Nieuwe gratis plattegrond van Zwolle

Zwolle – Zwolle heeft weer een nieuwe gratis stadsplattegrond. Zoals ieder jaar heeft De Vries Kartografie ook dit jaar weer de gratis plattegrond van Zwolle uitgegeven. In de plattegrond van Zwolle zijn ook dit jaar weer alle uitbreidingen en wijzigingen aangebracht. Zo zijn op de nieuwe plattegrond onder andere alle nieuwe en aankomende uitbreidingen in Stadshagen vermeld. Tevens is de plattegrond uitgebreid met nog meer fietspaden.

plattegrond_zwolle_2010-2010.jpg

De gratis plattegrond is voor nieuwe inwoners in de Gemeente Zwolle, mensen die willen gaan verhuizen, maar ook voor de inwoners van Zwolle. Op veel punten in Zwolle wordt de plattegrond verspreid. De plattegrond wordt verspreid door de Gemeente Zwolle, banken, bibliotheken, makelaars, de Theaters, woningbouwstichtingen en veel bedrijven in Zwolle. De plattegrond van Zwolle is dit jaar gedrukt in een oplage van 12.000 stuks. De nieuwe plattegrond is nu ook digitaal te bekijken en door te bladeren op de website www.zwolle.devrieskartografie.nl. De volledig interactieve plattegrond van Zwolle is te gebruiken op www.kaartzwolle.nl. In de nabije toekomst zal de plattegrond van Zwolle ook beschikbaar zijn voor de mobiele telefoon en verkrijgbaar zijn voor de E-Book.

Artikel delen:
Reacties 26
 1. Er zal nog een markt voor zijn, maar die is wel tanende. Google Maps (incl. GPS) op mijn mobiel vind ik toch een stuk handiger dan zo’n papieren ding.


  ⚠️ Meld

 2. Hij kan ook uit hoor, Dick… 😉 Gelukkig bepaal ik zelf nog wanneer ik bereikbaar wil zijn of niet. En dat is in ieder geval niet altijd en overal.

  Op zich kan ik me best voorstellen dat zo’n kaart handig is. Ik kan me dan ook herinneren dat we vroeger bij de bieb in W’holte ieder jaar weer een nieuwe haalden. Ik vind het alleen niet zo handig dat je er buiten Zwolle niks meer aan hebt. En laat nu juist Zwolle de stad op aarde zijn die ik het beste ken. 😉


  ⚠️ Meld

 3. Ja, gelukkig kan alles uit Wilbert…niet alleen electronische apparatuur dat je ook kapot kunt mikken. Maar serieus: zo doe ik dat ook altijd: nu ff niet.

  Haalde ook altijd een nieuwe maar dan in de stad. Ben ik ckus wat ouder 😉 Jouw bieb-tijd was niet in de tijd van “bieb = hangplek met Sjonnie en Lenie”?

  Buiten Zwolle is ook weinig meer belangrijk 😀


  ⚠️ Meld

 4. Sprak Alex dinsdag nog, rijschoolhoudert in het mooie Stadshagen. Ken je hem?

  Ontopic…gelukkig staan de nieuwste stukken Stadshagen er ook op. En meer dan terecht 8)


  ⚠️ Meld

 5. Ik heb het niet zo op hangen, dus dat deed ik ook zeker niet bij de bieb. Mijn actieve biebperiode was van half jaren 80 tot half jaren 90. De jaren dat ik vanwege mijn leeftijd kosteloos boekjes kon lenen… 🙂

  Ik ken wel rijschoolhouders, maar geen Alex. Waarom zou ik die moeten kennen? (Of heb je het niet tegen mij? ;))


  ⚠️ Meld

 6. @ Wilbert, “hangen” schoot me te binnen omdat dat zo’n heerlijk modewoord is met een negatieve klank. Zoals hier al eerder “neergezet door Eva volgens mij” was er niet veel te doen in W.holte. We oh-den wat in de bieb, keken de kranten, boekjes door etc. Wij waren geen van allen “dikke pil verslinders”…vonden we maar saai. Overal, bloedfanatiek voetballen was interessanter. En andere wichtige zaken in het leven natuurlijk. Heb het over de ’80-s, ook de tijd van Lenny & Sjonny. Net wat eerder als waar jij over rept vermoed ik.

  Ben jij ook geen rijschoolhouder in Stadshagen?

  Die plattegrond? Altijd handig, voor mij. Maar alle mensen verschillen. Ken iemand, heel goed, die nog wel geblinddoekt naar alle denkbare Zwolse straten kan rijden.


  ⚠️ Meld

 7. Hmm geen zuiltjes in Zwolle voor de mensen die de weg niet kunnen vinden en een kaart met route uitgeprint? Staat in vele gemeente al en diegene die het heeft bedacht is er op voruitgegaan. Achja was nog voor de Tom Tom


  ⚠️ Meld

 8. @dick als je die in Zwolle gaat plaatsen zal de data heel vaak upgedate moeten worden ivm verandering in verkeersbeleid of bruggen die er ineens zijn.


  ⚠️ Meld

 9. Bericht door ingrid, op 2 september 2010 om 22:45
  Bij de uitgang van het station staat een zuiltje volgens mij waarop je plattegronden kunt uit printen.

  Maar dan ben je er al, wat als je nu van buiten naar binnen moet? Daar staan ze niet.


  ⚠️ Meld

 10. Ben jij ook geen rijschoolhouder in Stadshagen?

  Nee, hoor, ondanks dat er in de familie wel een van de bekendste Zwolse rijscholen is geweest, heb ik daar zelf niks mee. Ook woon ik niet in Stadshagen, maar nog steeds – of eigenlijk weer – in het mooie Westenholte. Inmiddels als zo’n 24 jaar van de bijna 30.

  Wellicht komt de verwarring van de rijschool van mijn bedrijfje: Rijtesten.nl. Ik ben een soort selfmade autojournalist. Als liefhebberij begonnen, maar inmiddels een serieuze, zakelijke bezigheid. Zie Rijtesten.nl.


  ⚠️ Meld

 11. Aha Wilbert, dan weet ik niet hoe ik daar bij kom. Vast en zeker

  Rijtesten.nl.

  Grappig en gedurfd; mooi vak “journalist”. Met auto’s heb ik dan weer minder, maar er zijn er plantie die dat wel aanspreekt. Succes ermee!


  ⚠️ Meld

Reageer