HTC leek EDON te verpletteren

Zwolle – Zaterdagmiddag leek het er even op dat HTC, in de 4e klasse D, op het schitterende nostaligische sportpark van voetbalvereniging EDON aan de Weteringkade, de gelijknamige ploeg van hoofdtrainer Marinus van Riezen, zou gaan verpletteren. Het viel achteraf nog mee.

edon_htc_2010_1273_470.jpg

In de eerste minuten van de wedstrijd waren de mannen van EDON nog met de gedachten in de kleedkamer. De defensie was zo lek als het welbekende mandje. In de 6e minuut nam de Holtenbroek-Tuinders Combinatie door de snelle Iljas Baltes een 0-1 voorsprong. Coen Dunnink wist hier al snel in de 8e minuut eentje aan toe te voegen 0-2. Wat was de ploeg van plan en wat stond EDON te wachten. De scherpte was er niet, waardoor HTC de bovenliggende ploeg was met het beste van het spel. Ondanks de kansjes, die zich aan beide zijden voordeden, duurde het nog tot de 25e minuut voordat HTC door de hard werkende en gevaarlijke Edward Herera de stand naar 0-3 vergrootte. Niet veel daarna, was het weer Iljas Baltes, die de 0-4 op het "scorebord" deed verschijnen. Vlak voor de thee, deed EDON de vervelende nul verdwijnen en scoorde het enige tegendoelpunt van de wedstrijd 1-4.

edon_htc_2010_1298_470.jpg
Feestje rond de 0-2 van Coen Dunnink …

edon_htc_2010_1626_470.jpg
Keeper HTC zit er volledig naast …

edon_htc_2010_1268_470.jpg

Volgens Marinus van Riezen, was de start dan ook slecht. "Je loopt dan zo’n hele wedstrijd achter de feiten aan. Er werden defensief te veel fouten gemaakt." Dus was er in de rust een donderspeech van de trainer? "Ach nee, dat helpt niet. Ze weten zelf ook wel wat er aan mankeert. We speelden te gemakkelijk en er moest scherper gespeeld worden. Dan heb je kans," aldus de trainer. En dat gebeurde ook in de tweede helft. Een wereld van verschil. De kansen kwamen er ook voor de EDONezen. Er werd scherper gespeeld en er was sowieso meer inzet. Dit had tot gevolg, dat HTC wat minder voor het doel van EDON verscheen en EDON meer voor het doel van de HTC’ers. "Je moet ook een beetje geluk hebben en dat hadden we vanmiddag niet", aldus Van Riezen. Dat klopte ook wel. Bij een paar ongelukkige handelingen van de keeper van HTC, was het geluk wel aan doelman’s zijde en niet aan die van de gastheren. HTC scoorde echter wel in de 60e minuut en vergrootte door Eugene Webb de voorsprong naar 1-5. Uit deze aanval waar Webb scoorde, had Edward Herera zelf al moeten scoren. Hij zag zijn poging echter stranden, maar wist nog wel Webb in stelling te brengen. Aan het slot van de wedstrijd moest de scheidsrechter zich nog laten behandelen voor een misstap op het niet al te beste veld van EDON. "We hadden nog wel een goede verwachting en misschien konden we nog voor een stuntje zorgen. Maar helaas, HTC, zo voetballend als vandaag is een maatje te groot voor ons. We misten een van onze steunpilaren Bouwman en, vergeleken met vorig jaar, Marco Onderberg (was goed voor zo’n twintig doelpunten) en Casper Kamp (weinig van de voorbereiding meegemaakt). Het eerste is dit jaar aangevuld met spelers vanuit het tweede en een nieuwkomer Sjoerd Bos. We hebben een jong team met spelers van 19 en 20 jaar", aldus trainer Marinus van Riezen. Om aan te geven, dat het nog naar iets moois kan groeien. Al met al was deze match een verdiende overwinning voor HTC.

edon_htc_2010_1601_470.jpg

edon_htc_2010_1357_470.jpg

edon_htc_2010_1369_470.jpg

edon_htc_2010_1465_470.jpg

edon_htc_2010_1559_470.jpg
Klein opstootje …

edon_htc_2010_1591_470.jpg

edon_htc_2010_1617_470.jpg

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Genoeg toch voor Kwak en zijn Tuinders. Marinus, die nog wel support van Joppuh en Assie had (zeker mentaal), zal nog wel wat puntjes sprokkelen met zijn jonge team.


  Maak melding

 2. Leuk voor Eugene Webb dat hij zijn eerste doelpuntje scoorde voor de Tuinders 1.

  Jonge werd de afgelopen seizoen geconfronteerd met langdurig blessureleed…

  Proficiat !


  Maak melding

 3. Heb niet veel van de wedstrijd gezien. Na acht minuten stond het al
  0-2 en vrij kort daarna ben ik met Joppuh de kantine in gegaan. In de kantine waren wij de bovenliggende partij.


  Maak melding

 4. Geweldig mooie sfeer impressie van de fotograaf, alleen had de beroende k-side (van Kantine) ook wel ff op de gevoelige plaat mogen worden vastgelegd! 😀


  Maak melding

Reageer