Opening nieuw seizoen Alzheimercafé Zwolle

Zwolle – Op dinsdagavond 21 september 2010 van 19.30 –21.30 uur is de opening van het nieuwe seizoen van het Alzheimercafé in Zwolle. Het Alzheimercafé is in de ‘Bakhuuszaal’ van Restaurant  ‘De Handschoen’, Nieuwe Deventerweg 103 in Zwolle. De zaal gaat open om 19.00 uur.

Deze eerste bijeenkomst staat vooral in het teken van kennismaken met het Alzheimercafé en heeft een ontspannen karakter. Daarnaast zal de heer A. Lock ‘ter lering en vermaak’ enkele verhalen komen vertellen. Het Alzheimercafé is bedoeld voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. In een ongedwongen sfeer wordt er gepraat over dementie en over allerlei aspecten die met deze ziekte te maken hebben. Vaak komt er een gastspreker die een  aspect van dementie belicht en vragen van de aanwezigen beantwoordt. Ook het kunnen praten met lotgenoten – mensen die aan een half woord genoeg hebben – kan helpen de last die op je schouders rust te verlichten. Het Alzheimercafé is er elke derde dinsdag van de maand. Wilt u meer weten over het Alzheimercafé of hebt u vragen over dementie kunt u terecht bij Alzheimer Nederland afdeling IJssel-Vecht, telefoon: 06 – 155 727 59. Het Alzheimercafé is een initiatief van Alzheimer Nederland afdeling IJssel-Vecht, Dimence Zwolle, Stichting Informele Zorg en Stichting Welzijn Ouderen Zwolle.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Ik zou heel graag via PGB een partner van een dementerende oudere willen ontlasten. Enerzijds vind ik het leuk om met een dementerende oudere te werken maar wat ik nog plezieriger vind is het feit dat de partner dan even “de handen vrij heeft”.
    tel: 06- 36426328. Ik heb slechts ruimte in mijn agenda voor 1 persoon.


    Maak melding

Reageer