Trias vraagt aandacht voor 1000-jongerenplan

Zwolle – Maandag 6 september ontvangt Trias Jeugdhulp een deel van het Zwolse college van burgemeester en wethouders. Het bezoek vindt plaats in het kader van de Week van de Verbinding. Tijdens deze week is het college van B&W op zoek naar verbinding met inwoners, ondernemers, jongeren, organisaties, verenigingen en scholen. Daarbij staat samenwerking centraal. Trias Jeugdhulp benut het bezoek om het 1000-jongerenplan bij het college onder de aandacht te brengen. Onder deze noemer krijgen in Overijssel 1000 jongeren die het meest kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt, een aanbod voor een integraal traject werken, wonen en sociaal netwerk. Dit resulteert in een baan, opleiding en stabiele woon- en leefsituatie.

Trias Jeugdhulp neemt in de regio IJssel-Vecht driehonderd jongeren voor haar rekening. Met samenwerkingspartners zoekt de organisatie voor jeugd- en opvoedhulp naar werkplekken waar begeleiding van een ervaren leermeester aanwezig is. Daarnaast ondersteunen de trajectbegeleiders van Trias Jeugdhulp de jongeren op sociaal, maatschappelijk en financieel gebied en helpen zij ook bij huisvesting en onderwijs. Hiermee onderscheidt het 1000-jongerenplan zich van andere leerwerktrajecten. Het integrale karakter van het 1000-jongerenplan verhoogt de slagingskans voor de deelnemende jongeren aanzienlijk. Trias Jeugdhulp begeleidt inmiddels 150 jongeren, waarvan er 50 op een werkplek zitten.

Het bezoek vindt plaats bij creatief bedrijf RAW, waar kunstenaar en beeldhouwer Ronald A. Westerhuis met lastechniek en roestvrijstaal (kunst)objecten maakt. RAW is één van de Overijsselse ondernemingen die in het kader van het 1000-jongerenplan een jongere een leerwerktraject aanbiedt. Om de diverse verbindingen die Trias Jeugdhulp met andere organisaties heeft te illustreren, heeft zij voor het bezoek ook een aantal van haar samenwerkingspartners uitgenodigd, waaronder SWZ. Deze Zwolse woningbouwvereniging voorziet een aantal deelnemers uit het 1000-jongerenplan van woonruimte. Namens het college van Zwolle zijn burgemeester Henk Jan Meijer en wethouders Filip van As, Cees Berkhout en Erik Dannenberg aanwezig.

www.triasjeugdhulp.nlwww.weekvandeverbinding.nlwww.1000jongeren.nl

www.rawstainless.com

Trias Jeugdhulp biedt met ruim 500 medewerkers hulp bij opvoeden en opgroeien. Onze doelgroep bestaat uit kinderen, jongeren en hun opvoeders/verzorgers. Wij bieden ambulante hulp, dagbehandeling, 24-uurszorg en pleegzorg aan ruim 2500 cliënten per jaar. Ook verzorgen wij plaatsingen op jeugdzorgboerderijen en begeleiden wij bijna 800 pleeggezinnen in de provincie Overijssel. Kenmerkerkend voor onze werkwijze is dat we de draagkracht van onze cliënt willen versterken. www.triasjeugdhulp.nl .

Artikel delen:

Reageer