Travers Welzijn start zakgeldproject in Holtenbroek

Zwolle – Woensdag 1 september start het jongerenwerk van Travers Welzijn door middel van een informatiebijeenkomst  met het zakgeldproject in Holtenbroek. Aanleiding voor het project vormt een onderzoek naar de leefwerelden van jongeren (12 t/m 17 jaar) uit Holtenbroek 3, uitgevoerd door twee SPH-studenten van de Hogeschool Windesheim in januari 2009, waaruit blijkt dat de jongeren niet erg tevreden zijn over hun buurt. 

Met behulp van het zakgeldproject wil Travers Welzijn onder meer een grotere  betrokkenheid van tieners bij hun wijk realiseren. Zij leveren op deze manier een positieve bijdrage aan de leefbaarheid van de wijk. Bovendien leren tieners en wijkbewoners elkaar en het jongerenwerk beter kennen. De werkzaamheden bestaan uit onder andere: zwerfvuil opruimen, schoonmaak-, onderhouds- en/of schilderwerkzaamheden, opknappen van tuinen, achterpaden enzovoorts, boodschappen doen voor (oudere) wijkbewoners. Doordat het project mede wordt ondersteunt door: de Gemeente Zwolle, SWZ, Deltawonen en Fermate, zullen klussen in heel Holtenbroek uitgevoerd worden en biedt het zakgeldproject perspectief aan de deelnemende jongeren. Bij goed presteren krijgen de jongeren de kans om stage te lopen of door te stromen naar een reguliere betaalde bijbaan.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. is dit project alleen voor jongeren uit holtenbroek of mag dat ook iemand uit zwolle zuid zijn kunt u mij dit mailen alvast bedankt groetjes celep

Reageer