Politiek Log 3

Dit is een Politiek Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

Om iedereen tevreden te stellen is besloten een ‘Politiek Log’ op te starten. Daar kan een ieder zijn politieke pennenstreken, quotes en opmerkingen kwijt. De redactie probeert na ongeveer 250 reacties dit log van een vervolg ( Politiek Log 4 ) te voorzien. Ga gerust je gang! .

Artikel delen:
Reacties 320
 1. Nee (T)sja, voor die wachtcomedy moet je bij de algemene-buurman zijn.

  Zou Verhagen vraag 1 van de 1000 al naar tevredenheid behandeld hebben? Tjonge dat CDA slokt wat gemeenschapsgeld op….deze vragen-onzin na slechts 1 dag vergaderen van de week 😮


  ⚠️ Meld

 2. Wilders en Verhagen kwamen samen over het Binnenhof richting Eerste Kamer, waar de informateur wachtte. Het drama bij het CDA lijkt de publieke belangstelling voor de slepende formatie nieuw leven in te hebben geblazen. Honderden ‘formatietoeristen’ sloegen het tafereel gade. Ook waren er mensen met protestborden: “Stop PVV VVD CDA Junta” en het wat opbouwendere “Jezus leeft”.  ⚠️ Meld

 3. Ferrier en Koppejan houden bezwaren

  De dissidente Tweede Kamerleden Kathleen Ferrier en Ad Koppejan van het CDA hebben nog steeds bezwaren bij mogelijke politieke samenwerking met de PVV. Maar ze zijn het eens met de rest van de CDA-fractie dat de onderhandelingen over een minderheidskabinet van VVD en CDA, gedoogd door de PVV, eerst worden afgerond en dat daarna een oordeel wordt geveld over het onderhandelingsresultaat
  ————
  Grappig dat ze dissident worden genoemd….de leiding heeft geen idee hoe het stemvee denkt….men heeft wel 1000 handtekeningen voor de ene petitie en 1000 voor de ander. De mening van de fractie hebben ze ook niet want die hebben ze monddood gemaakt MAAR ERGER: ze hebben zichzelf monddood laten maken. Treurspel in tig-bedrijven!


  ⚠️ Meld

 4. Tja, de Limburgers hebben het wheelen en dealen uitgevonden, in Den Haag gaan ze daar vrolijk mee verder. Op lange termijn gaat dit een heel slecht huwelijk worden, liefde maakt bij deze 2 tortelduifjes blind. Klink heeft dat nu al in de smiezen, maar het heeft zich vanwege het partij-belang terug in zijn hok laten duwen. Voor even dan, over een paar weken knalt hij het overeengekomen regeerakkoord af. Zijn ultieme wraak voor wat hem de afgelopen dagen overkomen is. Een mooi vooruitzicht!


  ⚠️ Meld

 5. Dick:

  Nee

  Naast zijn politieke hokjesdenken, het verkleinen en demoniseren van (bezoekers-)namen en het werkelijk overal op willen reageren spreekt Dick nu ook al namens alle debaters in zijn ‘eigen’ Politiek Log . Het moet niet gekker worden.

  Een aandachtig lezer


  ⚠️ Meld

 6. Bericht door tsja, op 2 september 2010 om 12:44
  Doen jullie hier ook aan wie het eerst binnenkomt?

  Wie het eerste post is nummer 1. :D:D:D


  ⚠️ Meld

 7. Gaat ut Kees met een “c”? Begin maar eens uit te leggen hoe je het over politieke verschillen kunt hebben zonder de partijen (in jouw vocabulaire) in hokjes te verdelen. Lief dat je me aandachtig leest en voel me vereert dat je me demoniseert (ongetwijfeld ook volgens je eigen definitie)….sterkte met opletten en volgen. is Twitter nixxx voor jou?

  Owww, het punt van de logopeners is uitvoerig behandelt op het vorige log lieverd….iets aandachtiger lezen :-*


  ⚠️ Meld

 8. Cees, waar ben je? Een scheet laten en ons in de stank laten zitten kan iedereen. Maar probeer dat maar eens onder de dekens thuis. Mits er een ander in het spel is, anders kan het niet.


  ⚠️ Meld

 9. die Cees, een punt heeft hij wel.Jammer van de feedback.
  Komt goed cees, eerst 180x hier posten, meer dan een miljoen x het log openen en dan groei je door naar de volgende status binnen het zwolle weblog…suc6


  ⚠️ Meld

 10. QM, hoe is’t met je goeie Nederlandse tv-interviewers (ander media mag ook). Ben het overigens zwaar met je eens dat er haast nooit skerp doorgevraagd wordt.


  ⚠️ Meld

 11. Bert Wagendorp (VK-Opinie)

  Fractieleider van het CDA Verhagen zei woensdagmiddag dat in individuele gesprekken aan de ??totstandkoming van een eensgezind standpunt van de fractie?? zou worden gewerkt
  In zijn binnenzak zat de brief van Ab Klink, met de voor Maxime pijnlijke aanhef ??Beste Henk, Maxime??. Daarin liet Klink klip en klaar weten dat samenwerking met de PVV wat hem betreft is uitgesloten en dat dit standpunt definitief is.
  Dus hoe Maxime dat had gedacht, die totstandkoming van een eensgezind standpunt, is onduidelijk, nu je andersdenkenden niet meer middels marteling tot jouw denkbeelden mag bekeren en Ab Klink me ook geen chantabel man lijkt.
  Elk normaal denkend mens zou, wanneer zijn collega-onderhandelaar in een brief van vijf kantjes de stekker eruit trekt, tot de conclusie komen dat het einde oefening is. Maar Maxime verklaarde woensdag monter dat hij nog hoop had. Wellicht is hij zo in de ban van dat woord, dat hij hoopt Klink en zijn medestanders Koppejan en Ferrier ertoe te bewegen zijn dealtjes met Wilders dan toch in elk geval te gedogen.
  Zit er niet in. Ab Klink is van Goeree-Overflakkee, en daar houden ze niet van roomse fratsen.
  De loyale partijman Ab Klink heeft het drie weken lang tegen heug en meug geprobeerd. Maar toen Wilders aankondigde dat hij de twee regeringspartners al tijdens de presentatie van het akkoord zou schofferen (??Voluit op het orgel??, volgens Ab), was voor hem de maat vol.
  Begrijpelijk. Je door Wilders laten gijzelen is één ding, maar om je nou tijdens de gijzeling ook nog eens tot op het bot te laten vernederen en door je gedoogpartner meteen voor gek te worden gezet, dat gaat ver.
  Het vreemde is, dat zowel Verhagen als ook Rutte ?? hoe is het eigenlijk, met onze Mark? ?? de populistische toneelvoorstelling van Wilders wilden accepteren. ??Hij raadde de collega??s aan om op dat moment maar een andere kant op te kijken en voorspelde dat de hoofden van de coalitiepartners rood zouden kleuren??, schrijft Klink. Wilders’ grote bek en cynisme heel goed geschetstJe proeft de verontwaardiging: Wilders kaapt meteen het regeerakkoord en Verhagen en Rutte vinden het best. Als de dood dat de Rattenvanger nóg meer kiezers meelokt.
  Volgens Geert Wilders klopt er niks van wat Klink schrijft, maar ik geloof Ab – ik vind de grote bek en het cynisme van Wilders zeer geloofwaardig geschetst.
  Ab Klink is opgegroeid in de snackbar van Stellendam en zijn vader kluste ook nog bij in de Deltawerken. Daar, las ik in het fijne portret dat Gijs Herderscheê van Klink had gemaakt, ??legde hij tegels??. Ik wist dat niet, van die tegels bij de Deltawerken – misschien noemen ze op Goeree-Overflakkee die loodzware bazaltblokken eufemistisch ??tegels?? – maar in elk geval was vader Klink een mannetjesputter die met zijn ene hand een kroket rolde, met de andere een tegel legde en intussen een Gezang aanhief in de oude berijming.
  Een ??Bonder?? uit de Gereformeerde Bond, de strengste groepering binnen de oude Nederlands Hervormde kerk. Kun je van zeggen wat je wilt, maar niet dat ze a zeggen en b doen. Mensen zijn niet genegen tot gekonkel met het Woord: een kroket is geen gehaktbal en een akkoord is een akkoord en geen partituur waaruit iedereen zijn eigen valse deuntje kan spelen. Om dat normaal te vinden moet je uit Venlo komen of uit Maastricht – of uit Den Haag en een beetje de weg kwijt zijn.
  Achter de bekendste deur van Nederland speelde zich gisteravond niet alleen een debat af over meedoen aan Bruin I, maar woedde een veel principiëler gevecht over de toekomst van het CDA en onder wiens leiding die zich zal ontvouwen.

  * Herkenbaar op opmerkelijk veel punten…ook volledig eens.


  ⚠️ Meld

 12. Een Sargasso.nl-beschouwing

  Verhagen, Klink en de media
  door Tom van Doormaal

  Is Verhagen een leerling van Macchiavelli? De krant wil ons die richting uit laten denken. Ik pak zijn standaardtekst uit de kast en lees de pagina waar mijn eerste gele plakker zit: ⤽De mensen namelijk wisselen gaarne van heer, gelovend er op die wijze op vooruit te gaan. Dat geloof doet hun naar de wapens grijpen tegen hun heerser. Zij vergissen zich echter, want zij komen door ervaring aan den lijve tot de overtuiging dat zij er eerder op achteruit zijn gegaan.⤝

  Wat is het toch aardig als je de klassieken een beetje bij de hand hebt! De rust van Verhagen valt op. Sinds Macchiavelli hebben we geleerd conflicten anders te beslissen dan door gewapende strijd, maar dit citaat kan de rust van Verhagen verklaren. De mensen hebben zich van het CDA (⤽we rule this country⤝) afgekeerd, wisselen van heer, maar het zal ze nog lelijk opbreken. Je ziet het hem bijna denken, als hij voor de vierde keer een nietszeggende formule over eenheid prevelt tegen een wanhopige journalist.

  Maar ook Klink is politicus: anders in houding en visie, uit een andere geloof afkomstig, maar toch ook wel een vakman geworden. Hij kijkt toch een slag anders naar de principes, die de politiek moeten vorm geven. Daarover moet je niet lichtzinnig doen. Soms moet je zelfs, volgens Macchiavelli gemeen zijn: ⤽Er is dan ook in het leven een zeer groot verschil tussen hetgeen is en hetgeen zou behoren te zijn; wie met het eerste geen rekening houdt en zich uitsluitend naar het laatste richt, graaft zijn eigen graf. Een mens die in alle omstandigheden het goede wil doen, gaat onder te midden van de velen, die niet goed zijn.⤝ Verheldert dit de aanvaring tussen de beide CDA voormannen? Klink vindt de vorm en inhoud van de PVV-politiek verwerpelijk en vindt dat daarmee niet kan worden gepacteerd. Verhagen heeft wat minder oog voor de sociaal-psychologische werking van zo??n pact en ziet simpel politiek handwerk, waarover daarna een oordeel kan worden gegeven. Klink beschouwt hetgeen gebeurt in de informatie-onderhandelingen als ingrijpend en splijtend, voor zijn eigen partij, maar eigenlijk ook voor de samenleving.

  De brief van Klink, die in deze kolommen werd gepubliceerd, riep nogal wat uiteenlopende reacties op, van verschillend niveau en kwaliteit. Op zich mooi, dat er wordt gelekt en dat er zo veel informatie voorhanden is, over zo ongeveer elk denkbaar onderwerp. Maar willen we mee regeren of vooral goed geregeerd worden? Ooit schreef de hooggeleerde Van Doorn over de beschikbaarheid van informatie: ⤽Het lijkt pure winst, maar het heeft politiek gezien noodlottige gevolgen gehad. Door deze informatie overvloed is namelijk de neiging onweerstaanbaar geworden alle nieuwsfeiten met particuliere, dus subjectieve meningen te beladen, waarmee men het eigen oordeelsvermogen grandioos pleegt te overschatten.⤝

  Daardoor wordt niet onderkend dat je deel gaat uitmaken van ⤽een door anderen georganiseerd meningenspel, een imaginair theater. Wie bespeelt dit theater met het meeste succes?⤝ (J.A.A. van Doorn, Nederlandse Democratie, 2009, p.512) Het is maar een vraag. Het antwoord van Klink is wel helder: hij heeft geen trek te acteren onder regie van Geert Wilders. Dat roept de vraag op waarover nog veel zal worden gesproken: wat is de betekenis van stijl, van de breuken die Wilders daar in aan brengt? In het krantje van Felix Meritis wordt Chantal Mouffe geinterviewd: in de democratie gaat het om een balans tussen rationaliteit, moraliteit en passie. Het probleem van de democratische regels en procedures is steeds dat er ruimte moet zijn voor conflict, zonder dat de tegenstellingen antagonistisch worden of burgeroorlog ontstaat. Om het simpel te zeggen: het wapen had niet mogen worden geleegd op het hoofd van Fortuyn, het mes niet gehanteerd tegen Theo van Gogh. Dat waren ernstige inbreuken in ons democratisch debat.

  Maar woorden hebben betekenis, schreef ik hier al eens. Elke dag worden dingen gezegd, uitvergroot en nog eens nagekauwd en in de huiskamers gebracht. En via Sargasso en soortgelijken een dag later nog eens. Dertig jaar geleden was de relatie tussen politiek en media een heel andere dan nu. De verstikkende pas-de-deux tussen de politiek en de media maakt de volkse stijl van Wilders tot een risico. Wilders kan zich geen breuk in zijn retoriek veroorloven, want die levert hem zijn aanhang op. Maar Klink snapt het gevaar dat die retoriek inhoudt beter dan Verhagen. Misschien omdat hij elke dag een stuk uit de Bijbel kreeg voorgelezen?  ⚠️ Meld

 13. Update:

  VVD en PVV hebben ‘veel vragen’, maar welke?
  — Rutte, Wilders niet meteen blij met antwoorden ?? PVV-VVD willen opheldering van Verhagen. Tja, wie niet? (HEBBEN DE STEMMERS NOG NIET EENS)

  VVD-leider Rutte en PVV-leider Wilders hebben ‘veel vragen’ voor het CDA nu de crisis binnen de fractie bezworen lijkt. De onderhandelaars hebben donderdagmiddag het formatie-overleg hervat.

  De NOS meldt:

  “Net als anderen hebben we veel vragen. Dat doen we niet op straat, maar dat doen we bij de onderhandelingen”, aldus Wilders. “Ik ben niet juichend.”

  PVV-leider Wilders liet afgelopen nacht al weten dat hij niet kon zeggen of hij met de gekozen oplossing van het CDA uit de voeten kan. Hij zei zich ook niet te herkennen in de brief van CDA’er Klink. Die schrijft dat Wilders zich constant zal distantiëren van het kabinet dat hij gedoogt. Daar klopt volgens Wilders niets van.

  De VVD heeft ook vragen aan fractievoorzitter Verhagen. “Ik heb er een aantal”, aldus Rutte bij de inloop.

  Wat de vragen zijn wil niemand zeggen. Niets nieuws want er wordt nooit wat gezegd over de formatie. Dus: Wat denk je? Welke vragen hebben PVV en VVD aan het CDA?

  Update 14:20 De antwoorden van Verhagen stemmen niet meteen tot tevredenheid, meldt de NOS:

  PVV-leider Wilders en VVD-leider Rutte willen nog niet zeggen of ze verder willen met het CDA. Wilders zei na afloop van een gesprek met de drie onderhandelaars en informateur Opstelten dat hij “wil nadenken”. Rutte zegt dat “hij zich in eigen kring gaat beraden”.  ⚠️ Meld

 14. Ervaring van een interviewster:

  MagneetAaf Brandt Corstius, 02-09-2010 14:22reageer 0 reacties
  Anderhalf jaar geleden interviewde ik Geert Wilders voor een tijdschrift dat failliet ging. Het stuk werd daarom nooit gepubliceerd
  Ik vond dat prettig, want ik was niet tevreden over het interview. Wilders praatte naar mijn mening te veel over de ?? verrassing ?? islam, terwijl ik dingen wilde weten over zijn privéleven.
  Slechts twee ontboezemingen kreeg ik los. Waarom hij geen kinderen had: ??Als ik vader zou zijn geworden, had ik veel bij mijn kind willen zijn. Ik zou niet die vader willen zijn van het stereotype, van die ene reclame, hoe was die ook alweer???, zei Wilders. ??De man die op zondag het vlees snijdt??, zei ik behulpzaam. ??Ja. Die. Dat ik dat niet wilde, heeft ongetwijfeld een rol gespeeld bij mijn keus om geen kinderen te krijgen.?? De andere ontboezeming was dat Wilders?? hobby slapen was. Nu ik het boek Geert Wilders, tovenaarsleerling van Meindert Fennema heb gelezen, weet ik dat Wilders nog veel gekkere dingen met zijn collega??s doet dan koffiedrinkenIk vroeg hem ook nog: ??Gaat u weleens met iemand uit de Kamer koffiedrinken??? ??Nee, ik ga geen koffiedrinken en dat soort gekke dingen!??, zei Wilders verontwaardigd.
  Nu ik het boek Geert Wilders, tovenaarsleerling van Meindert Fennema heb gelezen, weet ik dat Wilders nog veel gekkere dingen met zijn collega??s doet dan koffiedrinken. Fennema schrijft: ??Niet alleen stagiaires, maar ook journalistes en zelfs vrouwelijke Kamerleden van andere fracties deden er een moord voor om, al was het maar voor één nacht, de eenzaamheid van deze politiek gevangene te verlichten. Zijn gedwongen isolement werkte als een magneet (…) Het besef dat zij iets deden waarmee zij de gekwelde politicus een moment van bevrijdend plezier konden bezorgen, zorgde voor extra seksuele opwinding.??
  Meindert Fennema is hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, maar hij wil best wat niet al te dood gecheckte verhalen in zijn boek opnemen, in bewoordingen die in een gemiddeld Bouquet-reeksje niet zouden misstaan.
  ??Zijn gedwongen isolement werkte als een magneet.?? Tja, van zijn kapsel of zijn gezellige gespreksstof hoeft Wilders het niet te hebben.
  Over Wilder??s vrouw Krisztina komen we weinig te weten. Uit de paar alinea??s die er aan haar gewijd zijn, komt ze naar voren als een pittig wijffie, die constant dingen tegen haar man zegt als: ??If you can??t stand the heat, get out of the kitchen.??
  Wishful thinking, zou ik zeggen. Maar ach, Krisztina weet inmiddels vast dat Wilders de heat heerlijk vindt.  ⚠️ Meld

 15. Wichert zat er al wat bij dat je gelezen had 😮 Mag je overslaan. Vond je de beide plaatjes geen tractatie?

  Hoop wel dat ik je vanmidag met het voetbalnieuws heb mogen verblijden op het alg.log.

  Ook niet? Met de post over het stemmen voor De Fundatie?

  Gisteravond over het speelkasteel? Ook niet?

  Ook niet? Met het vermelden van het uitschakelen van WVF-4 van oa CSV-2 op het CSV-topic? Ook niet?

  Heb ook niet de pretentie om als goed kok voor alle monden te koken. Dat lukt een proff. infovoorziener nog niet eens. Dit is gewoon voor de leuk. Toch hoop ik je in de toekomst wel weer nuttige info te verstrekken. Het zal in elk geval nuttiger, minder sensatiebelust en betrouwbaarder zijn als de peperdure TeleTroepToeTerT en De SensatorT samen (oeps net gezichtenboekvriend met de Nijmert geworden, maar ik ben geen CDA-er; ik sta wel voor wat ik zeg ;))


  ⚠️ Meld

 16. @ S.Hagenees Jij

  aanhanger van het liberale gedachtengoed, zo bezien kan ik de volgende keer toch beter op D66 stemmen, hoewel ik dat

  In elke ideologie en religie zit wel wat goeds.
  Communisme-iedereen is gelijk
  Oeps Kapitalisme kan ik zo snel niet bedenken
  Socialisme-opkomen voor de minder bedeelden
  Dacht voor vorig kabinet dat dat veel overeenkomsten met het Christendom had….
  ietsisme-er is iets: waarom zou je het moeten benoemen en je er verder druk over maken?
  Liberalisme: voor vrijheid.
  etc.etc.

  Ken je iemand die tegen vrijheid is?

  Maar Geert bijvoorbeeld, heeft ook het woord “vrijheid” in zijn naam staan. Is ook Liberaal. Persoonlijk wil ik zoveel mogelijk vrijheid in alles. Natuurlijk na goede afspraken. Ben enorm onder de indruk van de verhalen over de 2e Wereldoorlog (ben ook bevrijdingskindje en trots op de bevrijdingsfestivals in Zwolle). Maar de vrijheid van VVD/D’66 en zeker van lijst-Geert is mijn vrijheid niet. Volgens mij vinden ze de individuele vrijheid van zichzelf en de vrije markt de belangrijkste vrijheden.

  Heb trouwens 1x op Hans van Mierlo gestemd….daarna vond ik het een overbodige vleesch nog visch-partij. De discussie die ik hier voor de gem.raadsverkiezing met een D’66-figuur voerde is nog wel terug te vinden.  ⚠️ Meld

 17. @ FJ; ja, dat lijkt me niet meer te lijmen. Alles in het licht van de PS-verkiezingen. Maar denk dat Klink (als het tenminste zo ver komt) het akkoord ook niet zal goedkeuren. Net als die andere (en enige) 2 met lef.


  ⚠️ Meld

 18. BeeldBuisBode (hier, want weer voornamelijk politiek)

  EénVandaag (N1, 17:59)
  – CDA, PVV en VVD hervatten onderhandelingen
  – Zwaar psychiatrische patiënten krijgen hulp
  – Is beslaglegging wel eerlijk?

  Netwerk (N2, 20:25)
  – De strijd van de mishandelde Jelte

  Nova (N2, 22:15)
  – CDA bezweert crisis voorlopig
  – OM wil nieuw onderzoek schietincident Uruzgan

  Sportjournaal (N3, 22:30)
  – Voetbal: voorbeschouwing op het eerste EK- kwalificatieduel van Oranje met San Marino
  – Wielrennen: Vuelta, zesde etappe van Caravaca de la Cruz naar Murcia over 148,6 km
  – Waterpolo: Samenvatting van de tweede wedstrijd van de Nederlandse vrouwen op het EK in Zagreb tegen Duitsland
  – Tennis: US Open

  REALITY: Expeditie Robinson: Celebs back to basic (RTL 5, 20:30)
  Dennis Weening, Maxim Hartman, Regina Romeijn, Saar Koningsberger, Lange Frans, Nienke Römer, John van Lottum, Kim Feenstra en Sebastiaan Labrie op een onbewoond Maleisisch eiland. Ze gaan de strijd aan met bekende Vlamingen en de elementen

  FILM: The Hitcher (Veronica, 22:00)
  Door inventief gebruik van camera en locaties én de rol van Rutger Hauer cultklassieker geworden bloederige griezelthriller. Reiziger wordt lastiggevallen door lifter (Hauer). Nadat hij hem uit auto heeft gezet, begint de vreemdeling iedereen te vermoorden die op de weg van de reiziger is gekomen, waardoor die van seriemoorden verdacht wordt

  DOCU: Holland Doc (N2, 23:30)
  Werd Graham Lamont gehersenspoeld door de CIA, kwam het door het gebruik van LSD, of deed een buitenechtelijke affaire de stoppen bij hem doorslaan? In De sneeuwman onderzoekt dochter Juliet Lamont waarom haar vader een actue aanval van paranoïde schizofrenie kreeg en er nooit van herstelde

  Knevel & Van den Brink
  (N1, 23:00)
  – Holland Sport-presentator Wilfried de Jong
  – Fotografe Marielle van Uitert
  ———————-
  Na ??de deur?? was het gisteren ??de brief?? die de gemoederen bij het CDA bezig hield. Interim-voorzitter Henk Bleker wil niks loslaten, waarna Ferry Mingelen de lachers op zijn hand krijgt
  ——————–

  BeeldBuisBodeBeschouwingen

  * lachen met Fer gemist….hij is wel heel vriendelijk ervoer ik op de illigaal binnengetreden PvdA-bijeenkomst in….Zwolle. Jaartje of 4 terug.

  Kijkcijfer
  Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) buigt zich over de vraag of de experimenten in TV Lab innovatief zijn. ??De MaDiWoDoVrijdagShow (woensdag, Nederland 3, 22:00, 400.000 kijkers) van Paul de Leeuw is ?? vooral wanneer Filemon Wesselink meepresenteert ?? een energieke en aanstekelijke talkshow. Echte urgentie ontbreekt, en wie actualiteit wil volgen, kan terecht bij NOVA (woensdag, Nederland 2, 22:15, 1.049.000 kijkers), of Nieuwsuur. Het is in sfeer (De Leeuw aan een groep studentes: ??Slikken jullie alles door???) en onderwerpen een mengeling van Mooi weer De Leeuw en Ranking the Stars. Liefhebbers genoeg, maar een experiment is het nauwelijks. Hoeft ook niet, want wat de kijker er ?? desgevraagd ?? ook over sms??t, twittert of anderszins stemt, de show is allang vastgelegd in de komende zendschema??s.??

  Ook Han Lips (Het Parool) kijkt naar TV Lab. ??Men neme een grote blauwe doos en plaatse die op, zeg het Neude in Utrecht. In die doos zit een camera. De deur van de doos is open. Het programma Out of the blue (woensdag, Nederland 3, 20:00, 114.000 kijkers), is Achterwerk in de kast voor grote mensen. (…) Is het origineel? Neuh. Is het makkelijk? Zeker. Conclusie? Een stel voorbijgangers in Utrecht is beter te harden dan vijf minuten MaDiWoDoVrijdagShow. Dat format: we gaan gewoon met zijn allen een potje giechelen, of het grappig is of niet.??  ⚠️ Meld

 19. Dick het ging er mij meer om dat 4/5 deel van dit log van jou komt en zo ellenlang,daarom lees ik ook niet alles met het gevaar dat ik niets meer lees en dan mis ik weer de goede dingen van WVF 4 etc.Ik ben helemaal radeloos weet niet meer wat te doen.


  ⚠️ Meld

 20. Hey Wichert, helaas kan ik van sargasso.nl niet linken omdat mijn mailadres dan meegaat. Van de site van de VARA ook niet, omdat die als enige site om onverklaarbare reden is gecensureerd…je mag hier gerust een rechts-extreme site linken maar die van de VARA niet. Dan maar integraal. Stukjes uit VK vond ik zo gaaf dat ik ze integraal heb neergezet. Had idd gelinkt kunnen worden. Nu volgt er nog wat “lees, knip en plakwerk”. Hoop dat je er vanavond geen skuimert minder om drinkt 😉 Prut alvast!


  ⚠️ Meld

 21. Da??s toevallig Stadshagenees??.Liberaal;

  Volgens de stijllozen: Bert Brussen is niet mild en zit nogal vol haat

  En volgens Joop??die hier helaas enkel integraal kan worden neergezet, dus:
  VVD in monsterverbond met SGP
  Liberalen aanvaarden moratorium op medisch-ethische vooruitgang in ruil voor gedoogsteun van christen-fundamentalisten
  In ruil voor gedoogsteun van de Christen-fundamentalistische SGP is de VVD bereid een moratorium te leggen op medisch-etische vooruitgang. Dat hebben bronnen binnen de VVD donderdag bevestigd aan het NRC handelsblad.NRC schrijft dat de ruil onder mee het burgerinitiatief “Uit vrije wil” bevat, dat euthanasie ook wettelijk mogelijk maakt als van ondraaglijk lijden geen sprake is. De VVD zal dit voorstel niet steunen, ook al is het mede door oud-partijleider Bolkestein gelanceerd. Sinds de verkiezingen is er een Kamermeerderheid voor de verdere liberalisering in medisch-ethische kwesties. Zonder VVD-steun valt die weg. De SGP bevestigt noch ontkent de overeenkomst, maar de partij verklaarde begin augustus al “beschikbaar” te zijn voor gedoogsteun aan een minderheidskabinet van VVD en CDA dat de PVV gedoogt. Tegen de verderfelijke politieke ideologie van de SGP is de website SGPnee.nl opgericht.

  NRC


  ⚠️ Meld

 22. Ssst Derk, er zijn er 2 an’t denken. “Zou tijd worden ook”, zul je zeggen…”Ja, maar ze moesten ondertussen ook nog flirten met de SGP…zucht, als je eerlijk en oprecht bent, lijkt het me enorm moeilijk handhaven in die slangenkuil.

  Klinkkare deur-waarheid 😉


  ⚠️ Meld

 23. Stijllozen wisten het ook aardig te verwoorden Bertje B. nu ie nog vrij is

  Vrees dat Mark zo maar weer problemen krijgt als ie hier mee instemt:

  In ruil voor gedoogsteun van de Christen-fundamentalistische SGP is de VVD bereid een moratorium te leggen op medisch-etische vooruitgang. Dat hebben bronnen binnen de VVD donderdag bevestigd aan het NRC handelsblad.NRC schrijft dat de ruil onder mee het burgerinitiatief “Uit vrije wil” bevat, dat euthanasie ook wettelijk mogelijk maakt als van ondraaglijk lijden geen sprake is. De VVD zal dit voorstel niet steunen, ook al is het mede door oud-partijleider Bolkestein gelanceerd. Sinds de verkiezingen is er een Kamermeerderheid voor de verdere liberalisering in medisch-ethische kwesties. Zonder VVD-steun valt die weg. D

  Krijgen we “hete-aardappel Bolk” maandag gelijk al bij P&W.


  ⚠️ Meld

 24. Vind die Bert Brussen een dikke kneus. Maar velen zullen hem wel leuk vinden; gelukkig mag dat. Hun humor is altijd zo éénzijdig-demoniserend. Ze hadden ook zogenaamd nixxx met de TeleTroepToeTerT. Gingen iemand de band van Sjuul Paradijsvogel’s truck leeg laten lopen op te laten zien dat ze nixxx met De Snurkenden hadden. Maar Spitsnieuws stond wel als info-voorzienert op hun draadje en nu de nieuwsdienst van Powned. Omdat het graties is natuurlijk… Iedereen weet dat alles uit 1 kokert komt. Sites die overigens (op een zeer arrogante wijze) geen ander geluid dulden….mag ik sowieso niet. Humor? Ach, er zijn ook geestelijken met humor.


  ⚠️ Meld

 25. Bericht van Henk & Ingrid

  Sorry meneer Wilders,

  We waren even lekker een weekje all inclusive in Turkije. Helemaal goed. Eindelijk eens niet van dat Nederlandse schijtweer (wat nou broeikaseffect) maar een lekker warm zonnetje. De formatie hebben we via internet een beetje gevolgd, maar natuurlijk niet zo intensief als we normaal doen. Toen we thuiskwamen schrokken we ons rot. De hele boel stond plotseling op zijn kop.

  Die waardeloze minister Klink wilde opeens niet meer met u samenwerken. Eerst aan tafel enthousiast onderhandelen maar toen we er bijna waren opeens zijn keutel intrekken. Gekker moet het toch niet worden.
  Gelukkig was Verhagen er nog om dat laffe ventje en zijn twee handlangers tot de orde te roepen. En dat is maar goed ook.

  Die Klink liet nog wel even snel, heel gek, zijn ??persoonlijke?? brief uitlekken aan die linkse rakkers van Het Journaal. Dat lijkt me dus duidelijk: op dat deel van de publieke omroep moet dus meteen worden bezuinigd! Die lui roepen wel dat ze neutraal zijn, maar ondertussen doen ze er alles aan om ons kabinet te torpederen.

  Schandalig trouwens wat die stiekeme Klink allemaal in die brief heeft opgeschreven. U meldt eerlijk dat u gewoon blijft zeggen wat u denkt en waarschuwt dat koorknaapje nog netjes. Ik durf te wedden dat dat kereltje op dat moment niks terug durfde te zeggen en pas begon te piepen toen hij weer buiten stond. Zo??n type lijkt het me wel, zo een die op school zijn vriendje erbij lapte als de juf vroeg wie de punaise op haar stoel had gelegd.

  Hij maakte het helemaal bont toen hij beweerde dat Verhagen informatie wilde achterhouden voor het CDA congres en dat dat mede door u was afgesproken. Een grove leugen natuurlijk. Zo achterbaks is de PVV niet! En die Verhagen lijkt mij juist een integere man die de boel niet bij elkaar liegt. Gelukkig weerlegde Verhagen die geniepige beschuldiging ook. Beetje beschamend dat minister Donner er aan te pas moest komen om het CDA weer op orde te brengen.

  Maar wat vindt u nu van de positie van Klink? We zijn blij dat hij en zijn clubje niet meer mee mogen onderhandelen. Maar ik word er vrij misselijk van dat hij nog wel gewoon mag afwachten wat de onderhandelingen opleveren. Een vreemde zaak want waarom zou hij volgende week opeens wel tevreden zijn. Wegwezen met die kerel!

  Maar meneer Wilders, wat mij nu eens te meer duidelijk wordt is dat het echt tijd wordt voor de PVV om het voortouw te nemen. Als wij afhankelijk worden van een CDA en VVD die te pas en onpas roepen dat wij niet meer voor onze mening mogen uitkomen en dat ook nog eens open en bloot in de media ventileren waar ze maar kunnen, dan is het einde zoek! Wij en anderhalf miljoen andere stemmers accepteren dat toch niet!

  U zou laten zien hoe het in Den Haag anders kan. Nu is het moment.
  Yes we can.
  Sta op en laat zien waar u voor staat. En dat kan volgens ons alleen als u en al die andere bekwame PVVers volwaardig deelnemen aan het nieuwe kabinet. U laat het toch niet over aan deze labbekakken?

  hartelijke groet, Henk & Ingrid  ⚠️ Meld

 26. D’r mocht weer iemand iets niet zeggen van de partijlijst voor de VRIJHEID…eerst moest die agent gister al ontslagen worden….nu een gemeenteraadslid. Hoe triest!

  De Haagse PvdA-wethouder Rabin Baldewsingh heeft vanavond in de gemeenteraad een motie van wantrouwen overleefd over uitspraken die hij in dagblad Trouw deed over Desi Bouterse. De PVV had de motie ingediend en was de enige fractie die de motie steunde.

  De wethouder had een interview gegeven in de krant. Naar aanleiding van de beëdiging van Bouterse als president van Suriname stelde hij dat “deze democratisch gekozen president moet worden gerespecteerd net zoals Nederland Wilders respecteert”. Later nam hij echter afstand van deze uitspraken en vond hij dat het voorbeeld van Wilders “ongelukkig was overgekomen”. Hij had echter ook een andere partij kunnen noemen, zo stelde hij zelf.

  De PVV nam er geen genoegen mee en riep in de raad dat de wethouder “niet goed wijs is”.

  Vanzelfsprekend is een collega “niet goed wijs” noemen in het publieke domein juist een voorbeeld 😮


  ⚠️ Meld

 27. ADMIN haalde Jos ook weg….heeft ie dus 3 censuursites:
  * Joop
  * Jos (afgedrukt op de VK) :o:o:o
  * Bandirah

  agut! Denk dat de admin zit te juichen als Elsevier en de mening van Bart-Spruijt wordt gequote of…..hoe krijg ik ut uit mijn vingers:
  JuuL Paradijsvogel >:(>:(>:(


  ⚠️ Meld

 28. Derk; de ene haatzaaier daagt structureel de andere haatzaaiclub uit.
  Volslagen niet te begrijpen die haatzucht. Bemoei me er verder ook niet mee. Kom zo nog met een (vind ik) interessante quote…van een ervaringsdeskundige.

  De reacties van daar zijn zo voorspelbaar. Als je al zag hoe ze meer dan 10 jaar geleden over Rushdie dachten…..Hoop wel dat Geert nog tijd heeft om na te denken 😮 De reactie van Geert zal hij wel (met gedoogsteun vanzelfsprekend) verwerken in zijn Ground Zero-speech.

  Ongetwijfeld gaat ie door (gister dacht ik nog even aan een andere optie) zoveel macht krijgt hij nooit meer met zoweinig (relatief) zetels :o:o:o

  Niemand heeft het meer over die brief: waren het dus toch feiten?
  Ik twijfel er niet aan…..wie wel?


  ⚠️ Meld

 29. Wil je het terrorisme begrij­pen, dan moet je je concentreren op de sociale achtergronden, de politieke achtergronden. Die brengen de mensen tot bepaalde daden, hun frustraties of idealen. Niet het geloof

  Citaat van (volgens een deskundige) één van Nederland’s meest getalen­teerde diplomaten, schei­dend ambassadeur in Jakarta en islamoloog Nikola­os van Dam.
  ———
  Pssst lijst-Geert: kun je mooi nog ff meenemen voor je speech zaterdag over een week


  ⚠️ Meld

 30. Het staat buiten kijf dat de oproep om Wilders te onthoofden ZEER verwerpelijk is.Anderzijds had men dit kunnen verwachten dat zulke berichten zouden gaan opduiken.Nu schreeuwt zijn aanhang moord en brand(begrijpelijk),maar in principe doen ze in mindere mate hetzelfde tegen hun tegenstanders en anders denkenden.Die krijgen ook niet mis te verstane verwensingen toegedeeld, iets wat door redacties van enkele kranten gewoon toegestaan wordt.En dat is wel de basis naar erger lijkt mij.


  ⚠️ Meld

 31. Het complot tegen Klink

  ‘CDA zag maar één weg: Klink zwartmaken’ ??
  Critici steevast door Maximisten kaltgestellt

  De Volkskrant zet uiteen hoe de Maximisten binnen het CDA razendsnel een campagne opzetten om Klink zwart te maken nadat duidelijk werd dat hij principiële bezwaren had.

  Ab Klink is het vleesgeworden CDA, schrijft de krant: “dertig jaar lid, bepalend ideoloog, belangrijkste architect van het CDA-denken van het afgelopen decennium én belichaming van in de partij hooggewaardeerde deugden als beschaving, bescheidenheid en integriteit.”

  Daarom moest door Verhagen en zijn vazallen alles op alles gezet worden om de kritiek zo snel mogelijk in een kwaad daglicht te stellen. Zoals de Maximisten de afgelopen weken alle tegenstanders van de PVC-coalitie effectief zwart wisten te maken, ongeacht hun statuur binnen en buiten de partij.

  Vooral de passage in de brief van Klink waarin hij onthulde hoe er plannen gesmeed werden om het CDA-congres te misleiden was levensgevaarlijk voor Verhagen.

  Voor Verhagen was dit de schadelijkste passage uit de brief en die moest weerlegd worden. En dus werd van alle kanten gezegd dat het niet klopte wat Klink schreef.
  Ook werden onmiddellijk roddels verspreid. Klink had zelf zijn brief gelekt, zijn interventie was een één-tweetje met Ruud Lubbers geweest, hij had de timing van zijn brief afgestemd op het vertrek van Jan Schinkelshoek, eerder deze week. Voor dat alles bestaan overigens nul aanwijzingen. Maar de suggestie was nauwelijks verhuld: Klink liegt.

  Bron? VK gisteravond

  Goed voor het vertrouwen in de politiek in het algemeen en de waarden van het Christendom in het bijzonder, lijkt me.
  ————————————–

  Helaas is de (bijzonder veelzeggende) foto alleen op www. joop .nl te zien. Omdat de site hier censuriert/verboten ist.

  Weet zo goed als zeker dat ik Zwolse lachebek naar de camera Ed van Huijm ook in dat gezelschap zag zitten: klopt dat? Natuurlijk zat Jan-Cees er ook bij: wil bijzonder graag de macht van een minister van Financiën. Skipperde al veelvuldig, met zijn Prinsjesdag-spullen, tussen coalitie-overleg en minsterie.  ⚠️ Meld

 32. Dick, die complottheorïën in Nederland worden zolangzamerhand ongeloofwaardig. Niet geheel toevallig komt dit verhaal uit de Volkskrant. Het CDA is meer dan Maxime Verhagen alleen. Het vaderlandse politieke journaille is wel hijgerig aan het zoeken naar schandalen en schandaaltjes, ook dat is vermoeiend. Tuurlijk het CDA is een zooitje, maar alles wordt zowel op radio en tv wel erg éénzijdig belicht. Enfin, benieuwd wat Rutte en Wilders besluiten nadat ze even goed hebben nagedacht, van Wilders vind ik dat dan wel weer knap, dat hij ?berhaupt na kan denken bedoel ik.


  ⚠️ Meld

 33. Dat ze zo bij elkaar zaten is een feit Stadshagenees. Wie de leiding had ook, getuige de foto. Volgens mij is dit een uiterst betrouwbare weergave van feiten. Hoe denk jij dat het is gegaan?

  Tuurlijk Volkskrant zal veel Katholieke CDA-lezers en connecties hebben. Dat maakt het verhaal pausibeler.

  Maar 1-zijdig belicht? Krijgt Max te weinig credits? Vind je Max’s optreden door de jaren heen erg Christelijk? Van de Zwolse CDA-ers zul je het niet horen….die blinken uit in stilzwijgen. Waar ze voor de gemeenteraadsverkiezingen van alles dapper schreeuwden.

  Zielig als je pas vanaf gister gaat denken: tuurlijk gaan ze door! Geert krijgt nooi weer zo’n machtspositie met zo weinig zetels.
  —-
  9:02 gelezen?


  ⚠️ Meld

 34. Heren en dames, let op mijn woorden. Wat nu allemaal gebeurd is een opstap naar nieuwe verkiezingen. Zowel VVD als PVV hebben het lot van de CDA in handen. Als Rutte en Wilders nu de stekker uit de formatiebesprekingen halen komen er, na weer wekenlange pogingen tot een andere combinatie, nieuwe verkiezingen. En wie gaan die op zn sloffen winnen? Juist ,de VVD en PVV halen samen ruim meer dan 75 zetels. Ik ga me maar eens orienteren om te emigreren naar….


  ⚠️ Meld

 35. @ Berend, wat is dan de reden van een nieuwe volksraadpleging? Het is bekend hoe de stemmers er over denken.

  Emigreren Berend? Mag ik een suggestie doen? Oh nee, dat land wil splitsen…nog weer andere koek als een gehalveerde NL-partij die gespleten lijkt.


  ⚠️ Meld

 36. @Dick
  Het lijkt me dat als de heren politici er niet uitkomen het volk weer wordt gevraagd om te oordelen dmv een nieuwe stemronde. Wie zullen profiteren?

  Eigenlijk ben ik te oud om te emigreren. Geen enkel land laat me toe. Ik ben ook niet kapitaalkrachtig, kan dus niet rentenieren. hehe.


  ⚠️ Meld

 37. @ Berend; zeker! Als er wel nieuwe verkiezingen zouden komen zal CDA inklappen en mn lijst-Geert profiteren. VVD nog niet zo 1,2,3 dacht ik. Er is daar ook veel ongenoegen over samenwerking met lijst-Geert zie 9:02. Maar daar denken ze voornamelijk aan zichzelf.

  Denk dat er nog best wat mogelijk is als dit nixxx wordt. Vergeet niet dat Mark met een flirt van Geert en Max in de zak onderhandelde over Paars-plus.

  VVD-PvdA-CDA-D’66 of een combi met SP? Waarom word de ene extreme partij wel serieus genomen, lijst Geert en moet de ander (de laatste jaren juist minder extreem geworden) SP altijd toekijken?


  ⚠️ Meld

 38. Ik ben van mening dat geen van de 3 partijen nieuwe verkiezingen wensen.Mocht deze formatie niet slagen,zal erop aangedrongen worden andere mogelijkheden te onderzoeken.

  Met nieuwe verkiezinging zullen alle 3 partijen schade op lopen.
  Het CDA door het gezwalk/onstabiliteit.De VVD dat er een 2e formatie sneuveld.En de PVV dat door de brief van Klink toch een deel van de aanhang begrepen heeft dat deze partij in principe alle eisen opgegeven heeft in ruil van het persoonlijke blaten van Wilders.


  ⚠️ Meld

 39. @Dick; Verhagen mag wat mij betreft liever vandaag dan morgen van het politieke toneel verdwijnen. Meerdere malen heeft hij zich een zeer onbetrouwbaar politicus getoond. Rutte heeft mooie beloftes gedaan, maar is ook door de mand gevallen, volstrekt onzichtbaar en ook gegijzeld door onze geblondeerde demagoog. Nieuwe verkiezingen zijn zeker niet wenselijk, het land is in verwarring en bij nieuwe verkiezingen komt de PVV met 40 mensen in de Tweede Kamer (tenminste, als ze zoveel gekwalificeerde mensen bij elkaar kunnen krijgen). De beste optie is in mijn ogen een CDA-VVD-PVDA kabinet, op voorwaarde dat Cohen en God betere het Verhagen zich onthouden van stekeligheden over en weer en het landsbelang boven hun eigen partijbelang stellen. Lukt dit beide heren niet, dan dienen ze op te stappen. Misschien is die laatste optie sowieso het beste. Cohen heeft een kapitale blunder begaan door op voorhand niet te willen praten over een middenkabinet en dat geldt ook voor onze Limburgse slang (Verhagen). Ik heb zomaar het idee dat iemand als Klink er met de PVDA zo uit is. We gaan het zien.


  ⚠️ Meld

 40. Stadshagenees; vrees dat zeker dat gijzelingsverhaal klopt. Het onchristelijk (mijn woorden) handelen van Verhagen ook. Eens met “land is in verwarring”. Maar:

  CDA-VVD-PVDA is natuurlijk net zo onwenselijk voor de PvdA als Paars+ voor VVD.

  We zien dagelijks dat CDA+VVD 2 handen op 1 buik zijn. Zou PvdA dan dagelijks tegen dit rechtse blok moeten opboksen. Terwijl ze zelf maar 3o (of 31) zetels hebben?

  Denk zeker dat een protestant v/h CDA beter bij de PvdA past. A
  Oneens over de blunder van Cohen….dit is een feit dat niet over het hoofd mag worden gezien

  Al vóór de onderhandelingen over Paars-plus wist VVD-leider Rutte dat ook het CDA geïnteresseerd was in regeringsdeelname. Terwijl CDA-fractieleider Verhagen zich in het openbaar terughoudend opstelde, sprak hij achter de schermen met Rutte af samen een regeerakkoord te schrijven als andere coalities mislukten.

  Dat bevestigen bronnen van het CDA en de VVD aan de Volkskrant. Ruud Lubbers beschreef dinsdag dat hij op zijn eerste dag als informateur geconfronteerd werd voldongen feiten. ??Ik wilde het over alle mogelijke combinaties hebben, maar de fractievoorzitters gaven mij geen enkele ruimte.??

  Rutte en Verhagen wilden het alleen maar over rechts hebben, aldus Lubbers. Hij was daarover zo teleurgesteld dat hij zelfs overwoog zijn opdracht terug te geven aan de koningin. ??Maar dan hadden echt de scherven op het bordes gelegen.?? Rutte, zeggen bronnen, is serieus geweest over Paars-plus. Maar hij heeft atijd de zekerheid gehad dat het CDA ook met hem verder zou willen. Ook al zei Verhagen ??ons past bescheidenheid??, ondertussen had hij wel degelijk contact met de VVD over mogelijk regeren ?? al dan niet met de PVV.  ⚠️ Meld

 41. Ik ben er haast van overtuigt dat de PVDA niet met Verhagen zal willen onderhandelen,daar het met Klink alle mogelijkheden open liggen.

  Ook bij de PVDA hebben ze ondervonden (Uruzgan)hoe de werkwijze van Verhagen is,en zullen dat geen 2e keer laten gebeuren.


  ⚠️ Meld

 42. @ Zwolse; Hoorde gister dat Bos een boek aan het schrijven is. Zou mooi zijn.

  Gister Bart-Jan (of heet ie anders?) Spruyt nog bij de mannenbroeders gezien? Hij is eindredacteur van de Elsevier en ex-CDA-spindoctor Frits Wester zat er ook…..die Bart-Jan had met toch een giller van een eindgrap….waardoor ik extra blij was, dat ik de rest van de uitzending gemist had.


  ⚠️ Meld

 43. Heb die geluiden ook gehoord Dick.zou zeker mooi zijn.Heb gisteren de uitzending van K&vdB niet gezien,en eingelijk had ik de behoefte niet om uitzending gemist aan te vinken.


  ⚠️ Meld

 44. Haha groot gelijk Zwolse! De mannenbroeders nooit terugkijken. Pff die belerendheid en die priemende, wijzende vingertjes ook. Wel heel mooi toen Jort Kelder (ook mijn man niet maar toch) met een hele simpele vraag de beide heren hélemaal van hun stuk bracht…..Alleen vanavond nog. Even niet langs “die schorsers van die andere mening (Arie Boomsma)” zappen. Heb het wel vaak met de herhaling….nog maar 1 avond gelukkig :D:D:D


  ⚠️ Meld

 45. Door zowel Klink, als de twee andere dissidenten Ferrier en Koppejan, is gezegd dat ze het eindresultaat van de formatieonderhandelingen op de inhoud zullen toetsen.

  De kans dat Klink zich alsnog achter het regeerakkoord schaart, wordt in het CDA evenwel niet erg groot geacht, al zal de druk na groen licht van het partijcongres zeker fors zijn. “Een kleine negentig procent van het regeerakkoord was al klaar”, zegt een bron. Klink zal dus waarschijnlijk niet in positieve zin verrast kunnen worden door het verdere verloop van de onderhandelingen. —attentie voor laatste 2 regels—-

  De hamvraag is dan of Klink zijn zetel in dat geval opgeeft, of uit de CDA-fractie stapt en alleen doorgaat in de Kamer. Bij het crisisberaad zou Klink de afgelopen dagen in die richting hebben gehint door te suggereren dat het landsbelang boven het partijbelang gaat.

  Het risico bestaat dat ook Ferrier en Koppejan dan volgen. In dat scenario is zelfs de steun voor een rechts kabinet van de SGP, met twee zetels, onvoldoende om weer op 76 zetels uit te komen. Dat zou het einde van een rechtse coalitie betekenen voordat het uit de startblokken is gekomen.

  Dissidenten…fout woord voor in het gareel lopende CDA-ers die toevallig wel principieel zijn! Ze hebben de partij misschien wel gered….onder de rest zaten veel laffe plucheklevers.

  Zetel opgeven?


  ⚠️ Meld

 46. Hahahahahaha wordt die Eerdmans toch even ingepakt en voor Jan joker neer gezet om zijn getetter in een stelling op de radio door een moslima:D:D:D jodokus had helemaal niks in te brengen,schitterend om het te horen.


  ⚠️ Meld

 47. Vond deze ook ultra sterk. Van een ervaringsdeskundige in een land met veel Christenen en Moslims:

  Wil je het terrorisme begrij­pen, dan moet je je concentreren op de sociale achtergronden, de politieke achtergronden. Die brengen de mensen tot bepaalde daden, hun frustraties of idealen. Niet het geloof

  Citaat van (volgens een deskundige) één van Nederland’s meest getalen­teerde diplomaten, schei­dend ambassadeur in Jakarta en islamoloog Nikola­os van Dam.


  ⚠️ Meld

 48. Zoon Sakineh: ‘Tv-bekentenis door marteling verkregen’

  22-Jarige zoon van met steniging bedreigde Iraanse heeft moeder sinds bekentenis niet gezien. ‘Moordenaar van mijn vader is bekend, ik heb hem zelf vergeven’
  De Amerikaanse nieuwssite Huffington Post interviewde Sajjad, de 22-jarige zoon van Sakineh Mohammadi Ashtiani. De Iraanse wordt vervolgd voor overspel en de moord op haar man. De straf die hierop staat, is publieke steniging. Sajjad zegt dat zijn moeder’s tv-bekentenis door marteling is verkregen. Hij heeft haar sindsdien niet meer mogen zien.

  In het interview met de Huffington Post vertelt Sajjad dat zijn moeder is gemarteld om haar de moord op haar man, Sajjad’s vader te laten bekennen. De Iraanse autoriteiten wilden per se deze zaak heropenen. “Dat maakt het makkelijker voor ze om haar te executeren”, zegt de jongeman.

  De Iraanse autoriteiten hebben beweerd dat de zaak nooit was gesloten. Intussen is het dossier van de zaak zoek. Noch Sajjad noch de advocaat van Sakineh heeft eraan kunnen komen.

  Sajjas is echter voor de volle honder procent overtuigd van de onschuld van zijn moeder. Hij weet wie de moordenaar van zijn vader is en heeft de man, die hij Taheri noemt, zelfs vergeven. “Hij is de vader van een driejarig meisje. Hij heeft voor mij en mijn zus veel tranen gelaten. Wij wilden niet verantwoordelijk zijn voor zijn executie”, aldus Sajjad.  ⚠️ Meld

 49. Britse extreem-rechtse groepering komt Wilders steunen
  EDL demonstraties ontaarden vaak in geweld

  Op 30 oktober komt de English Defence League (EDL) volgens eigen zeggen met twee tot vijfduizend demonstranten naar Amsterdam. De anti-moslimorganisatie wil Wilders bijstaan die op 2 november voor de rechter verschijnt wegens haat zaaien en discriminatie van moslims.

  De Gemeente Amsterdam heeft de officiele aanvraag voor de demonstratie al binnen. In die brief verklaart EDL met de demonstratie “op te willen komen voor de vrijheid van meningsuiting, met een knipoog naar de rechtszaak tegen dhr Geert Wilders”, schrijft NRC. De demonstranten komen volgens EDL uit binnen- en buitenland en zullen zich verzamelen op het Museumplein in Amsterdam.

  EDL is een beruchte organisatie die banden heeft met andere extreem rechtse groeperingen zoals de Jobbik-partij in Hongarije. De EDL-demonstraties ontaarden vaak in geweld en zijn gericht op haat zaaien. Bij de laatste demonstratie op 28 augustus in Bradford gooiden de demonstranten met rookbommen en stenen. De EDL-aanhang bestaat grotendeels uit racistische skinheads en voetbalhooligans. De leider van de groep is ooit veroordeeld voor geweldpleging.

  De gemeente Amsterdam weigert tot nu commentaar te geven over de voorbereiding op de demonstratie.

  NRC: Britse anti-moslimorganisatie komst demonstreren voor Wilders
  Geachte coalitie, wat vind u van uw onderhandelingsmaat?


  ⚠️ Meld

 50. Mark & Maximale Machtswellusteling kijken gewoon de andere kant op. Onderwijl probeert Maximale Machtswellusteling volgendeweek zaterdag voor de 2e keer in 10 dagen…zijn handen in onschuld te wassen.


  ⚠️ Meld

 51. uit de LWL nieuwsbrief

  De 2e oproep betreft Uw financiële bijdrages voor de LWL!

  Door de moeilijke tijden die komen gaan en de bijbehorende bezuinigingen in de zorg zal de eigen bijdrage steeds hoger worden waardoor het voor de LWL onzeker wordt of dit kan blijven bestaan!

  Immers ik kan niet toveren en heb geen geldboom in de tuin dus als U wilt dat er ook nog de komende jaren een LWL zal zijn die in 2014 mee zal willen doen aan de verkiezingen dan is Uw steun onmisbaar!!  ⚠️ Meld

 52. @ Ingrid, er komt ook nog een zooitje gespuis uit Amerika zelf. Daar schijnt ie zelfs donaties van te krijgen. En Belgen wilden hem ondersteunen.

  Ondertussen laten wij dit allemaal gebeuren. Moet een uberijdele presentator nog achter die genenregistratie komen. Komt ie er mee weg dat ie nog met NIEMAND in discussie is geweest. Komt ie eigenlijk overal mee weg én gaan die behoudend-conservatieven hem ook nog de touwtjes in handen geven bij de formatie. Zonder dat ie zijn vingers brandt natuurlijk. Zo link is meneer ook wel weer.

  Van de week vond ie wel dat een agent ontslagen moest worden ivm uitspraken en dienst ie een motie van wantrouwen in tegen een wethouder die een onschuldige vergelijking maakte (22:53 gisteravond). Tja wel uitdelen en nog geen half woord kunnen incasseren….maar bleeft het daar maar bij!


  ⚠️ Meld

 53. Ja Dick, ben het helemaal met je eens. Heb jij zin om een tegen demonstratie te houden daar in Amsterdam. Volgens mij gaan deze lui helemaal over de rooie.

  Denk helaas dat ik er niet bij zal zijn bij een tegen demonstratie.


  ⚠️ Meld

 54. Mooie woorden van Giph om deze (hard)werkweek mee af te sluiten:

  Liefde overwint alles

  Een paar weken geleden vond ik in een doos met oude spullen een verstekeling uit het verleden: een NRC Handelsblad van 3 september 1999. Ik zal deze krant hebben gelezen, al stond me van de inhoud helemaal niets meer bij.
  ??Jakarta stuurt 1.400 extra troepen naar Oost-Timor, ter bescherming van het personeel van de Verenigde Naties??.
  ??Het aantal asielzoekers uit Azerbajdzjan stijgt zo snel dat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) de toestroom niet kan bijbenen??.
  ??Brinkhorst: snel minder varkens??.
  ??Vrede getekend binnen de EU??.
  Voorpaginaberichten die zijn verdwenen in de beerput van de tijd. Stel dat ik in 2021 bij het oprollen van een vloerkleed deze Volkskrant terugvind… Hier moet je kijken, zal ik roepen naar mijn vrouw. Weet je nog, 2010, toen al onze kinderen nog thuis woonden, de eredivisie nog bestond en mensen dachten dat social networks de toekomst waren. Op de voorpagina een bericht over de onderhandelingen van de kabinetsformatie.
  Kijk, deze man, die met dat gesmolten roggebrood op zijn hoofd, dat was toch Camiel Verhagen? Werd hij niet vrij snel hierna Gouverneur van Limburg? Toen die provincie nog bij Nederland wilde horen. Wat is dat toch met voormalige CDA-coryfeeën dat ze aimabeler werden naarmate hun leeftijd toenam? Verhagen was vroeger toch zo??n katholieke gluiperd, terwijl hij inmiddels directeur is van Amnesty International.
  Hier! Mark Rutte, die nog steeds hetzelfde kapsel en dezelfde kleren heeft, maar nog steeds geen vriendin.
  En moet je Ab Klink zien, wat een broekie nog! Moeilijk voor te stellen dat er een tijd was waarin zijn leiderschap zich niet automatisch liet gelden. Weggezakt in de beerput van de tijdJezus, weet je wie dit is? Opstelten! Dat zou je nu toch echt niet meer zeggen. Ongelooflijk hoeveel hij is afgevallen. Wat was dat destijds met VVD??ers dat ze zich zo op lijnen stortten? Terpstra, Jorritsma… Volgens mij verscheen het jaar daarna Opsteltens eerste afslankmethode.
  En hier, nog met geblondeerd haar: Geert Wilders! Van wanneer is die krant? 3 september 2010. Dat was dus precies acht dagen voordat hij in New York bij Ground Zero zijn Fadila ontmoette! Wat een dag was dat, 11 september. Die mensenmassa, die camera??s, de toespraak van Wilders, en toen dat ene bloedmooie meisje dat plotseling iets naar hem riep vanuit het publiek. Niemand kende haar naam toen nog. Wilders die opkeek, die in de massa de jonge vrouw zocht om haar van repliek te dienen en haar toe te bijten dat ze knettermad was.
  Onbevreesd liep Fadila op Wilders af om hem te verleiden tot een discussie. Hij stond zijn mannetje en zij haar vrouwtje, maar wat beiden nooit hadden vermoed: dat liefde alles overwint. Omnia vincit amor. Weet je nog, die blik tussen hen, die vonk, die flits, vastgelegd vanuit tientallen hoeken.
  Misschien is het wel het mooiste dat Nederland de wereld heeft gegeven: het huwelijk van Geert en Fadila. De woorden die Geert sprak bij de inzegening in de El Tevhid moskee in Venlo, toegejuicht door zijn aanhang: ??Liefde maakt niet blind. Ik blijf erop hameren dat we de excessen van de fundamentalistische islam keihard moeten bestrijden, maar moslims als Fadila sluit ik in mijn hart??.
  En hoe deze optimistische geest vervolgens over de wereld waaide en overal navolging kreeg. Hoe liefde en respect Nederlandse exportproducten werden… dat hadden we toch op 3 september 2010 niet kunnen bedenken.

  Ronald Giphard  ⚠️ Meld

 55. Dat kan altijd Ingrid.

  Stuur b.v. een protest mail naar de desbetreffende fracties die op dit moment deze club onderhandelen en steunen.


  ⚠️ Meld

 56. Wilders’ nieuwe ideoloog: Moslims zijn roofdieren

  Wilders neemt Belgische anti-moslimactivist in dienst die Marokkanen ‘roofdieren’ noemt

  De rechts-conservatieve ideoloog Paul Belien wordt de nieuwe beleidsmedewerker van Wilders. Belien is een bekende in anti-islamitische kringen en schreef in 2006 een column in de Belgische krant The Brussels Journal. Daarin beschuldigde hij Marokkanen van een roofmoord, terwijl het uiteindelijk om Polen bleek te gaan.

  In zijn column ‘Geef ons wapens’ noemt Belien Marokkanen roofdieren.

  “Die roofdieren hebben tanden en klauwen. De roofdieren hebben messen. Van kleinsaf hebben ze tijdens het jaarlijkse offerfeest geleerd hoe ze warmbloedige kuddedieren moeten kelen. Wij worden misselijk wanneer we bloed zien, maar zij niet. Zij zijn getraind, zij zijn gewapend. Wij mogen niet eens een pepperspray op zak hebben. Zij hebben knip- en slagersmessen en ze weten hoe ze die moeten gebruiken.”

  NRC schrijft dat Belien banden heeft met de extreem rechtse politieke partij Vlaams Belang. Zijn vrouw Alexandra Colen is Kamerlid voor deze partij. Zelf is Belien ook actief als inleider van de Studiedienst van het Vlaams Belang. In 2007 ging hij op studiereis met partijleider Filip Dewinter.
  Belien verklaart met zijn column de oorlog aan Belgische moslimmigranten. Hij vindt dat de politiek de ‘roofdieren’ harder moet aanpakken.

  “Wanneer zelfmoordterroristen in Israël een aanslag plegen, pakken de Israeli’s hun ouders aan. Ze leggen met bulldozers de huizen van hun familie plat. Misschien blijkt onze ‘onverschilligheid’ wel uit het feit dat wij de ouders van de minderjarige, moordende criminelen met rust laten, dat wij ze laten verder genieten van onze sociale zekerheid, dat wij hun huizen niet vernietigen en ze niet het land uitzetten als straf voor de misdadige kroost die zij in ons midden hebben geplant. Wellicht blijkt onze ??onverschilligheid?? uit het feit dat het ‘xenofobe’ Vlaams Belang slechts een vierde van de Vlaamse stemmen haalt, en geen 75 procent (…).”

  De column van Belien werd uiteindelijk verwijderd op aanvraag van het Centrum voor Gelijkheid voor Kansen en voor Racismebestrijding. Die oordeelde dat de uitlatingen van Belien racistisch zijn en aanzetten tot haat en geweld tegen een etnische groepering. Belien ontkent die beschuldiging.

  ZO ERG IS HET MENSEN!


  ⚠️ Meld

 57. ’t Kan bijna niet beter. Nederland wordt voorlopig niet verder om zeep geholpen.
  Immers zijn er geen politici aanwezig om het verder ontakelende afbraakproces van Nederland vaart bij te zetten.

  Heerlijk toch?

  Ondertussen hersteld de wereldeconomie zich van zelf.
  Misschien waren dit wel de beste verkiezingen ooit.


  ⚠️ Meld

 58. Eens (T)ja, dit is idd opvallend

  Ondertussen hersteld de wereldeconomie zich van zelf

  Dat tot belangrijkste verkiezingsitem gebombardeerde “economiepunt” is ineens absoluut minder belangrijk. Ongelooflijk dat CDA-VVD in de aanloop naar de verkiezingen voortdurend deden of ze niet tig-honderden keren hadden gehoord:

  Een stem op het CDA of VVD is er 1 op lijst-Geert.

  Hoor nog steeds niemand over de feiten uit Ab Klinks-ervaringsbrief…

  Heerlijk om net Geert in….het linkse roversnest (eigen woorden) Nieuwspoort te zien :D:D:D Hij claimde de rol van Opossitieleider.


  ⚠️ Meld

 59. Maximus Maximale Machtswellusteling gokte en verloor. Rancune is een slechte drive…al probeert ie nu PROEST zichzelf neer te zetten als binder in het CDA, als bewaker van de éénheid hahaha.


  ⚠️ Meld

 60. (T)ja, lekker gefietst? Het is heerlijk buiten nu! Geloof dat ik nog voor SanMarino-NL de eerste ijskouwe groene-jongen open tik: Prut op de 3 brothers in crime die net in Nieuwspoort zaten 8)

  Op NL een geweldig, tolerant en VRIJ land…… voor iedereen.


  ⚠️ Meld

 61. Het viel ook allemaal niet meer voor lijst-Geert. Hij kreeg opeens te maken met 2 partijen. Met leden en fractieleden met een (eigen) mening. Bij de neo-Liberalen deed Mark weliswaar nixxx met kritische en afwijkende meningen. Bij de Christendemocraten waren er tenminste nog 3 met lef. Onder de overigen zaten veel makke, volgzame, pluchekleverTs. Maar er waren brieven en 1000 handtekeningen onder een petitie. Een kamerlid bedankte.

  Da’s toch maar nixxx moet ‘lijst Geert’ regelmatig hebben gedacht; zo’n democratische partij met inspraak. Zeker als 1 lid ook nog met een brief aangaande zijn walgelijke gedrag tijdens de onderhandeling komt.  ⚠️ Meld

 62. Op speciaal verzoek kom ik ook op dit log even buurten.
  Iedereen opgetogen en gelukkig dat de onderhandelingen zijn mislukt?
  Ik hoop toch zo op Paars+ !!!!


  ⚠️ Meld

 63. Tja… alle scenario’s staan nu weer open, he…
  Dus ook alle rampscenario’s… nog maar even afwachten wat het nu gaat worden… ik hoop maar, dat D66 en Groen Links weer mogen onderhandelen… PvdA weet ik nog even niet… die hebben voor mij heel even afgedaan…


  ⚠️ Meld

 64. Eva, volgens mij hebben we by far…het ergste rampscenario gehad. En dan gaat het wis en waarachtig om wel iets belangrijkers als geld. Wat geld betreft: “rijken steeds rijker” sloeg het ook nergens op overigens :D:D:D


  ⚠️ Meld

 65. Hehe eindelijk een link van de stijllozen in de sensuur. En ik weet wel waarom :D:D:D

  “Bericht toegevoegd. Een admin is gemaild en zal deze activeren indien OK”  ⚠️ Meld

 66. Dan maar zo zonder links…maar de foto; dat moet toch kunnen.

  K*t man. Weer opnieuw beginnen

  Zo ziet verliezen in de polletiek er uit. En zo. En zo’n kop trekt Maxime Verhagen na een knietje op zijn ruggenwervels van Ab Klink. Opnames van de polonaise bij linkse CDA’ers volgen spoedig. Een enorme show maken van de voorspelbare boodschap: ‘Toedels stemmers. Ik ga de komende jaren in de oppositie weer lekker ranten en het CDA verder demonteren’ ziet er ZO uit. Juichende ramptoeristen op links verzamelen zich hier. Het Rechtse Drama in Nieuwspoort terugkijken kan daar. Oh ja die almaar doortikkende Kabinetloos-O-Meter (100 miljoen per dag) vindt u aan de rechterzijkant.  ⚠️ Meld

 67. Wat ik al eerder zei: laat ze maar lekker aanklooien, zolang er maar niet geregeerd gaat worden de komende vier jaar. Kunnen ze het in ieder geval niet veel erger maken. Zoals ik altijd pleeg te zeggen: “Vroeger was allles beter!”
  Houden zo!


  ⚠️ Meld

 68. Ik betreur het wel dat we het regeerakkoord waar “rechts Nederland zijn vingers bij aflikt”, zoals Mark Rutte zei, nooit te lezen zullen krijgen. Ik zou wel eens wilen weten welke maatregelen rechts Nederland doen genieten. Korten op uitkeringen? Stoppen ontwikkelingssamenwerking? Afschaffen twee publieke netten? Halvering aantal ambtenaren? Halvering Gemeente- en Provinciefonds? Studiebeurs omzetten in studieleningen? Eigen bijdrage chronisch zieken en gehandicapten verviervoudigen? Awbz halveren? Ontslagmogelijkheden vergemakkelijken en WW halveren? Kunst- en cultuursubsidies halveren? Politie en defensie verdubbelen? Of wat nog meer? Zeg het maar, rechts Nederland. Waarbij gaan jullie likkebaarden?  ⚠️ Meld

 69. Wat ik tegen heb op de PvdA vraag je? Het voelt even niet goed. Teveel gerommel binnen de partij. Net als nu bij het CDA (al was ik zowiezo al geen CDA- stemmer).
  Voor nu zeg ik, dat er als de donder gekeken moet worden hoe er zo veel mogelijk, maar ook zo menselijk mogelijk bezuinigd kan worden in een korte tijd, zodat we er zo snel mogelijk weer goed voor staan. Bij de verkiezingen over ongeveer 4 (of 5 of 6) jaar kan er dan weer gekeken worden naar milieu en/of wegenbouw, meer blauw op straat (of niet; vind het wel genoeg zo) enz. enz. Nu eerst het tekort aanpakken! Meer banen! En ik weet, dat dat dan weer erg rechts klinkt, maar dat kan ook over links, volgens mij…


  ⚠️ Meld

 70. ⤢Probeer hier zelf welke coalitiemogelijkheden er zijn
  Hier kun je zelf je Coalitie vormen[/url]

  Misschien is centrum-links nu wel aan de beurt?
  Mark is met zijn VVD al vanaf de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni bezig…da’s 3 maand!

  Mogelijke pties met de VVD:

  VVD + CDA + SP + D66 77 zetels
  VVD + CDA + SP + GroenLinks 77 zetels
  VVD + PVDA + SP 76 zetels

  SP-leider Roemer sprak eerder een voorkeur uit voor een coalitie met PvdA, CDA en Groenlinks.  ⚠️ Meld

 71. Hoor Rutten nog zeggen bij de aanvang met de onderhandelingen van dit drama kabinet,mocht dit niet slagen ,hij niet beschikbaar was voor een andere optie.


  ⚠️ Meld

 72. Gerommel was van een paar maanden terug. Net na vertrek Wouter Bos. En ik heb gewoon de indruk, dat Cohen maar even wat ervaring moet opdoen. Is nog iets te “groen”.


  ⚠️ Meld

 73. Eva, Cohen heeft ongelooflijk veel meer bestuurservaring dan Mark en Geert. Zijn zwakke punt was juist het campagnevoeren. Dan gaat het minder om de inhoud en meer om de kwinkslagen en oneliners. Da’s niet zijn sterkste kant.


  ⚠️ Meld

 74. Ik heb met de verkiezingen een hele studie gemaakt van wat ik wilde gaan stemmen… PvdA stond idd wel hoog, maar wilde ik gewoon zelf nog even niet…


  ⚠️ Meld

 75. Eva 😮 Dat ging feilloos die overdracht. Is hier nog bijna van seconde op seconde verslagen.

  Zo was er een wethouder of gem.raadslid dat stopte om de samenwerking met de PVV
  Gijs de Vries vandaag….lees zijn brief 16:17
  en Joris voorhoeve….vast nog meer….

  Zie je liever dat een partij, als VVD nixxx doet met geluiden uit de achterban? Ook geen ledenraadpleging?

  Als je geen last van meningen en inspraak wilt hebben moet je een lijst beginnen als die van Geert. Maar da’s duidelijk wat anders dan een democratische partij.


  ⚠️ Meld

 76. Op die bewuste vrijdag Dick,toen er nog met enkele fractie voorzitters gesproken moest worden over paars +. Tien minuten na gesprek met Verhagen en Rutten
  Waar Lubbers toen de fout inging om het al in de media bekend maakte het over rechts te gaan proberen.

  Waar later uit bleek dat Verhagen/Rutten /Wilders al geheime afspraken hadden gemaakt voor dit gevallen rampen kabinet.


  ⚠️ Meld

 77. Ik zie nu op politiek 24 de persconferentie. Krijg heel veel respect voor Verhagen. Het was hem inderdaad gelukt om de CDA-fractie weer op 1 lijn te krijgen.
  Antwoorden op de vragen klinken zeer overtuigend.

  Ben overigens wel blij dat dit kabinet niet doorgaat.
  Maar ben wel bang voor wat er hierna komt.


  ⚠️ Meld

 78. Dat laatste week ik nog goed:

  Al vóór de onderhandelingen over Paars-plus wist VVD-leider Rutte dat ook het CDA geïnteresseerd was in regeringsdeelname. Terwijl CDA-fractieleider Verhagen zich in het openbaar terughoudend opstelde, sprak hij achter de schermen met Rutte af samen een regeerakkoord te schrijven als andere coalities mislukten.

  Dat bevestigen bronnen van het CDA en de VVD aan de Volkskrant. Ruud Lubbers beschreef dinsdag dat hij op zijn eerste dag als informateur geconfronteerd werd voldongen feiten. ??Ik wilde het over alle mogelijke combinaties hebben, maar de fractievoorzitters gaven mij geen enkele ruimte.??

  Rutte en Verhagen wilden het alleen maar over rechts hebben, aldus Lubbers. Hij was daarover zo teleurgesteld dat hij zelfs overwoog zijn opdracht terug te geven aan de koningin. ??Maar dan hadden echt de scherven op het bordes gelegen.?? Rutte, zeggen bronnen, is serieus geweest over Paars-plus. Maar hij heeft atijd de zekerheid gehad dat het CDA ook met hem verder zou willen. Ook al zei Verhagen ??ons past bescheidenheid??, ondertussen had hij wel degelijk contact met de VVD over mogelijk regeren ?? al dan niet met de PVV.  ⚠️ Meld

 79. Het is nu ook wel zeker dat Ed van Huym meedeed met het samenspanklasje tegen Klink…Dat Zwollenaar Martijn van Veen en Dalfsense Sabine Uitslag erg lafjes nixxx van zich lieten horen. Terwijl Martijn voor de gemeenteraadsverkiezingen HIER erg stoer deed over “perse niet willen samenwerken met lijst Geert” handig voor Zwolle om te weten. Ook duidelijk is dat Rietkerk (Overijssels CDA-gedeputeerde) speciaal afreisde om mensen te ondersteunen (en om te praten) voor Verhagen.

  Als iemand dus toch nog op die club wil stemmen, weet men in elk geval hoe de local hero’s er in zitten.


  ⚠️ Meld

 80. Bernhard.

  Verhagen is het helemaal niet gelukt,als het hem gelukt was dan hadden de 3 dissidenten Wilders eisen ingewilligd,en dat is niet gebeurd.

  En dat Verhagen overtuigend kan overkomen heb ik gezien bij de kwestie Uruzgan waar ook een kabinet door sneuvelde.

  En deze strategie heeft Verhagen ook nu weer willen toepassen.


  ⚠️ Meld

 81. @Dick, waar ik bang voor ben is dat Wilders bij de volgende verkiezingen (en die kunnen wel eens eerder zijn dan je denkt) zoveel stemmen gaat krijgen dat men echt niet meer om hem heen kan. En zo’n kabinet is mijn angstbeeld.


  ⚠️ Meld

 82. @ Bernard, een wethouder of gem.raadslid dat stopte om de samenwerking met de PVV
  & Gijs de Vries vandaag….lees zijn brief 16:17
  & Joris voorhoeve en de (ook anoniem weliswaar maar toch) 1000 ondertekenaars van de CDA petitie en alle oudjes (waaruit gelijk zwaar tenonrechte werd geconcludeerd dat alleen de oudjes lastig waren….niemand had het meer over die 1000 handtekeningen)

  Als je (Martijn) hier van de toren blaast dat je perse niet met Geert wilt….en de situatie doet zich voor….laat hier of elders in de media dan ook aan je stemmers (die misschien om die reden wel op je gestemd hebben) weten hoe je er nu in staat. Huichelachtig zwijgen.

  Of mag je alleen de lusten van de stemmer en niet de lasten? Dat ze hun overtuiging als een last ervoeren….heb ik wel héél duidelijk gemerkt. Die overtuiging, die C, heeft ze ook groot gemaakt!


  ⚠️ Meld

 83. Bernhard.

  Geen van die 3 partijen zullen aandringen op nieuwe verkiezingen,omdat ze alledrie fikse tikken om de oren krijgen.
  CDA voor het zwalken /instabiel.VVD zal het Rutten aan rekenen dat formatie 2 ook mislukt is.en dat er uiteindelijk veel PVV stemmers op hen gestemd hebben en dat niet meer zullen doen. En bij de PVV zullen een deel afhaken,door de brief van Ab Klink waar te lezen is dat Wilders uiteindelijk alle sociale voorzieningen heeft opgegegeven voor zijn eigen doelstelling het blaten/tetteren over islamitisering.


  ⚠️ Meld

 84. @Zwolse, ik denk dat de meeste PVV-stemmers de brief van Ab Klink helemaal niet hebben gelezen.

  Wat nieuwe verkiezingen betreft. We zullen nu nog wel weer 1 nieuwe formatiepoging krijgen, maar als die ook mislukt ben je volgens mij aan nieuwe verkiezingen toe.


  ⚠️ Meld

 85. Dan moet je het niet hebben van de VVD Bernhard. Als je de stelling en mening leest van Martien van Gurp fractielid van de VVD hier in Zwolle weet je genoeg.


  ⚠️ Meld

 86. Het middenkader vindt dat de prominenten zich niet met de onderhandelingen moeten bemoeien. “Het zijn net kleine kinderen die denken dat ze nog steeds de dienst uitmaken”, verwoordt raadslid in Zwolle Martien van Gurp


  ⚠️ Meld

 87. Als ik op iemand had gestemd nav een uitspraak/mening/citaatje over iets wat ik belangrijk vond. Een paar maand later speelde dat landelijk….zou ik natuurlijk verontwaardigd zijn als hij/zij stil bleef (in dit geval diskwalificeerden ze daar ook nog anderen mee: de oudjes en Klink)…zou zeker verhaal halen! Mondeling (het liefst) digitaal, telefonisch, mail kan niet schelen……Jij weet ook wel dat je in dit geval nixxx van de klapmachine op het congres had moeten verwachten. In dit geval zou ik ook zeker (aanvullend) vragen wat ie van die brief vond.

  Maar ja zal wel iets met normen en waarden zijn. 😮 OEPS die hadden die partij nu net geclaimd.


  ⚠️ Meld

 88. Vers: D66 WIL DEBAT MET OPSTELTEN … VVD HAD RUIM VOLDOENDE VERTROUWEN IN CDA ?? RUTTE VERRAST DOOR BESLISSING ?? WILDERS: IK ACCEPTEER GEEN DISSIDENTEN ?? VERHAGEN: EIS WILDERS IN STRIJD MET DE GRONDWET … COHEN WIL SAMENWERKEN MET RUTTE


  ⚠️ Meld

 89. Ik was blij met de bemoeienissen van de prominenten. Ben een fan van Doekele Terpstra. Een handtekening van Martijn van Veen op dat manifest zou best mooi gestaan hebben. Maar dat vind ik een persoonlijke aangelegenheid. Verder heb ik geen CDA gestemd, dus wie ben ik dan om daar dan iets van te mogen zeggen.


  ⚠️ Meld

 90. Bernhard.

  Dit is helemaal geen persoonlijke aangelegenheid,hij heeft die verklaring gegeven op de titel van raadslid.en dan heb je als burger het volste recht om daar op te ageren.


  ⚠️ Meld

 91. Doekle: eens! Heeft juist een ministerspost misgelopen omdat hij destijds met een anti-PVV pamflet kwam. Moest optiefen naar de HBO-raad. Maar heeft als CNV voorzitter SAMEN met Lodewijk de Waal (FNV) mooi wat bereikt voor ons. Was een beregezellige dag ook, die zaterdag op ’t museumplein in Mokum.

  Vind het uiterst vreemd dat wanneer ze eerst nogwel blind de weg naar dit podium kunnen vinden (ze hebben dan wat nodig) ze als hier echt meerdere malen vragen worden gesteld, opeens niet meer van dit podium lijken te weten. Begrijp in algemeenheid niet dat iemand van een Christelijke partij met lijst-Geert kan samenwerken. Zal wel met interpretatie te maken hebben.


  ⚠️ Meld

 92. Bernhard.

  Heb heel wat mailtjes gestuurd ,maar tot nu toe geen enkele reactie.

  Het bekende kop in het zand steken,en gewoon maling aan de burger hebben door niet te luisteren wat hun zorgen bezig houd,dat is een zeer kwalijke zaak.
  Als ik bij mijn eigen partij een vraag neer leg,waar ik mij zorgen om maak,heb ik binnen enkele dagen bericht terug,en het lijkt mij dat dit de weg is om met je leden/maar ook niet leden behoord om te gaan.


  ⚠️ Meld

 93. haha toedeledokie met de definitie van interessant van de mannenbroeders…toedeledokie sowieso met die 2: doeiiiiii TIjd voor volwassen-tv. P&W zijn er weer vanaf maandag. Ken je overigens die kerel van “Boeken” die vind ik goed Wim Brands 😀 En die kerel die die psychiaters destijds interviewde 😀
  Maar deze SGP-propaganda? De heren die die macho uitsloten en naar de KRO joegen? Nehhh


  ⚠️ Meld

 94. Dan begrijp je mij verkeerd Eva…jij komt met de mannenbroeders. Als ik er zoals in 23:02 op reageer, ga ik ervan uit dat de lezers dat als mijn mening zien. Waarom? Omdat mijn naam erboven staat.

  Heb ook een bloedhekel aan pedante tantes en kereltjes Eva. Wel een mooie uitdaging in de discussie; dat dan weer wel 😉


  ⚠️ Meld

 95. @ Eva, de op de Zwolse CCC groot geworden Beer (jaja) Koenders, mag ik altijd wel graag horen. Emile mag ook wel eens voor het voetlicht. Maar wat K&vdB met “uit de schoolklapperT-Boekensteyn” en jaren ’50-DonnerT moeten?

  DonnerT verdraait ook nog ff de geschiedenis: CDA heeft zich er niet makkelijk afgemaakt door te stellen—wij praten niet met de PVV—da’s verdraaien en in een onterechte slachtofferrol kruipen. Dat deden ze om stemmen te winnen meneer DonnerT.


  ⚠️ Meld

 96. Hulde voor dhr. Ab Klink, hij heeft de knuppel in het hoenderhok gegooid en dit is het geweldige resultaat. Nu op naar een PVDA/CDA/VVD kabinet, maar dan een CDA zonder de rat Verhagen.


  ⚠️ Meld

 97. Asjeblieft SHagenees over die rechtse meerderheid/2 handen op 1 buik in je centrum-coalitie hebben we het toch al gehad? Met GL of SP erbij word het al heel anders.


  ⚠️ Meld

 98. Advies van DonnerT: laat iedereen dit weekend eerst even rust nemen. En (aangevuld door de mannenbroeders) de zondag heiligen….Tja

  Het belooft zeker een gaaf weekend te worden 😀


  ⚠️ Meld

 99. Dick; Met SP en Groen Links erbij gaat het financieringstekort nog verder oplopen. Er moet bezuinigd worden, dat is een gegeven, mar wel zo dat de meest kwetsbare groepen worden ontzien. Ikzelf en met mij vele mensen die het net als ik goed hebben kunnen best wat meer betalen. Het sociale stelsel moet op peil blijven, maar niet op de manier waarop de SP en Groen Links dat willen.


  ⚠️ Meld

 100. @ stadshagenees; SP of GL (niet en niet met 5 partijen) toevoeging omdat anders de balans kats is doorgeslagen naar de 2 handen op 1 buik. Maar het is sowieso niet mijn ideaal. Die economie niet mijn prioriteit. Bij samenwerking is de chemie het belangrijkst. Geloof dat die voorlopig tussen PvdA en CDA ook nog niet weer optimaal is. CU mag er van mij ook bij, D’66. Niet miereneu*en op details…gewoon goed samenwerken op hoofdpunten. Er wordt van klootjesvolk verwacht/geeist dat ze goed kunnen samenwerken: geef het goede voorbeeld dan eens!

  Wel inderdaad: eerlijke lastenverdeling! Alles bespreekbaar ook de rijkensubsidie (hypotheekaftrek vanaf een ton of 4 niet meer belasten oid). Ken de detailvergelijkingen niet uit de diverse programma’s. Maar waar een wil is is een weg. Is er geen wil? Doeiii voor jou een ander.

  Zie post 20:39


  ⚠️ Meld

 101. Mijnwerkers Chili op zwart zaad Copiapó.

  De San José-kopermijn in Chili wil zich failliet laten verklaren zodat ze de mijnwerkers die momenteel vast zitten onder de grond niet meer hoeven te betalen.

  Er zouden procedures zijn gestart om het faillisement van de onderneming San Esteban aan te vragen. De kompels krijgen nog tot het einde van deze maand salaris. Waarschijnlijk worden ze pas tegen de kerst bevrijd. De familieleden maken zich ongerust over hun financiële situatie, laat de vakbondsleider van de mijnwerkers weten. Autoriteiten in Chili hebben afwijzend gereageerd op het aangekondigde faillisement.

  De bekende Chileense zakenman Leonardo Farkas kondigde maandag aan dat hij 10.000 dollar doneert aan de families van elke mijnwerker. Ook wil hij een speciaal fonds instellen om de kompels om te scholen voor andere functies.

  De koper- en goudmijn is in slechte staat en voldeed niet aan de veiligheidseisen. Het mijnbedrijf boort een tunnel om de werkers te bevrijden. Volgens de familie gaat dat niet snel genoeg. Ze moeten zeker twee tot vier maanden wachten om de mannen weer in hun armen te sluiten.

  De mijnwerkers zitten al weken vast. Woensdag kregen ze voor het eerst warm eten: kip, gehaktballen en rijst.

  =====================================================

  Hier de bevestiging Dick,waarom alleen het klootjesvolk zoiets overkomt.  ⚠️ Meld

 102. CDA eiste zelf verklaring Klink.

  Den Haag, 4 sept.
  CDA-minister Piet Hein Donner heeft de drie dissidenten in de CDA-fractie woensdag een verklaring gevraagd waarmee zij zich zouden verbinden aan de uitkomst van het CDA-congres.

  Als de achterban ??ja?? zou zeggen tegen de uitkomst van de formatiebesprekingen met VVD en PVV, zouden Ab Klink, Ad Koppejan en Kathleen Ferrier zich hieraan moeten houden.

  Dat zeggen bronnen binnen het CDA. Klink, Koppejan en Ferrier hebben het voorstel direct afgewezen.

  Het idee om met de schriftelijke verklaring het conflict binnen de fractie op te lossen was afkomstig van de CDA-top zelf. Dat is opmerkelijk; CDA-onderhandelaar Maxime Verhagen noemde een verzoek van de PVV met dezelfde strekking gisteren tijdens een persconferentie nog een ⤸onmogelijke eis⤝. Volgens Verhagen zou zo??n verklaring in strijd zijn met de Grondwet. In artikel 67 staat dat Kamerleden ⤸zonder last⤝ stemmen: bij het maken van hun afwegingen en het nemen van beslissingen mogen zij niet onder druk worden gezet.

  Verhagen ontkende dat de dissidenten is gevraagd een verklaring te ondertekenen: ⤸De vraag is niet aan hen gesteld, om de doodeenvoudige reden dat het een onmogelijke vraag was.⤝ Verhagen heeft het drietal wel gevraagd zich te realiseren dat de uitspraak van het CDA-congres van grote betekenis is. ⤸Niemand zal een uitspraak van het congres achteloos naast zich neerleggen.⤝ Hij vond dat de PVV daarmee genoeg garantie had voor goede samenwerking.

  Op verzoek van de CDA-top zocht de jurist Donner, die jaren bij de Raad van State werkte en minister van Justitie was, deze week naar een uitweg uit de impasse die binnen de fractie was ontstaan over de formatiebesprekingen. Donner laat via een woordvoerder weten dat hij Klink, Koppejan en Ferrier geen verklaring heeft voorgelegd, maar dat hij hun verklaring met hen heeft besproken.
  =====================================================

  Goh wat gek dat ik hier niet van op kijk,dit past precies in het stramien van Verhagen.  ⚠️ Meld

 103. Zwolse, Vandaag stond in de VK dat sommige mijnwerkers een groot probleem hebben als ze bevrijd worden. Er schijnen namelijk zowel wettige echtgenotes als minnaressen zich gemeld te hebben om in aanmerking te komen voor uitgeloofde vergoedingen. Een mijnwerker heeft zelfs 4 dames die om hem vechten, allevier met kinderen.


  ⚠️ Meld

 104. Dat klootjesvolk is allang blij dat ze werk hebben en zo te zien op welgestelde voet leven. een goedbetaalde job die bepaalde risico’s met zich meedraagt. gelukkig leven ze nog en worden gered.


  ⚠️ Meld

 105. @ Zwolse, hoorde die gladde CDA-senator Hillen, hetzelfde woordspelletje spelen over …

  Donner laat via een woordvoerder weten dat hij Klink, Koppejan en Ferrier geen verklaring heeft voorgelegd, maar dat hij hun verklaring met hen heeft besproken.

  op radio 1…Onderweg naar de indrukwekkende accomodatie van ASVD…Job zat ook bij het programma….Zei alleen wat op de goede momenten, daarom (denk ik) was alles wat ie zei raak.


  ⚠️ Meld

 106. Verdieping.
  Het gaat om de meerwaarde van het personeel,en waar baseer je het op het welgestelde op voet leven?
  Sorry makker je hebt echt een griezelig beeld van werknemers/omstandig heden dat dit een discussie met jou niet van toepassing is.


  ⚠️ Meld

 107. Berlusconi ziet af van omstreden herziening rechtssysteem

  Door maatregel zouden langlopende rechtszaken automatisch sluiten, ook die tegen de Italiaanse premier zelf
  Premier Silvio Berlusconi van Italië ziet af van een wetsvoorstel, waardoor lang lopende rechtszaken automatisch zouden worden afgeloten. Volgens critici wilde de Italiaanse premier hiermee vooral zelf aan rechtsvervolging ontkomen. Dat meldt de Volkskrant zaterdag.

  Volgens het bericht in de Volkskrant komt Berlusconi hiermee tegemoet aan de leden van de Italiaanse volkskvertegenwoordiging die zich onlangs van zijn fractie afscheidden en hem daarmee zijn comfortabele meerderheid in het parlement dreigden af te nemen.

  De 73-jarige premier maakte zijn besluit zaterdag in een videoboodschap aan zijn aanhangers bekend.

  VK


  ⚠️ Meld

 108. Dame.

  En morgen gaan ze gewoon de zondag heiligen,hun geweten schoon lu..en bij de biechtstoel en een pssalm zingen en het geweten is schoongepraat


  ⚠️ Meld

 109. Derk, hoe bedoel je? CDA, CSU, Forza Italia etc zitten samen in de grootse Europese Fractie…de EVP. Jij noemt o.a. een GL-er en een PvdA-er op, die zitten in een andere verzamelfractie volgens mij.


  ⚠️ Meld

 110. Komen hier geen rechtse Nederlanders die op mijn vraag van 3 september 20:33 uur kunnen reageren? Verdieping, Stadshagenees?
  Ik ben namelijk echt benieuwd naar de maatregelen waarbij rechts Nederland de vingers zou aflikken.


  ⚠️ Meld

 111. En morgen gaan ze gewoon de zondag heiligen,hun geweten schoon lu..en bij de biechtstoel en een pssalm zingen en het geweten is schoongepraat

  Da’s toch geweldig, Zwolse. Maakt het leven een stuk lichter om te leven. Ik heb zelf nooit gebiecht (niet nodig:D), maar het gaat er wel wat minder simpel aan toe als dat je beschrijft. ’t Is niet de bedoeling dat je daarna gewoon doorgaat met “zondigen”.


  ⚠️ Meld

 112. @Dame; De maatregelen waar Rechts Nederland de vingers bij af zou likken zijn makkelijk in te vullen; De hypotheekrente-aftrek blijft bestaan, een hogere eigen bijdrage in de zorg, verkorting van de WW-periode, etc. etc. Vanuit rechts bezien is dit natuurlijk mooi. Zelf vind ik ook dat er bezuinigd moet worden, maar dan wel zo dat de kwetsbare groepen in onze samenleving ontzien worden. Ikzelf kan best wat meer betalen, maar wel op de voorwaarde dat dat geld niet gaat naar die idiote wachtgeldregelingen voor overheidspersoneel om maar eens wat te noemen. Ik vind dat de overheid goed naar zichzelf moet kijken. Zo vraag ik me meer en meer af wat bv. zo’n log apparaat als de provincies voor ons, burgers, doen.


  ⚠️ Meld

 113. “Mooi”, akkoord. Maar “de vingers bij aflikken” omdat anderen moeten inleveren, vind ik toch wel grof overkomen. Het verbaast me dat deze uitspraak van Mark Rutte niet meer reactie oproept. Maar misschien komt dat nog, als ooit duidelijk mag worden wat er in het akkoord stond.
  Overigens vind ik de wachtgeldregeling voor overheidspersoneel een aparte discussie waard. De salarissen van ambtenaren lopen relatief altijd wat “achter” bij overig personeel en dan bedoel ik vergeleken met mensen met hetzelfde opleidingsniveau in bedrijfsleven en andere sectoren. Ook wordt er bij bezuinigingen vaak als eerste gekort op de ambtenarensalarissen. Daarnaast zijn overheden ‘eigenrisicodrager’ wat WW betreft. Dat houdt in dat rijk, provincie en gemeente dat uit eigen zak, d.w.z. uit de gespaarde premies van de ambtenaren, betalen. Wellicht vindt je dat ambtenaren volstrekt nutteloos werk verrichten en/of dat voor een minimaal loon moeten doen. Als dat zo is, ben ik uitgepraat. Maar als je ook vindt dat ambtenaren hun bijdrage leveren aan deze samenleving (door het organiseren van die zaken die het bedrijfsleven niet kan of wil oppikken), dan snap ik niet waarom zij minder rechten zouden moeten hebben dan andere werknemers.


  ⚠️ Meld

 114. Stadshagenees, Je spreekt over “log apparaat als de provincies”. Even wat cijfers:

  In totaal zijn er 954.000 mensen werkzaam in de publieke sector. Dit komt neer op 11,4 procent van alle werkzame personen (8,3 miljoen) in Nederland.

  Da’s schrikken. Nu even de verdieping ;). Met aftrek van onderwijspersoneel, defensie, rechterlijk macht en politie gaat het om ca 360.000 mensen. Da’s Rijk, provincies, waterschappen en gemeenten. Bij het Rijk werken de meeste ambtenaren, overigens ook veel uitvoerende ambtenaren (Belastingdienst, Rijkswaterstaat etc).
  Hoe scoort Nederland t.o.v. andere landen? Van Oeso: Nederland heeft ca 13% ambtenaren t.o.v. totaal beroepsbevolking. Boven ons staan Noorwegen en Zweden (29%), Frankrijk en Finland (22%), België (17%) en zelfs de VS, kampioen vrije markt (14%). ‘Beter’ scoren Duitsland (11%), Zwitserland 8%) en Zuid-Korea (6%). Zo slecht doen we het dus niet. Ik vind overigens wel dat altijd gestreefd moet worden naar meer effectiviteit en efficiency. Meer is niet altijd beter.
  In Overijssel werken per 1000 inwoners 12,1 ambtenaren voor decentrale overheden en 51,0 totaal (dus weer incl. politie, onderwijs etc). Het provinciale ambtenarenapparaat maakt ca 15% uit van de decentrale overheden, dus ongeveer 1,8 ambtenaar per 1000 inwoners.
  Hoezo “log”? Provincie werkt niet rechtstreeks voor de burger, dat doet de gemeente als ??eerste overheid??. Niettemin raakt de provinciale besluitvorming de burger wel. Denk maar eens aan de provinciale wegen, de OV-concessie, de ruimtelijke ordening, waterbeleid, ecologische hoofdstructuur, jeugdzorg, toezicht op gemeentefinanciën etc. Dus, Stadshagenees, we doen er als burger goed aan om op onze “saeck” te letten.


  ⚠️ Meld

 115. @Dame; Dank voor je uitéénzetting en toch vraag ik me af of al die taken die nu bij de provincie liggen, niet door gemeentebesturen of landelijke overheid overgenomen kunnen worden. Zo vind ik het provinciehuis in Zwolle ook veel te luxe en het feit dat ik en met mij velen absoluut niet weten wat de provincies doen is een teken aan de wand. Dus ik blijf zeer sceptisch.


  ⚠️ Meld

 116. Natuurlijk kunnen de taken worden overgenomen door anderen. of het dan beter zal gaan, is wel de vraag. De kritiek op het Rijk is dat het vaak te randstedelijk kijkt en ook te veraf staat van de regionale problematiek. Gemeenten gaan – uiteraard – voor het eigenbelang. Onderwerpen van bovenlokaal belang (verdelingsvraagstukken) kunnen de (gezamenlijke) gemeenten niet oplossen.
  Wel slechte zaak dat zo onzichtbaar is wat de provincie doet. Ik vind dat ook een taak van de regionale dagbladen zoals de Stentor. De journalisten moeten hun rol in de democratie (kritisch volgen, eigen speurwerk) toch eens gaan nemen.
  De bussen en regiotaxi die sinds kort in Zwolle rijden, hebben trouwens wel een zichtbaar ‘provinciale’ uitstraling.


  ⚠️ Meld

 117. Dure kunst en te groot, de vergaderruimte is ook exceptioneel luxe en bij al dit soort dingen realiseer ik mij dat ik daar aan mee betaal, zonder dat het ons, burgers direct wat oplevert. Geldt ook voor De Spiegel, het nieuwe FC Zwolle stadion, allerlei marketing instanties die de stad moeten promoten etc. etc.


  ⚠️ Meld

 118. Het is inderdaad groot. Daaraan zie je af dat het gebouwd is in de jaren ’70. Toen kon dat nog. En dan de kunst. Het grootste deel is publiekelijk te bezichtigen in de Fundatie. De collectie bestaat merendeels uit de verzamelingen van Dirk Hannema en Paul Citroen, die voor een habbekrats zijn verkregen. Ik vind dat juist mooi. Kunst veraangenaamd toch ons leven. Zwolle zou er saai uitzien als er in het verleden geen mensen en bestuurders waren geweest die in kunst en gebouwen zouden hebben geïnvesteerd. Ik denk dat het Stadhuis en de Grote Kerk ooit ook prijzig zijn geweest.
  Ik betaal daar graag aan mee.


  ⚠️ Meld

 119. Clairy Polak presenteerde gisteravond de allerlaatste aflevering van Nova (N2, 22:15 uur, 696.000 kijkers), dat vanaf morgenavond overgaat in het programma Nieuwsuur.
  Polak sloot af met een mooi (en ook licht ironisch) statement: ‘Achttien jaar lang hebben we vol enthousiasme en plezier, maar ook met ups and downs, de actualiteiten voor u belicht. Ik eindig met de wens dat het Nieuwsuur net zo’n onafhankelijke en kritische rubriek mag worden als Nova was, en zich mag blijven verheugen in uw kritische aandacht.’  ⚠️ Meld

 120. @ Derk; die frequente opiniepeilingen zijn enkel ter meerdere glorie van de peilers zelf. Maurice de grafdelfert heeft er een uitstekend belegde boterham aan. Vind het ongelooflijk dat kiezers (zogenaamd?) per week zo van partij veranderen. Vraag me vaak af of ze over meerdere zaken in het leven zo twijfelachtig besluitloos zijn. Of…zouden de cijfers onbetrouwbaar zijn? Nee, toch de grafdelfert als immer uiterst betrouwbaar gebleken 😉


  ⚠️ Meld

 121. Ach Dick, ‘zo gewonnen, zo geronnen’ moet je maar denken. Ik vind de denkbeelden van de mensen die nu PVV stemmen en straks misschien VVD, PvdA of SP, van groter zorg. Toch gek dat de PVV zo’n aantrekkingskracht heeft in een land dat in de top tien van gelukkigste en tevreden (én rijke) landen staat.


  ⚠️ Meld

 122. PVV is over twee-drie jaar niet meer, maare altijd leuk zo?n hype……….. Alleen k(t dat ze net opkomen op een verkeerd moment en er echt leiding en beleid moet gaan komen.


  ⚠️ Meld

 123. Handelaar in het goede gevoel.

  Wilders is een handelaar in goede gevoelens. Zijn aanhangers weigeren hun goede humeur te laten bederven
  Dat Geert Wilders wegliep uit de onderhandelingen voor een rechts kabinet,wordt hem door zijn kiezers helemaal niet kwalijk genomen, zo leert een enquête van EenVandaag. Zij geven de schuld aan Ab Klink, die met zijn brief het vertrouwen van de Verlosser heeft beschaamd. Hij is de schuldige. Hij heeft alles getorpedeerd.

  Geert Wilders treft geen blaam. Die kon niet anders, ook al heeft Verhagen de afgelopen dagen de interne oppositie tegen zijn beleid in het CDA nog zo vernederd, op haar plaats gezet, kalltgestellt en tot zwijgen gebracht. De kiezers van Wilders staan nu door toedoen van hun grote leider meer aan de kant dan ooit, maar toch verstommen hun applaus en hun toejuichingen geen moment. Juist Klink is in de ogen van de befaamde anderhalf miljoen niet geloofwaardig meer.

  Hoe is dat mogelijk? Waarom komt Wilders weg met strapatsen, waarop een gewone Nederlandse politicus keihard wordt afgerekend? Dat heeft te maken met de merktrouw van zjin publiek en dat hangt samen met het product dat zij onder de vlag van Wilders en de PVV geleverd krijgen. Wie een bezoek brengt aan de site van de Wildersgangers, http://www.pvv.nl vndt daar na enig zoeken een pdf. van het partijprogramma, maar dat doet er helemaal niet toe. Het gaat erom waar het merk PVV voor staat: Wilders is een handelaar in goede gevoelens. Zijn aanhangers weigeren hun goede humeur te laten bederven.

  Traditionele politici doen min of meer heldere beloftes. Het milieu is bij hen in goede handen. De hypotheekrente zal worden aangepakt, dan wel beschermd. Veiligheid staat centraal en er moet meer blauw op straat en meer handen aan het bed. Het Haagse taalgebruik wemelt van de mantra’s die bedoeld zijn om daadkracht te suggeren. Men pakt de criminele hangjongeren aan. Men is het gedoe rond de OV-chipkaart spuugzat. Het land moet geregeerd worden!

  Wilders valt ook wel op zulke citaten te betrappen, maar die brengt hij voor de vorm en omdat hij moet laten merken dat hij hoort wat zijn concurrenten te melden hebben. Wilders wijst niet op misstanden en verbeterpunten, nee hij stelt vast, wie daar de schuld van zijn: de moslims, de elite, de linkse kerk, de theedrinkers. Zij hebben het gedaan. Als zij worden aangepakt, dan komt alles wel in orde. Dat is prettig om te horen. Het geeft een goed gevoel. Het betekent dat jij niet (mede) schuldig bent aan de algemene ellende, maar dat anderen het hebben gedaan. Jou treft geen blaam.

  Jij hoeft niet te veranderen. Dat moeten anderen doen. Het geeft een goed gevoel als Wilders dat benadrukt en zonder blikken of blozen man en paard noemt. Je laadt al het kwade op de rug van de zondebok om die vervolgens de Marokkaanse woestijn in te jagen. Geert Wilders leidt jou vervolgens binnen in het woud der verwachting. Hij is de ridder van de hoop. Hij rekent af met met de vele draken die onze polder bedreigen. Als je hem ziet en hoort, dan springt je hart op in je borst. Dan komt het goede gevoel naar boven dat het tenslotte toch nog goed zou aflopen. Dat hij jou zal redden. En dat je niet verantwoordelijk bent voor je omstandigheden, maar dat je er het onschuldig slachtoffer van bent.

  Op de gewraakte persconferentie van afgelopen vrijdagavond verklaarde Wilders niet alleen, dat hij er meer uitscheed, maar ook dat hij grote concessies had gedaan. Welke vertelde hij er niet bij. Toch was er niemand uit de achterban die daar naar vroeg of ook maar heel zachtjes suggereerde, dat het programma misschien een klein ietsie pietsie was uitverkocht. Dat doet er namelijk niet toe. Zolang deVerlosser alle schuldigen kan aanwijzen en dat niet zijn eigen kiezers zelf zijn, blijft de aanhang hem trouw. Het product dat deze handelaar in goede gevoelens levert, is immers onaangetast gebleven. Wij zijn onschuldig. Wij zijn niet verantwoordelijk. De anderen die hebben het gedaan. En onze Verlossser zal met hen afrekenen.

  Daarom is de politieke positie van Wilders voorlopig onaantastbaar. Hij kan alles maken, zolang hij het goede gevoel bij zijn kiezers maar niet aantast. Dat is de kracht van zijn merk. En daar hebben traditionele politieke stromingen – van links tot rechts – nog geen adequaat antwoorden op gevonden.  ⚠️ Meld

 124. Citaat van ’t weekend

  Toch gek dat de PVV zo’n aantrekkingskracht heeft in een land dat in de top tien van gelukkigste en tevreden (én rijke) landen staat.

  Nooit-genoeg en nooit-tevreden; naar leven lijkt me.


  ⚠️ Meld

 125. Interessant stuk Zwolse. Denk dat het klopt. De dader-slachtoffersituatie mooi neergezet o.a.

  Zij hebben het gedaan. Als zij worden aangepakt, dan komt alles wel in orde. Dat is prettig om te horen. Het geeft een goed gevoel. Het betekent dat jij niet (mede) schuldig bent aan de algemene ellende, maar dat anderen het hebben gedaan. Jou treft geen blaam.

  Jij hoeft niet te veranderen. Dat moeten anderen doen.  ⚠️ Meld

 126. Dit zegt Le Monde over NL & België

  [Le Monde: Nederland en België lijden aan populisme
  “De beide Europese democratieën ondergaan een ongekende crisis”, stelt Franse krant vast
  België en Nederland lijden aan een ziekte: het populisme. Dit schrijft het Franse dagblad Le Monde zondag in een commentaar op de mislukking van de kabinetsformaties in de twee landen. “De beide Europese democratieën ondergaan een ongekende crisis”, stelt de krant vast.

  De Volkskrant, en andere media, plaatsen zondag een artikel op basis van het Franse commentaar. Volgens Le Monde hebben in België en Nederland hebben traditionele partijen populistische protestpartijen laten opbloeien en zich er zelfs mee ingelaten. “De christendemocraten en liberalen hebben in Nederland gepoogd een pact met de duivel te sluiten, dat wil zeggen met extreem rechts van de islamofobe raddraaier Geert Wilders”. Maar die heeft volgens Le Monde vrijdag “het kaartenhuis zelf al weer omver geblazen”.

  De Lage Landen waren volgens het commentaar ooit “een voorbeeld van de kunst van het compromis met drie klassieke stromingen, sociaaldemocraten, christendemocraten en liberalen”. Maar de politiek versplintert en “protestpartijen bedreigen het evenwicht”. En in Nederland “hebben de traditionele partijen de dreiging van het anti-islampopulisme, dat van iedere buitenlander een zondebok maakt, volstrekt niet zien aankomen”.  ⚠️ Meld

 127. Het wordt weer tijd voor een duit in ’t zakje. 😉

  Wilders heeft door het gedoe binnen het cda zijn moment gekregen om voor de buhne zgn wegens geen vertrouwen de formatie op te blazen. 60% van de nederlanders geeft hem daar inmiddels gelijk in…. zucht.
  Mede dankzij de media in dit mooie land.

  Volgens mij heeft Wilders tijdens de afgelopen weken permanent zitten wachten totdat een dergelijk moment zich voor zou doen, want hij wil helemaal niet verantwoordelijk zijn voor wat dan ook. Door een onmogelijke eis bij verhagen neer te leggen zette hij zichzelf met krokodilletranen buiten spel.
  Als hij werkelijk mee had willen doen, had hij na de afronding van de formatiebesprekingen alleen nog de uitslag van het cda-congres af moeten wachten: indien dat een go had opgeleverd konden ze zonder verantwoordellijkheid meedoen; en igv een no-go hadtie weer een mooie stok om de politieke elite weer de mantel uit te vegen.  ⚠️ Meld

 128. Geert is zelf natuurlijk politiek elite: dikke 20 jaar in de Kamer, verder nixxx gedaan. Geloof wel dat ie niet kon verliezen, maar geloof ook dat hij erg graag had gezien dat die rechtse egocentrische roversbende door was gegaan.

  Dit is zeker waar

  Mede dankzij de media in dit mooie land.

  o.a.

  Hoe vaak en hoe diep is er nou op de INHOUD van Klink’s brief ingegaan?

  De vraag was toch of het de waarheid (Klink) of een leugen (Geert & Mark) was….lijkt me erg belangrijk!

  Vanmiddag nog 1/2 Buitenhof gezien. Vind die Peter van Ingen goed presenteren. Het was best interessant maar met die 4 politieke gasten schoot het niet écht op: Strenge VVD-mevrouw/Marcel v.Dam/Erdmans en een gewezen CDA-er (Sytse …).


  ⚠️ Meld

 129. Hé Drama, cijfers weggelaten? Ongelooflijk dat het CDA die gedoogsteun toen heeft voorgesteld. Heb daar toen niet heel veel van meegekregen, maar wat een pruts-oplossing. Idd

  hij wil helemaal niet verantwoordelijk zijn voor wat dan ook

  Zo had ie mooi zijn hadden schoon gehouden.

  Je bent als MP net op tijd om ons Kabinet dan maar voor te dragen….
  ——
  Kreeg je nog mee dat Esther Groenenberg 12/12 in de tent in Assendorp optreedt?


  ⚠️ Meld

 130. Ze konden blijkbaar bij Buitenhof geen direct-bij-de-formatie-betrokkene zo gek krijgen om op te draven. Dus moesten er wel anderen geregeld worden. Die kwamen keurig opdraven, maar hadden met z’n vieren niets te vertellen over het onderwerp formatie.
  Als presentator/redactie zou ik dan ook dit onderwerp niet gebracht hebben.

  De inhoud van de brief van Klink: Wilders, Rutte en Verhagen konden zich hierin niet vinden. Maar geen drieën hebben iets gezegd over hoe het dan wel zou zijn gegaan….


  ⚠️ Meld

 131. drama; het is allemaal show en derderangs amateur theater.De een geeft de ander de schuld en die weet weer van niks, en niemand wil vieze handen maken aan wilders, maar geen zinnig mens wil met ‘m regeren alleen zijn ze te lam om daar eerlijk voor uit te komen.Als geert er niet zelf de stekker uit had getrokken was het formeren tot in de eeuwigheid doorgegaan…8)


  ⚠️ Meld

 132. vraagje, waar was beoogd mp rutte dan de hele tijd???
  zulk soort dingen…het lijkt allemaal heel wat maar iedereen speelt koning op zijn eigen eilandje en niemand is ook maar 1 cm bereid de ander tegemoet te komen…bang voor gezichtsverlies.
  Mooi staaltje ‘linkse omroepen’ trouwens, zaterdagochtend plm. 0.45u; Ferry mingelen doet verslag vanaf een nogal druk binnenhof…komen wat schreeuwende mensen voorbij, zegt onze fer semi-lollig; “dat zijn wat pvv- ers die niet tegen hun verlies kunnen”

  van mij mag dhvandaag per heden zsm van de buis hoor, dergelijke jaren 50 lol is zooo imbeciel.


  ⚠️ Meld

 133. Klopt, geen hoofdrolspelers. Denk dat ze zelf toch meer hadden verwacht van de info die er uit zou komen. Het onderwerp was ook nog te vers om te laten lopen. Achteraf zullen ze wel spijt hebben van de aanpak.

  Dit viel mij ook op

  De inhoud van de brief van Klink: Wilders, Rutte en Verhagen konden zich hierin niet vinden. Maar geen drieën hebben iets gezegd over hoe het dan wel zou zijn gegaan….

  Maar hun moeten de kaarten nog voor de borst houden als onderhandelaars….er lag (ligt) een mooi gat waar de media in kon duiken….nixxx (tot nu toe).

  Wat vind jij dat de koningin zou moeten aanbevelen? Denk zelf aan een minister van Staat of een andere prominen van VVD en PvdA die een richtlijn voor een formatie zouden moeten schrijven….dan kijken wie er mee kunnen (omdat ze samen 61 zetels hebben). Frits Korthals Altes (VVD) en bijvoorbeeld (voor PvdA)Max van der Stoel of weer Herman Tjeenk Willink (voorz RvS).

  Tuut, tuut tuut Ruud maar even niet 😮


  ⚠️ Meld

 134. Gadverdamme nou, en die arrogantie die hij er beurtelings uitblaast en uitbraakt. Moest denken aan je verslagjes over BNR van de week. Brrr
  Marcel is ook niet echt mijn man, maar idd. Ze kregen het nog even aan de stok toen Joostmaghetweten (zwaar provocerend) begon over dogma’s.


  ⚠️ Meld

 135. Ik zal HMdK geen advies geven, ahum. Volgens de laatste peilingen vindt Nederland dat nu PaarsPlus weer uit de kast moet worden gehaald. Mevr. Dekker had m.i. wel twee nuttige opmerkingen in Buitenhof: snel een verhoging van de kriesdrempel realiseren, en lbnl een vrouw als informateur!


  ⚠️ Meld

 136. nou dick, wie was er in de láátste aflevering van het radioprogramma ‘nachtvlucht’??? Joost den draaier – ik herinner me nog dat je lyrisch over ‘m deed- maar wat een arrogante ouwe vent is dat zeg, neem me niet kwalijk…maar zoals altijd mag je dan een spreuk uit een bakje vissen en ‘m dan voorlezen …zijn reactie’ neuhh, da-doe’k nie want er staat een taalfout in’ …izzie taalpurist geworden, nou nou…het is triest hoor zo een stukje hersenverkalking op de radio.


  ⚠️ Meld

 137. Als kersvers lid van de VVD (ik heb de leden van de Zwolse gemeenteraadsfractie van de VVD erop gewezen, dat ik tot de linkervleugel van de VVD wens te behoren), wil ik graag mijn mening
  geven over de ontstane situatie.

  1. Ik ben van mening dat politieke partijen voorafgaand aan verkiezingen moeten aangeven met welke andere politieke
  partijen ze eventueel na de verkiezingen een coalitie zouden
  willen vormen.

  2. Politieke partijen die dit niet doen, vind ik onbetrouwbaar.

  3. Mijn oplossing voor de patstelling die is ontstaan:

  4. Nieuwe verkiezingen voor de Tweede Kamer.

  5. Tijdens de campagne voor deze verkiezingen, kunnen de
  hoofdrolspelers van deze mislukte formatie verantwoording afleggen over de ingenomen positie tijdens de onderhandelingen en aangeven hoe ze denken over de onderhandelingen die na deze verkiezingen zullen volgen.

  6. Ik ben van mening dat dit de meest democratische oplossing is.  ⚠️ Meld

 138. @ drama, die heb ik niet gehoord (heb ook niet alles gezien): verhoging kiesdrempel (eens) een vrouw als informateur lijkt me idd ook uitstekend tussen al die haantjes. Maar vrouwen kunnen zich ook als haantjes gedragen…Dan zal het niet meevallen er 1 te vinden. Nina Brink-look a likes vallen dan al snel af.


  ⚠️ Meld

 139. @ QM; Joost den draaier: Joost mag het weten, laat joost maar ff gaan, onder het eten; stond ie altijd aan….Zal wel ooit iets toevalligs leuks van Joostmans zijn geweest. Ken zijn reportoir niet zo. Maar jong radiotalent is niet makkelijk te vinden: dit laten BNN en jawohl: Powned dagelijks horen. Ernstig gewoon!

  Langs de Lijn en Het Oog leveren daarentegen voortdurend goede radiomensen. Nu je het schrijft: Morgen maar weer eens naar de Meester luisteren. Tussen 12 en 2: Frits Ritmeester 😀


  ⚠️ Meld

 140. PE Linkervleugel van de VVD? Hebben ze die dan? Ze zullen wel gezegd hebben: ’s prima PE. Een lid is immers een lid. Wel gezellig dat je dan waarschijnlijk ook wat vaker op dit succesvolle log komt 😀


  ⚠️ Meld

 141. PEdV. Wat fijn voor je dat je door de ballotagecommissie van de vvd als welkom bent beoordeeld!

  t.a.v. punt 1: is bekend gezegde: “wij sluiten geen enkele partij uit” Ben je dan ook (punt 2) onbetrouwbaar?


  ⚠️ Meld

 142. PE

  Dat favo-coalitie-voorstel is nog niet zo gek. Heb er meerderen over gehoord. Maar daarna verstomde dat geluid ook weer.

  Ben zelf tegen nieuwe verkiezingen. Zie er geen reden voor er zijn nog genoeg combinaties mogelijk.

  Verantwoording afleggen is een goed punt: weinigen willen dat graag of zullen er een zwaar eigen-schwung aan geven.


  ⚠️ Meld

 143. Nou PEdV, als ik je laatste bijdragen lees op het politieke log én de reactie van Ingrid van 22:44 uur op me in laat werken, dan denk ik dat je inderdaad een échte VVD-er bent. Gefeliciteerd en de partij ook proficiat.


  ⚠️ Meld

 144. drama; helemaal accoord:D!

  en zo zijn er nog een paar; ferry mingelen, die willem van kooten dus…al dat uitgebluste volk uit die serie ; ‘toen was geruk heel gewoon’…
  wég ermee…heel erg aaaaaaaarrrrrrrgggghhhhhh


  ⚠️ Meld

 145. Mogguh, Mark meldde vanmorgen op de radio dat samen schrijven met Job hem geen goed idee lijkt. Volgens mij omdat de partijen zich dan teveel zouden binden (waar in zijn voorstel de regie bindend is) en dat het te lang zou duren (meneer is zelf 90 dagen bezig :o) Bovendien is zijn uitspraak weinig cooperatief…

  Heb zou best kunnen dat menigeen nu zegt: “Ja, jij bent wel de grootste maar hebt 3 serieuze kansen gehad, 2x over rechts en Paars-plus….laten we eens kijken of het ook anders kan” :D:D:D


  ⚠️ Meld

 146. De pogingen om een rechtse coalitie te smeden zijn gestrand, er moet wel wat gebeuren. Het plan van Rutte om zelf een regeerakkoord te schrijven vind ik zo slecht nog niet. Ik zag en hoorde Job Cohen bij Nova ook de hand uitsteken richting de PVDA en ik hoop dan ook dat hij met Mark Rutte om de tafel gaat zitten om te werken aan een middenkabinet. Mocht dat toch mislukken dan zou ik gaan voor een zakenkabinet met mensen als Wijffels, Rinooy Kan en bv. Lodewijk de Waal en Doekle Terpstra. Mensen die wat verder afstaan van de hedendaagse partij-politiek. Het vasthouden aan al die oude dogma’s en het feit dat mensen als Verhagen nog steeds zo’n grote rol spelen in de hedendaagse politiek toont aan, dat de dames en heren in Den Haag niets hebben geleerd van wat er met de opkomst van de LPF in gang is gezet. Was dat wel zo geweest, dan was de PVV niet zo groot geworden.


  ⚠️ Meld

 147. Ik bedoel Cohen stak in Nova zijn hand uit naar de VVD, excuses voor deze vergissing/verwarring in mijn vorige bijdrage. Overigens wens ik iedereen vanaf deze plek een fijne dag en dito discussie!


  ⚠️ Meld

 148. En dat wij oh nee “recht-Nederland” de vingers had kunnen aflikken….Wens de koningin veel wijsheid toe. Het lijkt me absoluut zeker dat ze haar minister van Staat Lubbers, nu wel op stal laat.


  ⚠️ Meld

 149. @ Stadshagenees; vind Mark bijzonder weinig cooperatief overkomen, jij? Hij is al 90 dagen bezig en komt dan nog met: we moeten het niet samen doen, maar IK alleen…Dacht dat er al genoeg ego’s klovenscheppend bezig waren geweest. Zou het zo prettig en hoognodig voor NL vinden als we een bindende MP kregen.


  ⚠️ Meld

 150. Makkelijk scoren van Mark,waaraan moet ik mijn vingers aan aflikken?

  Zal het waarschijnlijk nooit te weten komen,wat voor lekkers dat zou zijn.


  ⚠️ Meld

 151. Bovendien was partijhopper Fortuijn vanzelf wel ergens aan de macht gekomen. Mijn zeer gerespecteerd oud-dijkgraaf en (o.a.) filosoof kende hem nog van de universiteit. Toen was ie communist.

  @ Zwolse, heb dat Macel idd horen zeggen. Maar hij heeft, net als veel mensen dus ook politici, ontzettend weinig zelfkritiek. Hij is zelf ook aardig lang politicus geweest.


  ⚠️ Meld

 152. @ Zwolse; vingers aflikken? Dame had gister of eergister een zeer realistisch lijstje van punten die daar waarschijnlijk zouden zijn beklonken. Zal mij niet verbazen als ie stiekum toch veel van die punten in “zijn proeve” zou schrijven.


  ⚠️ Meld

 153. Dat is idd waar Dick,maar vindt wel dat hij over het algemeen over veel feiten kennis beschikt.

  Maar denk dat Marcel voorlopig wel weer even bezig is,hij kreeg gisteren het scenario voor de Onrendabelen 2 gratis aangeboden door de foute vrienden;)


  ⚠️ Meld

 154. Klopt Eens Zwolse, veel feitenkennis. Hij is wel aardig verzuurd en rancuneus. Lees zijn opinies maar eens op VK-opinie.

  Haha Idd Onrendabelen 2….Heb je het gezien gister over die penose in Mokum?


  ⚠️ Meld

 155. Dat is wel zeker Dick,hij zal moeilijk af kunnen wijken van zijn eerdere al genomen standpunten.

  Maar ik ben er nog niet zo van overtuigd dat die opdracht hem zal toekomen  ⚠️ Meld

 156. Denk ook niet dat Mark alleen mag schrijven…na 90 dagen en 3 mislukte pogingen….bovendien willen CU, D’66, GL, Pvdd en PvdA dat zeker niet. Logisch ook lijkt me. Hoop oprecht dat het CDA de gelederen op tijd gesloten krijgt want als de VVD in de regering komt, zullen ze zeker holmaat CDA mee willen hebben. Volgens mij is het handig om iemand van de VVD en van de PvdA die geen informatiseringsbalast (jaja mag mee voor het woord van het jaar) hebben te laten schrijven.

  He Sybe Schaap en Aleid Wolfsen te laten schrijven. Misschien nog beter dan mijn 2 eerdere namen.


  ⚠️ Meld

 157. Heb het gezien Dick,wel om te zien hoe in een tijdsbestek van pakweg 15/20 jaar mensen afglijden naar het afvoerputje van de maatschappij.

  En ja lees M.van Dam zijn opinies ook,en krijg dan altijd het idee dat hij nog altijd opripsingen heeft van teveel Exota gedronken te hebben.:P


  ⚠️ Meld

 158. @ Zwolse, inderdaad

  Heb het gezien Dick,wel om te zien hoe in een tijdsbestek van pakweg 15/20 jaar mensen afglijden naar het afvoerputje van de maatschappij

  Het kan hard gaan en wij betalen er wel voor! Ook voor hun. Die filmper komt zelf overigens uit dat milieu. kent ze erg goed en heeft er nog veel sympathie voor, hoorde ik vrijdag op radio 1. Nieuw programma overigens op radio 1… met Felix Meurders 😀 Bovendien komt….Prem van BNR bij radio 1 😮


  ⚠️ Meld

 159. Er is zowiezo een behoorlijke leegloop bij BNR.

  Hoorde net op de radio dat Mark erbij blijft om alleen het concept regeerakkoord te schrijven.

  Menneke krijgt sterallures:o


  ⚠️ Meld

 160. Gelukkig maakt melkmuil Mark dat niet uit. Hij had vast ingestoken om iets samen met de PVV te doen uit angst voor zetelverlies aan lijst-Geert. (Wat van ’t weekend al fictief gebeurd is). Nu lijst-Geert zeer waarschijnlijk niet mee gaat doen, wil hij dat misschien ook niet.


  ⚠️ Meld

 161. Zwolse, je kan je wel af blijven zetten tegen alles wat rechts is en die slachtofferol blijven benadrukken van mensen die het moeilijk hebben. Maar dit land moet vooruit en om vooruit te komen moeten er pijnlijke maatregelen genomen worden. Het is niet anders. ik ben het met je eens dat niet de mensen die het financieel al heel moeilijk hebben, financieel gepakt moeten worden. Maar alle schuld bij de “rijken” neerleggen vind ik veel te makkelijk. Waar ik wel voor zou willen pleiten is dat de banken die door het vorige kabinet gered zijn, hun ontvangen staatslening terug gaan betalen. Ik vind dat Mark Rutte daarover harde en bindende afspraken vast moet laten leggen in een nieuw regeerakkoord. Verder moet er kritisch gekeken worden naar instanties als het UWV en het CWI, want mensen die nu in de WW zitten, MOETEN aan het werk. Zeker, omdat de bevolking vergrijst en ja die groep zal ook banen moeten accepteren die ze in eerste instantie niet zo zien zitten. Ik vind het belangrijk dat er van arbeidsparticipatie veel werk wordt gemaakt. Echter, de bejaarden in Nederland moeten het de komende jaren beter krijgen als ze afhankelijk zijn van de zorg, ook zullen de mensen werkzaam in de zorg gekoesterd moeten worden. Kost geld, maar is een kwestie van beschaving, dat geldt ook voor onderwijs. Verder ontkomt Rutte er ook niet aan na te denken over het (op termijn) afschaffen van de hypotheekrente-aftrek. Dat is toch niet houdbaar, dus maak daar nu een begin mee. Dit land heeft iedereen nodig en dus is er een regeerakkoord nodig met een breed draagvlak.


  ⚠️ Meld

 162. @ Stadshagenees, ff alleen voor mezelf spreken. Ben van mening dat we het samen moeten doen. Waarom kunnen zgn linkse en rechtse hokjes in de maatschappij wel uitstekend samenleven en lijkt een arrogante Mark samenwerking uit te sluiten/te vermoeilijken?


  ⚠️ Meld

 163. Dick, ik geloof niet dat Mark Rutte de PVDA nog uitsluit, hij wil alleen gebruik maken van het momentum en dat snap ik vanuit het VVD standpunt wel. Mark Rutte is slim genoeg om te beseffen dat hij nu niet zomaar meer om de PVDA heen kan. Gaat best goedkomen, daar geloof ik heilig in.


  ⚠️ Meld

 164. Stadshagenees.

  Ik denk dat ik ook genoeg redenen heb om me te blijven verzetten tegen rechts.Er is in mijn hele bestaan niets wat rechts voor de eenvoudige burger betekend/gedaan heeft.Door rechts is de hoogste staatsschuld ooit getild,door rechts georienteerden hebben de banken jarenlang vrij spel gehad,door rechts zijn de kosten door de marktwerking in de zorg/zorgverzekering/energie naar ongekende hoogtes getild.Natuurlijk zal en moet er bezuinigd worden,en iedereen zal dat gaan voelen,maar dan kies ik liever voor een socialere manier,waar niet alleen de laagstbetaalden de hardste klappen krijgen.


  ⚠️ Meld

 165. Wow pieuw na weken steggelen,onderhandelingen,ruzies en intriges ben ik blij dat de sleutel voor het oplossen van deze ellende bij ons in het mooie Zwolle ligt,ben ongelooflijk trots hier de verlossende materie te mogen plaatsen8) .

  Via een anonieme bron is me duidelijk geworden dat de hoge heren in het bedrijfsleven voor miljoenen frauderen??? alsof ze nog niet genoeg hebben!! Nederland is een schip zonder kapitein geworden en dobbert stuurloos rond.. de graaicultuur is in aller hevigheid losgebarsten, schandalig dat er NOG geen nieuwe regering is!! laten ze de lwl maar in de 2e kamer toe, ik zie een coalitie van cda-lwl-vvd-pvda wel zitten?????
  groeten, willem.  ⚠️ Meld

 166. @ Stadshagenees: -uitsluiten niet op voorhand….wel omstandigheden creeeren vanuit zijn programma…. Dat na 3 mislukte pogingen en 90 dagen verder. Meneer mag zich toch wel wat bescheidener opstellen?

  ‘PaarsPlus afgesloten hoofdstuk’

  Hoe de kabinetsformatie voort te zetten? … Koningin ontvangt weer voorzitters Eerste en Tweede Kamer, vice-president Raad van State en later de fractievoorzitters voor nieuwe ronde gesprekken
  Koningin Beatrix ontvangt maandag wederom haar vaste adviseurs voor overleg over de kabinetsformatie. Eerst is het de beurt aan de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer en de vice-voorzitter van de Raad van State. Later ontvangt de koningin ook de fractievoorzitters van de VVD, PvdA, PVV en CDA. Iedereen moet weer opdraven, omdat vrijdag de onderhandelingen tussen VVD, CDA en PVV stukliepen.

  Dinsdagochtend bezoeken de fractievoorzitters van de SP, D66, GroenLinks, CU, SGP en de Partij voor de Dieren de koningin, zo meldt Trouw maandagochtend.

  De poging om een minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV te vormen, strandde vrijdag. Geert Wilders trok er de stekker uit, toen bleek dat de protesten binnen het CDA tegen zijn beweging niet te onderdrukken waren.

  VVD-fractievoorzitter Mark Rutte zei na het stranden van de onderhandelingen dat zijn advies aan de koningin zal zijn om hem, als winnaar van de verkiezingen, een ‘proeve van een regeerakkoord’ te laten schrijven. Daarna zou gekeken moeten worden welke partijen zich daarbij willen aansluiten. “Dit land moet een regering hebben. Dit duurt al veel te lang”, zei Rutte, die na de verkiezingen van 9 juni nog dacht dat er op 1 juli wel een regeerakkoord zou liggen.

  De PvdA, komt als tweede partij, meteen weer in beeld. Echter, volgens bronnen binnen de VVD is de weg naar PaarsPlus definitief afgesloten. Dat schrijft de Volkskrant maandag.

  Trouw: Koningin praat met fractievoorzitters

  Volkskrant: Rutte: PaarsPlus is afgesloten hoofdstuk

  Volkskrant: Rutte wil graag de regie naar zich toetrekken

  * In elk geval de onderste 3 zijn terug te vinden in de digitale kranten. In het NRC staat overigens ook een goed stuk.  ⚠️ Meld

 167. Hallo Dick,

  Jammer van de kwalificatie ‘huichelachtig’ die ik van jou naar m’n hoofd geslingerd heb gekregen. Was niet nodig, denk ik. I.e.g. niet vanwege het feit dat ik niet iedere dag post op weblogzwolle.nl over de formatie.

  Tegenwoordig ben ik ook actief op twitter.com/martijnvdveen. Daar heb ik enkele keren kort bericht over de gang van zaken. Ben bijv. zelfs naar Den Haag geweest om de zorgen over te brengen.

  Zo’n 17 Zwolse (burger)raadsleden zijn op Twitter in meer of mindere mate actief en geven een inkijkje in het leven van een volksvertegenwoordiger. Dus Dick, als je wat meer van de Zwolse politiek wilt horen/lezen, beveel ik je, naast dit onvolprezen weblog, twitter van harte aan.

  Met respectvolle groet,

  Martijn van der Veen
  CDA Zwolle


  ⚠️ Meld

 168. @Dick; eens wat betreft het aantal posts :).

  Zie hieronder;
  HILVERSUM – VVD-leider Mark Rutte is niet van plan samen met de PvdA een regeerakkoord te schrijven. Dat zei hij vanochtend in het programma Ochtendspits van de nieuwe omroep WNL. Volgens Rutte zitten er twee nadelen aan: het schrijven van het akkoord wordt dan een soort mini-formatie. Ook wil hij niet ‘voorsorteren’ op de PvdA.

  ,,Ik vind het niet voor de hand liggen”, aldus de lijstrekker van de grootste partij.

  Punten in een eventueel door hem te schrijven concept waarvan hij niet wil afwijken, weigerde hij in de uitzending te onthullen. ,,Deskundigen zeggen dat de staatsschuld per dag met 100 miljoen euro omhoog gaat. We moeten een regering krijgen die het land met schwung weer omhoog weet te trekken”, aldus Rutte.

  Rutte zei vrijdag na het mislukken van de onderhandelingen tussen VVD, PVV en CDA dat hij zelf als winnaar van de verkiezingen een ‘proeve van een regeerakkoord’ wil schrijven. Op basis daarvan moet verder worden gepraat. ,,Dat zal mijn advies zijn aan de koningin”, zei Rutte vrijdag. ,,Dit land moet een regering hebben. Dit duurt al veel te lang.”

  Het is de vraag of de koningin het voorstel van Rutte overneemt. Niet alle partijen zijn het hier mee eens. Koningin Beatrix begint vanmorgen een nieuwe consultatieronde nu de pogingen om tot een rechts kabinet te komen zijn mislukt. (NOVUM/ANP/BVDL)

  Erg aanmatigend en onverstandig van Rutte, aan de andere kant doet hij deze uitspraak bij onze nieuwe Publieke Omroep WNL (Wakker Nederland, wat een naam, gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap!). Bij deze omroep wil men een rechts geluid laten horen en dus krijgt Rutte alle tijd en ruimte om reclame voor zichzelf te maken. Ik hoop dat hij zijn mening herziet voor wat betreft samenwerking met de PVDA. Even off-topic; ik vind het werkelijk te gek voor woorden dat de Telegraaf Media Groep 2(!!!!) publieke omroepen heeft gekregen met Powned en WNL, dit hadden gewoon commerciële omroepen moeten zijn. Wel allerlei misstanden aan de kaak stellen waar het gaat om misbruik van gemeenschapsgeld, maar ondertussen wel graaien uit de staatsruif door die 2 omroepen te lanceren! Hoe hypocriet en ook onbeschoft kun je zijn?


  ⚠️ Meld

 169. Euh Zwolse, onze laatste minister van Financiën was toch echt van de PVDA, Wouter Bos namelijk. De PVDA heeft ook regeringsverantwoordelijkheid gedragen, dus door de schuld alleen bij rechts neer te leggen is wel erg makkelijk en (excusez les mots) dom en kortzichtig. Het omgekeerde is ook het geval. Ik geloof niet in een communistische heilstaat. Ik geloof wel in de eigen verantwoordelijkheid van iedereen, en mensen die die verantwoordelijkheid niet kunnen dragen kunnen door de overheid een handje geholpen worden. Werkgevers creëren ook banen en houden ook de economie draaiende. Daar kun je niet omheen en die mensen overal de schuld van geven is hetzelfde als wat Wilders met moslims doet. Graag iets meer nuance, samenwerking tussen links (PVDA) en rechts (CDA en VVD) is nu noodzakelijk. Of jij het nu leuk vindt of niet. Ik vind dat iemand die heel hard werkt en een onderneming leidt best veel mag verdienen, daar is niets mis mee. Uiteraard wel zonder dat hij of zij zijn personeel uitbaat. Gezien het welvaartsnivo in Nederland gebeurt dat in de regel ook niet.


  ⚠️ Meld

 170. Graag licht ik trouwens eens nog even toe waarom ik niet ga twitteren. Krijg jeuk bij de begrippen “willen volgen en gevolgd worden”. Volgens mij is die service daar op gebasseerd. Pfff nu heeft Prem het op radio 1 ook al over twitteren. Da’s al snel zo met mensen: “als veel mensen iets doen en het wordt een succes…zie je dat nog meer mensen het doen….maakt niet eens zo heel veel uit waar het over gaat. Vaak is het lekker veilig in een grote volgzame groep”. Begrijp dat twitteren voor politici tegenwoordig nogal onontbeerlijk is. Beetje populistische teksten in korte vorm prikkelen nou 1x. Zouden ze in de diverse vergaderingen (gemeenteraad en 2e kamer) eigenlijk moeten doorzetten. Opvallend en jammerlijk dat deze analyse uit het buitenland moet komen

  Le Monde: Nederland en België lijden aan populisme

  “De beide Europese democratieën ondergaan een ongekende crisis”, stelt Franse krant vast
  België en Nederland lijden aan een ziekte: het populisme. Dit schrijft het Franse dagblad Le Monde zondag in een commentaar op de mislukking van de kabinetsformaties in de twee landen. “De beide Europese democratieën ondergaan een ongekende crisis”, stelt de krant vast.

  De Volkskrant, en andere media, plaatsen zondag een artikel op basis van het Franse commentaar. Volgens Le Monde hebben in België en Nederland hebben traditionele partijen populistische protestpartijen laten opbloeien en zich er zelfs mee ingelaten. “De christendemocraten en liberalen hebben in Nederland gepoogd een pact met de duivel te sluiten, dat wil zeggen met extreem rechts van de islamofobe raddraaier Geert Wilders”. Maar die heeft volgens Le Monde vrijdag “het kaartenhuis zelf al weer omver geblazen”.

  De Lage Landen waren volgens het commentaar ooit “een voorbeeld van de kunst van het compromis met drie klassieke stromingen, sociaaldemocraten, christendemocraten en liberalen”. Maar de politiek versplintert en “protestpartijen bedreigen het evenwicht”. En in Nederland “hebben de traditionele partijen de dreiging van het anti-islampopulisme, dat van iedere buitenlander een zondebok maakt, volstrekt niet zien aankomen”.

  Misschien zien we het zelf al niet eens meer, dat popullisme. Misschien zijn we er na Pim, en Rita al zo aan gewend geraakt. Jammer dat dat nuchtere, waar we eerst zo om bekend stonden, langzamerhand verdampt lijkt in NL.


  ⚠️ Meld

 171. Ja, zekers heb ik je motivering gelezen. Vond die uiteindelijk teveel toegespitst op het niet gereageerd hebben op Weblog. Waar ik bijv. wel uitgebreid heb gereageerd naar de Stentor (nav enquete-gemotiveerd aangegeven waarom ik bewust niet op beide manifesten een handtekening heb gezet – ‘Het beeld van een verdeeld CDA is absurd veel eer voor een PVV/Wilders’) en op Twitter.

  Groeten,

  Martijn van der Veen


  ⚠️ Meld

 172. @ Martijn, ik heb hier nog niet op gereageerd

  Daar heb ik enkele keren kort bericht over de gang van zaken. Ben bijv. zelfs naar Den Haag geweest om de zorgen over te brengen.

  Dat is hartstikke mooi. Maar via facebook, las ik van een Zwols politicus (geen PvdA-er) je twittertekst. We vonden het beiden nogal magertjes. Zeker in relatie tot je duidelijke stelling rond de gemeenteraadsverkiezingen op dit onvolprezen WeblogZwolle.


  ⚠️ Meld

 173. Martijn van Veen.

  Mag ik je erop attenderen dat niet iedereen twittert,ook ik heb vele mailtjes gestuurd naar zowel naar de Zwolse CDA raadsleden als het landelijke CDA,met het uitbrengen van mijn grote zorg,over de betreffende weg die het CDA bewandelde,tot op heden GEEN enkele reactie op gekregen.Hoe wilt en kunt U nog verkopen om de burger dichter en betrokkener bij de politiek te betrekken?

  In mijn optiek heeft Uw partij hier behoorlijk in gefaald.


  ⚠️ Meld

 174. Prem slaat door bij een telefonische felicitatie aan Geert (ingesproken). Hij feliciteert hem namens Allah (die zeer frequent terug keert in het gesprek) met zijn verjaardag.

  Erna een passende plaat. Die ik helaas niet ken.


  ⚠️ Meld

 175. @ Stadshagenees, eens

  Ik hoop dat hij zijn mening herziet voor wat betreft samenwerking met de PVDA. Even off-topic; ik vind het werkelijk te gek voor woorden dat de Telegraaf Media Groep 2(!!!!) publieke omroepen heeft gekregen met Powned en WNL, dit hadden gewoon commerciële omroepen moeten zijn. Wel allerlei misstanden aan de kaak stellen waar het gaat om misbruik van gemeenschapsgeld, maar ondertussen wel graaien uit de staatsruif door die 2 omroepen te lanceren! Hoe hypocriet en ook onbeschoft kun je zijn?  ⚠️ Meld

 176. Ik heb vorige week een mailtje gestuurd naar René de Heer van de VVD in Zwolle, de reactie was dat meneer te druk was om inhoudelijk te reageren. I rest my case……en nee, vroeger was niet alles beter. Maar de reactie van die blaaskaak zegt mij voldoende en geeft een beetje aan hoe VVD in Zwolle tegen de “burger” aankijkt. Treurigmakend!


  ⚠️ Meld

 177. Stadshagenees.

  Ook dit was Wouter Bos.

  als bewindspersoon (beleidsmatig)
  – Bracht in 2000 de notitie ‘Vergroening van het fiscale stelsel’ uit. Hierin wordt uiteengezet welke fiscale maatregelen – als vervolg op de algehele belastingherziening – worden overwogen die kunnen bijdragen aan een duurzame ontwikkeling en aan het in de prijzen tot uitdrukking brengen van milieukosten. Het gaat onder meer om bevordering van energiebesparing en om het stimuleren van het gebruik van duurzame energiebronnen en schonere (auto)brandstoffen.
  – Verbood in september 2008 het speculeren op koersverliezen op de effectenbeurzen (‘naked shortselling’), vanwege het destabiliserende effect hiervan op de financiële markten
  – Had in september/oktober 2008 een belangrijk aandeel in een reddingsoperatie van bank- en verzekeringsinstelling Fortis. De Nederlandse regering besloot tot een nemen van een aandeel van 49% in Fortis, waarmee een bedrag van 4 miljard euro was gemoeid. Omdat deze reddingsoperatie onvoldoende effect had, nam de Nederlandse staat vijf dagen later – na geheime onderhandelingen – voor 16,8 miljard euro alsnog geheel Fortis Nederland en het Fortis deel van ABN Amro over.
  – Nam op 7 oktober 2008 – na overleg in EU-verband – het besluit om de garantie voor particuliere deposito’s bij banken voor 1 jaar te verhogen naar 100.000 euro
  – Was in oktober 2008 verantwoordelijk voor het besluit om de spaartegoeden van Nederlandse spaarders bij de in problemen geraakte IJslandse bank Icesave tot 100.000 euro volledig te vergoeden
  – Was op 9 oktober 2008 verantwoordelijk voor het, samen met De Nederlandsche Bank, nemen van maatregelen om de financiële sector te beschermen tegen de gevolgen van de internationale kredietcrisis. De Nederlandse staat zal, indien nodig, de balans van financiële ondernemingen versterken door kapitaal te verstrekken aan elke financiële onderneming in Nederland, die fundamenteel gezond en levensvatbaar is. Hiervoor komt direct 20 miljard euro beschikbaar.
  – Besloot op 19 oktober 2008 tot een kapitaalinjectie van 10 miljard euro ter versterking van het bufferkapitaal van bank- en verzekeringsbedrijf ING. ING betaalt een jaarlijkse rente van 8,5 procent. De staat krijgt twee vertegenwoordigers in de Raad van Commissarissen van ING.
  – Was op 21 november 2008 verantwoordelijk voor het besluit om Fortis Nederland en ABN Amro te laten fuseren en om oud-minister Zalm als nieuwe topman aan te stellen
  – Besloot in oktober 2009 geen kapitaalinjectie van 100 miljoen euro te verlenen aan de noodlijdende DSB, omdat de bank niet levensvatbaar werd beschouwd en daarmee de risico’s voor de belastingbetalers onaanvaardbaar groot werden geacht
  – Besloot om per 1 januari 2010 een verbod op bonusprovisies in te voeren. Banken en verzekeraars mogen aan adviseurs niet langer vergoedingen betalen los van de verkoop van een financieel product. Tussenpersonen moeten voortaan bij verkoop van verzekeringen die verkocht worden bij een hypotheek aan de consument melden hoeveel zij daar aan verdienen.

  als bewindspersoon (wetgeving)
  – Loodste in mei 2000 samen met minister Zalm de wetsvoorstellen tot invoering van een nieuw belastingstelsel door de Eerste Kamer
  – Bracht in 2008 samen met staatssecretaris De Jager een wet tot stand inzake belastingheffing bij excessieve beloningsbestanddelen. Er komt onder meer een werkgeversheffing van 30% over bepaalde vertrekvergoedingen.  ⚠️ Meld

 178. Erg zeg, Stadshagenees (10:53)! Wat denk ie wel. Er waren inmiddels ook aardig wat VVD-ers tegen samenwerking met de PVV. Sowieso kun je als VOLKsvertegenwoordiger je mail toch wel FATSOENlijk behandelen. Hij is natuurlijk wel van de uitgelezen Remie-partij. Moet het die voorm.lijsttrekker van D’66 die bijna op het kerkbruggie woont nageven: uitstekend en attent in de communicatie! Misschien dacht ie ook wel dat ik destijds lid van D’66 wou worden, maar dat maakt niet uit: altijd fatsoenlijk te woord gestaan en hij belde ook nog eens uit eigen initiatief. Met de Zwolse PvdA ook uitstekende resultaten. Ze zijn mbt de knip zelfs 2x bij mij wezen kijken en mail en belletjes (ook met Johan Weber die eigenlijk snel naar een gemeenteraadsvergadering moest) uitstekend behandeld. Natuurlijk mag ik ook Jaap Hagedoorn en Jaap de Groot niet vergeten te noemen.
  Alles behalve gemakszuchtig allemaal. John van Boven ook trouwens, buiten weblogZwolle om.

  Vind dat je een goede en zuivere communicatie ook verplicht bent aan je mensen die je bestuurt.


  ⚠️ Meld

 179. @ Martijn, ik begrijp echt niet waarom je geen manifest hebt ondertekend en dus nergens je ongeruste geluid hebt achtergelaten? Of zouden ze mail en twitter allemaal serieus turven?
  Volgens mij zijn CDA-leden echt niet serieus genomen, die indruk kreeg ik uit de media. Laat staan de kiezers. Twijfel zelfs aan het democratische gehalve van de partij. Twijfel niet meer aan het praktiseren van hun overtuiging…Daar ben ik inmiddels erg teleurgesteld in. Als ie brief niet was geschreven, had jouw partij gewoon met lijst-Geert geregeerd. Er is helemaal niet over het waarheidsgehalte van de brief gepraat trouwens. Misschien bij jullie binnenskamers? Ab Klink lijkt me een oprechte man. Dan kun je vanalles tegen zijn volksgezondheidsbeleid hebben….

  Dit vind ik een vreemde uitspraak

  ‘Het beeld van een verdeeld CDA is absurd veel eer voor een PVV/Wilders’

  . Je doet voorkomen of het een beeld is en geen werkelijkheid. Als het citaat waar is, hebben jullie het dus puur aan jezelf te danken?


  ⚠️ Meld

 180. Mirjam Sterk (CDA met Antillenplan) nu bij Felix…wat vindt Ab Klink hiervan (het sociale geweten van jullie partij)?

  😀 Felix heeft heur gelijk al gepikeerd: “Ja wat denk je dat we de afgelopen weken hebben gedaan?” 😀

  Felix-rulez!!


  ⚠️ Meld

 181. Zou ook weleens van het CDA willen horen,hoe er gesproken is binnen het CDA dat het bespreekbaar is geweest dat het evt CDA congres gemanipuleerd zou worden,net als de vraag of het op waarheid gestoeld is dat Hr.Verhagen himselff de vraag aan Ab Klink gesteld heeft zijn gevoel op papier te zetten.
  Door te zwijgen zullen deze onduidelijkheden blijven rondwaren.


  ⚠️ Meld

 182. Vrede? Tuurlijk willen ze dat niet allemaal. Land is belangrijker….Van wie is dat land eigenlijk? Lekker belangrijk: claimen kan altijd…

  Lieberman legt bom onder vredesoverleg

  Israëlische minister van Buitenlandse Zaken wil einde aan bouwstop in nederzettingen. Palestijnen stappen uit vredesoverleg als bouwstop niet wordt verlengd
  De Israëlische partij Yisrael Beitenu zal een verlenging van de bouwstop in Israëlische nederzettingen blokkeren. Dat heeft de conservatieve Israëlische minister van buitenlandse zaken Avigdor Lieberman gezegd, zo meldt Trouw maandag. Dit kan een abrupt einde aan het vredesoverleg maken. De Palestijnen zullen hier namelijk uitstappen als de bouwstop niet wordt verlengd.

  Premier Benjamin Netanyahu heeft zich nog niet definitief uitgelaten over het al dan niet verlengen van de bouwstop, zo schrijft Trouw verder. Veel leden van zijn eigen Likoed-partij zijn tegen een verlenging.

  Meer bij Trouw: Lieberman wil einde aan bouwstop  ⚠️ Meld

 183. dick…komt Emile Roemer toch met de overtreffende trap, afgelopen vrijdag avond.Hij ziet rutte zwaaien en zwaait terug, en roept dan “kunnen we zaken doen???”
  …krijgt geen antwoord (typisch rutte), nee ze kunnen jammergenoeg geen zaken doen.Hoe omhooggevallen rechts zich te goed voelt voor links:o:o:o

  Overigens heb ik nog steeds geen reactie gehad, op het feit dat zogenaamd leuke ferry mingelen, enkele luidruchtige lieden op het binnenhof meende te moeten kwalificeren als ‘teleurgestelde pvv’ers’…waarslaatdatdanop?????


  ⚠️ Meld

 184. Geen Twitter, maar wel Facebook, Dick? #nagenoegzelfdefunctiesbeschikbaar.
  Je mag mijn tweet overigens ‘mager’ vinden. In 140 tekens kan ik je niet alle details van mijn overwegingen meegeven. Verbaast me overigens dat je met de wetenschap van mijn tweet, jouw reactie van 3-9 21.10u niet genuanceerder hebt gebracht…
  Kennelijk heb ik dus ergens je respect verspeeld. Jammer.

  Groeten,

  Martijn van der Veen  ⚠️ Meld

 185. Beste Zwolse,

  Dagelijks ontvang ik vele emails (terwijl ik ‘maar’ een lokale volksvertegenwoordiger ben). Uitgezonderd anonieme emails, beantwoord ik deze nagenoeg allemaal.
  Ik heb zeer waarschijnlijk helaas uw email gemist en had dan ook graag daarop willen reageren. Excuus daarvoor. Ik zal mijn emailbox nog eens napluizen en daarop terug komen.

  Met vriendelijke groet,

  Martijn van der Veen


  ⚠️ Meld

 186. @ QM, ik hoorde het op tv: heerlijk! Hij zweeg idd, een arrogant zwijgen. Vrees dat lijst-Geert extremer rechts is geworden als SP extreem-links is. Ze hebben zelfs wat standpunten (Koningshuis/EU) afgezwakt. En echt een super lid op leeftijd….de vader van Trijntje: Huub Oosterhuis (77 jaar).

  Je kunt nog zo geleerd zijn maar “sociale cohesie” is lang niet voor iedereen weggelegd. Heb ik ook wel eens gemerkt in mijn omgeving.

  Laatste heb ik dus niet meegekregen. Misschien had ie ze daarvoor wel gesproken? Jij mag hem niet, maar ik sprak hem op een pol.bijeenkomst waar ik binnen ben geslopen: Hij is zeker heel vriendelijk en met humor.


  ⚠️ Meld

 187. @ Martijn, ik kreeg een link van Pedro, om me aan te melden voor facebook. Geen comedy daar, geen foto’s etc. En ik vroeg me vrijdag nog af wat ik er uberhaupt deed. Als krijg je dus zo wel een mailtje, van “ga eens kijken want iemand heeft je wat te melden oid”. Moet altijd erg lachen om het begrip “vrienden” op internet….virtuele vrienden….ernstig. Eigenlijk ben ik het gewoon helemaal met de door Huub Oosterhuis geschreven kersttoespraak eens 😉

  Volgens mij heb je maar een paar berichten (of 1) gelezen van mij hier. heb die Tweet hier volledig neergezet en mijn mening er over gegeven….volgens mij nog met (vervolg)reacties van de politicus erbij.

  Oeps, de inhoud van het woord “respect” is véél te groot om zo maar te verspelen vind ik. Nee, ik vond het slechts teleurstellend. Waar ik het geweldig vond hoe jij hier elke keer reageerde.  ⚠️ Meld

 188. dick, niks tegen Ferry maar waarom je op tv zo laten kennen tegenover de pvv, pvv’ers …zo een opmerking toont in ieder geval dat hijzelf niet veel beter is dat geert wilders, het is gewoon ongepast om de eerste de beste zatlap af te doen als een ‘pvv- er’ , misschien was het wel een cu’er…of iemand van de pvdd…kan toch ook.


  ⚠️ Meld

 189. Van wanneer is die krant? 3 september 2010. Dat was dus precies acht dagen voordat hij in New York bij Ground Zero zijn Fadila ontmoette! Wat een dag was dat, 11 september. Die mensenmassa, die camera??s, de toespraak van Wilders, en toen dat ene bloedmooie meisje dat plotseling iets naar hem riep vanuit het publiek. Niemand kende haar naam toen nog. Wilders die opkeek, die in de massa de jonge vrouw zocht om haar van repliek te dienen en haar toe te bijten dat ze knettermad was.
  Onbevreesd liep Fadila op Wilders af om hem te verleiden tot een discussie. Hij stond zijn mannetje en zij haar vrouwtje, maar wat beiden nooit hadden vermoed: dat liefde alles overwint. Omnia vincit amor. Weet je nog, die blik tussen hen, die vonk, die flits, vastgelegd vanuit tientallen hoeken.
  Misschien is het wel het mooiste dat Nederland de wereld heeft gegeven: het huwelijk van Geert en Fadila. De woorden die Geert sprak bij de inzegening in de El Tevhid moskee in Venlo, toegejuicht door zijn aanhang: ??Liefde maakt niet blind. Ik blijf erop hameren dat we de excessen van de fundamentalistische islam keihard moeten bestrijden, maar moslims als Fadila sluit ik in mijn hart??.
  En hoe deze optimistische geest vervolgens over de wereld waaide en overal navolging kreeg. Hoe liefde en respect Nederlandse exportproducten werden… dat hadden we toch op 3 september 2010 niet kunnen bedenken.

  * wat een sprookje!

  Niet toevallig gaan de sirenes (1e maandag van de maand) nu.


  ⚠️ Meld

 • Tweet van de dag

  ma 06 september 2010
  ‘economen blijven 18 miljard bezuinigen nodig vinden’, kopt de Volkskrant. Merkwaardig. In het artikel zelf vindt geen enkele econoom dat.

  Diederik Samsom
  ———
  Pechtold net over de telefooon bij Frits Spits:

  Opstelten (VVD): Klink (CDA) had brief niet moeten schrijven. Opstelten had toch zelf als informateur ook eerder in kunnen grijpen?

  Morgen debat geloof ik.


  ⚠️ Meld

 • Opstelten is de regie kwijtgeraakt, als hij de regie stevig in handen had gehad, had Klink DE BRIEF nooit geschreven, daar ben ik van overtuigd en ik kan er niets aan doen, maar ik vind dhr. Klink veel geloofwaardiger dan die provocateur van een Wilders. Hij leeft bij het maken van ongenuanceerde opmerkingen en kennelijk vindt hij het nodig om ook zijn onderhandelingspartners te provoceren. Dat hij dan vervolgens de stekker uit de onderhandeling trekt is voorspelbaar en logisch gezien zijn zich herhalende (verbale) wangedrag.


  ⚠️ Meld

 • Eens Stadshagenees.

  De koningin ontvangt vandaag en morgen alle fractievoorzitters. Vandaag komen haar belangrijkste adviseurs langs. Saillant detail is dat een van haar adviseurs, Ruud Lubbers, in de afgelopen weken heeft laten blijken niet geheel onpartijdig te zijn

  Tuut-tuut-tuut waarvan acte.


  ⚠️ Meld

 • Reageer