Geschiedenis van de Klassieke muziek

Zwolle – Waarom klinkt de muziek van Mozart heel anders dan de muziek van Bach of dan de muziek van Monteverdi? Waarom staat er eigenlijk een dirigent voor een orkest? En waarom was dat vroeger niet zo? Wat is een basso continuo?

Tijdens de cursus Geschiedenis van de klassieke muziek krijgt u onder andere op bovenstaande vragen antwoord. U krijgt informatie over de ontwikkeling van de verschillende muziekstijlen en –genres en krijgt u diverse luistervoorbeelden te horen. In de eerste les wordt men meegenomen op een muzikale ontdekkingstocht naar de Middeleeuwen. In de vijf lessen daarna maakt men een muzikale reis door de eeuwen heen naar de klanken van de huidige tijd; elke nieuwe les een nieuwe periode in de geschiedenis. Bij de cursus krijgt u een syllabus waarin de belangrijke muziekperiode staat beschreven.

De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten en vindt plaats in Dienstencentrum Werkeren, Werkerlaan 154 (Stadshagen) Cursusdata: maandag 20 september, 4 en 18 oktober, 1, 15 en 29 november. De bijeenkomst is van 09.30 – 12.00 uur. Kosten € 63,- voor 6 bijeenkomsten, inclusief syllabus. Aanmelden voor 13 september, tel. 038 – 8 515 700.

Artikel delen:

Reageer