Deltion en ArtEZ starten gezamenlijke vooropleiding

Zwolle – Het Deltion College en ArtEZ Conservatorium ondertekenen donderdag 2 september een convenant voor een gezamenlijke vooropleiding. Met dit initiatief willen de partijen werken aan een betere doorstroom van het mbo naar het hbo. Het convenant vormt de basis voor een intensievere samenwerking.

De vooropleiding is speciaal bedoeld voor getalenteerde en gemotiveerde mbo-studenten die de opleiding Artiest/ Muziek op het Deltion College volgen. Studenten die voor de vooropleiding kiezen, krijgen naast hun reguliere mbo-opleiding praktijklessen en bandcoaching van docenten van het conservatorium en worden op theoretisch niveau extra beoordeeld. De driejarige mbo-opleiding Artiest/ Muziek wordt momenteel door ruim zestig studenten gevolgd. Meer dan de helft van deze studenten heeft de ambitie om zich op hbo-niveau verder in de muziek te ontwikkelen. Voor deze studenten vormt een vooropleiding een mooie kans om zich voor te bereiden op de eisen, het denkniveau en het tempo binnen het conservatorium.

Tijdens de ondertekening geven vertegenwoordigers van ArtEZ conservatorium en de opleiding Artiest/Muziek van het Deltion College een toelichting op het initiatief. De muzikale invulling wordt verzorgd door de band ‘Anywhere but here’, bestaande uit tweedejaars studenten van de opleiding Artiest/Muziek en het combo Capital van ArtEZ. De ondertekening vindt plaats op donderdag 2 september vanaf 15.00 uur in het theater van het Deltion College, Mozartlaan 15 in Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)