Maak je eigen stilleven in het Stedelijk Museum Zwolle

Zwolle – Het thema van het Monumentenweekend op 11 en 12 september is Smaak. In het Stedelijk Museum Zwolle laten ze allerlei lekkers zien dat op stillevens is afgebeeld.

Maar een geschilderde appel betekende soms meer dan een appel en een zandloper is er door de schilder ook niet voor niets bijgezet. Het gaat kortom nogal eens om de symboliek in de schilderkunst. In het museum krijgt u dit weekend uitleg over de betekenis van allerlei voorwerpen op schilderijen. U kunt ook zelf door het museum lopen met een lijst waarop de symbolische betekenis van allerlei voorwerpen wordt uitgelegd. Loop ermee langs de schilderijen en probeer ze maar eens te ontdekken. En u kunt uw eigen stilleven samenstellen! Op tafels liggen uiteenlopende voorwerpen en er staat een schilderijlijst. Door zelf voorwerpen te kiezen en ze te rangschikken binnen de lijst heeft u uw eigen stilleven gecreëerd.

Misschien wilt u een stilleven dat een diepere betekenis heeft, die u alleen weet? Of maakt u gewoon iets wat mooi is om naar te kijken? Maak er vervolgens een foto van om deze creatie afgebeeld mee naar huis te nemen. De activiteit is geschikt voor kinderen en volwassenen. Eigen camera meenemen!

Artikel delen:

Reageer