Zwolse DJ’s genomineerd voor Radioring 2010

Zwolle – De Zwolse DJ’s Henk Kanning en Jaap Brienen zijn genomineerd voor de AVRO Gouden Radioring, Beiden zijn geselecteerd voor de categorie ‘Beste programma van het jaar’. Kanning voor zijn programma New Music op Kink FM en Brienen voor The Beat op Radio 6.

De AVRO RadioRing is een jonge prijs. Tot nu toe konden radiomakers in Nederland alleen vakjuryprijzen winnen. Een Avro-medewerker vond het tijd voor verandering. Het oorspronkelijke idee is van Roeland van Zeijst, die tussen 2001 en 2006 voor de AVRO Radio werkte. De eindredacteur van de Avro, Radio Arjan Snijders, heeft het idee uitgewerkt en kon het in 2006 realiseren. De uitreiking van de RadioRing op 22 oktober is live te volgens op Radio 2 tussen 14.00 en 16.00. Hans Schiffers reikt de prijzen deze middag uit. Jan-Willem Roodbeen presenteert deze bijzondere radiomiddag.

Eerdere radioprijzen 

Snijders heeft eerder een radio publieksprijs geprobeerd op te zetten en in 2002 bij BNN de RoemRuchte Radio Reeks gemaakt waar ook de beste zender werd gekozen, The Station of the Nation. Met de RadioRing heeft hij eindelijk de grote landelijke prijs kunnen opzetten die Nederlandse radiomakers verdienen.

Doorslaand succes

De organisatie van de Gouden Televizier-Ring heeft het idee met enthousiasme omarmd en zo is in 2006 de eerste publieksprijs voor radio ontstaan. De eerste editie was meteen een doorslaand succes en bij de tweede editie in 2007 kwamen er al ruim 60.000 stemmen binnen! De Gouden RadioRing is dus niet meer weg te denken uit het Nederlandse radiolandschap.

Dé prijs van het publiek, De AVRO Gouden RadioRing, wordt jaarlijks door de AVRO georganiseerd en uitgereikt aan:

  • Het beste radioprogramma
  • De beste radioman van Nederland
  • De beste radiovrouw van Nederland

Marconi Awards
Dit jaar breidt de AVRO de prijs uit met de juryprijs voor radio; de Marconi Awards. Ook hier drie categorieën:

  • Beste Zender
  • Aanstormend Talent
  • Oeuvre Award

Uitreiking
Live uitgereikt vanuit Theater Carré tijdens Hét RadioGala van het Jaar! De AVRO RadioRing is de enige onafhankelijke radioprijs van Nederland. Een begrip bij luisteraars en makers, waar jaarlijks naar wordt uitgekeken.

Winnaars AVRO Gouden RadioRing 2009
Vorig jaar won Morgenstond van Radio NL verrassend de Gouden RadioRing. Claudia de Breij van 3FM en Edwin Evers van Radio 538 werden uitgeroepen tot radio-persoonlijkheden van het jaar en kregen beiden een Zilveren RadioSter.

Het Gouden Radio Oortje, voor beste evenement van het jaar, ging voor de derde keer naar 3FM’s Serious Request.

Gouden Televizier-Ring
Tegelijk met de Gouden RadioRing 2010 start natuurlijk ook weer de verkiezingsronde voor de Gouden Televizier-Ring, ook op Televizier.nl. Mensen kunnen van 1 september 09.00 uur tot 29 september 12.00 uur stemmen op hun favoriete tv-programma, presentator en presentatrice, talent en jeugdprogramma.

De prijzen worden op 22 oktober voor de 45ste keer uitgereikt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Bekendmaking winnaars 2010
Alle winnaars van 2010 worden bekendgemaakt op vrijdag 22 oktober.

De radioprijzen worden op 22 oktober uitgereikt, ’s middags in het Radio 2-programma AVRO Roodshow, ook live vanuit Koninklijk Theater Carré. De AVRO zendt het Gouden Televizier-Ring Gala in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam live uit op Nederland 1.

Beide verkiezingen staan onder toezicht van notaris Mr. A.A. van Berge van notariskantoor Mr. M.J. Meijer c.s. te Amsterdam.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Sony en Samsung zijn toch radiomakers? Deze gasten zijn polyvalent. Naast radiomakers zijn ze ook nog DJ. Prima. Zwolle doet het heel aardig in de muziekscene!


    ⚠️ Meld

Reageer