Algemeen Log 163

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log 164 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang!

 

.

Artikel delen:
Reacties 427
 1. Muziek in de Tent = Tentmuziek muziektent Assendorp!

  Op zondag 12 september 2010 hebben we weer Muziek in de Tent: dit keer met medewerking van niemand minder dan Wouter Penris en zijn band.
  Wouter Penris begon al vroeg met muziek. Toen hij vier was zong hij tweede stemmetjes mee met de radio samen met zijn moeder. Op 11-jarige leeftijd begon hij met pianoles bij een basisschooldocent. Na een aantal jaren les, raakte hij ⤽geïnspireerd⤝; hij ambieerde een conservatorium studie. Op een open dag van het conservatorium Zwolle kwam Wouter in contact met Riekje Bakker van de afdeling klassieke zang. Na 3 jaar klassieke zangles, en een jaar vooropleiding bij Riekje, werd Wouter toegelaten tot het conservatorium in Zwolle voor zowel klassieke als lichte muziek. Wouter ging voor licht, en kwam precies op de goede plek terecht; een goed geschoolde stem, in een muziekstijl waarin creativiteit centraal staat.
  Rik Elings leerde Wouter hoe je kon improviseren, arrangeren en schrijven. Ronald Douglas maakte Wouter wegwijs in de jazz. Wouter deed mee aan het Nederlands Jazz Vocalisten Concours 2007 in Zwolle en behaalde een finale plaats. Wouter heeft workshops gevolg bij Liesbeth List, Gerrie van der Klei, David Linx, Anne-Marie Speed, Nancy Marano en Edwin Rutten; en legt zich vooral toe op de Jazz en Pop. Wouter studeerde op 27 mei 2009 met een 9. 5 als eindcijfer af aan het Conservatorium van Amsterdam bij Lydia van Dam.
  http://www.myspace.com/wouterpenris

  Wijkcentrum de Enk en Eureka zijn geopend voor een hapje en een drankje.
  Aanvang: 14.00 uur
  Muziektent Assendorperplein.

  Programmering tot eind 2010:

  10 oktober: Mary had a litlle band
  14 november: Deline, met zangers Karlijn Kunnen
  12 december: Esther Groenenberg

  —-

  12/9 kan ik helaas niet, maar voor wie gaan: Veel plezier (zal ongetwijfeld wel lukken) 8)


  ⚠️ Meld

 2. Appartement, penthouse en villa op ??Villapark Kargicak?? te Alanya, Turkije
  Online veiling i.o.v. belanghebbende, drie wooneenheden met zeezicht, APPARTEMENT met een woonopp. van ca. 90m2, duplex PENTHOUSE met woonopp. van 240m2 en moderne VILLA met perceelsopp. van ca. 500m2 te Alanya, Turkije.  ⚠️ Meld

 3. Is er iemand hier op het log misschien nog in het bezit van een zwart scheidsrechtersshirt, waar hij niets meer mee doet. De jongste heeft net zijn scheidsrechters curcus afgerond. Maar om nu zo’n shirt voor 50 euro aan te schaffen. En hoe lang vind hij het leuk.
  Dus kan ik hem voor eel leuk prijsje overnemen laat het even weten. Maat M/L.


  ⚠️ Meld

 4. Owww Tim: Silent Expressssss nu bij Clau….vanaf strak begin mei al een hit…nu zou ongeveer hun 2e schijf komen. Straight uit Grun; we wachten af in spanning. Eerst ff genieten!


  ⚠️ Meld

 5. 30 man met dood bedreigd in….bus in Burgum

  Gister gaf iemand aan in die bus een bom te laten ontploffen.

  Ben een paar keer in buurgemeente Damwoude geweest.
  12 km-Zwols kwartiertje verder.
  Omdat mijn maat daar voetbalde.
  We hebben er van alles meegemaakt 😀
  Wel errug lachen. Dit is minder.
  Oeps en nog een heel droevig iets….maar laat maar.


  ⚠️ Meld

 6. Ik ken er maar heeeeeeeeeeeeel weinig die het goed kunnen, ben bang dat ik het op 1 hand kan tellen.

  Gaat zwolle met 5-0 winnen uit bij Dord? Pff jij hebt lef.

  ik zeg 1-1


  ⚠️ Meld

 7. Tijdens het scheidsrechteren ettelijke jaren terug, vele (welgemeende?) complimenten ontvangen, oa van treenert William Bakker en Good Old Bertus vd Weerdt.

  Chris vd Meulen kan ik me nog herinneren als een talentje maar ook als een emotioneel jochie..

  Waar blijft de tijd…


  ⚠️ Meld

 8. Files:

  Amersfoort – Zwolle
  tussen Wezep en Zwolle-Zuid
  4 km langzaam rijdend verkeer (vertraging: ca. 14 min)

  Amersfoort – Hoogeveen
  tussen Zwolle-Centrum en Nieuwleusen
  6 km stilstaand verkeer (vertraging: ca. 22 min) door een pechgeval

  7 hoorde ik net


  ⚠️ Meld

 9. Natas jij gunt Ajax nixxx en hoopt dat ze kapot gaan? Mag, maar verwacht niet dat iedereen en net zo in staat als jou.

  14:19 was overigens ook nooit verwacht. Maar weet je nog wel wat dat is Europees voetbal 😛


  ⚠️ Meld

 10. @ FJ

  maar ook als een emotioneel jochie..

  Heerlijk in de zin van gepassioneerd, gedreven, d’r op of geen vreet’n, bezield, kop op en gaan….maar dat bedoel je vast niet 😉


  ⚠️ Meld

 11. Schaakliefhebbers opgelet:

  De tweede partij tussen
  Joppuh (wit) en petererik (zwart)

  kent totnutoe het volgende verloop:

  1. e4 g6
  2. Pc3 Lg7
  3. d4 d6
  4. Le3 c6
  5. h3 f5
  6. Pf3 fxe4
  7. Pxe4 d5

  (wit denkt na over zijn 8e zet)

  Het speeltempo bedraagt 2 dagen per zet.
  Er wordt (gratis) gespeeld op http://gameknot.com
  Ik wil er nog aan toevoegen dat de witspeler een
  remise-aanbod van mij (na 6…. fxe4) heeft afgeslagen.


  ⚠️ Meld

 12. Inmiddels weer thuis, nauwelijks last gehad van file…;);)
  Rosalie is bek af en die proberen we nu nog een slaapje te laten doen…
  Wat was dat leuk om haar zo heerlijk vrij te zien spelen!


  ⚠️ Meld

 13. Kijk, Mark dacht na, Geert dacht na nu denkt wit na 😀

  Hij denkt zeker stiekum na over hoe ie het volgende log moet openen hier. Tjonge wat een zwetend, uitputtend en moordend tempo 2 dgn/zet.

  PE wie heeft die eerste pot gewonnen?


  ⚠️ Meld

 14. Houwen zo Tim. Vleesboompje-Dominique Weesie-(oud-TeleTroepToeTert-journalist, moet perse veel op de radio komen….zelfs frequent door platen heen, was van de stijllozen en gaat ook nog op tv-voortdurend roeptoeterend: Waarom? Gewoon omdat het kan).

  Voorlopig oordeel: k.. met dt. Voordeel? ’t kan alleen nog maar beter worden. Ze hebben Rob Stenders als presentatort.


  ⚠️ Meld

 15. @ Dick, vind het ook goed dat hij het is gaan doen. De curcus werd door de vereniging geregeld, en de opkomst was goed. Ze gaan nu op zaterdag de E/F fluiten. Denk dat het de manier is om de jongere jeugd en de iets oudere aan elkaar te binden. Ze hebben allemaal hun “eigen”team toegewezen om te fluiten op zaterdag.


  ⚠️ Meld

 16. @ Eva, en het voordeel is wanneer je op een doordeweeke dag kunt gaan, tenminste dat vond ik. Dat er alleen maar kinderen van Bijv. Rosalie’s leeftijd rond hobbelen.


  ⚠️ Meld

 17. @ Ingrid, Goed zeg. De vereniging zal blij met hem zijn. En de jongens ook natuurlijk: zonder scheids geen voetbal. (Samen)Binden is een mooi streven inderdaad! Helaas denken sommigen in de maatschappij daar anders over. Succes! Waar moet je morgen heen?


  ⚠️ Meld

 18. @Ingrid; We waren er om een paar minuten voor 12… er was 1 ander jongetje. Meteen vriendjes! Samen holden ze alle kanten op! Niet alleen het terrein tot 4 jaar, maar echt overal!!
  Pas tegen 1 uur kwam er ook een verjaardagsfeestje met kids van zo’n 8 jaar… dat werd wel wat druk. Rosalie heeft het tot half 2 volgehouden en daarna hebben wij besloten dat het maar genoeg was, zo. Ik zag gewoon dat ze doodmoe was en last had van de oudere kindjes. En nu ligt ze boven lekker te maffen.

  Vanavond heb ik trouwens het rijk voor mij alleen. Rosalie dan uiteraard boven in haar bedje, maar MarKel naar Wapenveld. Helaas zonder Jan Smit, Nick&Simon en de 3 J’s, maar er schijnt nog genoeg lol over te blijven… Kan ik lekker in mn uppie tv kijken met een drankje en een zoutje…


  ⚠️ Meld

 19. @ Eva, heerlijk he zo het rijk alleen. Vind het heerlijk met zijn 4’en thuis te zijn. Maar vindt het inderdaad ook heerlijk als mijn mannen op vrijdagavond naar FC Zwolle gaan.

  Ok dan heeft ze een uur lang helemaal uit haar Dak(je) kunnen gaan. Heerlijk.

  Ik denk vanavond:

  Dordrecht- Zwolle 1-3
  San marino – Nederland 1-3


  ⚠️ Meld

 20. @ Dick, morgen naar het altijd weer gezellige SVI. De voorspellingen zijn goed en oudste moet thuis. Dus dat wordt weer een gezellige voetbal zaterdag.

  En waar gaat jullie tocht naar toe.Of blijven jullie in het mooie Westenholte.


  ⚠️ Meld

 21. Oh Ingrid, ben ik vorige week geweest. We MOETEN helemaal naar Dronten….maar gezellige ouders. En ik heb vorige week al gevlagd, dus we komen wel weer op een prettige manier aan ons koffiepromillage. Moet natuurlijk ook wel in stand worden gehouden want dat koffiepromillage wordt hier door de week aardig opgekrikt 😉


  ⚠️ Meld

 22. Tim. werd er gezegd: Iemand vindkan geen verschil horen met Powned of niet…klopt zegt domme niek…volgend week halen we hier een frituurpan binnen en er moet de hele tijd een naakt wijf staan om naar te kijken…ons doel is irriteren….wel ernstig puberaal allemaal.


  ⚠️ Meld

 23. Klopt, ze slopen gelijk het requestrad van Coen en Sander… Ze willen de kuren van het beste 3FM-programma: EksTra weekend imiteren. Die gooien elke week iets uit het raam; of het een faxapparaat of een server is, maakt niet uit. Het gebeurd. Maar verzin zelf iets leuks. Een naakt wijf hoort niet op de radio. En het klinkt denk ik erg denigrerend naar de vrouwelijke medemens, als je het zo ongenuanceerd op de radio zegt.

  En het taalgebruik… “gast”, ziekte… Vervelend…


  ⚠️ Meld

 24. En stiekem nog leden werven ook! :O Een stom kraslot krassen, iets winnen dus, maar het laatste vakje wordt alleen open gekrast als je lid wordt! Hoe ontzettend triest en ONGEOORLOOFD ook! BNN mocht bijvoorbeeld ook geen leden werven via de C&S show… K*t pown*d.


  ⚠️ Meld

 25. Absoluut eens, ook met denigrerend

  Een naakt wijf hoort niet op de radio. En het klinkt denk ik erg denigrerend naar de vrouwelijke medemens, als je het zo ongenuanceerd op de radio zegt.

  En het taalgebruik… “gast”, ziekte… Vervelend…

  ———-
  En stiekem nog leden werven ook! :O Een stom kraslot krassen, iets winnen dus, maar het laatste vakje wordt alleen open gekrast als je lid wordt! Hoe ontzettend triest en ONGEOORLOOFD ook! BNN mocht bijvoorbeeld ook geen leden werven via de C&S show… K*t pown*d.

  Als het nu ook nog een spat-grappig was.

  Als het zo blijft maar een mailen met de 3fm zendercoordinator.


  ⚠️ Meld

 26. Wat praat jij nou poep dan? Beetje triest van je Dick. Misschien had je kunnen vragen hoe je het had moeten opvatten.

  Bericht door dick, op 3 september 2010 om 14:35
  Natas jij gunt Ajax nixxx en hoopt dat ze kapot gaan? Mag, maar verwacht niet dat iedereen en net zo in staat als jou.  ⚠️ Meld

 27. Haha Verdieping, maak je geen zorgen. Tollen is een spel.

  Natas, niet zo moeilijk te begrijpen toch 😮 “Dat is zonde!” is toch echt maar op 1 manier uit te leggen. Maar ieder zijn/haar voorkeur.

  Veel plezier en gezelligheid bij de FC, maar dat zal wel lukken….succes ook natuurlijk. 3 punten mee naar Zwolle:D


  ⚠️ Meld

 28. Ze hadden een vrij lange zomerstop, gelukkig zijn ze er weer, verkleed als halve liters Grolsch. 🙂 En paniek omdat m’n versterker d’r geen zin meer in heeft, lekker een dagje solderen dus morgen 🙂


  ⚠️ Meld

 29. Gelukkig

  Ze hadden een vrij lange zomerstop, gelukkig zijn ze er weer, verkleed als halve liters Grolsch

  Serkte met je versterkte paniek. Knap dat je dat zelf kunt verhelpen.


  ⚠️ Meld

 30. Heb net mn boeken opgehaald voor mn avondopleiding Medisch Secretariaat die ik het komende halfjaar 1 avond per week ga volgen…
  Pittige kost.
  1. Anatomie, Fysiologie en Pathologie
  2. Medische Terminologie
  3. Zakwoordenboek der Geneeskunde
  Vooral uit die laatste zal ik zo nu en dan een woord voor jullie uitdiepen, zodat jullie met me mee kunnen genieten.
  Ik heb er alvast 1 voor jullie uitgezocht. Let op, 18+…

  Koro = Psychische angsttoestand bij oosterlingen waarbij de patient vreest dat de penis het mannelijk lid zal schrompelen of in de buik zal wegschieten en dat hij hierdoor zal sterven.


  ⚠️ Meld

 31. Ik heb morgen een etentje met vriendinnen (dan is MarKel lekker “alleen” thuis). Zijn er nog webloggers na 9 uur (denk ik) nog ergens in een kroeg te vinden? Kan mijn nieuwsgierigheid niet meer bedwingen…


  ⚠️ Meld

 32. @ Eva, angst komt wel zo allemachtig vaak voor. Niet alleen bij Oosterlingen vrees ik, sterker nog vooral bij Westerlingen die het met een grote bek proberen te verbloemen. Maar ook nog vrezen dat je piemel in je buik zal verdwijnen om daarna te sterven? Kun je denk ik alleen maar vanaf komen door hem nog regelmatiger te testen op zijn functioneren.

  Raar slag “mensen”.

  Kom je nog eens op ’t politieke log?
  Waarom laat Volendam het afweten op ’t piratenfeest in ’t padd’ndorp? Was de verse voorraad drugs net aangekomen?


  ⚠️ Meld

 33. Zijn daar morgen nog wel kaarten voor? Mn vriendinnen hadden het er ook al over Hedon voor morgen…
  Nou houd ik niet zo van hossen, trekken en duwen (vandaar dat ik niet naar Wapenveld ga vanavond)… maar de muziek vind ik wel erg leuk!


  ⚠️ Meld

 34. Bericht door QuestionMaster, op 3 september 2010 om 12:41
  -de vries…www.nu.nl/ politiek/

  QM, wegwezen hier met dat politieke geleuter, daar is een apart log voor.


  ⚠️ Meld

 35. Vakantie? Is de nood zo hoog dag ze ’t spul al in Colombia gaan halen 😮

  Van de week zaten Jan Keijzer en zijn Annie Schilder (die toch echt jaren ruziënd alle tenten doorvlogen) bij de mannenbroeder :'( Wie ik bijvoorbeeld wel heel goed vond in die tijd? de teksten ook van die man (Nijgh) Zijn natuurlijke vriendelijkheid en zijn muziek. Helaas word dat nu volgens mij niet meer gemaakt. 2 dubbelcd’s staan hier getuige te zijn. In de (tot nu toe ijdele) hoop dat iemand anders het hier nog ooit leuk gaat vinden.

  Wel gave Volendammers? Ge en Arnold Muhren, Keije Molenaar, Pier Tol, ok Franky Kramer mag ook door…ach er zullen er nog wel 5 of 6 rondlopen 😉

  Keer een geweldige en hilarische reportage gelezen van iemand die mee was met de TROS op daggie uut. Was nog bijna slaan met een fan-journalist in die bus.  ⚠️ Meld

 36. Of het nu wel doorgaat of niet dat zal mij een zorg zijn. Ik heb alleen gezegd dat QM met zijn poltieke geleuter naar het daarvoor bestemde log moet gaan.

  Prut.


  ⚠️ Meld

 37. Tja, Tros-volk is apart volk…
  Maar dat zegt niets over de stijl muziek. En ik moet zeggen, dat ik erg gecharmeerd ben van Nick&Simon en de 3 J’s…
  Een van mijn favoriete nummers op dit moment is een nummer van Nick (Schilder; familie van Annie), die Hallellujah zingt in een vorig seizoen van “De beste zangers van Nederland” van de Tros…
  http://www.youtube.com/watch?v=N9Ql8BsWW9Q

  En dit seizoen, hetzelfde tv-programma ben ik erg gecharmeerd van Jan Dulles van de 3 J’s…
  http://www.youtube.com/watch?v=5di3mjmNN1A
  http://www.youtube.com/watch?v=qHUCmxW0pcA

  Erg leuk om te zien, hoe liedjes van een ander door iemand totaal anders gezongen worden. En ook leuk om te zien, dat een zanger ook hele andere liedjes prachtig kan zingen…

  Maar vergis je niet, het is niet het enige genre muziek waar ik van houd, hoor!!!!


  ⚠️ Meld

 38. Kijk da’s ’t em juist. De wereld bestaat niet alleen uit onze ego’s….zo moeten we toch naar ’t politieke log 😮

  Dan maar een ferme slok…journaal en voetbal 😀

  Prut op een dorstige, vrolijke en memorabele avond 😀


  ⚠️ Meld

 39. Ach, ik link maar heel simpel progressief aan progressie….’t is feest vandaag 😉

  Da’s pas belangrijk: snelle verbinding…sowieso voorstander van “verbinding” er worden al genoeg kloven geschapen.


  ⚠️ Meld

 40. Bericht door Appie, op 3 september 2010 om 19:06
  @ ingrid 15.44 klopt dat wel dat jullie bij SVI spelen?

  Nee dat klopt niet, leider kwam er vanmiddag achter, dat er niets meer op de site van de KNVB stond. Blijkt SVI B3 zich terug getrokken hebben.

  KNVB had niets doorgegeven, SVI wedstrijdsecretariaat, we hebben het 3 weken terug door gegeven aan de KNVB, en ja was wel zo netjes geweest voor de beker dat we jullie ook hadden ingelicht. Sorry.

  Lekker die KNVB bobo’s, ach het is maar amateur voetbal voor jongens van 15, waar hebben we het over.>:(

  En zeker omdat ze vorige week al op het veld stonden in Epe en de wedstrijd door een dikke onweersbui alsnog werd afgelast, werd hier aan het begin van de avond, er iets anders uitgekraamd dan hoera.


  ⚠️ Meld

 41. @Eva, omstreeks die tijd zat ik op het terras van een Italiaans restaurant. Heb daar even later een biefstukje besteld en die heb ik thuis opgegeten en heb nog even een afzakker met mijn kornuiten bij de Pierik genomen.


  ⚠️ Meld

 42. Wij van de felicitatiedienst feliciteren;

  Ingrid met d’r 7 de gouden plak 😀 😀 😀

  Eregalerij:

  met 3: JanD, Verdieping, Koko Hattem en Plantje

  met 4: Wim en Appie

  met 5: Bernard

  met 6: Gezellig, drama123, Natascha, ja-tsja en Eva

  met 7 Ingrid

  met 8: Derk

  met 9 :Tim

  met 12:Joppuh

  met 14: Assendörper

  😀


  ⚠️ Meld

 43. @Eva. morgen tot ongeveer twee uur werken dan even onder de douche en voor de verandering een keer met Joppuh naar de voetbal (Edon). Het zal in de kantine ook wel overwerken worden denk ik. Nog geen planning voor morgenavond.


  ⚠️ Meld

 44. Morgen met in totaal 9 meiden (hoe kippenhok) eten bij The Peppermill (u bent gewaarschuwd)..
  Zo ontzettend zin in! Ben nog niet in de nieuwe locatie geweest!!!


  ⚠️ Meld

 45. Bericht door Eva, op 3 september 2010 om 21:04
  Morgen met in totaal 9 meiden (hoe kippenhok) eten bij The Peppermill (u bent gewaarschuwd)..
  Zo ontzettend zin in! Ben nog niet in de nieuwe locatie geweest!!!

  @dick morgen zin om uit eten te gaan bij de peppermill? Ik betaal 😉


  ⚠️ Meld

 46. @ Derk, je weet dat dat betalen me niet uitmaakt. En een kippenhok ….ook geen zin om haan te spelen. Sterker; moet er niet aan denken. Bovendien kom ik dus (wat ik mailde) uit Dronten. Het zal vast erg gezellig zijn zonder ons(mij).


  ⚠️ Meld

 47. En het gezegde buiten honger krijgen, maar thuis komen eten, gaat ook niet open want dat deed je al buitenshuis. Als dat maar goed gaat;)


  ⚠️ Meld

 48. Bericht door Eva, op 3 september 2010 om 21:29
  Ik kan morgen na het etentje alle kanten op… zeg het maar

  Nouja kom maar op gaan we naar het Zwols cafe?


  ⚠️ Meld

 49. Alles vanuit de luie stoel…

  Maar euh… ik weet niet hoe laat ik klaar ben met het etentje (en of we daarna nog andere leuke dingen gaan doen).
  Zal na afloop het Swolsch café eens van binnen bekijken…


  ⚠️ Meld

 50. Doe mij maar fysiek contact. Er gaat wat mij betreft nixxx boven elkaar aankijken terwijl je met elkaar praat. Glimlachen, ;), mimiek en emoties aflezen…..etc

  Maar uh, neem aan dat de rest van 22:07 aan Derk gericht is, ik ben er dus niet. Veel plezier!


  ⚠️ Meld

 51. @ Eva, vind je het erg als ik ga zappen bij de reclames? Buiten dat ik ze bar slecht vind meestal ( ..wat ik zie als vrouw-Dick de zapper heeft), heb ik een skijthekel aan reclame (vooral op internet, tv en radio).


  ⚠️ Meld

 52. Ik ben ook geen reclamefan… het fijne van digitale tv is, dat ik eigenlijk nauwelijks nog “live” tv kijk… zodoende kan ik de reclames doorspoelen.
  En ik vind qua reclames die van de c1000 uberverschrikkelijk…
  Toch wil ik weten wie de vermeende bekende man is…
  Daar kan ik dan weer niet tegen…


  ⚠️ Meld

 53. Zal plantje toch niet in staan. Dat op zijn laatste werkdag voor de vakantie. Zal het wel weer niet hebben kunnen laten. Dit nog even af en dat nog even afmaken. En voor dat je het weet weer laat naar huis………


  ⚠️ Meld

 54. OMG (zou QM zeggen) ingrid…da’s waar ook. Hij heeft vandaag al pech dat de VVD niet over rechts kan (:o komt ie vast op terug :D) ook nog file >:(

  MAAR WELVERDIENDE VAKANTIE PLANTMAN :D:D:D

  Geniet ervan en geen seconde zelfs maar aan je werk denken. Gewoon je password vergeten 😀


  ⚠️ Meld

 55. Nieuws uit het land van Maxime & Geert

  Een Limburgse man is vannacht opgepakt nadat hij een pijl in de woning van zijn ex-vriendin en kind heeft geschoten. Er vielen geen gewonden.

  De 44-jarige dader schoot met een kruisboog een pijl in de woonkamer. Het wapen vloog dwars door de ruit heen, zo meldt De Limburger.

  Het huis van de slachtoffers staat in de gemeente Sittard-Geleen.

  Cupido?


  ⚠️ Meld

 56. Da’s toevallig; we klokken dezelfde tijd. Stadssex, ik ook niet en heb ook niet het gevoel da’k wat mis. Was je onder de indruk van heer Boekensteijn? Je moet em eigenlijk samenzien met zijn “maat” Maarten van Rossum (dat vind ik een mooie kerel).


  ⚠️ Meld

 57. Voor Dick, dank je Youp!

  zaterdag 4 september 2010 door Youp

  Roomse rukkers
  De Belgische kardinaal Godfried Danneels probeerde de misdaad van zijn vriendje Roger Vangheluwe, die vieze bisschop van Brugge die zijn minderjarige neefje jarenlang seksueel misbruikt heeft, in de doofpot te stoppen. Dat legde hij later weer uit als een soort paniekvoetbal.

  Het grappigste van de zaak vind ik dat diezelfde kardinaal Danneels ruim twee jaar geleden een grote bek had over de zelfgekozen dood van de aardige schrijver Hugo Claus. De paarse jurk had daar ethische bezwaren tegen!

  Soms heb ik medelijden met God. Het moet toch verschrikkelijk zijn als je ziet dat je kerk door zo??n stelletje hypocriete viespeuken wordt bestuurd. Mannen die niet mogen neuken, terwijl dat toch een van de aangenaamste bezigheden op deze aardbol is. Oscar Wilde zei ooit: ⤽Ook al vinden ze iets nog lekkerders uit, ik zal het er altijd bij blijven doen!⤝ En doen die mannen het ook inderdaad niet? Was dat maar zo. Als ze als volwassen kerels elkaar zo nu en dan een handje helpen in een donker hoekje van de sacristie vind ik het prima, maar dat misbruiken van die weerloze kinderen is zo stuitend. Allerhande onschuldige misdienaartjes worden donkere biechtstoelen in getrokken waar ze de meest smerige handelingen onder de pij moeten verrichten. En als dit soort zaken nou een uitzondering is, maar het is schering en inslag. En in plaats van dat de paus vloekend en tierend vanaf zijn balkonnetje regelmatig tekeer gaat tegen deze misstanden moeten de excuses bijna uit de man gemarteld worden. Met heel veel diplomatieke omhaal wil de Heilige Vader na lang aandringen er wel eens iets heel summiers over zeggen. Maar onmiddellijk daarna staat een batterij priesters klaar om te vertellen dat het eigenlijk allemaal nogal meevalt. En het valt dus niet mee. Het is verschrikkelijk. Het is zelfs zo erg dat ik, zeker na de zaak Vangheluwe en Danneels, mijzelf betrap op het officieel willen verbieden van de RK kerk. Keihard sluiten die tenten met hun torens.

  Dichtspijkeren die handel. Het is gewoon een criminele organisatie die door de celibaatregels aanzet tot seksueel geweld tegen onschuldige kinderen.

  Negenhonderd mensen hebben alleen hier in Nederland al een soort aangifte gedaan. En ik weet zeker dat duizenden slachtoffers dat niet doen omdat de daders al dood zijn of omdat ze inmiddels medelijden met de bejaarde zwartrokken hebben.

  En juist daarom vind ik het zo jammer dat de kabinetsformatie gisteravond is geknald. Ik was zo blij met Maxime Verhagen, de eerste katholiek die niet schuwde om met een partij in zee te gaan die voor het afschaffen van achterlijke godsdiensten is. Het leek me een uitgelezen moment om nu eindelijk die Roomsen te vertellen dat het klaar is met hun smerige gedoe.

  Daarbij: God bestaat niet en mocht ie dat wel doen dan heeft hij niks met de schepping te maken. Stephan Hawking, toch niet de minste geringste geleerde, heeft dat deze week ook weer eens verklaard. André Rouvoet schijnt inmiddels heel geestig getwitterd te hebben dat de professor met bewijzen moet komen. Nee, de bewijzen uit de sprookjesbijbel zijn lekker duidelijk!

  Dus eigenlijk was ik wel voor het nieuwe kabinet. Mits Maxime consequent zou zijn geweest en niet alleen voor het verbieden van de islam is. Nee, wat mij betreft moeten alle geloven er aan geloven!

  En vooral het geloof dat het meest elementaire, namelijk de seksualiteit, aan bepaalde groepen gelovigen ontzegt, waardoor de meest gruwelijke excessen met kinderen plaatsvinden. Excessen die ook nog eens door een kardinaal onder het tapijt worden weggemoffeld. Die PVV was dus een goede keuze. Weg met de achterlijke godsdiensten. Maar helaas: het gaat dus niet door.

  Komt er nog wel een CDA-congres of wordt die partij na deze onbegrijpelijke weken gewoon opgeheven? Dat de partij zo klein is dat het congres gemakkelijk bij Maxime in de achterkamer kan. Is uiteindelijk toch de kamer waar hij het liefst politiek bedrijft. Wat er na twee maanden modderen van de partij nog over is? Een fractie.  ⚠️ Meld

 58. @ingrid 22.31 Ik reageer een beetje laat; net thuis van de wedstrijden van beide voetballende zoons.
  Ik hoorde donderdag zoiets maar verder niets definitiefs. Vanochtend definitief gehoord dat B3 is opgeheven en dat de spelers verdeeld worden over B2, B4 en A4. Zoon Appie1 voetbalt in B2 en dat team had nog steeds geen trainer. Nu wel een trainer (die van B3), maar het team is nog volledig onduidelijk.
  Vanochtend hebben ze wel uit voor de beker gespeeld tegen HTC B1; ze hebben verloren met 13-0 😮


  ⚠️ Meld

 59. @ Appie, ach ja dat een team wordt opgeheven dat kan gebeuren. Maar dat dan de tegenstander niet wordt ingelicht is natuurlijk een kwalijk zaak. Voor hetzelfde geld hadden ze er vanmiddag om 12.30 uur gewoon gestaan. Het was gister al zo’n teleurstelling toen ze hoorden dat de wedstrijd niet door ging. Maar ja so be it.


  ⚠️ Meld

 60. Goeienavond! Wat een heerlijke bonus van de zomer vandaag :D:D:D

  WF, goed dat je iets denkt en het niet hardop zegt 😉

  PE; je hebt je wel vermaakt lees ik. Caberet, oa Youp, Joe Jackson, Joppuh die met zijn paard in de verdediging kruipt…

  Joppuh, bedankt! Las hem net, goed verwoord, al ben ik het niet met alles eens; wel met de strekking.
  Heb je met Assie nog wat gezien van de overwinning van Kwak en zijn Tuinders op de hout’n paal’n club?
  Of lieten jullie de skuimerts en de gezelligheid al erg snel zegevieren….ok domme vraag

  8)


  ⚠️ Meld

 61. Dat blijkt, is ook een grote gave. Pas het zelf uiterst selectief toe, het levert vaak te saaie tafrelen op. Je bereikt ook niet altijd een maximale feedback, maar ja “wat is wijsheid”.


  ⚠️ Meld

 62. Die Felix Meurders blijft toch maar goed bezig. Kijk er nooit naar, maar er komt nog wel eens wat uit:

  Mobiel bellen is het afgelopen jaar zestig procent duurder geworden, zo meldt consumentenprogramma Kassa. De extreme prijsstijging zou komen doordat aanbieders de klant laten betalen per minuut in plaats van per seconde.

  Vodafone voert volgens Kassa maandag voor alle nieuwe abonnementen en contractsverlengingen het betalen per volle minuut in. KPN deed dat eerder al bij een groot aantal abonnementen, evenals Telfort. Alleen bij T-Mobile kunnen bellers bij een aantal abonnementsvormen betalen per seconde.

  Uit een berekening van Kassa komt naar voren dat een gemiddelde beller, die 60 euro per maand verbelt bij Vodafone, in het nieuwe afrekensysteem ruim 110 euro gaat betalen.

  Zuinige auto’s

  Kassa deed nog meer onderzoek. Volgens het VARA-programma rijden groene auto’s helemaal niet zo zuinig als fabrikanten zeggen. De auto’s verbruiken volgens Kassa tot wel 40 procent meer brandstof dan aangegeven.  ⚠️ Meld

 63. maar ff iets anders. lees net op stentor over minder snelle verbinding hanzelijn:

  ZWOLLE – Dat veiligheidssysteem, ERTMS, maakt meer en snellere treinen mogelijk op een spoor mogelijk dan het huidige ATB-systeem. De invoering verloopt echter slecht, is al jaren vertraagd. De leverancier van het systeem, de Canadese spoorbouwer Bombardier, heeft onlangs weer een boete van spoorbeheerder ProRail gekregen voor te late oplevering. TweedeKamerlid Arie Slob uit Zwolle (Christenunie) maakt zich zorgen.

  Volgens hem dreigt de voorgespiegelde tijdwinst van een kwartier tussen Zwolle en Amsterdam-Centraal door de Hanzelijn, volledig verloren te gaan. Tijdwinst was juist een belangrijk argument voor aanleg; het zou de randstad dichter bij het noorden brengen.

  Slob: “Wat dreigt is dat de lijn straks, in 2013, onvoldoende benut wordt. De maximale snelheid ligt te laag en er kunnen minder treinen tegelijkertijd op terecht.” Slob vindt dat minister Eurlings snel actie moet ondernemen. “We zien dit al lang op ons afkomen. Als er nu niks gebeurt wordt het ook realiteit. Vervelend hierbij is dat we nu een demissionaire minister hebben die bovendien fanatieker werkt aan meer wegen dan aan het spoor.”

  Zonder het ERTMS-systeem mogen treinen niet sneller dan 140 kilometer per uur en moeten ze drie minuten ‘afstand’ bewaren. De voorgespiegelde reistijd van 55 minuten is gebaseerd op snelheden van 160 en 200 kilometer per uur.

  ik had al zo’n vermoeden dat we blij gemaakt zouden worden met een dooie mus


  ⚠️ Meld

 64. @ P.v.d.v, met al die smiley’s trek je het log uit zijn verband. Daarom is er ooit het verzoek gekomen om er niet meer dan 3 in 1 bericht te gebruiken. Het leest erg vervelend.


  ⚠️ Meld

 65. Hé Derk; nog een beetje van ’t zonnetje genoten? Nee, Kassa

  Kijk er nooit naar, maar er komt nog wel eens wat uit

  Vind Felix erg goed! Heb hem eens bij Frist Spits in de studio geïnterviewd.


  ⚠️ Meld

 66. @admin
  berichtfix gewenst in verband met leesbaarheid. Zie Bericht door Peter Erik de Visser, op 4 september 2010 om 18:10

  @Ingrid
  Zo valt het de admins wat eerder op zodat ze de leesbaarheid kunnen fixen


  ⚠️ Meld

 67. @ Markel, vrees het ergste…echt zo’n bestuurdert die nixxx met het klootjesvolk heeft en daar zeker niet mee gezien wil worden.

  Hebben we nog wat anders, anders ga ik die spuuglok voor me zien.


  ⚠️ Meld

 68. Gaaf Derk, er stonden aardig wat auto’s. Toen we er langs reden heb ik de mini-directeur nog voorgesteld om er ff langs te gaan. Maar hij wilde naar zijn vriendjes.
  Ben toen, na een nieuw kratje te hebben gehaald, niet meer van ’t dakterras afgekomen. Het was daar (is warmer dan beneden) gewoon hartje zomer!
  Heb je Harold en de dame de groet’n gedaan? We hebben trouwens een vader in het team die op de binnenvaart zit….alles tussen Basel en Terneuzen. Week werken, week vrij.


  ⚠️ Meld

 69. Bericht door ja-tja, op 4 september 2010 om 19:58
  derk.. padvinders kinderen die van jou?

  Nog niet maar als ze de leeftijd hebben gaan ze idd naar scouting, als ze dat willen 😉


  ⚠️ Meld

 70. mooi wark was top maar (gek genoeg) was Lee Towers viel ook erg goed bij het MPF-publiek.
  was wel lachen, voor mij stonden twee meisjes (ik schat 16, 17 jaar) en die hadden nog nooit van Lee Towers gehoord 🙂


  ⚠️ Meld

 71. @dick: ja gelukkig wel.
  maar serieus.Normaal ben ik ook niet zo’n van de nederlandstalige muziek.alleen op zo’n avond in wapenveld is het toch heel anders.Ook de sfeer
  is erg goed.Vermaak voor jong en oud.Zeg nu zelf: bij welk popconcert kom je dat nog tegen ?


  ⚠️ Meld

 72. al helemaal niet meer bij een voetbalwedstrijd van de plaatselijke FC waar je ‘voor de veiligheid’ hekken, honden, politie en ME moet inzetten.


  ⚠️ Meld

 73. Bericht door MarKel, op 4 september 2010 om 20:37
  Ja, gisteravond was mijn avond uit, vanavond Eva op stap

  Ohjeeeeeeeeeeee beiden dus de beest uit hangen?


  ⚠️ Meld

 74. MarKel 20:47 nee, Ach op het stadshagenfestival komt de ‘Zwolse Hazes/Henri van Velzen’ altijd (de echte Hazes en Drukwerk vond ik wel super) en ‘Arm Wolters is ook nog wel leuk. In de WVF kantine (kom maar eens!) komen (Gewoon) Manon en Dominique ook nog wel eens. Beiden met WVF-achtergrond. Ach, vind het prima; het gezelschap blijft even tof, ’t is gezellig en in goed gezelschap. En als het niet de hele avond duurt vind ik het best leuk.


  ⚠️ Meld

 75. Vind het erger dat we een terras ontberen in Westenholte…bedoel in de kantine en in ’t Plein kun je prima zitten maar vandaag hadden ze ook een echt gaaf terras in Dronten, zo ook bij strandhuis “Milligerplaya”…Maar goed je kunt niet alles hebben. We gaan zo.


  ⚠️ Meld

 76. @ MarKel; heb ook verschrikkelijk van Amstel-live live genoten…op de vloer natuurlijk.

  Blof, van Dikhout en de Dijk is meer mijn smaak. Lichterlaaie, Is ook Schitterend etc. 1e 3 allemaal live gezien dit jaar in het mooie Zwolle 😀


  ⚠️ Meld

 77. Derk, bij de voetbal op een gezellig plein: ASVD…wel aardig verwesterd dat spul…en ijdel/zelfingenomen…maar best aardig. Bij binnenkomst werd overigens groot “SUIKERFEEST in DE MEERPAAL” aangekondigd.


  ⚠️ Meld

 78. Bericht door dick, op 4 september 2010 om 20:58
  Bij binnenkomst werd overigens groot “SUIKERFEEST in DE MEERPAAL” aangekondigd
  Niet even wezen kijken? Thee is meetal, gratis 😉

  Ja die zuilen als je binnen komt klopt! binnenkort zal er wel koopzondag staan. Maare zoiets heeft Zwolle niet he? Daar zie ik alleen hoeveel parkeerplaatsen vrij zijn!


  ⚠️ Meld

 79. Ik vind nederlandstalig muziek okk heerlijk om te horen Markel. Maar dat massale gedoe vind ik niets. Heb dan de neiging om te vluchten.
  Ben in de kroeg als het heel druk was wel eens onderuit gegaan. Dat is ook 1 van de redenen dat ik met bijv. carnaval s’avonds er niet meer bij ben.
  Word helemaal panisch in de drukte zonder dat ik weet dat ik er zo maar uit kan.


  ⚠️ Meld

 80. @ Appie nu je het zegt, hij is afgelopen jaar kampioen geworden met zijn team toch. Heb je toen niet hier nog een verslag geplaatst. Of heb ik dat nu mis.


  ⚠️ Meld

 81. Dick, hoe heeft jou zoon het in Dronten gedaan. Behalve genieten van het mooie weer.
  De jongste heeft ook nog een wedstrijd van de D’s gefloten. Hij vond het geweldig.
  Moest wel even aan de buitenspelval wennen als scheidsrechters. Maar gelukkig waren het beide
  eerste jaars D-team’s dus was het allmaal nog niet zo strak.


  ⚠️ Meld

 82. @ Markel, hoe bedoel je?
  @ PEDV, heb je mijn verzoek gelezen om niet meer zoveel smiley’s te gebruiken,
  daar verk……t je het log zo mee.


  ⚠️ Meld

 83. @appie: Eva ? nee hoor
  @Ingrid: volgens mij moet er bij 250 postings een nieuw log komen (dat vertelde eva mij trouwens). laatste tijd is het iedere keer weer meer, vandaar  ⚠️ Meld

 84. Ach ja dat deed ik eigenlijk ook wel. Reageer ook meestal niet op hem.
  Maar dit vind ik zo vervelend. Maar het bevestigd mijn i.d loat gaan.:)


  ⚠️ Meld

 85. @ Markel, tis voor de admin iets wat ze er “hobbymatig”bij doen naast hun gewone baan.
  Vandaar ook de nominatie voor vrijwilligers van het jaar.
  En ik heb echt wel de indruk dat ze er serieus mee bezig zijn.


  ⚠️ Meld

 86. Markel niet niet om het een of ander maar: log 158

  Bericht door Eva, op 29 augustus 2010 om 23:05
  Ben inmiddels ook geweest. Laptop mee (hoe erg).

  Ik moest er toen erg om lachen


  ⚠️ Meld

 87. De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log 164 ) te voorzien.

  En dat is een ruim begrip.


  ⚠️ Meld

 88. Bericht door Peter Erik de Visser, op 4 september 2010 om 22:09
  Reactie op Derk: dat is goed.

  Dankje maare ik slaap wel vast hoor !:D:D:D


  ⚠️ Meld

 89. Assendörper en Joppuh hebben wel veel postings nodig voordat ze naar bed gaan. Bij ons thuis noemen we dat “rekken”. “Hup, hup, en nu naar boven!”


  ⚠️ Meld

Reageer