Asfalteringswerkzaamheden Blaloweg

Zwolle – In opdracht van de gemeente Zwolle voert aannemingsbedrijf Schagen van maandag 6 tot en met zaterdag 18 september asfalteringswerkzaamheden uit op de Blaloweg. Het betreft het gedeelte vanaf de kruising met de Rieteweg tot de kruising met de Katerdijk. Het werk veroorzaakt geluids- en verkeershinder.

De werkzaamheden aan de Blaloweg bestaan uit: het frezen van de bestaande asfaltlaag, het plaatselijk herstellen van de fundering, het opnieuw asfalteren van de rijbaan, het aanbrengen van de belijning, het afwerken en inzaaien van de bermen.

Tijdens de werkzaamheden aan de zuidelijke baan van de Blaloweg van maandag 6 tot en met vrijdag 10 september, wordt het verkeer over één rijstrook geleid op de tegengestelde – noordelijke – rijbaan (zijde de Katwolderweg) via ‘doorsteken’ in de middenberm.

Wegens de werkzaamheden aan de noordelijke baan van de Blaloweg, van maandag 13 tot en met vrijdag 17 september, wordt alle verkeer komende vanaf de Katerdijk en Zwartewaterallee over één rijstrook geleid op de tegengestelde rijbaan via de doorsteken in de middenberm.

Gedurende de asfalteringswerkzaamheden op de kruising Blaloweg – Zwartewaterallee – Katerdijk van 15 tot en met 18 september tussen 19.00 en 06.00 uur is de kruising afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer wordt via de Rieteweg – Harm Smeengekade – Willemskade – Pannekoekendijk – Burgemeester Roelenweg omgeleid. De omleidingen worden ter plaatse met verkeerborden aangegeven. In verband met de uitharding is ter hoogte van de kruising Katerdijk maar één rijstrook per rijrichting beschikbaar. Het verkeer zal worden geregeld door verkeersregelaars. Het pompstation Shell aan de Blaloweg blijft gedurende de werkzaamheden bereikbaar.

De komende tijd wordt op diverse locaties aan de Zwolse ringwegen gewerkt. Aansluitend op de hier genoemde werkzaamheden volgen bijvoorbeeld werkzaamheden op de kruising Blaloweg – Hasselterweg.

Artikel delen:

Reageer