Jongeren kiezen gevarieerde skatebaan Stadshagen

Zwolle – Zwolse jongeren kozen massaal voor ontwerp C bij de verkiezing voor de uitbreiding van de skatebaan aan de Eerdelaan tot stadsdeelskatebaan Stadshagen. Met 55% stemmen is ontwerp C de grote winnaar van de verkiezing. 25% jongeren heeft voor ontwerp A gekozen en ontwerp B heeft 20% stemmen gekregen. De zeven weken durende internetverkiezing heeft ruim 100 stemmen opgeleverd. 

skatebaan_stadshagen.jpg

  

De meest aangegeven argumenten waarom jongeren op ontwerp C hebben gestemd zijn: “de combinaties en gevarieerde baan bieden veel mogelijkheden en maken de baan uitdagender”, “je kunt er goed snelheid maken en trics doen”, “leuk voor zowel street als parkskaters en ook BMX”, “geschikt voor lange routes”. Daarnaast kreeg de gemeente advies van de jongeren om een bankje en prullenbak te plaatsen.

Zwolse skaters tussen 12 en 18 jaar konden van 12 juli t/m 29 augustus hun stem uitbrengen op één van de drie ontwerpen voor de nieuwe inrichting van de skatebaan aan de Eerdelaan in Stadshagen. Via de website van de gemeente Zwolle www.zwolle.nl/skatebaan, konden skaters de drie verkiesbare ontwerpen bekijken en meebepalen hoe de skatebaan wordt ingericht tot een stadsdeelskatebaan. De nieuwe inrichting moet zorgen dat de baan voor jongeren in Stadshagen en omgeving uitdagender wordt. Naar verwachting wordt de stadsdeelskatebaan in december gerealiseerd.

Skaten is voor veel jongeren een zeer populaire speel- en sportvorm. Ook voor jongeren in Stadshagen en in de omliggende wijken (Aa-landen, Holtenbroek en Westenholte). In Stadshagen is een kleine skatebanen voor (jonge) kinderen om het skaten te leren. Deze baan ligt aan de Eerdenlaan. Verder staat er nog een toestel aan de Klokkengieterlaan achter het jongerencentrum. In Zwolle is één grote skatebaan met toestellen met een hoge moeilijkheidsgraad, deze ligt in park De Wezenlanden. Voor veel skaters in Stadshagen en in de omliggende wijken is de baan aan de Eerdelaan te makkelijk en de baan in park De Wezenlanden te ver weg. Het doel is om op de baan aan de Eerdelaan een tussenvorm te maken. De baan wordt heringericht tot een stadsdeelskatebaan met een hogere moeilijkheidsgraad waarbij de bestaande en nieuwe toestellen worden gecombineerd. Het asfaltgedeelte wordt iets vergroot en qua vorm aangepast aan de nieuwe ontwikkelingen in de directe omgeving.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer