Vuurvogel opent Thorbeckegracht Festival 2010

Zwolle – Het 2e Thorbeckegracht Festival wordt 11 september geopend door het Vuurvogel Jeugdorkest onder leiding van Albert Dam. Het Jeugdsymfonieorkest bestaat slechts 8 jaar maar telt momenteel ruim 80 leden uit de wijde regio. In deze korte bestaansperiode is het orkest qua omvang en niveau enorm gegroeid.

  5-5-10-26.jpg

In deze editie van het Thorbeckegracht Festival is het orkest onder andere te beluisteren in een selectie van muziek uit de nieuwe musical “Scrooge”. Zwollenaar Rik Elings tekende voor de composities en heeft voor deze gelegenheid een aantal titels uitgewerkt voor volledig orkest en solisten. Naast de première uit Scrooge is de jonge getallenteerde marimbaspeler Arjan Jongsma samen met de Vuurvogel te beluisteren.

Tot de hoogtepunten van Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel behoren onder andere de buitenlandse tournee’s naar Duitsland en Italië en cross-over producties met de Meander Bigband. Onlangs verzorgde het orkest het openingsconcert op het Bevrijdings Festival Overijssel. Rivka Ruiter (viool): “Het verzorgen van de openingsact op het Overijsselse Bevrijdingsfestival behoort zeker tot mijn beste herinneringen. Dat enorme podium boezemde me groot ontzag in en ik vond het dan ook super gaaf en bijzonder dat ik daar met het orkest mocht spelen. Het enthousiaste publiek, de toffe muziek en de fijne muzikanten en solisten: het gaf me een enorme kick!”.

In de zomer van 2011 hoopt het jeugdorkest opnieuw een buitenlandse tournee te maken. Er zullen dan in Frankrijk concerten worden verzorgd in Avignon en Nimes. Meer informatie op www.vuurvogeljeugdorkest.nl.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer