van de Volkskrant. PvdA Kamerlid Angelien Eijsink wil onder andere weten of de ministers van Economische Zaken en Justitie op de hoogte zijn van het verhaal zoals het in de Volkskrant staat en waar het extra geld voor de JSF-ontwikkelingskosten uiteindelijk vandaan is gekomen. Ook heeft ze haar verbazing uitgesproken over het feit dat de Kamer nooit op de hoogte is gebracht van de ‘geheime rechtszaak’.

  Eerder op joop.nl: Overheid geeft bedrijven korting van 250 miljoen op JSF
  Volkskrant: Kamer eist opheldering over JSF-bonus
  Volkskrant: JSF-bedrijven krijgen korting van 250 miljoen

 54. Wie heeft er gestemd op de PVV, uit welke gelederen komen deze stemmers. De extreem rechtsen roepen wel dat ze op Wilders hebben gestemd, maar dat is een groep die nooit onder stoelen of banken hebben gestoken, dat ze extreem rechts zijn. Maar de grijze groep daaronder wie zijn dat. Als het in mijn omgeving ter sprake komt en je vraagt dan recht op de man/vrouw heb jij dan op Wilders gestemd is het antwoord nee.
  Of ik heb niemand in mijn kennissen collega kring zitten die PVV gestemd hebben (en dat zou natuurlijk kunnen). Of de grijze groep die hopelijk 1 malig op Wilders hebben gestemd durven er niet voor uit te komen.

 55. Eens Berend…

  Nog meer hete politieke hangijzers:

  Burger draait op voor JSF-blunder overheid

  PvdA en SP willen weten waar extra geld voor JSF-ontwikkelingskosten vandaan kwam
  Nederlandse bedrijven die betrokken zijn bij de JSF-productie ontvingen 245 miljoen euro korting op de premie die ze moesten betalen om deel te mogen nemen aan het project. SP en PvdA Kamerleden stellen de ministers van Economische Zaken en Defensie vragen over die korting, want achteraf blijkt dat de overheid door een eigen fout de overheidsportemonnee verder heeft moeten opentrekken dan afgesproken.

  In 2002 besloot de Nederlandse regering mee te doen in de ontwikkeling van de JSF straaljagers. De overheid zou een bedrag van 800 miljoen euro bijdragen, die investering werd aantrekkelijk omdat bedrijven aangaven te willen meebetalen. Ze zouden immers op lange termijn mee profiteren van de JSF-aanschaf.

  Toenmalig minister van Financiën Gerrit Zalm bepaalde hoeveel premie de bedrijven jaarlijks moesten meebetalen. In 2008 bleek dat de bedrijven veel meer betaalden dan was afgesproken. De overheid beging de fout de ontwikkelingskosten van de JSF in dollars te betalen, terwijl zij een premie in euro’s van de JSF-bedrijven binnenkregen. Omdat de euro meer waard was dan de dollar kreeg de overheid veel meer geld binnen dan procentueel was afgesproken. In het geheim spanden de JSF-bedrijven een rechtszaak aan, maar uiteindelijk trof de overheid een schikking: de JSF-bedrijven kregen een korting van 245 miljoen euro.

  SP en PvdA vragen zich nu af of de overheid wel juist gehandeld heeft door een kortingsregeling met de JSF-bedrijven te treffen. In 2002 was namelijk afgesproken dat de belastingbetaler niet zou opdraaien voor de ontwikkelingskosten van de JSF. Die afspraak lijkt te worden geschonden met de kosten van de schikking.

  De zaak kwam vorige week vrijdag aan het licht door een beroep op de Wet Openbaar Bestuur (WOB) van de Volkskrant. PvdA Kamerlid Angelien Eijsink wil onder andere weten of de ministers van Economische Zaken en Justitie op de hoogte zijn van het verhaal zoals het in de Volkskrant staat en waar het extra geld voor de JSF-ontwikkelingskosten uiteindelijk vandaan is gekomen. Ook heeft ze haar verbazing uitgesproken over het feit dat de Kamer nooit op de hoogte is gebracht van de ‘geheime rechtszaak’.

  Eerder hier: Overheid geeft bedrijven korting van 250 miljoen op JSF
  Volkskrant: Kamer eist opheldering over JSF-bonus
  Volkskrant: JSF-bedrijven krijgen korting van 250 miljoen

 56. Nou Berend, ik weet niet zo goed hoe ik die groep PVV-stemmers moet duiden. Afgaan op hun reacties op diverse websites is niet echt wenselijk, want ik geloof namelijk nooit dat het allemaal Tokkies zijn die op de PVV hebben gestemd. Al denk ik wel dat er veel mensen uit de lagere sociale klassen zijn die PVV hebben gestemd. Mijn hoop is een beetje gevestigd (hoe gek dat ook klinkt) dat als de coalitie-onderhandelingen leiden tot een regeer-akkoord en dit akkoord wordt bekend dat heel veel PVV-stemmers zich dan bedrogen zullen voelen. Ga maar na, binnen 24-uur na de verkiezingsuitslag had Wilders zijn eerste breekpunt (verhoging AOW-leeftijd) al weggegeven. Ik denk dat er nog wel meer speerpunten zullen sneuvelen. Zo zijn zijn plannen om 10.000 extra agenten en verpleegkundigen aan te stellen volstrekt onrealistisch en onuitvoerbaar, los nog van de vraag hoe e.e.a. gefinancierd moet worden. Stoppen met ontwikkelingshulp (how low can you go???) zit er ook niet in en zijn er nog veel meer zaken op te noemen die hij never nooit gaat binnenslepen en dat alles omdat onze blonde haatzaaier wil kunnen blijven schreeuwen en schelden als het gaat om de Islam en Moslims. Er zal dus een hele grote groep af gaan haken die teleurgesteld zullen zijn in Wilders en zijn PVV. Dit gaat echter nog wel even duren, want de mensen moeten het eerst in hun portomonnee gaan voelen wat dat “nieuwe beleid” voor hen gaat betekenen. Reken er maar op dat niet de sterkste schouders, maar de zwakste schouders die bezuinigingen moeten gaan betalen. Hogere eigen bijdrage in de zorg, kosten voor kinderopvang gaan omhoog, er wordt gekort op uitkeringen (zo wordt de duur van de WW verkort). ingrepen die wellicht noodzakelijk zijn, maar waar Geertje W. toch ook medeverantwoordelijk voor is, ook al verleent hij slechts gedoogsteun. Daarnaast hoop ik dat de Tweede Kamer nu eindelijk eens op INHOUD met Geertje W. in discussie gaat. Pechthold is eigenlijk de enige politicus die dat de afgelopen jaren (al dan niet met succes) heeft geprobeerd en daar kwam Wilders vaak slecht uit. Niet gek, want hij heeft maar 1 agenda-punt en zijn verkiezingsprogramma is een rechtstreekse kopie van dat van de SP (op sociaal vlak). Hij is niet op een lange-terminvisie voor ons land te betrappen. Dit alles gaat de komende maanden vanzelf duidelijk worden en daarom weet ik zeker dat minimaal de helft van zijn kiezers teleurgesteld af gaat haken. En nee, ik heb geen roze bril op :-).

 57. Berend.

  Mocht dit gebeuren (wat ik intens hoop)de overheid ala Angela Merkels haatzaaiende lieden die een belangrijkste functie bekleden direct aanpakt.

 58. stadhagenees; weet je het niet, dan moet je goed graven onder de groep nederlanders die alles al hebben, op vakantie gaan zoveel ze willen maar die alles wat vreemd en anders is radicaal afwijzen…je komt ze overal tegen, van hoog tot laag, en hoe harder ze schreeuwen ‘nooit pvv te zullen stemmen’ hoe verdachter ze zijn.

 59. @Dick, ik heb in al die jaren dat ik mij bewust ben van dit probleem, altijd weer blijven verbazen waar over gaat dit een stuk “heilig”grondgebied waarover we om vechten. In godsnaam waar gaat dit over. En dan die familie’s mijn zoon/dochter is gestorven als martelaar. Indictronatie van de hoogste vorm volgens mij.
  Maar ook hier geld, niet iedere Isreaelier of Palestijn wil ten koste van alles, dat ze hier mee door gaan.
  Maar ga je dat maar om je heen vertellen. Dus volgens mij is ook hier, voor velen angst de leidraad.

 60. Questionmaster, daar zit zeker wat in. Wat ik vooral vreemd vind is dat in mijn vrienden- en kennissenkring (hoogopgeleid, werk, eigen huis) het idee leeft dat het eigenlijk wel goed is dat er zo’n minderheidskabinet komt. Als je dan om een motivatie vraagt is de reactie “dat het zo niet langer kan” of iets dergelijks. Tja, zo lust ik er nog wel een paar.

 61. @ Ingrid, heb wel eens gelezen over een Joodse groep die almaar tegen misstanden protesteert en demonstreert voor vrede. Maar ze schijnen geen voet aan de grond te krijgen. Laatst doneerde een Palestijn nog een nier oid aan een Joodse. Denk dat de overgrote meerderheid vrede wil.

  Maar de huidige Israëlische machthebbers willen geen land voor vrede. Begrijp niet dat de extreem conservaties Netanyahu (oid) weer aan de macht is gekomen, met Liebermann die nog heftiger is. Maar ik begrijp ook niet dat Hamas bij de buren de grootste werd. Zolang er bij beide partijen niet eens de intensie is om vrede te bereiken, zal het nog wel even doorduren. Hoe triest de situatie voor met name de Palestijnen ook is.

 62. @ Plantje: niet posten is nog rustiger…en je hebt toch ook een politieke (VVD) mening? Kom d’r maar in…’T is best gezellig hier. In tegenstelling tot de valse beeldvorming daar geuit 😉

  Hoop dat je het niet erg vindt dat ik daar straks nog ff de BBB(B) post?

 63. Wat er in Israël met de Palestijnen gebeurd is een grof schandaal, de Joodse lobby is echter zo sterk en vooral zo rijk dat dit alles vakkundig weggemasseerd wordt. De USA is wat dat betreft ook zo hypocriet als het maar zijn kan. Terrorisme in welke vorm dan ook is altijd fout en af te keuren, maar dan moet die afkeuring ook wel gevolgd worden door een boycot in het geval van Israël. Alleen dat durft niemand. Ik gun iedereen het allerbeste, maar wel op basis van gelijkheid, juist dat laatste wordt door Israël met voeten getreden. En als er dan wat gebeurd tegen Israël gaat het CIDI gelijk roeptoeteren hier in Nederland. Deze organisatie heeft zich nog NOOIT uitgesproken tegen de Israëlische regering. Altijd maar in de slachtofferrol, geen wonder dat iemand als Wilders volop wordt gesteund door de Joodse lobby. Voor de goede orde; ik heb niets tegen Joden, Arabieren, Surinamers, Chinezen, Molukkers of welke groep dan ook. Ik ben gewoon fel tegenstander van staatstterrorisme en terrorisme in het algemeen, maar ja welk weldenkend mens is dat niet?

 64. @ Stadshagenees; Absoluut, zonder de steun van de VS zijn ze nixxx. VS leek Israël vorig jaar de duimschroeven te hebben aangedraaid, maar geloof dat ze inmiddels al weer een stuk losser zitten.

  Ook eens met de rest.

 65. Deeltijd-WW moet worden terugbetaald aan het Rijk. Ivm misbruik!

  Sommige werkgevers denken echt dat ze alles kunnen maken. Iets met boven de wet leven en niet onder een baas kunnen werken.

 66. In het Israelische dagblad Haaretz van 25 maart 2010 lezen we:

  ⤽Nearly 300 Congress members declare commitment to ⤽unbreakable⤝ U.S.-Israel bond⤝

  Mede in verband hiermede publiceerde Senior stafredacteur van de Amerikaanse site ⤽Veterans Today⤝, Gordon Duff, een artikel, met o.a. een link naar een video van alawson911, waarvan ik de volgende transcriptie maakte:

  Transcript:
  ⤽Een daad van verraad is gepleegd door leden van het Congres van de VS. Men moet zich hebben gerealiseerd, dat de brief aan de Minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton ondertekend door zo??n 300 Congresleden, die hun commitment tot een onverbrekelijke band tussen de U.S. en Israël bevestigen, alom zou worden gepubliceerd en in handen van die onwettige apartheidsstaat zou vallen.

  Daarom zou het schrijven en tekenen van die brief moeten worden gezien als een daad van verraad. De brief heeft de macht van de President van de V.S. volledig ondermijnd door Israël te vertellen: ??Het maakt niet uit, wat je met de Palestijnen doet, hoeveel illegale bouwsels je op het gebied zet, wat je van hen hebt gestolen, of wat je met Iran van plan bent. Wij de ondertekenaars van deze brief staan achter je, hoe dan ook.??

  Het U.S. Congres telt 535 stemgerechtigde leden, zodat Haaretz??s schatting, dat het aantal van bijna 300 handtekeningen zou betekenen, dat meer dan de helft van de gekozen wetgevers in de V.S. deze verraderlijke daad goedkeuren. Er zijn verschillende definities van verraad, maar deze past op de situatie: ??een schending van trouw aan de soeverein of aan zijn staat??.

  De verklaring van een meerderheid van Congresleden, dat een geprivilegieerde natie niets te vrezen heeft van welke actie die het zou kunnen overwegen te ondernemen dan ook, is heel duidelijk een daad van verraad, in dit geval: ⤽Een schending van trouw aan de Verenigde Staten.⤝

  Het is een daad van verraad, krachtens het feit, dat Israël verzekerd wordt van de wetenschap, dat zelfs wanneer de levens van burgers van de V.S. op het spel zouden kunnen worden gezet, namelijk dat van leden van zijn gewapende macht, elke actie die Israël zal ondernemen niet zal worden verijdeld of bestreden.

  Het is alsof je tegen een bekende moordenaar, die je uit de gevangenis vrijlaat, zegt: ⤽Wat je de volgende keer ook doet, wij zullen niets doen om je te tegen te houden. Je hebt ons woord.⤝

  Het vooropstellen van overwegingen ten gunste van een buitenlandse macht boven de veiligheid van de V.S. en zijn burgers moet een daad van VERRAAD zijn. Het kan niet anders worden omschreven.⤝

  Commentaar Spy-Nose:
  Deze politieke daad van de Congresleden is de zoveelste aanwijzing, dat de buitenlandse politiek van Amerika uiteindelijk niet door Washington, maar door Tel Aviv wordt bepaald. Zouden de ondertekenaars gebrainwashed zijn of onder druk hebben gehandeld?

  Hoe dan ook, dit zou aanleiding moeten zijn tot onmiddellijke heroverweging van de Nederlandse buitenlandse en defensiepolitiek en onmiddellijke terugtrekking van de Nederlandse troepen uit Afghanistan.

 67. stadshagenees; als ze komen met ‘dat het zo niet langer kan’ zou ik metéén willen weten welke privileges de heren/ dames willen opgeven.Dan word het toch wel akelig stil…want torn niet aan hun hypotheekaftrek, zoveelste vakantie en -tigste verbouwinkje…en daar gaat het toch onverbiddelijk naartoe.Opdat partijen als cda, vvd en pvv maar goede sier kunnen maken hebben ze het heel schijnheilig over bezuinigen, maar met hun soort bezuinigen bedoelen ze financiëring van luxe reisjes, afhuren van mega ruimtes met overvolle tafels vol voedsel enz. gristenunie tineke heeft al aangegeven waar het naartoe gaat…een schrijnender voorbeeld als ‘lak aan het volk’ zul je niet vinden.Ipv ouderen te helpen, en te belijden wat haar godsdienst haar voorschrijft stopt ons aller tinus’ het geld liever in haar eigen pruim…en dan hoor de de pvv heus niet hoor, wel heel opvallend.

 68. De PVV wil in maart 2011 meedoen met de Overijsselse provinciale statenverkiezingen.

  Onder leiding van het Kamper PVV-kamerlid Marcial Hernandez wordt de komende tijd een ‘klasje’ van een aantal potentiële statenleden opgeleid. Hernandez zegt uit te gaan van een Statenfractie van minstens zes zetels en sluit ook deelname aan een nieuwe college van Gedeputeerde Staten niet uit. Over het verkiezingsprogramma is nog niets bekend, dat wordt volgens het Kamerlid nog geschreven. Wel zal het volgens Hernandez een ‘onversneden PVV geluid’ in zich hebben, maar dan toegespitst op de provincie Overijssel. Uiterlijk in januari moeten zowel het programma als de kandidatenlijst bekend zijn.

 69. Er komt net een bedankje door….van de vijand; maar toch:

  Taliban bedankt Geert Wilders cum suis

  ‘Het verbieden van de moskee in New York is een cadeautje voor ons’
  De Taliban in Afghanistan is zeer te spreken over het verzet tegen de bouw van een moskee in New York. “Het levert ons meer rekruten, donaties en publieke steun op,” verklaart een woordvoerder van de Taliban tegenover Newsweek. “De tegenstanders doen ons echt een groot plezier.” PVV-leider Geert Wilders gaat op 11 september preken in New York tegen de bouw van de moskee in het bijzonder en tegen de islam wereldwijd in het algemeen.

  Volgens woordvoerder Zabihullah levert het protest van Wilders en zijn kornuiten tegen de bouw van de moskee meer emails op dan bijvoorbeeld het burka-verbod in Frankrijk waar de moslimfundamentalisten ook al mee in hun nopjes waren. “Toen kregen we al veel vragen van mensen die wilden weten hoe ze moeten reageren maar nu gaat het nog veel harder met de steunbetuigingen en vragen wat er tegen te doen valt.”

  De protesten maken het voor de Taliban eenvoudig mensen te overtuigen dat de VS tegen de islam is. “Het laten zien van de werkelijkheid is nu eenmaal de beste propaganda,” aldus de Taliban. De guerrillabeweging laat ook nog even weten dat er een golf nieuwe terroristen-in-spé uit het Westen aankomt. Ze wijzen op de arrestatie van drie verdachten vorige week in Canada. “Hoe meer moskeeën gestopt worden, hoe meer jihadstrijders wij er bij krijgen.”

  Newsweek: The Taliban vs. the Mosque

  de taliban & de moskee

 70. Oeiiii een echt oud majoor nou die kan zijn weg dus prima vinden in de PVV. Maar zoals het de PVV betaamt; Over het verkiezingsprogramma is nog niets bekend, dat wordt volgens het Kamerlid nog geschreven

  Klinkt zo bekend he

 71. Nog weer triest nieuws uit Israël:

  Netanyahu gedoogt oproep tot genocide

  De Palestijnse president Abbas moet ‘van de aardbodem verdwijnen’, aldus rabbijn Ovadia Yossef
  In zijn wekelijkse preek zegt rabbijn Ovadia Yossef dat hij hoopt dat de Palestijnen getroffen worden door een plaag. Premier Netanyahu distantieert zich van de afspraken, maar keurt deze niet af. Donderdag beginnen de vredesonderhandelingen tussen de Palestijnen en Israël. De gesprekken staan al onder druk doordat premier Netanyahu het moratorium op nieuwe nederzettingen niet wil verlengen.

  Ovadia Yossef is de geestelijke leider van de ultraorthodoxe Shas-partij, de coalitiepartner van de regering van premier Netanyahu. In een wekelijkse preek zegt de rabbijn dat hij hoopt dat het Palestijnse volk “van de aardbodem verdwijnt”. Hij noemt hierbij in het bijzonder de Palestijnse president Abbas.

  Yossef noemt de Palestijnen “slechte, bittere vijanden van Israël” en hoopt dat ze getroffen worden door een “een plaag”. Saeb Erekat, de Palestijnse vredesonderhandelaar, zegt dat Yossef oproept tot “genocide”. Bovendien is het “een belediging voor al onze pogingen om de onderhandelingen vooruit te helpen”, aldus Erekat.

  De Israëlische premier, Benjamin Netanyahu, gedoogt de uitspraken van de rabbijn door deze niet af te keuren. Een woordvoerder van de premier zegt in een reactie: “De preek vertegenwoordigt niet het standpunt van de premier of de regering.”

  De vredesonderhandelingen staan al op losse schroeven omdat de Israëlische premier Netanyahu niet wil voldoen aan de eisen van de Palestijnse president Abbas. Laatstgenoemde wil dat Israël het moratorium op nieuwe nederzettingen, dat op 26 september afloopt, verlengt. Netanyahu heeft aangekondigd niet op deze eisen in te gaan.

  NRC: Vredesoverleg met Palestina nu al onder druk

  Haaretz: U.S.: Rabbi’s ‘offensive’ remarks harm peace efforts

  De Volkskrant: Netanyahu: Niets beloofd over kolonisatie

  Laatste 3 zijn links

 72. Deze hoort hier eigenlijk:

  Sascha weer met ’t 8-uur journaal 😀

  Kondigt wel weer een probleem van de pensioenfondsen aan: We leven steeds langer…..Dus…..

  Asjeblieft zeg: dat wisten we toch al lang. Hebben ze weer een excuus nodig?

  Moet eicellen invriezen mogelijk zijn? Tot welke leeftijd 45 of 50?

 73. Beste Questionmaster, voor de goede orde, ik heb geen multimiljonairs in mijn vrienden- en kennissenkring. Wel mensen met koophuizen, dat laatste heb ik zelf ook. Die mensen waar ik het over heb denken net als vele anderen bij dat geroeptoeter van Wilders dat daar wel wat in zit. Als je alles plat slaat zoals Wilders doet dan klopt dat ook. Echter, ik en anderen nemen de moeite die uitspraken te beoordelen op hun meritis en eens uit te zoeken of wat de PVV wil, kan danwel wenselijk is. Het antwoord is wat mij betreft NEE. We wonen hier met 16 miljoen mensen en dus moeten wij de problemen ook zelf aanpakken en oplossen. De overheid kan helpen, maar meer ook niet, te vaak kijkt diezelfde overheid ook de andere kant op. Laten wij maar zorgen dat we als burger van dit land laten zien dat het ook anders en dus ook beter kan! Dan zijn we al een heel eind. Trouwens, een schot in de roos deze topic! Complimenten voor de webmaster!

 74. @Dick; Hulde, ga daar vooral mee door! Wat is trouwens jullie mening over het nieuwe Zwolse college van B&W, ondanks de mooie beloftes en toezeggingen vind ik ze totnutoe uitblinken in onzichtbaarheid. Zou dat te maken kunnen hebben met de ongetwijfeld vervelende bezuinigingen die eraan zitten te komen. Meneer Berkhout uit Zeist van de VVD heb ik ook al een tijdje geen wartaal meer uit horen slaan, dat laatste is dan wel weer goed nieuws 😀

 75. Krijg er ook te weinig hoogste van Stadshagenees. En idd, aan brallerig geblaat hebben we hier geen behoefte. Ouwh*eren kunnen we zelf wel, dan ook nog op zien Zwols. Of het nu wel of niet klopt met de officiële spelling; mag de pret niet drukken.

 76. Ik zomaar het idee dat als wij met wat reageerders hier de koppen bij elkaar steken, we hele goede ideeën en plannen kunnen ontwikkelen over hoe het moet met onze stad. Daar hebben wij vast geen 100 dagen voor nodig, of wel soms? Een biertje, cola’tje en een bittergarnituurtje doet vermoedelijk wonderen 😀

 77. Helemaal eens Stadshagenees

  Ik had zomaar het idee dat als wij met wat reageerders hier de koppen bij elkaar steken, we hele goede ideeën en plannen kunnen ontwikkelen over hoe het moet met onze stad. Daar hebben wij vast geen 100 dagen voor nodig, of wel soms? Een biertje, cola’tje en een bittergarnituurtje doet vermoedelijk wonderen

  We hadden zelfs 1,5 maand terug al een schaduwkabinet op het Alg.log…Nou, daar droop de kwaliteit vanaf! Maar de beoogd MP is met de noorderzon vertrokken 😮

  * Sorry Derk, moest toch nog weer ff inloggen.

 78. Wateroverlast op straat is politieke keuze

  Het is een verstandige politieke keuze om bij extreem weer het water op straat op te vangen. Om wateroverlast zoals die zich donderdag voordeed in stedelijk gebied te voorkomen, zouden gemeenten 18 miljard euro extra in uitbreiding van het riool moeten investeren.

  Overmacht
  Dat stellen woordvoerders van gemeenten, waterschappen en rioolbeheerders donderdagochtend in een reactie op de ernstige wateroverlast in het westen en midden van ons land. Allen spreken van een overmachtsituatie, waarbij overlast voor het verkeer helemaal niet, en het onderlopen van kelders bijna niet te voorkomen is.

  18 miljard
  De overstromingen worden veroorzaakt doordat het riool in de steden niet zijn berekend op deze hevige regenval. Uitbreiding van de capaciteit tot dit extreme niveau zou volgens de VNG in totaal 18 miljard euro kosten, evenveel als het nieuwe kabinet nu wil bezuinigen. Woordvoerster Ashja Khoenkhoen ziet dat niet gebeuren.

  Overlast accepteren
  Directeur Hugo Gastkemper van Rioned, de koepel van rioolbeheerders, onderschrijft dit. ??De norm is in het algemeen dat je schade probeert te voorkomen, maar dat je eens in de twee jaar wateroverlast moet accepteren. Opvangen op straat noemt hij een goede oplossing. ??Er zijn zelfs gemeenten die speciaal hiervoor extra hoge stoepranden hebben aangelegd??.

  El Niño
  De waterschappen zijn verantwoordelijk voor de afvoer van het oppervlaktewater in ons land, maar daar deden zich donderdag nauwelijks problemen voor. ??De pijn zit hem vooral in stedelijk gebeid, waar het water niet de grond in kan omdat er nu eenmaal veel verhard is. Het riool moet dan alles afvoeren. Bij dit soort El Niño??achtige zomers is overlast daar niet te voorkomen??.

  Inboedelverzekering
  Overlast oké, maar schade door ondergelopen kelders is wat anders. Kunnen getroffen bewoners de gemeente aansprakelijk stellen voor de schade? De woordvoerders denken van niet. ??Alleen als gemeenten werkelijk nalatig zijn geweest, maar daar lijkt het niet op??, stelt Rioned. Het blijft een afweging tussen te verwachten schade en wat mensen willen betalen, aldus woordvoerster Hanneke Heeres van de Unie van Waterschappen. ?? Als de waterschapslasten of de rioolheffing wordt verhoogd is de commotie onder de burgers groot??.

  Risico??s
  De VNG spreekt van overmacht en wijst juridische aansprakelijkheid voor de schade af. Gemeenten hebben een zorgplicht, maar moeten ook goed met het belastingsgeld omgaan. Het is net met als extreme sneeuwval, dan kun je ook nooit alle wegen sneeuwvrij houden. Mensen die dat wel willen realiseren zich niet wat het zou kosten om alle risico??s in de maatschappij uit te sluiten.??

  Bron: Binnenlands Bestuur, 26 augustus 2010
  =========
  Mogguh!

 79. Morguh allen.

  Wat zal ons deze dag weer brengen.Mwa dat Boutersen een hersenbloeding heeft gehad,erg dat dit gebeurd is, hoop dat die hersteld maar verder hoef ik niet zoveel meer van hem te horen.

  Interressanter vond ik het om lezen dat onze blonde strijder liever 10 zetels inruild,dat een proces:o.

  Ach we zullen zien wat Moscodinges er van gaat maken.

 80. Bij neerleggen? Dat zou hetzelfde gevoel voor mij zijn dat ik me zou aansluiten bij die verkeerde bruinhemden van de vorige eeuw.
  Dacht het toch niet he.

 81. Twee mannen op Schiphol opgepakt wegens terreurplannen

  Update: Mannen hielden mogelijk ‘droogoefening’ voor aanslag ?? Verdachten aangehouden op verzoek Amerikaanse autoriteiten

 82. Goedemorgen, we zijn al begonnen zie ik :D. Ik ga me niet neerleggen bij het feit dat Wilders gedoogsteun gaat verlenen, het wordt tijd dat de grote massa zich laat horen en een vredelievend tegengeluid ontwikkelt! Daarnaast ben ik nu al zo’n beetje klaar met de Zwolse gemeenteraad. In Stadshagen waren de dames en heren in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen niet weg te slaan uit het winkelcentrum. Die bralapen van de VVD voorop, ze zouden de problemen met de verkeersknip wel even op gaan lossen, tuurlijk joh. Het enige wat ze totnutoe hebben bedacht is dat er maar weer eens een geldverslindend onderzoek moet komen, op kosten van………juist ja, de gemeenschap. Overigens vind ik die hele discussie onzin, mensen die in Stadshagen zijn komen wonen wisten vooraf donders goed hoe de verkeerssituatie in Stadshagen was en is. Nu wordt een parkeergarage misbruikt als openbare weg door overspannen vaders en moeders die hun kroost naar school danwel kinderopvang moeten brengen. En dan te bedenken dat er uitstekende fietspaden zijn in de wijk, maar kennelijk zijn de mensen daar tegenwoordig te lui voor….

 83. Mogguh Stadshagenees. Eens over Geert: denk je aan een demonstratie oid? Knip…owww daar heb ik geloof ik wel 10 topics over volgeschreven. En de formateur van dit kabinet stond er over te raaskalen bij ons aan de deur. Tijdens een sneeuwbui en met RTL-camarea’s in zijn net…Oh ja hij had ook nog een nr 4 of 5 als wethouder Hekking bij zich. De, helemaal geen impossante, man wist niet waar ie het over had met zijn knip. Heb verder duidelijk gemaakt dat ik nixxx met de ego- en geldbuidelpartij heb. Hij droop af en RTL zond het niet uit. Heb overigens geen redelijk alternatief gelezen/gehoord. Vind het prima zo in onze fietsvriendelijke wijk.
  Agut idd….een onderzoek. Daar hadden we er nog geen 10 van.

  Inderdaad

  overspannen vaders en moeders die hun kroost naar school danwel kinderopvang moeten brengen

  Lui en gemakszuchtig. En owee als je ze een strobreed in de weg legt.

 84. Een demonstratie is niet het juiste middel, ik denk dat er vanuit de maatschappij een tegenbeweging moet en gaat ontstaan. Daarbij zou wat aandacht van de media welkom zijn. Vrijwilligerswerk, sportactiviteiten voor jong en oud en thema-avonden in bv. buurthuizen. Dit alles om het onderlinge begrip te vergroten en de saamhorigheid te versterken. Ik verdenk veel PVV-stemmers ervan dat ze s’zomers met hun dikke reet aan een Turks strand liggen en vreten en zuipen in zo’n all-inclusive walhalla. Dat type mens heb ik ook weleens meegemaakt op vakantie, je zou bij het aanschouwen van dat wangedragd bijna het Duitse staatsburgerschap aanvragen….Terug in Nederland gaan die figuren vervolgens schelden op alles wat vreemd of raar is, ben je het niet met ze eens en je gaat in discussie dan wordt je uitgemaakt voor links tuig of linkse facist en moet je verder je muil houden. Nee, als Geert aan de macht komt wordt alles beter/anders! Dat het anders wordt geloof ik zeker, maar beter wordt het in ieder geval niet. En die VVD’ers staan erbij en laten het allemaal maar gebeuren….Nederland, polderland….En wat die verkeersknip betreft; ze dronken een glas, deden een plas en alles bleef zoals het was.

 85. Dit is met Stadshagen volgens mij echt niet zo:

  Vinex-wijken trekken bevolking uit elkaar
  Nieuwbouw vooral voor rijke gezinnen, rest blijft achter in oude stadswijken
  In steden waar nieuwe wijken zijn gebouwd zijn bevolkingsgroepen verder uit elkaar getrokken, concludeert het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). De komende jaren worden er 800.000 nieuwe woningen neergezet. Als de plannen niet aangepast worden zal de segregatie alleen maar verder toenemen.

  De onderzoekers keken naar de gevolgen in zes steden in de periode tussen 1999 en 2005. In Tilburg, Utrecht en Den Haag nam de segregatie het sterkst toe:

  In Den Haag en Utrecht is relatief veel nieuwbouw gepleegd aan de randen van de stad. In deze nieuwe wijken wonen vooral gezinnen met midden- en hogere inkomens, die voorheen woonden in andere, vaak aangrenzende woonwijken in de stad. In deze bestaande wijken blijven vooral lagere inkomensgroepen en alleenstaanden achter. De segregatie naar inkomen en huishoudens is in Den Haag en Utrecht dan ook het sterkst. De segregatie van niet-westerse allochtonen is in deze steden nauwelijks toegenomen. Weliswaar zijn allochtonen (met name Turken en Marokkanen) ondervertegenwoordigd in de nieuwbouwwijken, maar hun aandeel stijgt.

  In Rotterdam, Groningen en Arnhem, waar relatief veel nieuwe woningen zijn gebouwd in bestaande (aandachts)wijken, is de segregatie van lage inkomensgroepen en niet-westerse allochtonen afgenomen. Van alle onderzochte steden is in Tilburg de segregatie van Turkse en Marokkaanse Nederlanders het meest toegenomen. In deze stad is weinig geherstructureerd. Vele autochtonen zijn uit de armere stadswijken getrokken naar nieuwbouwwijken. Allochtonen (vooral Turkse en Marokkaanse Nederlanders) bleven achter in de bestaande wijken. Het proces dat ook allochtonen naar de nieuwbouwwijken trekken is hier dus in de onderzochte periode nog niet op gang gekomen.

  De Volkskrant schrijft:

  De vraag of nieuwbouw invloed heeft op de segregatie is relevant, omdat de demissionaire regering in haar beleid voor de achterstandswijken streeft naar ??diversiteit??. Als allochtone en autochtone gezinnen met modale inkomens in de wijk blijven wonen, bevordert dat de leefbaarheid en de integratie van achterstandsgroepen, is de gedachte. Het is een veronderstelling die onder sociale wetenschappers al drie jaar tot heftige discussies leidt. Kritische sociologen stellen dat rijk en arm, allochtoon en autochtoon ook in gemengde wijken compleet langs elkaar heen leven.

  Segregatie
  variatie

  Stadshagen bindt. Veel dezelfde leeftijdsgroepen. Met gevolgend van dien. Kinderrrijk; kinderen zitten ook veel in dezelfde leeftijdscategorie. Ook veel ouderen wonen hier met veel plezier en betaalbaar. Er staan ook aardig wat huurwoningen. En relatief goedkope koopwoningen. Veel multiculturele vriendengroepen. Zeer gemeeleerd gezelschap in een bruisende, springlevende wijk die een uitstekende sociale cohesie kent…..Bovendien heb ik zeker niet het idee dat oude(re) wijken verpauperen. Veel wijken hebben hun eigen karakter ja: prima toch!?

  Zo daar hoeft geen duur en tenenkrommend onderzoeksrapport meer over te verschijnen 😉

 86. Ok Stadshagenees

  ik denk dat er vanuit de maatschappij een tegenbeweging moet en gaat ontstaan. Daarbij zou wat aandacht van de media welkom zijn. Vrijwilligerswerk, sportactiviteiten voor jong en oud en thema-avonden in bv. buurthuizen. Dit alles om het onderlinge begrip te vergroten en de saamhorigheid te versterken.

  Maar wie neemt het initiatief?

 87. Ook al geblondeerd:

  Geblondeerde haat-dominee opent kerk bij Ground Zero

  Tv-dominee Bill Keller berucht vanwege verketteren homo’s en moslims
  De evangelist uit Florida wil een kerk nabij Ground Zero openen. Zondag begint hij met preken in het Mariott, waar hij zal blijven preken tot het beoogde bedrag van 8 miljoen dollar, benodigd om een christelijk centrum te openen, binnen is. Opmerkelijk is dat de komst van de kerk nog niet heeft geleid tot een protest, terwijl de pastoor bekend staat om zijn anti-moslim en anti-homo uitlatingen.

  Critici van het islamitische centrum willen niet dat de moskee er komt omdat ze vinden dat er in het gebied rondom de op 11 september getroffen Ground Zero een ‘zone van plechtigheid’ moet zijn. Anderen vinden de moskee ‘bewust provocerend’ en vinden dat het islamitisch centrum onrespectvol is voor de slachtoffers. Tegen de komst van Bill Keller wordt niet geprotesteerd, terwijl hij er extreem haatdragende opvattingen op na houdt.

  Keller provoceert met zijn kerk en zijn standpunten tegenover moslims. Zo meent de dominee dat de islam een religie is van ‘haat en dood’ , waarvan alle aanhangers naar de hel zullen gaan. Ook zegt hij dat de islam een prachtige religie is… voor pedofielen. Zijn nationale televisieshow werd in 2007 na vier jaar van de buis gehaald wegens de rabiate anti-moslimtaal. In 2008 kwam Kelly in opspraak toen hij een reclame campagne startte tegen presidentskandidaat Mitt Romney, omdat laatstgenoemde mormoon is. De campagne had de naam ‘stemmen voor Satan’.

  De evangelist staat bekend om het handig financieel profiteren van controverses. Dat hij dat nu weer zal doen is niet uitgesloten. Eerder haalde hij gelovigen al over hun sieraden en goud naar hem te sturen. Op de website voor het christelijk centrum staat een link met ‘verdien $$$ – klik hier!’ De link verwijst naar een brief waarin Keller gelovigen wijst op een korting van 10 procent, indien zij hun vrienden overhalen geld te doneren aan het christelijk centrum.

  Keller heeft eerder drie jaar in de gevangenis gezeten wegens fraude.

  /’http//www.salon.com/news/politics/war_room/2010/08/30/bigot_establishes_ground_zero_church/index.html]Link is dood lijkt het[/url]
  bouwput[/url]

 88. dick; tav posting 10:17…”overspannen vaders danwel moeders die hun kinderen naar school/ kinderopvang moeten brengen”

  meestal zijn het MOEDERS dus, wat dat betreft leven we in nederland in de 16e eeuw.
  En het kan nog erger want onlangs is er een babyinternaat geopend, kun je de kleine dag en nacht kwijt…ouders die hun kroost 24 op 24 dumpen metéén uit de ouderlijke macht ontzetten want dergelijke broedplaatsen voor nieuwe dutrouxjes, daar zitten we niet op te wachten.

 89. Laat onze Marketingmanager uit Zeist, dhr. Berkhout maar eens inhoud gaan geven aan de leus “Samen maken wij de stad”, alles beter dan dat geleuter wat hij totnutoe heeft verkondigd. De gemeente kan mooi het voortouw nemen. Waar nodig kan ik helpen, doet de gemeente dat niet, dan kunnen we misschien eens een biertje drinken met wat reageerders hier om snode plannen te smeden.

 90. By the way; Stadshagen kan inderdaad als voorbeeld dienen, gaat best goed in onze wijk. Incidenten die het tegendeel bewijzen heb je overal, maar het zijn dan nog steeds incidenten.

 91. Slot Daniël Samkalden’s VK-opinie:

  Plant de stekjes van De ‘Anne Frankboom’ ergens anders. Aan de Israëlische kant van de muur bij de Gazastrook bijvoorbeeld. Zodat ze in deze tijd opnieuw kunnen uitgroeien tot symbool van de vrijheid die zovelen wordt ontzegd.

  :D:D:D

 92. @ QM, nogal heftig maar zeker eens met de strekking

  En het kan nog erger want onlangs is er een babyinternaat geopend, kun je de kleine dag en nacht kwijt…ouders die hun kroost 24 op 24 dumpen metéén uit de ouderlijke macht ontzetten want dergelijke broedplaatsen voor nieuwe dutrouxjes, daar zitten we niet op te wachten.

  Opdat pappa en mamma niet naar ze om hoeven kijken en zoveel mogelijk centjes kunnen verdienen. Veel, meer, meest (onGRIJPBAAR veel) centjes….Jaaaa, kinderen want dat is errug belangrijk: geld, macht, status, aanzien, roem maar vooral je eigen ego.

 93. Je kunt altijd beginnen de desbetreffende partijen via de mail je ongenoegen laten horen tot vervelens toe.
  Verder begin in je eigen omgeving waarom je haaks staat tegenover het as gebeuren,en ga geen enkele discussie uit de weg.

  Elk geluid wat je laat horen helpt om de discussie te blijven voeren.

 94. @Zwolse; gisteren heb ik om te beginnen een mailtje gestuurd naar de heer de Heer van de VVD. Je snapt ongetwijfeld dat het sindsdien angstvallig stil is aan de overkant. Ik heb niet de illussie dat dat clubje corpsballen iets met dergelijke mailtjes doet. De overige partijen komen zeker ook aan de beurt, behalve de LWL dan, dat is namelijk nogal zinloos zoals je weet 😀

 95. Noem mij dan maar ouderwets maar het is toch normaal je kinderen zélf op te voeden???????????????
  Ik kan me nog goed een uitzending van zembla herinneren, over kinderopvang ‘mickey’ in amersfoort, waar voor de camera een medewerkster van de opvang door de grote baas (type proleet zonder overwicht dus die moest zich toch ff bewijzen) uitgefoeterd en op haar plaats gezet werd.
  Geen greintje respect, werksfeer 0, een verloop waar je niet goed van word – ze verdienen geen ene drol of zitten alleen een stage uit- en daar stel je baby’s, peuters en kleuters aan bloot?
  Onbegrijpelijk.Het kind als meubelstuk, maar ze zijn er idd, dat soort idiote zogenaamde ouders.

 96. :D:D:D Stadshagenees

  doet de gemeente dat niet, dan kunnen we misschien eens een biertje drinken met wat reageerders hier om snode plannen te smeden.

  In het strandhuis?

  Berky heeft hulp zat anders:

  Duur (door ons) betaalde hulp:
  – Zwolle Marketing
  – City Centrum
  – VVV
  – Centrum en wijkmanagers
  – Stichting promotie Zwolse markten (las ik ergens)
  – Zwols uitbureau
  – Hier rechtsboven staat een banner van “Samen maken we de stad” wat dat is; misschien ook wel een bureau?

  Het lijkt me sterk daar er hier al niet een paar langs elkaar heen werken.

 97. Stadshagenees.

  Ik doe dagelijks niet anders dan mails versturen.
  Heb 1x een mail van het CDA terug gekregen met hun standaard antwoordt eerst de uitkomst van de besprekingen af te wachten.

  Wat de LWL betreft daar heb ik vanochtend mijn laaste post neer gezet,aan zo n zooitje ongeregeld incl.Willem zelf, wil ik niets meer mee te maken hebben,zonde van de tijd om daar nog een sec.aan te spenderen.Een troosteloze en hopeloze bende daar.

 98. @ Stadshagenees

  De overige partijen komen zeker ook aan de beurt, behalve de LWL dan, dat is namelijk nogal zinloos zoals je weet

  Denk dat Willem inzet op verregaande samenwerking met de PVV. Hij stond (toen Geert hier was) klaar om hem een hand te geven….maar ze schijnen langs elkaar heen te zijn gelopen.

 99. Dick.

  Nee hij stond op de verkeerde plek;D,ondanks zijn prive draadje(zoals die beweerd) met Geert.

  Ik wist om 10.30 uur al zonder prive draadje ;D waar Blondie aankwam hier in Zwolle.

 100. Hoorde Fennema gister te kort bij de mannenbroeders. Hij klonk verstandig. Zo maar eens naar de link luisteren.

  Dit vond Spitsnieuws schijnbaar het belangrijkste

  Geert Wilders had tijdens zijn huwelijk meerdere affaires met andere vrouwen. Deze pikante onthulling is te lezen in de biografie ‘Geert Wilders, Tovenaarsleerling’ die vanmiddag in Den Haag wordt gepresenteerd.

  Meindert Fennema schreef de biografie zonder ooit een woord gewisseld te hebben met de PVV-leider. Toch vindt de schrijver dat hij een betrouwbaar beeld heeft gegeven van de Venlose politicus.

  De affaires van Wilders noemt Fennema ‘affairettes’. De vrouw van Wilders bleef hem ondanks alles trouw. Fennema: ,,Zij is een anker in zijn leven.” Fennema sluit overigens niet uit dat ook zij wel eens ‘een affairette’ heeft gehad.

  11 september
  Fennema stelt dat de aanslagen op 11 september een keerpunt waren in de politieke carri?re van Wilders. ,,Voor 9/11 was hij een politicus die met zijn interesse voor en kennis van de islam er in de ogen van velen een vreemde hobby op na hield. Na 9/11 werd hij een politicus met een serieuze missie.”

  De titel Tovernaarsleerling slaat op de bijzondere verhouding van Wilders met ‘zijn leermeester’ Frits Bolkestein. Wilders heeft veel van Bolkesteins uitgangspunten overgenomen, zegt Fennema, maar is daarna geradicaliseerd. Bolkestein heeft inmiddels afstand genomen van zijn leerling en noemt de PVV-leider ‘excessief’. Toch neemt de gewezen VVD-leider en niet Geert Wilders zelf de biografie vanmiddag in ontvangst. De presentatie van het boek vindt plaats in perscentrum Nieuwspoort, een bolwerk van linkse journalisten, meent Wilders. Volgens Fennema is dat dan ook de belangrijkste reden dat de PVV-leider niet aanwezig is bij de presentatie.

  Meer over professor Fennema

 101. Nr.1 met lef

  De prominente CDA??er Jan Schinkelshoek wil niet terugkeren in de Tweede Kamer. Dat heeft hij de CDA fractie per brief laten weten. Hij is de eerste op de CDA-lijst die de ultieme consequentie verbindt aan de coalitie-onderhandelingen met de VVD en de PVV.

 102. Mooi al die onrust omtrent de vorming van het nieuwe minderheidsgedrocht. Ook binnen de VVD gaat het rommelen (Weisglas is bijzonder kritisch). Laat er maar een bommetje onder de formatie komen, kunnen we nog lachen.

 103. QM je kijkt met je ogen dicht op het draadje waar je voor m*ngool werd uitgemaakt. Het draadje van PVV-stemmers. Alleen die laatste post van de echte Eduard. Juist QM, je komt net van een draadje met namenjatters en trollen….welkom daar. Natuurlijk zit je vriend daar (uit Zwolle) hier ook; nogalwiedus…de naam van ’t draadje is destijds een paar keer gevallen.

 104. Helemaal gelijk QM,want van die triestheid daar wordt niemand met een beetje gezond verstand vrolijk.

  Niet iedereen heeft dezelfde ideeen over een forum bezoek,de 1 gaat voor een serieus onderwerp,de ander om de boel op te jutten.ik kies dan toch maar voor de 1e stelling.:o

 105. Jan S. iets uitgebreider

  CDA-kandidaat ziet af van Kamerzetel vanwege PVV
  Jan Schinkelshoek noemt PVC heilloos voor het land
  Schinkelshoek is de eerste CDA’er die opstapt vanwege de onderhandelingen met de PVV. Eerdere protesten tegen de samenwerking komen van leden die niet actief zijn in de landelijke politiek. Schinkel stond 27e op de CDA kandidatenlijst.

  In een brief aan de CDA fractie schrijft hij:

  “De gang van zaken bij de kabinetsformatie speelt bij mijn beslissing een belangrijke rol. Ik ben, zoals in de fractie kenbaar gemaakt, ongelukkig met de besprekingen over een coalitie die gedoogd wordt door een partij als de PVV, een coalitie die ik heilloos acht voor zowel het land als de partij. Vanuit mijn positie in de ??wachtkamer?? heb ik geen noemenswaardige mogelijkheden die koers te beïnvloeden, maar ik wil die door mijn aanwezigheid op de reservebank ook niet legitimeren.”

  Schinkelshoek was een prominent Kamerlid. Hij maakte onder andere deel uit van de commissie-De Wit, die onderzoek deed naar de economische crisis. Schinkelshoek is niet direct gekozen voor de Tweede Kamer. Hij stond op de 27e plaats en maakte kans op een zetel omdat Jan Peter Balkenende en Jack de Vries zich hebben teruggetrokken.

  NRC

 106. dick, wat kan jou die trollen daar nou schelen, ik dacht; geef willem eens een compliment en daar was hij blij mee.De rest, ach…
  zwolse; je hebt gelijk, zoals ik er al schreef, positiviteit wint het toch van negativiteit.Als we stoppen met het aandacht geven van die trollen, heeft willem z’n oude log weer terug.
  Ik vind het zo makkelijk iemand in de grond te trappen, zie je, maar reik elkaar eens de hand, beur mekaar eens op, daar heb je wat aan.
  :):):)

 107. @ QM ben daar om dezelfde reden weg als bij Henk. En vwb die Eduard heb je het gewoon verkeerd. Heb best regelmatig met Willem gemaild maar…..ach laat maar ’t is allemaal de moeite niet.

  Maar kom daar niet met een positieve instelling aan…..Ach, doe ’t anders gewoon wel.

 108. Q.M.
  Heb toch meer het idee dat jij het opstoken van vuurtjes interresanter vindt.
  Ik persoonlijk hou daar niet zo van,heb het draadje van Bres poosje gevolgd en gezien en gelezen wat daar uit voortkwam. Jij toch ook?

  Zulke dingen hoef ik hier niet te zien,als het je niets uitmaakt

 109. Zeer sterke opinie:

  Stort het CDA zich in het verderf?

  Wilders weet dat hij zich aan niemand iets gelegen hoeft te laten liggen
  Het zijn vast heel prettige formatieonderhandelingen – het wordt ons ook keer op keer eenstemmig door de drie heren verzekerd, en wie zou aan het gegeven woord van een Verhagen durven twijfe­len? – maar dan toch wel alleen aan de formatietafel van Ivo Opstelten zelf.

  Welke oud-CDA-prominent heeft nog NIET van zich laten horen? Tot de dit voorjaar nog op een partijcongres opgehemelde Piet de Jong toe heeft iedere christen-democraat die iets van de wereld weet nu deze gedoogcoali­tie-in-aanbouw scherp afgewezen. Volgens mij is dit in de Neder­landse parlementaire geschie­de­nis uniek: deze Opstand der Ouderen, waarbij werkelijk ALLE leden die er ooit in een partij toe hebben gedaan, zich op een funda­menteel punt openlijk tegen de huidige leiding keren.

  Zijlijn
  Zeker, ook de beide andere traditionele volkspartijen hebben op hun tijd hun hinderende commentatoren van de zijlijn. De PvdA zag ooit, in een grijs verleden, oud-premier Drees uit ontevredenheid met de nieuwe linksere koers ver­trekken, en beschikt thans in Bram Peper over haar vaste Boze Man, die graag aan ieders stoelpoten zaagt. En bij de VVD laat Hans Wiegel, omdat niemand in hem de briljante visionair en leider wil zien die hij inderdaad niet is, dan maar uit zichzelf regelmatig van zich horen.

  Maar dit?

  Zelfs vroedvrouw Lubbers wendt zich inmiddels vol walging af van het komende kabinet Rancune-I, dat onder Wilders’ leiding bij de kunst en de omroep financieel zijn gram op ‘de linkse elite’ verhalen wil.

  Unisono
  Kan een partij deze unisono-kritiek van ex-prominenten, die bovendien wordt gedeeld door tenminste een fors deel van de achterban, ongespleten overleven? In het koor der critici heeft zich recent ook de grote Duitse zusterpartij en belang­rijk voorbeeld voor de interconfessionele samenwer­king tussen protestanten en katholieken, de CDU, gevoegd. Eerst nog slechts in de vorm van een grensover­schrijdend regioverband, afgelopen week echter ook bij monde van minister van Binnenlandse Zaken Wolfgang Sch?uble, bij onze oosterbu­ren niet de minste – sterker: feitelijk de tweede man – in de christen­demo­cratische partijhiërarchie.

  Ex-nazi-fans
  Nee, een boycot binnen de EU, zoals indertijd met Oostenrijk toen de partij voor ex-nazi-fans van Jörg Haider – een ingetogen rustige jongen bij onze Blonde Geert vergeleken – ging meeregeren, werd in Berlijn nog niet overwogen. Dat is inderdaad een hele geruststel­ling voor een land als Nederland, dat voor meer dan zestig procent van zijn inkomen afhankelijk is van handel, en dan op de eerste plaats die op de Rijn.

  Dat is inderdaad een hele geruststelling, dat niet al meteen een Duitse boycot dreigt, onder het motto: “Koopt geen Nederland­se waar”. Het zou alleen eigenlijk best wel leerzaam zijn voor al die vissers in Volendam die uit recalcitran­te domheid massaal op de PVV hebben gestemd, als men ginds onze xenofobie-actieve matjes niet meer lust. Verha­gen is natuurlijk een meester in het leggen van onontwarbare knopenEn had niet de VVD voor 9 juni als verkie­zingsleus dat vandalen voortaan zelf moesten gaan betalen? Welnu: eigen bedrijfsrisico eerst!

  Brandstichting
  ‘Ik ben woedend’, schreven in de nadagen van Lubbers ooit miljoenen Nederlanders op een brief­kaart vanwege fysieke brandstich­ting in de Duitse stad Solingen. Kunnen het Nederlandse spoor en de Neder­land­se post, die dankzij de door de VVD doorgedre­ven privatise­ringen toch al niet zo vlekke­loos ­functio­neren, straks wel de tientallen miljoe­nen brief­kaar­ten uit Duitsland vanwege Geerts politieke brandstich­ting aan?

  Beschaving is maar een dunne vernislaag, die bij veel over het paard getilde landgenoten uit de school van wijlen onze grote geiten­neukers­specia­list Theo van Gogh ?berhaupt nooit echt is aangebracht.

  Nu zeer symbolisch juist dezer dagen de Anne Frankboom zijn strijd voor een tolerant Nederland definitief heeft opgegeven, wordt het tijd om ook maar dat andere inmiddels door de komende coalitie genant geworden fallussym­bool van Oorlog en Verzet in Amsterdam omver te halen, want buiten de Duitse ambassa­deur, als de enige hier te lande die iets wezenlijks van 40-45 geleerd heeft, wordt het straks op 5 mei bij die kranslegging op de Dam toch sowieso erg leeg.

  Sterke man
  Wie het edele drietal in Den Haag thans bezig is, weet: Wilders is van deze coalitie de sterke man. Als persoonlijkheid steekt hij beide partners moeiteloos in zijn achterzak. Om voormalig KVP-leider Romme te parafra­se­ren: het kan mij niet schelen wie er onder mij premier zal zijn.

  Rutte blijkt geestelijk een volstrekte lege huls, die nog op geen enkel moment geduren­de deze formatie van de aanwezig­heid van een intern moreel kompas heeft blijk gegeven en uitmunt in totale nietszeggendheid. Daarbij vergele­ken was Balke­nende een kerel van stavast.

  Verha­gen is natuurlijk een meester in het leggen van onontwarbare knopen, waarin alle ‘normale’ politici dan ook snel hopeloos verstrikt raken – van Pechtold tot Cohen. Alleen: Wilders speelt het spel consequent op zijn manier, en trekt zich van al die knopen gewoon niets aan. In de ontwar­ring ervan is hij dus niet geïnteres­seerd. Zijn omgang met CDA-voorzit­ter Bleker is veelzeggend: hij hoeft zich aan niemand iets gelegen te laten liggen, en weet dat hij er steeds mee wegkomen kan.

  Radeloosheid
  Wie Verhagen goed beluistert, kan zelfs bij deze meester-strateeg een toenemende radeloosheid ontwarren, bij elk nieuw affront van Wilders en elke nieuwe Lubbers die zich daarom tegen hem keert. Hij reageert op journa­listen­vra­gen steeds meer met inhoudsloze cliché’s, en ontwijkt de onbarm­hartige blik van de camera. Ook hij voelt aan dat hij geen enkele grip op Wilders hebben zal, en in de toekomst nog vele malen met gekrom­de tenen bij diens optreden machte­loos aan de kant zal staan.

  kabinet Rancune-I, 😀

 110. dick, we volgen de neergang van het cda en het demasqué van verhagen anders met veel plezier…ooit heerste deze partij en waanden ze zich onaantastbaar voor alles en iedereen, hoe ver ne der end dat wilders die positie nu inneemt.Voor het eind van het jaar is verhagen de wannabe volledig afgebrand en mag hij nog een aantal jaren geld kosten van de belasting betaler, gevalletje cda helaas.

 111. QM; hou je een beetje in wil je? Zwolse heeft groot gelijk in het geval van de LWL. Je mening is nogal aanmatigend.

  Wat het CDA, hoop ik hetzelfde ze vragen om nog meer rampspoed door dat minderheidskabinet met gedoogsteun van de PVV voort te zetten. Overigens was het nooit zover gekomen als zowel Cohen als Verhagen hun persoonlijke aversie jegens elkaar overboord hadden gezet en voor een middenkabinet waren gegaan. Beiden hebben wat dat betreft boter op hun hoofd en wat erger is, ze hebben persoonlijk belang boven landsbelang laten prevaleren. Een kwalijke zaak, overigens blinkt de oppositie nu uit door afwezigheid, beetje zwak vind ik. Behalve Roemer van de SP hoor ik verder niemand meer.

 112. Wat vind je dan van het pleidooi vooraf (zeker van door de VVD), dat er meer in de openbaarheid onderhandeld zou moeten worden. Weg met de achterkamertjes. Zeker al bij de totstandkoming van vorig kabinet. Nu zitten ze verdeurie al een maand “strikt in ’t geheim” met elkaar te babbelen. Het enige dat naar buiten komt is “valse dooddoenders” als: “Ja het gaat goed, ja het gaat uitstekend en prima sfeer e.d.”. Brrr wat een stel!

 113. Hallo hier en daar, we worden op onze wenken bediend! Zie hieronder uit de Stantor van vandaag;

  ZWOLLE – Meer invloed van burgers bij het gemeentelijk beleid. Dat is één van de pijlers waarop de gemeenteraad in Zwolle de komende jaren haar financiële beleid wil bouwen. Dat bleek gisteren tijdens de bespreking van de zogeheten Perspectiefnota, waarin het college laat weten hoe het tot 2014 11 miljoen euro bezuinigen wil.

  Burgers moeten meer invloed krijgen. Zo wees VVD-fractievoorzitter René de Heer op de inmiddels bekende slogan ‘Samen maken we de Stad’. Zijn PvdA-evenknie Eefke Meijerink maakte het voordeel van burgerparticipatie nog concreter: “Je kunt het onderhoud van de openbare ruimte ook anders aanpakken, bijvoorbeeld door er bewoners bij te betrekken.” John van Boven van de ChristenUnie paste het nieuwe adagium toe op de zogeheten flaneerzaterdagen, die als alternatief moeten dienen voor de koopzondag. “Maak daar wat van, samen met de ondernemers en andere betrokken partijen.” Voor de oppositiepartijen waren de mooie woorden onvoldoende. Tjitske Siderius van de SP: “Veel toezeggingen, maar weinig besluiten.” Volgens haar komt onder meer het onderwijs er bekaaid van af. Als voorbeeld noemde ze bezuinigingen op het leerlingenvervoer. Freddy Eikelboom maakt zich namens Swollwacht zorgen over de financiële toekomst. “Zoals het er nu naar uitziet komt er vanuit Den Haag een veel grotere bezuiniging aan dan waar we nu rekening mee houden. Deze nota is dus eigenlijk al verouderd.”

  Na het lezen van dit artikel weet ik het zeker; het gaat allemaal goedkomen, want wij mogen ons er mee gaan bemoeien.

  Gratis tips;

  1) Stoppen met wachtgeld voor gesjeesje overheidsdinaren.
  2) Een sollicitatieplicht ook, voor ambtenaren ouder dan 50 of 55 jaar (ik weet de leeftijd niet precies).
  3) 1 Verantwoordingsdag per jaar over het gevoerde beleid, zowel in financiële als immateriele zin.
  4) Verder stoppen met al die mensen die onafhankelijk van elkaar opererende communicators of wat daarvoor moet doorgaan.

  Voldoende stof tot discussie lijkt me!

 114. Daar ben ik dus ook allergisch voor geworden, al die voorgeprogrammeerde politici, die zo lekker zijn afgericht door hun media-trainers. En zichzelf maar afvragen waarom er steeds minder mensen nog de moeite nemen om te gaan stemmen…..

 115. QM; Lange tenen? Jij alles roepen en als je tegengas krijgt verwijs je mij naar Henk Bres, waar slaat dat trouwens op. Wel een grote kerel zijn hoor.

 116. Kom net nog wat feiten materiaal tegen. Maar zo op een rijtje schrik je je toch het apezuur:

  In noodgevallen moet de politie met scherp schieten op jonge relschoppers.⤝
  PVV-Kamerlid Fleur Agema in Kamerdebat over Marokkaanse jongeren in Gouda.

  ⤽Ik wil een nieuw artikel 1, waarin de Leitkultur van het Westen wordt verwoord. Er mogen van mij in Nederland best joodse en christelijke scholen bestaan, maar geen islamitische scholen.⤝
  Geert Wilders, HP/De Tijd 12 december 2007

  ⤽Veel fundamentele problemen in Nederland, zoals infrastructuur, files, huisvestingsproblemen en de verzorgingsstaat, zijn uiteindelijk direct gerelateerd aan migranten.⤝
  Geert Wilders in interview met DPA, 3 januari 2008

  “Beseft u dat door het inrichten van stemlokalen in moskeeën mensen in zekere zin gedwongen worden om deze gebouwen te betreden om hun stem uit te brengen, ook wanneer zij niets met de barbaarse islamitische ideologie te maken wensen te hebben” (..) “Deelt u tevens de mening dat hier sprake is van een geheel andere situatie dan wanneer een stemlokaal wordt ingericht in een kerkgebouw, daar een kerk geen symbool is van een kwaadaardige totalitaire ideologie, maar van een religie die al vele honderden jaren deel uitmaakt van onze westerse cultuur en daar mede de basis van vormt?”
  Kamervragen PVV-Kamerleden Fritsma en Brinkman op de PVV-website, 28 mei 2009

  ⤽Ik geloof niet dat Culturen gelijkwaardig zijn. Onze cultuur is veel beter dan de achterlijke
  islamitische cultuur.⤝
  Geert Wilders, Fox News channel, 25 januari 2008

  ⤽Aanleiding is een voorstel van de PVV om Marokkaanse probleemjongeren samen met hun
  ouders het land uit te zetten als ze een misdrijf plegen. Dat vinden de andere partijen discriminatie omdat er voor autochtonen geen soortgelijke regeling wordt voorgesteld.⤝
  RTL nieuws.nl over PVV-Kamerlid Fritsma, 3 december 2008

  Maar, zegt Fritsma om uit te leggen dat het allemaal niet zo erg is: hij denkt dat er maar één of hooguit twee vliegtuigen vol met Marokkanen teruggestuurd hoeven te worden. “Dan heeft de rest hier zijn lesje wel geleerd”, zegt Fritsma pedagogisch.

  -Drinkman staat er nog niet eens in 😮

 117. @Dick; de rillingen lopen over mijn rug. Adolf Hitler, Josef Goebels, Heinrich Himmler revisited, en dat gaat onze nieuwe regering gedogen. Te walgelijk om waar te zijn. Goede posting van je, ik zal dit even copiëren en mailen naar alle fractie-voorzitters in de Twwede Kamer.

 118. Hebben jullie de uitzending gezien van P&W een paar maanden geleden met Humberto Tan? Hij is de enige die het partijprogram van de PVV (goed) heeft gelezen en wist te vertellen dat er over etnische registratie werd gesproken. Niemand had het opgemerkt. Humberto is in mijn achting flink gestegen.

 119. Ik heb de dames en heren deze uitspraken gemaild en daarbij mijn zorg uitgesproken alsmede de verwachting dat ze er keihard ingaan waar het gaat om dit minderheidskabinet.

  Questionmaster; ik kom daar niet nu pas achter, heb het tot op heden alleen genegeerd, omdat de PVV zo verschrikkelijk veel roeptoetert dat ik dat op een gegeven moment niet meer kon of wilde horen. Naiëf wellicht, maar ik moet ook aan mijn hart denken. Nu de formatie-besprekingen maar voort lijken te duren vond ik het wel weer eens tijd worden om een bescheiden actie op touw te zetten. Baat het niet dan schaadt het ook niet…

 120. Ja maar ik snap sowieso niet waar geert en zijn gekkenhuis zich druk over maken…vrees alleen met vreze de dag dat de vriendelijke gehoofddoekte huisarts assistente op een dag vervangen gaat worden door een bitse pvv’er .

 121. Idd Berend

  Hebben jullie de uitzending gezien van P&W een paar maanden geleden met Humberto Tan? Hij is de enige die het partijprogram van de PVV (goed) heeft gelezen en wist te vertellen dat er over etnische registratie werd gesproken. Niemand had het opgemerkt. Humberto is in mijn achting flink gestegen.

  Opvallend dat alleen Tan het schofterige voorstel eruit pikte. Ben overigens (nu ook niet) geen fan van de dressman. Maar dat is niet belangrijk.

 122. Om het geheugen op te frissen:

  Door: Maxime Verhagen
  Categorie: Opinie
  Bron: Buza
  “De vrijheid van godsdienst is diep verankerd in de Nederlandse geschiedenis, in de Nederlandse grondwet en in de Nederlandse samenleving. Het heeft Nederlanders gemaakt tot wie we zijn.
  Toch worden vandaag de dag mensen vanwege van hun geloof in een hoek geduwd;
  alsof we bang moeten zijn voor iemand, alsof we een ander moeten bestrijden, enkel en alleen vanwege zijn geloof.
  Met al zijn generalisaties zaait Geert Wilders verdeeldheid; hij zet groepen mensen tegen elkaar op.
  Dan wordt het zoals de hoofdpersoon Sameer in de film Firaaq op een gegeven moment zegt: er is geen ??ik?? meer, alleen nog maar ??wij??.
  Dan gaan mensen hun hele identiteit, hun hele wezen, ophangen aan wat in feite maar één kenmerk van hun leven is: hun godsdienst.
  Wilders maakt daarmee met zijn uitspraken Nederland een land van ??wij tegen zij??. Dat is niet het Nederland waar ik wil leven. Ik wil leven in een Nederland van gedeelde waarden.
  Ik zie Nederland als een land waarin we opkomen voor de waarden in onze samenleving en daarbij is juist respect voor mensenrechten essentieel.
  Mensenrechten gelden voor iedereen. Voor wij en zij. Mensenrechten gelden altijd. Ook nu. En mensenrechten gelden overal. Ook in Nederland.
  Als iedereen elkaars rechten respecteert, als mensenrechten de lijm zijn die ons allemaal bindt, dan kunnen we ondanks onze verschillen in harmonie leven.
  Dat is het échte wij-gevoel dat we moeten hebben:
  in Nederland, in India, overal in de wereld.
  Vandaar dat mensenrechten voor mij zo belangrijk zijn; vandaar dat ik mensenrechten centraal heb gesteld in het buitenlands beleid.
  Het recht om in vrijheid te geloven, of om niet te geloven, is daar een belangrijk onderdeel van. Dat betekent dus dat moslims hun geloof moeten kunnen belijden in Nederland. Het betekent evengoed dat christenen hun geloof moeten kunnen belijden in Iran of Turkije.
  Het betekent dat je het recht hebt om van geloof te veranderen.
  Tegelijk betekent het ook dat godsdienst nooit als excuus mag worden opgevoerd om mensenrechten van anderen te schenden.
  Dus zet Nederland zich in voor de positie van religieuze minderheden in andere landen.
  Dus vragen we ook in de Verenigde Naties aandacht te voor het recht op vrijheid van godsdienst en levensovertuiging.
  En dus accepteren we noch in Nederland noch elders vrouwenverminking, het schenden van de rechten van homosexuelen of geloofsafvalligen, omdat het zogenaamd ??moet?? van een geloof.”

  8 april 2009
  ‘Plaats: Filmhuis Den HaagAmnesty International
  Gelegenheid: festival Movies that Matter

  Daar zijn toch geen weesgegroetjes tegen bestand?

 123. @Dick
  Tis mijn favoriete commentator ook niet. Maar je kon zien dat hij geemotioneerd was. De rest van de aanwezigen (wie weet ik niet meer) wisten ook niet meer wat te zeggen. Dit moeten veel meer mensen op de TV doen, door de ballon heenprikken! Blonde Greet met tegen argumenten neersabelen!

 124. Zeker Berend. Hij was oprecht en gelukkig kwam hij ermee! Er wordt veel te weinig doorgevraagd en echt moeilijk gemaakt, inderdaad. Ook door onze parlementaire journalisten. Het lijkt wel of de angst regeert, angst dat ze volgende keer genegeerd worden of dat de gasten volgende keer niet meer willen komen. Slappe hap!

 125. Vergeet niet dat Verhagen Limburger en vermoedelijk Rooms-Katholiek is, dat slag heeft wel vaker last van een selectief geheugen en heeft het draaien uitgevonden. Hij is ook de werkelijke schuld van het vallen van het laatste kabinet Balkenende. De PVDA kreeg vakkundig de Zwarte Piet toebedeeld door rechts, maar het was toch echt diezelfde Verhagen die allerlei beloftes deed bij NAVO en de VS zonder dat deze eerst besproken waren met de coalitie-partners. Dit alles in de kwestie rondom het al dan niet verlengen van de missie in Afghanistan. Ik ben misschien goed, maar zeker niet gek! Met die meneer hebben we dus te maken, niet raar dat uitgerekend hij zo’n opiniestuk geschreven heeft in weerwil van de huidige formatie-onderhandelingen. Dit is een hele enge en machtsgeile man. Dat verklaart een hoop.

 126. stadshagenees.

  Hij draagt en verdedigd zijn titel als RAT met verve,nog nooit zo n gespleten machtsfiguur meegemaakt.
  Tevens een levens gevaarlijke man,hij verkoopt je waar je bijstaat.

 127. Zwolse; Het is nog veel erger; Hij steekt de bevolking van Nederland van achteren een mes in de rug. Althans dat deel van de bevolking wat niet op die haatzaaiersclub gestemd heeft. Ik ben benieuwd hoe hij dat in het buitenland gaat verkopen. Wordt lachen, want hij mag aan ons weer uit gaan leggen dat het economisch allemaal niet zo lekker gaat, doordat de export een dreun van jewelste gaat krijgen met gedoogsteun van die blonde proleet.

 128. Ze hebben straks een minister van Buza en iemand die allerhande Zaken héél anders uitlegt in het buitenland. Het minderheidskabinet is er met handen en voeten aan gebonden en mag er nixxx van zeggen. Wat zullen ze lachen om ons in ’t buitenland. Maar vertrouwd overkomen, als een solide zakenpartner: dacht ut niet.

 129. En de mensen die verantwoording zouden moeten afleggen aan hun stemmers? O.a. Zwolse Ed? downplayen het gevaar voor voor pensioensdevaluatie[/url]
  Zoals Bleker & Verhagen de onrust binnen hun club downplayen: gewoon doorlopen mensen, nixxx aan de hand…..volgens de propagandasite van de Christendemocraten.

 130. Klimaatverandering-scepticus draait bij

  Deense Bj?rn Lomborg wil meer geld om de opwarming van de aarde tegen te gaan
  ’s Werelds meest bekende klimaatverandering-scepticus is van gedachte veranderd. In zijn tweede boek, dat in september verschijnt, verklaart de Deense Bj?rn Lomborg dat de opwarming van de aarde “zonder enige twijfel één van de meest zorgwekkende dingen is waar de wereld vandaag mee kampt”.

  Bj?rn Lomborg, politicoloog en directeur van het Copenhagen Concensus Center, staat bekend vanwege zijn aanvallen op klimaat wetenschappers, activisten en media voor het overdrijven van de snelheid waarmee de aarde opwarmt. In zijn nieuwe boek roept Lomborg nu echter op tot het investeren van miljarden dollars ten behoeve van het oplossen van het klimaatprobleem. Hij concludeert in zijn boek dat als er 100 miljard dollar per jaar zou worden geïnvesteerd, de klimaatverandering aan het eind van deze eeuw opgelost kan zijn.

  Overheden moeten de uitstoot van koolstof belasten, wat volgens Lomborg 50 miljard dollar kan opleveren. Het geld dient gebruikt te worden om onderzoek naar natuurlijke bronnen als wind-, golf- en zonne-energie te doen. Eerder zei Lomborg dat we “met de hysterische behoefte om CO2 te besparen niks bereiken”.

  VN-klimaatpanel voorzitter Rajendra Pachauri vergeleek Lomborg in het verleden met Hitler. Nu is hij wel te spreken over de Deen en zijn boek: “Dit boek biedt niet alleen een reservoir van informatie over de realiteit van de door de mens veroorzaakte klimaatverandering, maar roept ook belangrijke vragen op en onderzoekt de aanpak mogelijkheden.”

  ====

  Da’s nog weer aardig om mee af te sluiten lijkt me
  😀

 131. Admin,
  Waarom staat in links in het menu geen Politiek Log?
  Er staat wel Algemene Log.

  ==========

  Voor nu is een een politiek log ook een algemeen topic.
  Niet over alleen Zwolle of Nederland b.v.
  Er zijn diverse categoriën. Dat allemaal kunnen (willen) we niet in het menu kwijt.

 132. Formatie in zwaar weer Van onze parlementaire redactie
  DEN HAAG

  De formatie van een rechts kabinet verkeert in zwaar weer. De coalitiebesprekingen tussen VVD, PVV en CDA dreigen volgens ingewijden mogelijk op de klippen te lopen.

  Rond het CDA heerst de hele dag al een zeer gespannen sfeer. Om half vijf vanmiddag is een extra fractievergadering belegd voor de christendemocraten. Eerder op de dag sprak het CDA-fractiebestuur ook al urenlang achter gesloten deuren. Waarnemend partijvoorzitter Bleker was eveneens van de partij. De formatiebesprekingen zijn tot morgen opgeschort.

  Naar verluidt zijn de spanningen de afgelopen dagen opgelopen door zeer stroeve onderhandelingen tussen met name CDA en PVV. Ook blijft het onrustig in de partij van de christendemocraten. Vanochtend maakte CDA??er Schinkelshoek bekend niet meer terug te willen keren in de Kamer. Het oud-fractielid, dat op een onverkiesbare plek stond maar bij regeringsdeelname alsnog terug zou kunnen keren in de Tweede Kamer als fractiegenoten doorschuiven naar het kabinet, kan zich niet vinden in een kabinet met gedoogsteun van de PVV.

  LATER MEER

  Zal mijn wens dan toch vervult worden?

 133. Hmmm

  Om half vijf vanmiddag is een extra fractievergadering belegd voor de christendemocraten. Eerder op de dag sprak het CDA-fractiebestuur ook al urenlang achter gesloten deuren.

 134. @ Zwolse, ondertussen is dit toegevoegd

  Ik ben, zoals in de fractie kenbaar gemaakt, ongelukkig met de besprekingen over een coalitie die ik heilloos acht voor zowel het land als de partij⤝, schrijft Schinkelshoek in een afscheidsbrief. Fractievoorzitter Verhagen zei de stap van de CDA??er zeer te betreuren. Op de vraag of er meer fractiegenoten volgen, zei Verhagen: ⤸Ik verwacht op dat punt niets.⤝

  In de wandelgangen doet de laatste uren het gerucht de ronde dat meer CDA-Kamerleden eigenlijk weinig heil meer zien in een coalitie met VVD en PVV. In die twee partijen worden de ontwikkelingen in het CDA met argusogen gevolgd. Bronnen bevestigen dat de formatie momenteel langs de afgrond scheert. Maar er is ook vertrouwen dat Verhagen zijn fractie weet te overtuigen om door te gaan.

  LATER MEER

  in het lijfblad van Rechts & sensatiebelust NL.

 135. Oh, wat zou dat een schitterend einde van deze dag zijn! Ik ga onderweg naar huis in de auto even heel hard duimen, hoewel dat misschien wel erg gevaarlijk is 😀

 136. Zwolse ik vrees als het wel doorgaat dat we binnen de kortste tijd weer in het Hokje staan.Verhagen haalt de Klink over een schot in de roos

 137. En vanavond krijgen we opnieuw het riedeltje.het gaat goed,we boeken vooruitgang, en we hebben een zeer goed gesprek gehad

  Nou Zwolse, je bent niet helderziend! 😉

Reageer