Jongste sportvereniging beoefent Ultimate Frisbee

Zwolle – Bluefingers Ultimate heet de jongste sportvereniging van Zwolle. Ultimate Frisbee wordt in een aantal steden in Nederland fanatiek gespeeld en in Zwolle nu dus ook!

grasweek_pelikaan_0320_470.jpg

Bij Ultimate Frisbee spelen twee gemengde teams van 7 spelers tegen elkaar op een lang smal veld, waarbij je probeert te scoren door de frisbee te vangen in een eindvak. Je mag niet lopen met de frisbee, maar kan met allerlei verschillende worpen de tegenstander omzeilen. Er wordt veel gerend, gesprongen en mogelijk gedoken! Eén van de meest bijzondere aspecten aan de sport is dat er geen scheidrechter is. De spelers reguleren zelf de wedstrijd met respect voor elkaar en de spelregels. Fairplay staat hoog in het vaandel!

De bestaande sportverenigingen op sportpark De Pelikaan die gezamenlijk middels de proeftuin status van NOC*NSF en gefinancierd door het ministerie van VWS, werken aan sportstimulering voor bestaande en nieuwe doelgroepen zijn erg content met de komst van deze nieuwe sportvereniging in Zwolle op het eigen sportpark. Sinds de start van de proeftuin zijn er veel nieuwe sporten maar ook nieuwe verenigingen ontstaan. Eerder startte het succesvolle Lacrosse Zwolle al en nu dus Bluefingers Ultimate als nieuwe sportvereniging. “En het mooie is dat zij gebruik maken van de bestaande accommodaties die wij hier reeds hebben. Multifunctioneel gebruik van sportaccommodaties dus”, aldus Diederik Meijntjes namens De Pelikaan.

Bluefingers Ultimate verzorgde vorige week al met succes clinics voor 1e jaars HBO studenten en binnenkort staan ook al clinics voor bedrijven en scholen op het programma.

Wie deze sport zelf wil uitproberen? Bluefingers heeft elke dinsdagavond van 19.30 uur tot 21.00 uur open training op sportpark De Pelikaan. Iedereen vanaf 16 jaar is welkom! U kunt zich melden bij Femke Smith in het clubhuis van korfbalvereniging Oranje Zwart. Materialen voor kennismaking zijn aanwezig.

Voor meer informatie: Kijk ook op www.bluefingersultimate.nl of bel/mail met Femke Smith, tel.nr 06-40387495 en email femke.laura@casema.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)