TV opnames Zappsport op De Pelikaan

Zwolle – Donderdagmiddag was het populaire TV-programma Zappsport van de TROS op de beachsportaccommodatie van sportpark de Pelikaan in Zwolle. Leerlingen van basisschool De Duycencamp uit Berkum werden ’s ochtends op school onderworpen aan een test om te kijken wie uiteindelijk ’s middags in “The Battle” uit mochten komen.

zapp_5.jpg

The Battle is een vast onderdeel van Zappsport waarin 4 jongens in een team en 4 meisjes in een team, onder leiding van een topsporter en uiteraard Ron Boshhard en Vivienne van den Assem een bepaalde sport beoefenen. Dit keer was dat de steeds populairder wordende sport Beachsoccer die ook in Zwolle veelvuldig gespeeld wordt. Op verzoek van De Pelikaan en de KNVB nam FC Zwolle speelster Silvia Woudberg deel aan de TV-opnames en trainde en coachte zij samen met Vivienne van den Assem het meisjesteam van de Duyvencamp op de beachsportlocatie aan de Haersterveerweg. Het jongens-team werd bijgestaan door ex-prof Patrick Ax, tegenwoordig uitkomend in het Nederlands Beach Soccer Team. Na eerst de nodige trainingen op het beachveld, werd uiteindelijk The Battle gespeeld onder toeziend oog van klasgenoten met spandoeken, ouders en andere belangstellenden.

zapp_1.jpg

zapp_2.jpg

zapp_4.jpg

De Pelikaan, FC Zwolle en De Duyvencamp waren erg content met de komst van Zappsport naar Zwolle. Het programma geeft duidelijk weer hoe in Zwolle goede verbindingen gemaakt kunnen worden tussen onderwijs en sport. Wie The Battle uiteindelijk won is natuurlijk te zien in de uitzending op zaterdag 25 september a.s. om 8.45 uur bij TROS Zappsport op Nederland 3.

zapp_3.jpg

zapp_6.jpg

Artikel delen:
Reacties 7
 1. De sportieve tak van van de familie boszhard wordt vaak gezien als miskleun in de bekende presentatie familie vanwege de matige kwaliteit van de programma’s.
  ik vind dat ron zich met dit prgramma uitstekend weet te presenteren op hetzelfde niveau als zijn kkleine broertje.


  Maak melding

 2. En waarom niet, de duyvencamp is sinds jaar een dag een gerespecteerde basisschool met een kwalitatief gedegen opleidingsniveau.
  niet zo heel erg verwonderlijk dat deze school uit de pool is gekozen.


  Maak melding

 3. Helemaal mee eens verdieping en Dick.

  Ooit stond de basis van De Duyvencamp aan de Bergkloosterweg.
  Een Ot en Sien school uit 1907 waar alle oude families uit Berkum
  op school hebben gezeten.


  Maak melding

Reageer