Berkumloop treft mooi weer

Zwolle – Maar liefst 2.000 lopers stonden dinsdag, onder goede weersomstandigheden, aan de start van de Salverda Berkumloop. De Keniaan Philemon Kisang kwam dinsdagavond bij de mannen als eerste over de finish in een tijd van 29,23 minuten. Tweede werd Henry Kipkosgei (29,29). De derde plaats was er voor Hans Lindeboom (33,37). De eerste drie posities bij de dames gingen naar Keniase vrouwen. Naomi Maiyo finishte als eerste in een tijd van 33,30 minuten. Bij de recreanten eindigde Zwollenaar Joep Emmen als eerste (37,34).

img_5620_copy.jpg

Onder de 1.500 volwassen deelnemers waren vier Kenianen. Het regionale talent werd uiteraard ook vertegenwoordigd, onder andere door de snelle veteraan Jacqueline Rustidge uit Kampen. Dit jaar was er een recordaantal deelnemers aan de Salverda Berkumloop. Maar liefst 1.500 mannen en vrouwen stonden de start van de 10 kilometer en 2 Berkumer mijlen. Overdag liepen 500 kinderen van Berkumer scholen korte afstanden. Slechts een maand nadat de inschrijving was gestart, was het maximale aantal deelnemers van deze twintigste editie van de jaarlijkse hardloopwedstrijd al bereikt. Behalve om sportieve prestaties draaide het bij het Zwolse loopevenement om de goede sfeer. De loop werd muzikaal omlijst door een optreden van de Zwolse zanger Harm Wolters. De opbrengst van deze twintigste editie van de hardloopwedstrijd ging volledig naar drie goede doelen.

img_5639_copy.jpg

img_5687_copy.jpg

img_5743_copy.jpg
De draagster van de rode lantaarn krijgt een escorte van de motorbegeleiding…

Met het inschrijfgeld van € 7,50 per deelnemer werd bijgedragen aan goede doelen: het verbeteren van leefomstandigheden van zigeuners in Roemenië, de bus van gehandicaptenkapel ‘De Tower Snörren’ en vakantie voor Tsjernobylkinderen in Nederland.

img_5623_copy.jpg

Meer informatie over deze doelen is te vinden op www.salverda.nl. Vorig jaar hebben de deelnemers €12.500 bijeengelopen. De organisatie hoopt dit jaar op een recordbedrag.

img_5660_copy.jpg

img_5662_copy.jpg

img_5670_copy.jpg

img_5689_copy.jpg

img_5697_copy.jpg

img_5734_copy.jpg

img_5718_copy.jpg

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Jammer dat het competatieve volledig is verdwenen met de inschrijving van onze keniaanse vrienden. broodlopers die alle haalbare marathons afschuimen.
  een prachtige dag overigens en chapeau voor mijn buurvrouw die m op haar 55 ste toch zomaar even uitloopt.


  ⚠️ Meld

 2. Super-foto’s Frank! Het was weer een gaaf spektakel. Mooi weer. Erg veel bekenden. Super tijden. We hebben beiden genoten, van die Kenianen ook, Heb je niet gezien, Pedro nog wel een tijd gesproken. Vond de commentator ook uniek goed; had overal een positief woordje voor en beschikte over veel feitenkennis. Dit spuide hij ook gedurende de hele loop.

  1500 deelnemers geloof ik? Na afloop, ’t was wel verleidelijk, maar niet mee gegaan naar De Weyenbelt.


  ⚠️ Meld

 3. Das jammer Dick, want ik kan je melden dat het erg gezellig was in de Weyenbelt. Volgend jaar ga ik de 10 km weer eens rennen. Het is 1 van de leukste, zoniet DE leukste!, lopen die ik ken.


  ⚠️ Meld

 4. Goed zeg, dat je ook meeliep Stadshagenees! Heb veel Stadshagenezen gezien trouwens. Best lullig voor Verdieping, maar misschien nog wel meer dan Berkummers 😮 Iemand van AV-PEC vroeg of we meegingen. Maar we zijn nog ff bij vrienden aangeweest.

  Vind de 1/2 Marathon in Zwolle niet nog leuker?


  ⚠️ Meld

 5. Ik heb gisteren niet meegelopen om medische redenen, sinds een maand staat het sein om weer aan duursport te gaan doen weer op groen, dus volgend jaar ben ik er zeker weer bij! Ik ga binnenkort weer trainen op de woensdagavond bij PEC, leuke vereniging, ook voor recreanten zoals ik.


  ⚠️ Meld

 6. Jongens,
  Fantastische organisatie!
  Na de loop in 2008 mee gedaan te hebben, was ik nu weer van de partij. Erg mooie loop!
  Groet


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.