Derde plaats voor estafetteracers stepteam Zwolle

Zwolle – In het weekend van 28 en 29 augustus vonden er stepraces plaats die meetellen in de IKSA eurocup, een internationale stepcompetitie met wedstrijden door gans Europa. Steppers van stepteam Zwolle waren hierbij aanwezig om te strijden tegen andere Europese steppers. Deze Eurocup bestond uit verschillende onderdelen, namelijk de sprint, estafette en marathon.

De marathonrace werd een flinke uitdaging. Het weer was veranderd in een echte storm: windkracht 7 a 8, regen en hagel. Het marathonparcours van +/- 10 km liep vanuit Fort Kijkduin naar de haven en langs de Zeedijk weer terug. Een echte uitdaging om tegen de wind in terug te keren naar de start/finishzone en de route nog drie keer te herhalen. Machiel Steenbergen werd tijdens deze zware marathon tweede bij de heren junioren. Zijn broer Jonathan behaalde een negende plaats bij de heren senioren.

Voor de jeugd was de afstand korter, maar desalniettemin even zwaar. Judith Steenbergen (dames cadet) wist met deze 10 km race het podium te behalen met een tweede plaats. Zwannet van Dijk (dames pupil) reed 5 km een zware strijd om als derde te finishen.

De heren Machiel en Jonathan Steenbergen, beide van stepteam Zwolle, streden samen met Arjan van Dalfsen (van de zustervereniging Selles Kamperzeedijk) in de estafetterace naar een knappe derde plaats in het Europese herenklassement.

De heren Steenbergen hebben zich met deze race weten voor te bereiden op aankomende estafetterace die op zondag 19 september in Zwolle  gehouden gaat worden. We hopen op een spannende en geslaagde dag met daarin vele steppers aan de start. Voor meer informatie over deze aankomende race: http://www.autoped.nl/stepracezwolle/.

Door: J. Knol

Artikel delen:

Reageer