Open dag Dahliavereniging

Zwolle – Op zaterdag 4 september 2010 stelde Dahliavereniging Rondom de Peperbus haar tuinen bij de Hortensiabrug en aan de Ruusbroecstraat open voor publiek. Geïnteresseerden konden op die dag een kijkje komen nemen op de tuinen. Op het programma stonden ondermeer een kalebassenmarkt en rondleidingen door de tuin met informatie over dahlia’s. 

dsc02492.jpg
Dahliavereniging Rondom de Peperbus (ROP) heeft twee tuinen. De ene is gelegen bij de Hortensiabrug (aan de Zuidbroekstraat in park de Weezenlanden) en de andere tuin bevindt zich aan de Ruusbroecstraat. De open dag op 4 september was een prima moment voor bezoekers om eens een kijkje te komen nemen op (één van) de tuinen waar de dahlia’s en andere zomerbloeiers momenteel in volle bloei staan.

dsc02498.jpg

dsc02476.jpg

 

Hoewel de vereniging een groot aantal leden kent, zijn nieuwe leden nog steeds welkom! Tijdens de open dag kunnen belangstellenden hierover informatie inwinnen bij de bestuursleden, die tevens rondleidingen op de tuin verzorgen. Leden van de dahliavereniging denken niet alleen aan zichzelf. Eens per week bezorgt de Vereniging een boeket dahlia’s bij maatschappelijke organisaties zoals het Leger des Heils of zorginstellingen.

Belangstellenden die meer willen weten over Dahliavereniging Rondom de Peperbus

in het algemeen of de open dag in het bijzonder, kunnen telefonisch contact opnemen met het secretariaat van de Vereniging,  via tel. 038 4525029, of een kijkje nemen op de internetsite van de vereniging www.dahlia-zwolle.nl

Artikel delen:

Reageer