Start werkzaamheden aan perron en reizigerstunnel NS

Zwolle – ProRail, NS en de gemeente Zwolle verrichtten dinsdagmiddag de starthandeling voor de voorbereidende werkzaamheden voor de grootschalige aanpassing van het station van Zwolle. Tijdens de bijeenkomst werd een bord onthuld waarop de aankondiging van de werkzaamheden worden getoond onder de noemer ‘ZwolleSpoort’. Het is een belangrijke stap in de aanpak van het stationsgebied als geheel. De geplande oplevering is in 2013.

31-08-2010_start_bouw_vierde_tunnel_prorail_4.jpg

Station Zwolle zal worden voorbereid op de groei van het treinverkeer door een vierde perron te bouwen aan de zuidzijde van het station (de kant van het Lübeckplein) en door de reizigerstunnel onder de sporen te verbreden van 5 naar 17 meter. Ook zijn aanpassingen aan de sporen en technische installaties nodig. Tijdens de werkzaamheden aan de tuneel zal een brug over de perrons verschijnen, waarmee de sporen te bereiken zijn. Het monumentale stationsgebouw van Zwolle blijft ongewijzigd. De verwachting is dat het treinverkeer in Zwolle de komende jaren flink zal groeien, mede als gevolg van de komst van de Hanzelijn. Het station zal daarom een vernieuwing ondergaan.

31-08-2010_start_bouw_vierde_tunnel_prorail_2.jpg

 31-08-2010_start_bouw_vierde_tunnel_prorail_1.jpg

zwolle_2010-03-03_004.jpg

ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland: aanleg, onderhoud, beheer en veiligheid. Voor een soepel verloop van het reizigers- en goederenvervoer is onderhoud en vernieuwing noodzakelijk. Een goed functionerend OV-knooppunt is ook een belangrijke bouwsteen voor de ontwikkeling van de Spoorzone zoals het gebied rondom het Zwolse station genoemd wordt. Gemeente Zwolle, NS en ProRail werken daar samen aan.

31-08-2010_start_bouw_vierde_tunnel_prorail_3.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Start werkzaamheden aan perron en reizigerstunnel NS”

Reacties zijn gesloten.