3D Race Game door hartje Zwolle

Zwolle – Vrrooomm… Met snelle bolides door de binnenstad en langs de Sassenpoort van Zwolle scheuren. Dat kan binnenkort in de Zwolse 3D Race Game die Stichting V-GEN-X aan het ontwikkelen is.

3d_game.jpg

Het project van V-GEN-X, dat samen met studenten van de Deltion game opleiding in Zwolle aan het computerspel heeft gewerkt, nadert na ruim een jaar hard werken zijn voltooiing. Voor de reclameborden aan de kant van de digitale weg en spandoeken kunnen sponsoren zich nog opgeven. Doel van het geheel is: Zwolle promoten als kennisstad en studenten de kans te geven zich op een hoger niveau te kunnen ontwikkelen, wat betreft game ontwikkeling.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. EDIT bij bericht hans:

  “Een screenshot van een game is niet eenvoudig”

  Welke digibeet heeft dit geschreven? 😮 hahaha

  Maargoed.. dat het in het echt mooier is mag ik wel hopen ja… al zou ik me niet verbazen dat het van A2-racer kwaliteit is. Niet erg, gezien de afkomst van de game! Leuk idee!


  ⚠️ Meld

 2. computers games trekken mij geenszins, toch zou ik wel eens willen zien hoe het spel eruit ziet.
  een kennis van verdieping heeft eens met een nieuwe vrachtwagen klem gezeten onder de sassenpoort.  ⚠️ Meld

 3. Inderdaad, Zwolle is een kennisstad waar studenten hun kennis kunnen vergaren.
  Maar zodra ze afgestudeerd zijn zullen de meesten alras Zwolle gaan verlaten, om elders een carri?re te gaan beginnen.
  Want een kennis-intensieve industrie en andere kennis-intensieve bedrijvigheid ontbreekt hier nu ten ene male, in Zwolle en directe omgeving. Want als ik bv. door een industrie terrein als de ‘De Marslanden’ rijdt, zie ik vooral tweedehands autobedrijven en andere weinig kennis intensieve industrie. Dat geeft niet – want dit soort bedrijvigheid met er ook zijn, maar een ‘kennis hotspot’ is Zwolle echt niet.
  Hopelijk veranderd dit ooit nog eens voor Zwolle en directe omgeving, als Zwolle hoogopgeleide burgers aan zich wil binden. 😉


  ⚠️ Meld

 4. @ritalin Denk als de Hanzelijn klaar is en je hebt een snellere verbinding met Amsterdam dan is de kans best groot dat dat extra bedrijvigheid naar Zwolle zal halen, aangezien de grond hier een stuk goedkoper is.

  Zo krijg je misschien ook een mooie overloop van mensen die nu in Almere, Amsterdam of Lelystad wonen. Aangezien Zwolle dan meer voor minder biedt dan Amsterdam. Dit leverd ook gelijk weer lekker veel extra inwoners op en worden we sneller een 200.000 plus stad dan dat dit nu het geval is. Zelf heb ik het liefst een 500.000 plus stad, maar daar zijn we op dit moment nog erg ver van verwijderd.

  Wat ook zou kunnen is dat Zwolle een nevenvestiging van de UvA krijgt op het gebied van rechten en economie, vanwege de rechtbank en de grote bedrijven die hier zijn en komen. Dit zijn prima plekken voor studie en werk.


  ⚠️ Meld

 5. Hopelijk veranderd dit ooit nog eens voor Zwolle en directe omgeving, als Zwolle hoogopgeleide burgers aan zich wil binden

  Dit leverd ook gelijk weer lekker veel extra inwoners op en worden we sneller een 200.000 plus stad dan dat dit nu het geval is.

  ritalin=Jippiejajo?

  Maar on topic: Ik hoop niet, dat ze nevenvestigingen van de UvA naar Zwolle halen! Krijgen we dan ook al dat arrogante randstad volk er gratis bij? Ik werk voor een bedrijf uit Almere met de Nederlandse hoofdvestiging aan de A10 in Amsterdam. Nou, dankjewel!

  Zwolle kan als kennisstad prima dingen doen zonder afhankelijk te zijn van de randstad. Goede verbindingen met de randstad is belangrijk, maar daar houdt het dan ook mee op!

  Ik zou het op zich wel leuk vinden als Zwolle ook nog een universiteit zou krijgen. Het past op zich wel. Maar echt nodig is het niet.

  Heel veel groter hoeft Zwolle wat mij betreft ook niet te worden. Als Zwolle een 500.000 plus stad wordt kun je de huidige gezelligheid en het dorpse karakter wel gedag kussen!


  ⚠️ Meld

 6. @plantje Wel erg bekrompen gedachte heb jij zeg, kom zelf van oorsprong uit het westen en kan je vertellen dat ze echt niet allemaal arrogant zijn. Kan je ook zeggen dat ze in Limburg nogal achtergebleven zijn, want jij komt van oorsprong toch uit Limburg en bevestigd dat beeld toch aardig zo.

  En een hoofdstad hoort ook geen dorps karakter te hebben en gezelligheid kan je ook zelf maken, doormiddel van uitgaan, etc.

  En ritalin=geen jippiejajo

  Verder is samenwerken met een andere grote stad altijd beter zoals op het gebied van kennis uitwisselen, cultuur, toerisme, enz.


  ⚠️ Meld

 7. Bekrompen vind ik het zelf natuurlijk niet.
  Niet alle randstedelingen zijn arrogant. Maar het hele sfeertje is er anders.
  Dat ik veel randstedelingen arrogant vind en het niet nodig vind dat Zwolle een tweede Amsterdam wordt heeft toch helemaal niets te maken met het aldanniet achterblijven van Limburg? Wat is dat nou voor onzin?!?

  Wie ben jij om te bepalen dat een hoofdstad van een provincie geen dorps karakter hoort te hebben? Maastricht en Groningen hebben dat ook nog. Dat lijkt me juist prima!

  Ik vind dat jij nogal prima weet te vertellen hoe het moet.

  Verder is samenwerken met een andere grote stad altijd beter

  En een hoofdstad hoort ook geen dorps karakter te hebben

  Prima dat je je mening geeft, maar presenteer het dan ook als mening en niet als feit.


  ⚠️ Meld

 8. @plantje een hoofdstad hoort over het algemeen toch stedelijkheid uit te stralen, dat is in veel hoofdsteden terug te vinden vandaar dat ik het neerzet als feit.

  En Groningen en Maastricht, ja die liggen in de uithoeken van het land waardoor je dus snel een provinciaal karakter krijgt omdat niemand er verder hoeft te zijn behalve in dit geval studenten, mensen in de provincie zelf en soms wat toeristen.

  En met het samenwerken met een andere grote stad bedoel ik dat je elkaar juist op veel gebieden kunt versterken. Zelf vindt ik het sfeertje best levendig en stoor me er nou niet bepaald aan.

  Trouwens, waar slaat dat op dat je veel randstedelingen arrogant vindt? Dat zegt juist wat over je bekrompenbeeld over randstedelingen.


  ⚠️ Meld

 9. @plantje een hoofdstad hoort over het algemeen toch stedelijkheid uit te stralen, dat is in veel hoofdsteden terug te vinden vandaar dat ik het neerzet als feit.

  Goed…als je “vindt” dat iets zo “hoort” is het per definitie al een mening en geen feit.

  En Groningen en Maastricht, ja die liggen in de uithoeken van het land waardoor je dus snel een provinciaal karakter krijgt omdat niemand er verder hoeft te zijn behalve in dit geval studenten, mensen in de provincie zelf en soms wat toeristen.

  Maar het zijn ook hoofdsteden. En “soms wat toeristen”? Ik denk dat met name Maastricht een behoorlijke inkomstenbron aan toeristen heeft! Zwolle heeft nu ook nog het dorpse karakter en het gemoedelijke. Ik hoop dat dat zo blijft. Voor mij was het reden om voor Zwolle als woonplaats te kiezen.

  En met het samenwerken met een andere grote stad bedoel ik dat je elkaar juist op veel gebieden kunt versterken.

  Ik snap dat je dat bedoelt. Ik denk ook, dat er wel een punt in zit, dat je elkaar op veel gebieden kunt versterken. Ik vond het alleen wat te ver gaan om te stellen dat samenwerken met andere grote steden in de randstad altijd beter IS.

  Trouwens, waar slaat dat op dat je veel randstedelingen arrogant vindt? Dat zegt juist wat over je bekrompenbeeld over randstedelingen.

  Waar dat op slaat? Gewoon…dat is zo. Mijn mening over veel randstedelingen is dat ze arrogant zijn. Ik vind het sfeertje in de randstad ook afstandelijk, veel te individueel enz. Dat is gewoon mijn mening. Dat mag toch?
  Beetje raar, dat als ik veel randstedelingen arrogant vind, ik als bekrompen word neergezet.


  ⚠️ Meld

 10. @plantje Jij schrijft net dat ik het neerzet als een feit en nu kom je vertellen dat ik het neerzet als mening? Ik heb je in het vorige bericht toch duidelijk gemaakt dat waarom ik volgens jou het presenteer als een feit?

  Daarbij schrijf je dat Zwolle het gemoedelijke en dorpse karakter heeft, maar dat zet je dus ook neer als een feit, terwijl andere dat anders kunnen ervaren. Naar mijn mening mag het best wel heel wat stedelijker worden in Zwolle, geeft gelijk weer aanzien en zet Zwolle weer beter op de kaart als zakencentrum.

  En ik wees de Randstad aan omdat de Hanzelijn Zwolle met Amsterdam verbindt, maar niet negatief bedoelt natuurlijk.

  Je schrijft nu weer dat het “gewoon zo is dat veel randstedelingen arrogant zijn”. Heb jij alle randstedelingen beoordeelt op hun arrogantie ofzo?


  ⚠️ Meld

 11. Bericht door Jippiejajo, op 5 september 2010 om 00:03
  @plantje Jij schrijft net dat ik het neerzet als een feit en nu kom je vertellen dat ik het neerzet als mening? Ik heb je in het vorige bericht toch duidelijk gemaakt dat waarom ik volgens jou het presenteer als een feit?

  Nee, ik geef aan, dat is je vindt dat iets zo “hoort” het zondermeer een mening is.

  Daarbij schrijf je dat Zwolle het gemoedelijke en dorpse karakter heeft, maar dat zet je dus ook neer als een feit, terwijl andere dat anders kunnen ervaren.

  Ja, daar heb je gelijk in 😉 My bad.

  Je schrijft nu weer dat het “gewoon zo is dat veel randstedelingen arrogant zijn”. Heb jij alle randstedelingen beoordeelt op hun arrogantie ofzo?

  Je moet geen dingen quoten die ik niet gezegd heb.

  Mijn mening over veel randstedelingen is dat ze arrogant zijn. Ik vind het sfeertje in de randstad ook afstandelijk, veel te individueel enz.

  Maakt ook niet uit. We gaan volgens mij veel te ver off topic.

  We zijn het er wel over eens, dat Zwolle nog veel te doen heeft voordat het een echte kennisstad is. De manier waarop we daar kunnen komen daarin verschillen we van mening 🙂


  ⚠️ Meld

 12. Klopt, zo kan je bij elkaar inderdaad nog wel even doorgaan of iets nou wel of niet goed is;).

  Zwolle is in iedergeval op cultureel gebied bezig meer bekendheid te krijgen, dus het gaat al de goede kant op:).


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.