WVF snoept punt tegen AVW’66 ( 0-0)

Westervoort –  Onder geringe publieke belangstelling, maar met een heerlijk nazomers zonnetje maakten WVF  en AVW’66  hun opwachting voor hun eerste optreden in de eerste klasse D. Het leek er op dat beide teams angst hadden om te verliezen. Het eerste kwartiertje had WVF de beste papieren. Beimers kreeg na 5 minuten al een kans. Na goed doorgaan werd hij door de AVW goalie geblokt .De omhoog springende bal ging rakelings naast. Nog geen twee minuten later kopte AVW,  een van achter de doellijn gegeven voorzet, fraai in. Scheidsrechter Serik keurde de treffer terecht af.

WVF leed keer op keer onnodig balverlies en gaf  het initiatief steeds meer uit handen. In de 20e minuut kwam WVF heel goed weg. Een fraai schot spatte uiteen op de aluminium deklat boven doelman Van der Aa. De WVF defensie moest alle zeilen bijzetten om erger te voorkomen.

Na rust kwamen beide teams ongewijzigd binnen de lijnen. WVF leek  zich herpakt te hebben, maar AVW liet zich niet van de wijs brengen.  AWV coach Straal zette zijn eerste wissel in. De roodzwarten kregen het betere van het spel, maar ook zij konden  geen vuist maken.
In de 76e minuut was Kardag heel dicht bij een Zwolse treffer.  Een hoge bal werd verkeerd door keeper Pruijn beoordeeld. Kardag wist net niet te profiteren. Vlak na de tweede AVW wissel werd de nummer 13 van AVW op geel getrakteerd. Ook AVW coach Straal ontving geel vanwege zijn bemoeienis met de leiding. In de 85e minuut moest Van Leeuwen het veld ruimen voor Stals. Direct daarna kreeg Kardag opnieuw een dot van een kans. De voorzet van Berends wist hij evenwel niet te verzilveren.
Vlak voor het eindsignaal van de goed  leidende arbiter, raakte  AVW opnieuw het aluminium en kroop WVF door het oog van de bekende naald.
WVF snoepte een puntje … maar snoepgoed smaakt naar meer !

“Niet verliezen”,leek volgens WVF coach Lindeboom vanmiddag het motto van beide ploegen. “We waren erg slordig in de passing”, analyseerde hij. “We creëerden veel te weinig en ons balbezit was niet voldoende.” De teamgeest is sterk maar, we moeten slimmer en sterker worden”, doceerde hij. “De kop is er af”.
Middenvelder Van Brummen was tevreden over zijn spel. “Het was een lastige middag. We speelden slordig en hadden geen overwicht”. “Ik ben kapot … ”, sloot een vermoeide Van Brummen met een glimlach af.

Door John Ruijsch

Artikel delen:

Reageer