Archeologisch onderzoek aan Nieuwe Markt van start

Zwolle – Vanaf maandag 6 september vindt archeologisch onderzoek plaats op de Nieuwe Markt. De parkeerplaatsen op de Nieuwe Markt kunnen dan definitief niet meer gebruikt worden. De nabij gelegen parkeerplaats aan de Burgemeester van Royensingel is een goed alternatief. Tijdens de archeologische werkzaamheden  blijft de rijbaan op de Nieuwe Markt open voor het verkeer. Na afronding van het archeologisch onderzoek start medio oktober de herinrichting van het plein.

Door de herinrichting krijgen de Nieuwe Markt, de Samuel Hirschstraat en de Schoutenstraat een mooie en aantrekkelijke uitstraling. Met de verwijdering van de parkeerplaatsen van de Nieuwe Markt ontstaat een sfeervol plein met een groen karakter, en ruimte voor kleinschalige terrassen. Het ontwerp voor het gebied is tot stand gekomen na een intensief proces met enthousiaste inbreng van betrokken bewoners, ondernemers en eigenaars.

Bereikbaarheid

Naar verwachting beginnen de herinrichtingwerkzaamheden in de tweede helft van oktober. De werkzaamheden strekken zich uit over de Nieuwe Markt, de Samuel Hirschstraat en de Schoutenstraat. Het verkeer kan zoveel mogelijk doorrijden, maar enige hinder is niet te vermijden. Met de ondernemers van de Nieuwe Markt zijn afspraken gemaakt over de bereikbaarheid en over de fasering van de werkzaamheden. Als de weersomstandigheden geen roet in het eten gooien, kan het gehele project in het tweede kwartaal van 2011 afgerond worden. De gemeente Zwolle spant zich in om de Nieuwe Markt al eerder gereed te hebben.

Omwonenden worden voorafgaand per brief geïnformeerd. Via deze pagina’s en de website van de gemeente Zwolle (www.zwolle.nl/binnenstad  »  herinrichting  »  Nieuwe Markt) kunt u op de hoogte blijven van de stand van zaken.

Aantrekkelijke binnenstad

De herinrichting van de Nieuwe Markt is één van de maatregelen om het centrum autoluw te maken. Samen met bewoners, gebruikers, bezoekers en andere betrokkenen zet de gemeente in op een mooie binnenstad waar het aangenaam verblijven is. Waar ruimte is om te winkelen en te werken, met ruimte voor de warenmarkt, voor terrassen en voor evenementen. Waar voetgangers en fietsers voorrang krijgen en waar de auto een stapje terug doet. Maar ook een binnenstad die goed bereikbaar is en blijft door voldoende en duidelijk vindbare parkeergelegenheid aan de randen van het centrum.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Mooi, ik denk dat de nieuwe markt in potentie het mooiste plein van de stad is. Mits hier ook de juiste combinatie van ondernemingen rondom het plein op aansluit. Een mooie plek voor terrassen en het oude postkantoor zou een goeie plek zijn voor culturele doeleinden.


  ⚠️ Meld

 2. Helemaal mee eens Bart1. Inrichting van en om het plein met behoud van de goede dingen. Zoals Elles Heetebrij’s unieke café.

  De ondernemers hebben zelf ook creatieve ideeen. Zouden in elk geval verzameld kunnen worden en serieus kunnen worden genomen.

  Eindelijk dat stinkende, foeilijke, gemakszuchtige blik weg van dat plein 😀

  SUCCES voor alle betrokkenen!


  ⚠️ Meld

Reageer