Proef met Bemiddelingsmedewerker Vrijwilligerscentrale

Zwolle – Mensen die vrijwilligerswerk willen doen en het prettig vinden als iemand hen adviseert bij de keuze van een organisatie en functie, kunnen voortaan terecht bij de Bemiddelingsmedewerker van Vrijwilligerscentrale Zwolle.

De Bemiddelingsmedewerker kijkt mee waar de interesses van de vrijwilliger liggen, wat hij of zij graag wil doen en waarin deze persoon goed is. Zo zijn niet alleen vrijwilligers verzekerd van een vrijwilligersklus die bij hen past, ook de organisaties die vrijwilligers zoeken hebben meer kans dat hij of zij bij het team en de doelgroep van de organisatie past. De Bemiddelingsmedewerker is er ook voor jongeren die een plek voor de Maatschappelijke Stage zoeken.

Voor organisaties die werken met vrijwilligers, betekent dit dat ze vanaf nu op vier manieren vrijwilligers via Vrijwilligerscentrale Zwolle binnen kunnen krijgen:

1 Bezoekers hebben de organisatie opgezocht via ‘organisaties in Zwolle’ op deze website (zijn niet bemiddeld door een medewerker)
2 bezoekers hebben een specifieke vacature op internet of uit de mappen gekozen en nemen zelf contact met de organisatie op (zijn niet bemiddeld door een medewerker)
3 Bezoekers hebben een gesprek gehad met onze bemiddelingsmedewerker Pien Bos
4 Bezoekers zijn geholpen middels een traject via onze consulenten Steunpunt Vrijwilligerswerk.

Behalve voor individuele vrijwilligers kunnen medewerkers van Vrijwilligerscentrale Zwolle contact met organisaties opnemen voor het inzetten van groepen.

De bemiddelingsmedewerker is in de winkel van Vrijwilligerscentrale Zwolle aan de Assendorperstraat op maandag van 11.00 tot 16.00, dinsdag van 9.00 tot 15.00, woensdag van 14.30 tot 16.00 en donderdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Artikel delen: