Aanrijding aan Meppelerstraatweg

Zwolle – Maandagmiddag rond 16.15 uur vond bij de kruising van de Paulus Buysstraat en de Meppelerstraatweg een aanrijding plaats tussen een auto en een scooter.

aanrijding_2.jpg

Door de aanrijding liep de scooter aanzienlijke schade op. De inzittenden van de auto, een ouder stel, en de berijder van de scooter kwamen er zonder kleerscheuren vanaf.

aanrijding_1.jpg

aanrijding_3.jpg
Foto’s:  MLVK86

Artikel delen:
Reacties 31
 1. Auto had haaietanden voor z’n neus? Veel automobilisten zijn er goed in om haaietanden voor fietspaden en fietsstroken te negeren (of door maar 2 meter het fietspad op te kijken in plaats van een fors eind weg)

  Wat had de bestuurder van de scooter? De rest kwam er zonder kleerscheuren vanaf zo te lezen maar over de bestuurder wordt geen woord gerept.

 2. @WFvN: er staat de “berijder”, beetje bijzondere woordkeuze voor de bestuurder van de scooter. Ik heb het stuk nog eens herlezen, op zoek naar de toestand van de bestuurer

 3. Door de aanrijding liep de scooter aanzienlijke schade op. De inzittenden van de auto, een ouder stel, en de berijder van de scooter kwamen er zonder kleerscheuren vanaf.

  Niet goed gelezen;)

 4. Ik moet wel zeggen dat het daar vreselijk onoverzichtelijk is als je daar de buurt uit komt!

  (of door maar 2 meter het fietspad op te kijken in plaats van een fors eind weg)

  Dit kan daar bv al helemaal niet, helaas.

  Baal je dat je een aanrijding hebt veroorzaakt….sta je ook nog met een chagerijnige smoel op internet

  Ik zie geen ouder stel op de foto’s om heel eerlijk te zijn.

 5. Zote zien is de scooter aangereden op de meppelerstraatweg zelf en niet op het fietspad. misschien heeft hij de scooter te laat gezien omdat deze wellicht te hard reed, want hij was al half de weg opgedraaid.
  wellicht reed deze scooter veel te hard. dat doen ze mijns inziens namelijk allemaal.

 6. Niet zo moeilijk om te veronderstellen dick als ik iedere dag zo in het nieuws lees hoe het gesteld is met de gemiddelde scooter chauffeur.

 7. Dat zou heel goed kunnen dat dat door een bestelbus is, ik let er meestal niet zo op waardoor mijn zicht daar zo slecht is….

  Misschien even babbeltje met de eigenaar maken?

 8. @ Verdieping; de gemiddelde scooterchauffeur. In een straal van 50 meter om ons huis rijden 2 vrouwen en 1 man van tussen de 40 en 50 op een scooter. Zijn die ook betrokken in je (ongetwijfeld) zorgvuldige en genuanceerde berekeningen?

 9. Bericht door zusenzo, op 31 augustus 2010 om 12:29
  Uitzicht slecht? Kun je mooi rustig aandoen anders jakkeren we toch maar tuuttuutboem!

  Je kan daar ook niet hard rijden, is mij tenminste nog nooit gelukt…

 10. Ik reed er langs en heb die scooter nog zien staan.
  Dat ding lag helemaal in puin! ;D

  Het is natuurlijk ook allemaal plastic, dus kan niets hebben.

 11. Ik rijd iedere dag over dit kruispunt. Wanneer je vanuit de Paulus Buysstraat komt rijden, zie je niets van het verkeer op de Meppelerstraatweg. Dit komt door een grote hoge bestelbus die direct op de hoek staat geparkeerd. Om toch te kunnen zien of er verkeer van links komt, zul je een stukje de weg op moeten rijden.
  Dit zal ook bij deze mensen gebeurd zijn, waarschijnlijk reed de scooter ook nog vrij rechts van de weg. Waardoor de scooter pas op het laatste moment te zien was.

 12. @buur
  Ik ben wel even benieuwd waar die bestelbus dan staat. Tussen fietspad van de Meppelerstraatweg en de Paulus Buysstraat zit eerst nog een doorlopend trottoir wat vrij breed is. Dan pas in de straat zit een parkeervak waar de bus in geparkeerd mag worden.

  Of staat die bus vaak op die ‘drempel’-achtige doorlopende stoep geparkeerd? Als ik in Google Streetview kijk, moet er voldoende zicht zijn als de bus binnen de regels geparkeerd staat.

 13. @Dick
  Ik kan me de opmerking van Verdieping wel indenken. Een snorfiets mag 25 km/h. Het aantal scooters die ik inhaal omdat ze daadwerkelijk 25 (of langzamer) rijden kan ik op jaarbasis tellen op één hand en vermoedelijk zelfs één vinger. Net ook nog weer 1 op het Twistvlietpad. Dame op een zwarte snorscooter. Met 40 km/h mijn mijn teller kwam ik nog niet dichterbij maar reed ze van me weg. Die reed dus meer dan 15 km/h te hard. Deze reed dan wel heel hard maar het gros rijdt meer dan 35 km/h. Het aantal dat tussen 25 en 30 rijdt is zelfs nog klein.

 14. @ WF, begrijp de 1e uitspraak alleen omdat ie er “mijns inziens” bij zet

  wellicht reed deze scooter veel te hard. dat doen ze mijns inziens namelijk allemaal.

  En over mensen tussen de 40 en 50 op een scooter

  die zijn het gevaarlijkst.

  zeggen. Nee, dan pas ik.

  Sowieso is het niet handig op grond van indrukken te discusseren.

 15. Tja, inderdaad, wie weet wist de bestuurder van de auto zo snel de rem niet te vinden waardoor hij pas een paar meter verderop tot stilstand kwam. Ook een aanname waar je niets mee kan natuurlijk.

 16. Klopt…we hebben veel te weinig informatie. Kunnen alleen maar gissen, maar je schiet er nixxx mee op. Ben wel blij dat ik niet op die foto’s sta. Als je net een ongeluk hebt gehad. Van mij hoeft het niet: te sensatiezuchterig…..en al voor Sherlock Holmes spelen hier. Niet mijn soort topics.

 17. dan mag hij zelfs 45. Maar inderdaad, ook ik meen een geel plaatje te zien achter op het ding wat daar staat.

  Dat zou wel verklaren waarom de auto daar pas staat en niet een meter of wat terug.
  Maar in dit geval zou het overzicht dus het probleem ook niet meer moeten zijn.

Reageer