Berkum morst punten bij HZVV

Hoogeveen – VV Berkum heeft in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2010-2011 bij HZVV in Hoogeveen twee punten laten liggen: ondanks een voortdurend overwicht slaagde Berkum er niet in de kansen te benutten, zodat het bij 0-0 bleef. Zelfs met een man meer in de laatste 10 minuten drukte Berkum niet door. Dat gastheer HZVV, vorig jaar naar de Hoofdklasse C gepromoveerd, daar zeer tevreden mee was zegt genoeg over het verloop van de wedstrijd.

“Het was een teleurstellende wedstrijd voor ons. Als je zo veel kansen creëert ben je goed ziek als je niet als overwinnaar van het veld stapt,” liet Berkum-coach Michel van Oostrum na afloop weten. Wel was hij tevreden over de manier waarop Berkum, na een vaak moeizame voorbereidingsperiode, het spel had aangepakt. Zijn collega André Blom van HZVV gaf toe dat zijn ploeg niet slecht weg was gekomen met het gelijke spel. “Berkum was beter en slimmer,” was zijn commentaar.

HZVV-aanvaller David Eshuis liep al na enkele minuten tegen een gele kaart op door Bas Bouwhuis onderuit te schoffelen, maar verder verliep de beginfase van beide kanten afwachtend. Na een minuut of 20 kwam er meer lijn in het spel van Berkum en werd de verdediging van HZVV via snelle uitvallen onder druk gezet. Goede kopkansen voor Pascal Diender en Chris van der Meulen werden echter niet verzilverd en ook een mooie combinatie van de weer herstelde Marc van der Meulen en zijn broer Chris leidde niet tot succes.

In de tweede helft groeide het overwicht van Berkum nog verder. In de 57e minuut bracht een snel en slim genomen vrije trap Chris van der Meulen in kansrijke positie maar opnieuw werd er niet gescoord. HZVV-aanvaller Jasper van der Stouw kreeg even later geel na een charge op aanvoerder Marc van der Meulen.

HZVV deed slechts af en toe wat terug. Een harde vrije trap van Edward Eshuis werd in de 67e minuut fraai gepareerd door Berkum-keeper Erwin Duits maar verder creëerde de gastheer weinig echte kansen. Tien minuten voor het einde moest Jasper van der Stouw het veld verlaten toen hij zijn tweede gele kaart gepresenteerd kreeg, maar ook met 11 tegen 10 spelers kon Berkum het karwei niet afmaken. In de slotfase kreeg de ingevallen Berkum-spits Jeffrey van der Vlist nog een gele kaart na een overtreding op Frank Strijker.

Een positief punt van de competitiestart was wel dat de Berkum-verdediging de hele wedstrijd prima overeind bleef en bijzonder weinig weggaf. Hopelijk komt daar in de komende thuiswedstrijd tegen Nunspeet wat meer scherpte en accuratesse in de andere linies bij.

HZVV-Berkum, 4 september 2010.
Eindstand: 0-0
Rode kaarten: Jasper van der Stouw (HZVV, 2x geel)
Gele kaarten: David Eshuis (HZVV), Jeffrey van der Vlist (Berkum)
Opstelling Berkum: Erwin Duits, Dennis Horstman, Kees Dorgelo, Edmund Mijnheer, Jeffrey Pohowainjaan, Pascal Diender, Marc van der Meulen, Bas Bouwhuis (75. Georgie Huisman), Frank Hoolsema (85. Bram Roelofs), Roy Supèr (81. Jeffrey van der Vlist), Chris van der Meulen

 

Artikel delen:

Reageer