Studenten Menso Alting verrichten vrijwilligerswerk

Zwolle – Woensdagmiddag bezochten 100 studenten van het ROC Menso Alting college in het kader van de vrijwilligersdag 2010 het wijkcentrum De Bestevaer. Met hulp van het opbouwwerk van Travers Welzijn gingen zij zich inzetten voor en kennismaken met bewoners en initiatieven van de Wipstrik en de Indische Buurt.

01-09-2010_brugklassers_aan_het_werk_3.jpg

Basisschool De Oosterenk ontving vijfentwintig studenten om leerlingen van de school een frisse start van het nieuwe schooljaar te geven. Vijfentwintig andere studenten gingen in dezelfde wijk de speeltuin van Zwolle, achter wijkcentrum De Bestevaer, een grondige onderhoudsbeurt geven. De achterpaden van de Zeeheldenbuurt werden ontdaan van onkruid door een derde groep studenten. De overige studenten bestormden de Indische Buurt met tuingereedschap van de gemeente Zwolle. Dit initiatief onder leiding van het ROC Menso Alting college en Travers Welzijn had als doel vrijwilligerswerk onder jongeren aantrekkelijker te maken.

01-09-2010_brugklassers_aan_het_werk_1.jpg 

01-09-2010_brugklassers_aan_het_werk_4.jpg

01-09-2010_brugklassers_aan_het_werk_2.jpg

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Het was een gezellige dag, waarbij er veel werk verricht is. De gezamelijke lunch met docenten, personeel, vrijwilligers wijkcentrum en niet te vergeten Jillis Kors ( Travers ), was een groot succes. Volgens jaar voor herhaling vatbaar. Dank aan iedereen.


    ⚠️ Meld

Reageer