Wethouder Vedelaar lanceert lokale omroep ZOO

Zwolle – Wethouder Nelleke Vedelaar brengt vrijdag 10 september het eerste signaal van de Zwolse Omroep Organisatie (ZOO) in de ether en op de kabel. De omroep is een herstart van de Lokale Omroep Zwolle, die in 2009 stopte.

zoo.jpg

De gemeenteraad van Zwolle adviseerde begin 2010 de Commissariaat voor de Media positief over een uitzendlicentie voor ZOO. Reden hiervoor waren onder andere het brede draagvlak en de grote groep ervaren vrijwilligers die bij dit initiatief zijn betrokken. De omroep heeft een nieuw bestuur, een nieuwe Programmabeleid Bepalend Orgaan en nieuwe medewerkers. Met een team van professionals en vrijwilligers de stad voorzien van actueel Zwols nieuws. Via een samenwerking met de communicatieopleiding van Landstede wil de cameramannen en redacteuren kans geven om een programma in elkaar te zetten.

De ZOO verzorgt de uitzendingen van een pand aan de Faradaystraat in Zwolle. De vrijwilligers verbouwden het pand en gaven het interieur een opknapbeurt. Ook de huisstijl werd aangepast aan de actuele grafische trends.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Wanneer wordt het 1e programma (bedoel met presentatie) heb nu voor mijn gevoel alleen nog maar non stop muzik gehoord. Of heb ik iets gemist.


  ⚠️ Meld

 2. Bericht door dick, op 3 september 2010 om 11:53

  Ook de huisstijl werd aangepast aan de actuele grafische trends.

  Graffiti? Dat wordt hier lang niet door iedereen op prijs gesteld.

  Dick: actuele en grafische trends, dan kan jij alleen aan graffiti denken? Ik zie in het nieuwe logo GEEN graffiti. Dus niet zo “in the box” denken maar kijk eens “out the box”.


  ⚠️ Meld

 3. Bericht door ingrid, op 3 september 2010 om 22:03
  Wanneer wordt het 1e programma (bedoel met presentatie) heb nu voor mijn gevoel alleen nog maar non stop muzik gehoord. Of heb ik iets gemist.

  Staat ook op de kabelkrant !
  Vanaf vrijdag 10 september 16 uur zijn er weer gepresenteerde programma’s


  ⚠️ Meld

 4. Als voorzitter van RTV ZOo, wil ik graag reageren op de vermelding in het artikel dat wij een samenwerking zouden hebben met de communicatie afdeling van Landstede. Dit is op dit moment totaal nog niet aan de orde. Wij zijn in gesprek met verschillende scholen en daar zit Landstede op dit moment nog niet bij. Dat er in de toekomst misschien een vorm van samenwerking zal plaatsvinden, sluiten wij niet uit.

  Mvg Simone Chapel
  Voorzitter RTV ZOo


  ⚠️ Meld

Reageer