Nijntje en nina in bibliotheek

Zwolle – Op 8 september vindt in Bibliotheek Zwolle Centrum de opening van een speciale tentoonstelling over nijntje  en nina van Dick Bruna plaats. In de Week van de Alfabetisering werken de bibliotheken in Overijssel samen met ETV.nl en Mercis om lezen en voorlezen bij ouders onder de aandacht te brengen. De tentoonstelling wordt om 11.00 uur geopend.

Tot half oktober kan iedereen komen kijken naar de zeefdrukken, prenten uit de boekjes en de boekjes zelf in allerlei talen. Want nijntje is wereldwijd razend populair , tot in Japan aan toe. De boekjes van Dick Bruna zijn vooral geschikt voor kinderen van 2,5 tot 6 jaar. Lees- en schrijfklassen, inburgeringsklassen en taaloefengroepen worden speciaal uitgenodigd om te komen kijken en meer te horen over voorlezen. Ouders kunnen vanaf woensdag 8 september de peuterfoto’s ophalen die eerder op het kinderdagverblijf zijn gemaakt.                                      

Mercis stelt  2500 boekjes ter beschikking, bedoeld voor gezinnen waar extra leesstimulering nuttig is. Deze boekjes worden in Zwolle uitgedeeld op consultatiebureaus, scholen en peuterspeelzalen. In de uit te delen boekjes zit een bon voor een gratis proefpas van de bibliotheek. Kinderen kunnen altijd gratis lid worden. De actie loopt t/m 18 september. 

ETV.nl zendt in september afleveringen over voorlezen en taal uit. Vanaf week 35 wordt op ETV.nl Overijssel het programma ‘De Voorleesvogel’ uitgezonden. De voorleesvogel is een programma van 8 korte afleveringen (gemiddeld 4 minuten) om mensen te stimuleren om voor te lezen voor hun kinderen en om naar de bibliotheek te gaan. Het programma wordt gepresenteerd door Jeroen Kramer (van Klokhuis).

Artikel delen:

Reageer