Expositie Zwolse illustratoren

Zwolle – Vanaf 6 september is het werk van drie jonge Zwolse illustratoren te bezichtigen in het Cultuurhuis in Stadshagen. De expositie toont de originele tekeningen uit de digitale boekenkast van de KRO, maar ook recent werk van deze oud-studenten van ArtEZ Art & Design.

Op de website van KRO Kindertijd staan unieke prentenboeken op de plank. Deze digitale boeken zijn exclusief voor de KRO gemaakt door de Zwolse illustratoren Jan van Doornspeek, Katja Kaduk en Kirsten Offringa. Zij zijn oud-studenten aan de Zwolse kunstacademie ArtEZ Art & Design. De verhalen en prachtige prenten zijn oorspronkelijk en iedere tekenaar hebben een hun eigen unieke stijl. Op Kindertijd.kro.nl kunnen ouders en grootouders hun (klein)kind voorlezen of kunnen de kinderen zelf luisteren naar de verhalen die ingesproken zijn door Stefan Stasse. De onderwerpen komen recht uit het leven van jonge kinderen; van samen spelen tot het niet willen slapen.

Het ontstaansproces van de illustraties – een kijk achter de schermen is op www.kro.nl te zien. 

De ontwerpen zijn vervaardigd in traditionele illustratietechnieken als potlood, inkt of waterverf. Naast de originele tekeningen van de digitale prentenboeken, maar daarnaast is ook recent werk van de drie illustratoren te bezichtigen.

Ben je nieuwsgierig naar wat de illustratoren allemaal al getekend hebben kijk dan op hun website:

Jan van Doornspeek www.janvandoornspeek.nl

Katja Kaduk            www.katjakaduk.nl

Kirsten Offringa       www.kirstenoffringa.nl

Voor belangstellenden zijn de prenten van 6 september tot en met 16 oktober 2010 te bezichtigen in het Cultuurhuis Stadshagen (Werkerlaan). De expositie is gratis toegankelijk tijdens openingstijden van het Cultuurhuis.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Wat leuk zeg! 6/9-16/10 maar eens noteren. En wat tijd vrij maken om naar deze creatieve geesten te kijken. Ook nog wel zo dicht bij huis.

  —–
  Openingstijden:
  Maandag t/m Vrijdag 9:00 – 18:00 uur
  Donderdag tot 20:00 uur
  Zaterdag 10:00 – 14:00 uur
  —–

  Verder:

  Op zaterdag 25 en zondag 26 september organiseert omroepvereniging VARA i.s.m. het Cultuurhuis Stadshagen de provinciale voorrondes van het bekende kinderkoor Kinderen voor Kinderen.

  Tijdens deze dagen zullen er extra activiteiten om de audities heen worden georganiseerd om er een feestelijke gebeurtenis van te maken.

  Natuurlijk is het juist nu voor kinderen uit Stadshagen een ultieme uitdaging om hier aan mee te gaan doen of te komen kijken.

  Heb je interesse kijk dan eens op http://www.kinderenvoorkinderen.nl  ⚠️ Meld

Reageer