Compleet palet orthopedische zorg in Meppel en Zwolle

Zwolle – De maatschappen Orthopedie van het Diaconessenhuis Meppel en de Isala klinieken in Zwolle gaan een samenwerkingsverband aan. Daardoor kunnen de orthopeden de orthopedische zorg in de regio Meppel-Zwolle verhogen en de kwaliteit verbeteren en uitbouwen.

Op 3 september a.s. vindt de ondertekening van de overeenkomst plaats. Vertegenwoordigers van de raden van bestuur en voorzitters van de besturen medische staf uit beide ziekenhuizen zijn daarbij aanwezig. Met deze samenwerking zetten de orthopeden in Meppel en Zwolle het beleid van de overheid om zorg toegankelijker en betaalbaar te maken, in daden om. Patiënten hebben op beide locaties toegang tot een compleet zorgpalet van orthopedische, traumatologische en sportorthopedische basiszorg. Patiënten van Zorgcombinatie Noorderboog krijgen ook gemakkelijker toegang tot de topklinische zorg in Zwolle.

De orthopeden richten samen meer behandel- en expertisestraten in. Dat is mogelijk bij grotere aantallen patiënten die de ziekenhuizen niet ieder voor zich, maar wel gezamenlijk hebben. Beide ziekenhuizen bieden al een heup- en kniestraat aan, waarbij patiënten een heup- of knieprothese krijgen. De voorbereiding, operatie en nazorg worden vlot achter elkaar gepland, wat prettig is voor de patiënt en efficiënt voor het ziekenhuis. Door de samenwerking zijn er meer orthopedische ingrepen waarbij dit mogelijk is, bijvoorbeeld wervelkolom-chirurgie en spoedeisende chirurgie bij letsels aan armen en benen.

Artikel delen:

Reageer