Roeiers Boreas donderdag in KRO Blootgewoon

Zwolle – Donderdagavond zijn zes heren van de Zwolse Studenten Roeivereniging Boreas te zien in KRO Blootgewoon. Zij doen mee aan het nationale televisieprogramma om geld in te zamelen voor Stichting Contusio Cerebri Fonds, een stichting die hulp biedt aan mensen met een hersenkneuzing. In Zwolle zijn de roeiers te bewonderen op een groot scherm in studentencafé Het Vliegende Paard.
blootgewoon.jpg
De succesvolle lichte wedstrijdroeiers uit de topsportsectie van Boreas en een dispuutvoorzitter gingen zonder kleren op de foto voor de jaarkalender van KRO Blootgewoon. Er is een goede reden dat de Boreanen de opbrengst gunnen aan het Contusio Cerebri Fonds: één van de lichte wedstrijdheren heeft in het verleden zelf een hersenkneuzing gehad. In mei overvielen Anita Witzier en een cameraploeg de roeiers al tijdens een training op het water. De heren waren blij verrast dat zij door de selectie kwamen en mee mogen doen aan het nationale televisieprogramma. De fotoshoot vond begin juli plaats in een leeg zwembad in Zeeland.

blootgewoon_2.jpg

blootgewoon_3.jpg
Foto’s: KRO Blootgewoon

Roeiers

Roeier Hessel heeft in 2003 een motorcross ongeluk gehad. Vlak na het ongeluk was de situatie 50/50. Eigenlijk was het: of hij overleeft het met enorme hersenschade of hij gaat dood. Hessel had enorm veel vocht in zijn hersenen en zijn hersenen bloedden. De druk tussen schedel en hersenen was te groot. De eerste 48 uur na een ongeluk zijn cruciaal. Per toeval kwam hij in het UMCG waar ze een proef deden met medicijnen. Er was één echte en de rest was placebo, hij heeft enorm veel geluk gehad dat hij het echte medicijn had. Daardoor werd de druk op zijn hoofd veel minder.

Hij heeft veel geluk gehad

Hessel is van ver gekomen. Hij heeft op de intensive care gelegen en moest daarna nog een aantal maanden revalideren. Inmiddels gaat het best goed met hem. Hij heeft veel geluk dat hij er op deze manier bovenopen is gekomen. Hij roeit zelfs op hoog niveau. Deze roeiploeg wil dat andere mensen met een hersenkneuzing er net zo bovenop komen als Hessel, vandaar dat zij meedoen aan BlootGewoon. Hessel zegt zelf “Ik ben een kwieke jonge man, ik wil dat iedereen dat wordt na zo’n ongeluk.”

“Hessel reageert vaak wat traag”

Christiaan (19), Bas (22), Bart Anders (19), Hessel (24), Mark (22) en Rick (19) vormen samen de roeiploeg. Ploeggenoot en stuurman Mark: “Hessel heeft een grote rol in de boot, hij heeft de meeste invloed. Met veel kracht kan hij de boot scheef trekken. Ik denk niet dat hij dat zou hebben gekund als hij niet zo goed geholpen was. Dat is echt een heel raar idee. Soms merk je wel de gevolgen van zijn hersenkneuzing, hij reageert vaak wat traag. Hij moet over alles even langer nadenken of is dan in gedachte nog ergens anders. De rest van de boot reageert dan al op wat ik zeg, hij moet er nog over denken. Ik heb daardoor geleerd dingen eerder te zeggen, zodat het alsnog op tijd gebeurt.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Nou ben ik benieuwd wat zo’n actie opbrengt. Want laten we eerlijk zijn, wie zit er nu te wachten op een kalender met een stel blote mannen/vrouwen. Volgens mij kan je beter een ouderwets oliebollen verkopen dan blootkalenders.

  Maar ach, ik zal wel weer te preuts zijn en dit onzin vinden. (Het doel niet, het middel wel)


  Maak melding

 2. Haha Wilbert

  Volgens mij kan je beter een ouderwets oliebollen verkopen dan blootkalenders.

  Zou heel goed kunnen. KRO is die comedy natuurlijk ook alleen maar begonnen om naakt-glurende mensen te trekken. Ach, zolang er goede doelen aan vast zitten. Maar idd zo’n kalender is leuk in een garage of zo…hier zou ie misschien kunnen maar verder weet ik het niet zo. Hoop wel dat het veel opbrengt.


  Maak melding

 3. Misschien moeten jullie gewoon het programma eens kijken en dan zien wat voor foto’s eruit komen. Is meer als alleen een groep blote mensen. 😀


  Maak melding

 4. Heb wel eens gekeken Ellen. Vind Anita best goed. Nobel programma ook. Soms met ontroerende doelen. Begrijp ook dat je elkaar nodig hebt…gefilmden krijgen aandacht; het programma heeft “bloot” niet voor niets in de naam staan. Bloot verkoopt (kijkcijfers); prima ook. Zou eigenlijk zo niet weten waar ik met zo’n kalender heen moest. Waar hang jij em neer?


  Maak melding

 5. Geinig! Wel jammer dat die 2 jongens er niet bij waren. Jaren ’30 look. Bij die dames een hoog “blote borsten-gehalte”.

  Op de kalender gaan…..de meiden tussen de lakens.


  Maak melding

Reageer