Restaurant getroffen door mysterieuze ‘Harry Voskuil’

Zwolle – In het grote mysterie rond ene Harry Voskuil in Zwolle is nu ook een restaurant betrokken. De naam Harry Voskuil duikt al enige tijd in de vorm van graffiti op in Zwolle en is nu ook gekliederd op de muur van restaurant La Laterna.

De regionale krant De Stentor is een zoektocht gestart naar de identiteit van de mysterieuze man of vrouw die op verschillende muren in de stad de naam Harry Voskuil verft. Maar tot resultaat heeft dit nog niet geleid. De naam is nu ook opgedoken op een wit gebouw van restaurant La Laterna aan de Van Karnebeekstraat in Zwolle. Het is onbekend hoe groot de schade is aan het gebouw en of de eigenaar aangifte doet.

Mogelijk gaat het om een politiek activist die aandacht wil. Wel is duidelijk dat er een Hyves-pagina is van Harry Voskuil. Deze webpagina wordt gerund door Daan Dolstra, die zegt louter via internet in contact te staan met Harry Voskuil.

Bron: Misset

Artikel delen:
Reacties 8
 1. @verdieping…

  beetje kortzichtig om:
  a – iemand die harry voskuil spuit op gebouwen onder te brengen in de noemer graffiti

  b – dat iedereen die zich bezigt met graffiti een vandaal is….

  graffiti, in mijn ogen, is een kunstvorm. helaas hoort daar ook het taggen bij en neem van mij aan, wat harry doet valt daar niet onder.

  degene die dit, overigens zeer mooi handschrift, doet bezigt zich met vandalisme en zeer zeker niet met graffiti

 2. Als je goed kijkt zie je twee verschillende handschriften. De tag met Harry stond al eventjes in Zwolle. Later werd Voskuil eraan toegevoegd.

 3. @ Kunst, volgens mij wordt in dit artikel het geklieder van Voskuil grafiti genoemd.
  En wat mij betreft is alles wat je op muren spuit,schildert, kloddert, of aan tags er op zit zonder toestemming van de eigenaar vandalisme, blijf gewoon met je p@#^% van andermans eigendommen af.

 4. Als restaurant La Laterna niet gecharmeerd is van de werken van voskuil, is harry dan bereid om de schoonmaakkosten te betalen?
  Ik denk het eerlijk gezegd van niet, maarja dat is dan weer mijn eigen visie op de zaak.

 5. Ik denk dat iedere vorm van publiciteit, zelfs op deze weblog het soort lieden als deze Harry Voskuil of wie er ook achter deze naam schuilgaat in de kaart speelt en hem het gevoel geeft bijzonder interessant te zijn.
  In werkelijkheid is het vast een heel miezerig en sneaky mannetje die door niemand echt opgemerkt wordt.
  Het best is hem gewoon te negeren, ik begin, wie volgt?? ……………………………………………..

Reageer